Mergi la conţinut

Bloguri

Blogurile comunităţii noastre

 1. Bătălia dintre maratoniști și specialiștii în cross country a continuat și în etapa a 2a a maratonului, pe un traseu mai greu, cu mai multă urcare și teren mai dificil. Obligațiile care vin odată cu purtarea tricoului galben, se vedeau pe fețele lui Manuel Fumic și Henrique Avancini de la Cannondale Factory Racing, în dimineața startului etapei doi, care avea să le aducă o distanță de 106 km și 2000 m diferență de nivel. Maturitatea și experiența și-au spus însă cuvântul, echipa petrecându-și ziua conservându energia și pedalând cu cap.

  absa-cape-epic-2018-22.jpg?x20673Henrique Avancini si Manuel Fumic. Foto Mark Sampson/Cape Epic/SPORTZPICS

  În etapa de azi echipa Investec Songo Specialized și-au anunțat intențiile când au atacat pe cățărarea numita „One-Two-Three”, o mișcare pe care doar Canyon Topeak și Centurion Vaude au putut-o urma. Și-au păstrat inerția și pe coborârea prăfuită de 9,5 km din Land Rover Technical Terrain, fiind în acel moment în poziție fruntașă.

  După ce au tras tare să ajungă grupul fruntaș, Jaroslav Kulhavy și Howard Grotts păreau pregătiți pentru prima lor victorie de etapă, după ce s-au distanțat puțin cu vreo 15 km înainte de finiș. Din păcate Kulhavy s-a ales cu o pană, așa că orice șansa să obțina tricoul galben de la Cannondale Factory Racing, a dispărut.

  absa-cape-epic-2018-5.jpg?x20673foto Mark Sampson/Cape Epic/SPORTZPICS

  Alban Lakata de la Canyon Topeak, s-a bucurat să termine pe podium, dar și-a exprimat tristețea legată de cum s-au desfășurat ultimii kilometri ai etapei. „Kristian s-a descurcat excelent azi. La final din păcate sprintul a fost puțin haotic. Am crezut că cei de la Cannondale nu vor forța, mai ales că noi am fost cei care am dus aproape tot greul azi.”

  La feminin le avem din nou pe locul întâi pe Annika Langvad și Kate Courtney. A 3a victorie pentru ele în trei zile. Fetele au atacat puternic cu 30 km înainte de finiș. În etapa de azi au câștigat cu un avans de patru minute, mărindu-și avantajul la general cu peste șase minute în fața echipei de pe locul 2, Team Spur cu Ariane Lüthi și Githa Michiels.

  absa-cape-epic-2018_209.jpg?x20673Annika Langvad si Kate Courtney. Foto Andrew McFadden/Cape Epic/SPORTZPICS

  Dacă pentru locul întâi lucrurile sunt destul de clare, pentru celelalte poziții de pe podium, lupta este în toi. Mariske Strauss și Annie Last de la Silverback-KMC, împotriva fetelor de la Team Spur. Sprintul final efectiv a lăsat-o lată pe Githa Michiels de la Team Spur, echipa obținând totuși locul 2.

  2018ACE_STAGE2_NZ-12.jpg?x20673Ariane Luthi si Githa Michiels. Foto Nina Zimolong/Cape Epic/SPORTZPICS

  În continuare echipele românești Dinamo-BikeXpert Racing Team 1 și 2 mențin foarte bine ritmul, mai bine chiar decât în etapa întâi, avansând în clasament. „Ziua a fost dificlă, pentru că și noi eram după etapa de ieri, dar și pentru că profilul a fost mai valonat”, povestește Cătălin Sprînceană. „S-a plecat repede și la fel de repede am intrat pe drumuri pietruite și prăfuite. Ne-am murdărit complet de praf. Ceva mai târziu, pe la km 30, au început zonele tehnice.

  absa-cape-epic-2018-dinamo-bikexpert-1.jHans Comyn si Catalin Sprinceana de la Dinamo-BikeXpert Racing Team. Foto Sunniva Dring

  Traseul este greu de comparat cu ceva din România, dar am putea spune că a semănat puțin cu potecile de la Carpathian Epic, cele din Leaota. De cele mai multe ori era imposibil să depășești pentru că poteca era încadrată de arbuști cu țepi, care intrau în spițe și picioare. Dar per ansamblu a fost o zi mai bună ca ieri, ne-am simțit cu toții mai bine, pentru că am intrat într-o rutină și tragem doar la maxim 80%”, încheie Cătălin de la Dinamo-BikeXpert Racing Team 1.

  „A fost o zi mai ușoară decât cea de ieri, fix așa cum mă așteptam deoarece în general, la cursele pe etape, prima zi este foarte violentă din mai multe motive: șoc de temperatură, șoc de efort, toată lumea este odihnita și se fuge tare, început de sezon, etc”, spune și Răzvan Jugănaru. „Mai avem un prag în etapele 4-5 după care am scăpat”.

  absa-cape-epic-2018-dinamo-bikexpert-2.jRazvan Juganaru si Karina Bonta de la Dinamo-BikeXpert Racing Team 2. Foto Razvan Juganaru

  Însă ziua nu a început chiar ideal întrucât noaptea este foarte frig. „A foarte forte frig și ne-au cam dârdâit chiloții. Nu au fost mai mult de 5 grade și noi avem saci de vară recomandați până la 15. Corturile sunt destul de proaste și dimineața le găsești foarte ude. Ce mi s-a părut ciudat a fost că la 30 minute după ce răsare soarele, deja sunt 17-18 grade”. Diferența de temperatură este foarte mare între zi și noapte.

  „Traseul a fost mult mai atractiv azi deoarece a avut mai mult de 50% single track. Ai multe bucăți construite manual. Arătau bine, dar tot ale noastre sunt mai frumoase”, continuă Răzvan. „Problema era când prindeai din spate concurenți, așteptai foarte mult până puteai să depășești deoarece pe margine nu erau decât boscheți ușcați. Azi am pierdut destul de mult timp și ritm deoarece prindeai pe urcare, se dădeau jos, și nu aveai cum să depășești, sau prindeai și mergeau, la deal, ca melcul.

  Bineînțeles că și azi a ieșit cu fugă, dar am încercat să ne temperăm și să mergem la tempo deoarece mai avem destule zile, și nu vreau să ne lase bateriile. Ne-am oprit în fiecare punct de alimentare și am băgat ca nemâncații. Practic, dacă vrei, poți să pleci doar cu apă la tine și lejer poți să duci etapa dacă mănânci doar din puncte. Ce mi-a plăcut este că aveau gheață și îți puneau peste ce voiai tu în bidon” povestește Răzvan Jugănaru, de la Dinamo-BikeXpert Racing Team 2, în postarea sa de pe Facebook.

  Următoarea etapă, a 3a, este Etapa Regină, cea mai grea potrivit organizatorilor. Are 122 km lungime și 1.800 m diferență de nivel.


  Sursa: Freerider

 2. MP3-Yourban-YouTube-Thumbnail.jpg

  Piaggio MP3 Yourban (model 2018) este cel mai mic, cel mai agil, cel mai zvelt maxi-scuter din seria scuterelor cu trei roți Piaggio. Iar partea cea mai bună e că se poate conduce și cu permis auto. Iată de ce. 

  Conform legii, este un triciclu, iar pentru a conduce un astfel de vehicul ai nevoie de permis categoria B și 21 de ani împliniți.

  Codul Rutier 2018 – OUG 195/2002, actualizata 2018

  321.triciclu cu motor – autovehicul cu trei roti dispuse simetric, a carui viteza maxima prin constructie depaseste 45 km/h, care este echipat cu un motor avand o cilindree de peste 50 cm3, in cazul unui motor cu ardere interna, sau cu un motor electric cu putere nominala continua ce depaseste 4 kW;

  Art 24, litera g) permisele de conducere eliberate pentru categoria B sunt valabile pentru triciclurile cu motor avand o putere de peste 15 kW, cu conditia ca detinatorii permiselor sa aiba varsta de 21 de ani impliniti.

  L-am testat timp de o săptămână în București și împrejurimi și-am primit o mulțime de întrebări: cum se conduce, spre deosebire de un scuter normal? cum frânează? și, evident, clasica “cat bagă?”. În acest test am răspuns la toate, inclusiv la ultima dintre ele.

  Puteți urmări filmul în materialul de mai jos sau direct pe canalul nostru de YouTube, unde vă invităm să vă abonați pentru filme similare.

  Un lucru pe care-am uitat să-l menționez în film este comportamentul motorului în trafic. Deși raportul putere/kg nu este unul favorabil sportivității, motorul este vioi și trage bine. Astfel, nu doar că ești primul care ajunge la semafor, ești și primul care pleacă atunci când apare culoarea verde.

  Cât costă: 6.890 euro cu TVA. Îl găsești The Bike Hub – noul importator Piaggio în România. 


  Articol preluat de pe site-ul pemotoare.ro

 3. Motocicliștii români au din nou ocazia să testeze modelele Yamaha din gama MT, căci caravana MT Tour Experience vine pentru a treia oară în București, la Promenada Mall, în weekend-ul 31 martie și 1 aprilie.

  MT-TOUR-NEW-JULY-_0002_DSC_3524_gal_worl

  Modelele Yamaha din gama MT, ale cărei inițiale vin de la Master of Torque, au un caracter special și de aceea, interacțiunea cu ele este cel puțin interesantă. În cadrul MT Tour Experience, motocicliștii români vor putea testa absolut toate modelele, inclusiv noile (și exclusivistele) MT-09 SP și MT-10 SP. Vor fi disponibile nu mai puțin de 13 exemplare gata de test.

  Producătorul de căști Shark este și de această dată alături de echipa Yamaha, prezentând o parte a gamei care se potrivește la fix cu modelele neconvenționale din gama MT, precum Drak, Skwal sau Vancore.

  Va fi prezent și legendarul producător de eșapamente Akrapovic, care va afișa produsele sale pentru gama HyperNaked a producătorului din Iwata.

  Așadar, toți riderii care doresc să testeze gama MT sunt așteptați pe 31 martie și 1 aprilie la Mall Promenada (Calea Floreasca, nr. 246B), în București. Echipa Yamaha va organiza testele, muzica va fi asigurată de Monster Energy și cafeaua este din partea casei.

  image006.jpg

  Pentru informații suplimentare și înscrieri intrați pe site-ul importatorului Yamaha în România, Motodynamics, sau scrieți pe adresa m.gorea@yamaha-motor.ro.


 4. Foto 1Campionatului National Individual al Romaniei de Hard Enduro debuteaza in acest sfarsit de saptamana la Arad cu deja clasicul: King of the Hill. Moto-Clubul Hard Enduro Arad este organizatorul acestei etape care se va desfasura intre 23 si 25 martie 2018.

  Pe site-ul oficial al organizatorului sunt inscrisi in acest moment 431 de sportivi care vor lua startul in prima etapa nationala si balcanica de Hard Enduro a anului. Spectatorii au acces liber in toate cele trei zile de competitie. Ziua Prologului, 23 martie 2018, este programata sa se desfasoare in centrul orasului Arad, in zona fostei fabrici Tricoul Roșu (acces dinspre strada Nelu Aristide Dragomir).  Pentru cele doua zile de off-road, spectatorii sunt asteptati in zona Pensiunii Konak din Ghioroc, unde este cartierul general al King of the Hill. Harta cu locurile de start ale celor trei zile este disponibila aici.

  Foto 4Program de desfasurare:

  Joi – 22 martie 2018 – inregistrarea sportivilor la Pensiunea Konak intre orele 13:00 – 23:00

  Vineri – 23 martie 2018 – Prolog. 

  13:15 – 13:50 – Sedinta tehnica cu pilotii la locatia Prologului,

  14:00 – Start Prolog (prima clasa care ia startul este Hobby),

  21:00 – Afisarea rezultatelor finale,

  21:30 – Sedinta Tehnica – Pensiunea Konak .

  Sambata – 24 martie 2018 – Ziua I – 60 km Hard Enduro

  10:00 – START –  prima clasa care ia startul este clasa PRO, urmata de EXPERT si  HOBBY,

  18:00 – STOP Time,

  20:00 –  Afisarea rezultatelor provizorii ale zilei,

  20:30 – 21:00 – Contestatii,

  21:20 – Afisarea rezultatelor finale ale zilei si lista de start pentru Ziua II,

  21:30 – Sedinta Tehnica – Pensiunea Konak.

  koth108-1Duminica – 25 martie 2018 – Ziua II – 3h Extrem Enduro

  10:00 – START clasa HOBBY (cursa de 2 ore),

  12:00 – START clasa PRO si EXPERT (cursa de 3ore),

  17:00 – Afisarea rezultatelor finale,

  18:00 – Festivitatea de Premiere – Pensiunea Konak.

  Evenimentul este organizat cu sprijinul Primăriei Arad, Consiliului Județean Arad, Centrului Cultural Arad și Centrului Municipal de Cultură Arad.

  Regulamentul particular al cursei îl găsiți aici.

  Pagina de Facebook a organizatorului este disponibila aici.

  Alte detalii legate de desfășurarea cetapei sunt disponibile pe pe site-ul Organizatorului.

  Vă așteptăm!

  Foto – Marius Dincă


 5. United Motors
  Ultima postare

  United Motors: Unic distribuitor Kawasaki în Romania

  United Motors este un concept născut in anul 2004, din pasiune, ambiţie şi nu în ultimul rând muncă. Echipa noastră, formată din profesionişti, conduşi la rândul lor de aceiaşi pasiune pentru motociclete, scutere, skijet-uri, atv-uri, este gata să vă ajute să găsiti soluţia care să vi se potrivească cel mai bine.

  Astfel, activitatea noastră se structurează pe 3 componente, în ideea stabilirii unor relaţii de lungă durată între dumneavoastră şi noi:

  Vânzări vehicule noi şi second hand - Motociclete, Scutere, ATV-uri, Jetski-uri, unde suntem reprezentanţii oficiali ai Kawasaki in România dar comercializăm şi brandurile Triumph, Kymco, Linhai, precum şi motociclete second hand, verificate in prealabil de mecanicii nostrii.

  Accesorii şi echipamente, unde reprezentând oficial în România brandul Schuberth şi importând direct mărcile Dainese, AGV, Oxford, dorim să vă oferim produse de cea mai bună calitate, la cele mai bune preţuri, produse de care aveti nevoie pe lânga motocicletă, de la cască sau mânuşi până la huse sau mânere incălzite.

  Service-ul, având tehnicieni specializaţi anual la Kawasaki şi fiind dotat cu tehnologie de vârf pentru diagnoză şi reparaţii, cum ar fi standul Dynojet pentru măsurarea efectivă a puterii motorului sau calibrarea injecţiei, vă oferă servicii pentru toate tipurile şi mărcile de motociclete, scutere, ATV-uri, sau Jetski-uri, piese şi accesorii de origine sau after market.

  Un număr mare de firme colaboratoare şi parteneri vă vor oferi servicii similare în centre autorizate de distribuţie atât în Bucureşti cât şi în restul ţării.


  Sursa: United Motors

 6. NDX
  Ultima postare

  Aflata la cea de a -VI-a editie, operatiunea “martisorul” a fost o premiera pentru noi anul acesta din punct de vedere termic. Daca in anii trecuti ne-am bucurat.

  EDD_8332-600x398.jpgEDD_8335-398x600.jpgEDD_8337-398x600.jpgEDD_8338-398x600.jpgEDD_8341-398x600.jpgEDD_8344-600x398.jpgEDD_8345-600x398.jpgEDD_8349-398x600.jpgEDD_8351-398x600.jpgEDD_8356-398x600.jpgEDD_8357-398x600.jpgEDD_8358-398x600.jpgEDD_8359-600x398.jpgEDD_8360-398x600.jpgEDD_8362-398x600.jpgEDD_8365-600x398.jpgEDD_8366-398x600.jpgEDD_8369-600x398.jpgEDD_8372-600x397.jpgEDD_8373-600x398.jpgEDD_8377-398x600.jpgEDD_8378-398x600.jpgEDD_8380-600x398.jpgEDD_8389-398x600.jpgEDD_8391-398x600.jpgEDD_8395-398x600.jpgEDD_8396-600x398.jpgEDD_8398-398x600.jpgEDD_8402-398x600.jpgEDD_8408-600x398.jpgEDD_8413-398x600.jpgEDD_8421-398x600.jpgEDD_8443-398x600.jpgEDD_8444-600x398.jpgEDD_8452-398x600.jpgEDD_8457-600x398.jpgEDD_8461-600x397.jpgEDD_8464-600x398.jpgEDD_8467-600x398.jpgEDD_8470-600x398.jpgEDD_8472-600x398.jpgEDD_8473-600x398.jpgEDD_8477-600x398.jpgEDD_8479-600x398.jpgEDD_8491-600x398.jpgde temperaturi pozitive si de prezenta pe motoare, la aceasta editie am infruntat un ger de -15 grade care nu a reusit sa ne stavileasca dorinta de a imparti o floare, un martisor si o urare de primavara frumoasa soferitelor cu indemnul de ” atentie la motociclisti” . Speram ca anul viitor sa nu mai vina cu surprize menite sa ne tina departe de motoare si vremea sa fie mai ingaduitoare. Pentru noi a fost o experienta si speram sa fi dat din energia noastra pozitiva si celorlalti.

   

  EDD_8357-398x600.jpg


 7. 223394_Alex-Hofmann_-Bradley-Smith-_-Pol

  The time has come to go again: MotoGP™ 2018

  Engines will scream into the dusk and desert landscape in Qatar this weekend as the nineteen-round 2018 MotoGPTM season begins at Losail. Red Bull KTM will not be making up the numbers …

  222056_Pol-Espargaro-KTM-RC16-Losail-Int

  Pol Espargaró (ESP) KTM RC16 Losail (QAT) 2018 © Philip Platzer

  Twelve months ago riders Pol Espargaró and Bradley Smith started KTM’s MotoGPTM story (“adventure” as Motorsports Director Pit Beirer calls it) with a drama-free outing at Losail. The Catalan and Englishman finished in 16th and 17th positions. As the paddock unloads crates and fills the floodlit circuit pitlane this week for the twelfth running of the Grand Prix of Qatar as the championship-opener, the racers and the whole Red Bull KTM Factory Racing setup will be hoping for significantly better.

  Why? By round two in 2017 Espargaró and Smith had scored their first MotoGPTM points and, together with some impressive wildcard performances from test rider Mika Kallio, would breach the top ten of the ultra-competitive division a total of seven times during the rest of the season.

  222813_Pol-Espargaro_-Mika-Kallio-_-Brad

  Pol Espargaró (ESP), Mika Kallio (FIN), Bradley Smith (GBR) KTM RC16 2018 © Philip Platzer

  Earlier this week KTM personnel and key figures from the race team gathered at the pristine Hangar-7 facility in Salzburg to ponder on a second MotoGPTM term where the crew are hunting further progress. “One good thing about KTM is that you know where you’ll start in the races but never where you’ll finish: we were the last two in Qatar last year and then we made it to the top ten during the season,” said Pol. “I think KTM is the first in history to do something like that in their first year. So we know where we’ll start – fighting for the top ten – but to finish? Maybe the top six, I hope so.”

  “If we put everything together then we can start where we left off; and that is not ‘a given’ as everyone else has been working,” reasons Smith. “What a story it would be to take this bike from those positions in Qatar last year to a podium or maybe a win.”

  “The competition will not be sleeping so we will see where we are in these first races,” advocates Team Manager Mike Leitner. “We made really good steps on engine and with lots of chassis work and with suspension.”

  “We will keep the speed up, it’s our passion,” insisted Beirer. “It is amazing how tough MotoGPTM is: if you are within one second of the top guys you can still be out of the top fifteen. We knew this though and wanted the challenge. We have close partners, great relationships and a strong group and now we need to make the next steps.”

  Alex Hofmann (GER), Bradley Smith (GBR) & Pol Espargaró (ESP) KTM RC16 2018 © Markus Berger

  A major news theme around KTM at the moment involves the acquisition of the Tech3 satellite team from 2019. Partnership with Hervé Poncharal’s unit means a gilded path for young riders through the MotoGPTM ladder: Red Bull MotoGP Rookies Cup, Moto3, Moto2, satellite MotoGPTM and factory team. “I’m happy that our structure is in place and that will mean four bikes on the grid in MotoGPTM in 2019. It’s pretty cool that a rider can stay with the Red Bull KTM family through the classes,” said Beirer for a scale of progression that no other manufacturer can boast.

  Photos: Philip Platzer | Markus Berger
  Video: Illuminati Productions


 8. Polaris, liderul mondial în producția de vehicule de teren, va lansa modelul Side-by-Side Ranger 150 EFI pentru copii.

  Polaris Ranger 150 EFI

  Destinat copiilor începând de la 10 ani, noul model Ranger 150 EFI reprezintă o premieră în domeniu, având implementată tehnologie pentru protecția pilotului, menită să asigure liniștea părinților, în timp ce permit copiilor să se bucure de experiența condusului propriului lor vehicul.

  Având un pachet electronic de excepție, modelul Ranger 150 EFI poate fi controlat prin smartphone de părinții tânărului pilot, care pot autoriza startul printr-un cod/parolă, pot stabili limită de viteză și chiar ocolirea unor obstacole importante (geofencing).

  Folosind aplicația Ride Command și afisajul digital al vehicolului, părinții pot influența traiectoria, iar sistemul digital de limitare a vitezei le permite să controleze viteza de deplasare pe tot timpul utilizării, în funcție de vârsta copilului, nivelul experienței și caracteristicile terenului.

  Echipat cu un sistem de închidere controlată a centurii de siguranță, vehicolul limitează viteza maximă la 9,7 km/h atât timp cât centura nu este cuplată.

  Polaris Ranger 150 EFI

  Alte echipamente prezente sunt cușca de protecție, plase de siguranță, lumini de zi tehnologie LED, stopuri spate, dar și două căști de protecție și un steag pentru a fi observat.

  Motorul care echipează modelul Ranger 150 EFI este de 150 cc, alimentat prin injecție electronică, iar vehicolul are gardă la sol de peste 200 mm, anvelope de 22 inch, în timp ce scaunul glisant și coloana de direcție mobilă asigură diferite setări pentru copii cu dimensiuni diferite.

  Sunt disponibile și numeroase accesorii opționale, iar noul model va fi comercializat și în Europa în a doua jumătate a acestui an, prețul recomandat fiind de 5190 Euro.

  Probabil că distribuitorul autorizat Polaris pentru România, firma ASP Group din București, va putea aduce la comandă modelul Ranger 150 EFI, presupunând că vor exista părinți interesați.

  Polaris Ranger 150 EFI

  Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.

  Dacă vă pasionează ATV-urile și celelalte vehicule de teren produse de Polaris, mai jos este articolul cu testul făcut recent la fabrica Polaris din Polonia.

  Am testat modelul Polaris GENERAL 1000 EPS Deluxe ABS – prezentare video


  Vezi articolul integral

 9. ”Pain is temporary, but the race results on the Internet live forever!”

  …a zis un filozof modern și necunoscut al ciclismului! Și oarecum tind să îi dau dreptate! Durerea vine împreună cu efortul, odată acesta din urmă instalat, ea începe să apară, întâi la o intensitate mai mică, apoi cuprinde încet tot corpul, iar în final se dă o luptă aprigă între ea și motivație din care rar de tot motivația iese învingătoare…

  17634501_1557600674251639_63679339561105Există oare un ipotetic prag de toleranță la durere? În ce măsură acesta oare ne influențează performanța? Durerea nu o putem măsura în valori exacte, nu putem afla pragurile așa cum putem afla destul de precis pragul lactic sau VO2 max. Dar cât de diferit poate fi pragul între oameni și sportivi diferiți? E o întrebare care mă bântuie de când am luat mai în serios ciclismul și alergarea…

  Cred că am trecut cu toții prin două situații antagoniste: atunci când tragi la limită, durerea e maximă, iar cel de lângă tine de depășește încet cu zâmbetul pe buze în deplină serenitate sau invers, când tu pedalezi liniștit și treci pe lângă cineva care e în mod evident în chinuri groaznice încercând să nu rămână în urmă… Părerea mea e că pragul acesta de toleranță e foarte diferit de la un om la altul…

  20621021_2004469263118672_20498739008933Eu am conștientizat durerea, prezența ei și nevoia de a o avea. A devenit o rutină, ne-am împrietenit. O știu ca pe cel mai bun prieten. Începe cu o ușoară durere musculară, devine acută, începe să radieze în tot corpul, în același timp oxigenul se termină și organismul se sufocă. Ochii sunt pe powermetru sau pe distanța rămasă pe ecranul Strava Live a computerului, linia de final se întrevede printr-o ceață deasă. Ceața cuprinde încet privirea și gândirea. Dacă sunt pe șosea mă rog să nu iasă ceva în față, dacă sunt pe trainer mă rog să fiu pe trainer, nici de asta nu mai sunt sigur. În nevoia de oxigen, corpul intră în frisoane, privirea devine tot mai neclară și durerea cuprinde fiecare celulă, fiecare atom al corpului tău îți strigă înnebunit OPREȘTEEEEEE!. Dar gata… fie motivația a fost înfrântă și organismul cu nevoile sale au avut câștig de cauză, fie roata a trecut de linia de sosire sau cronometrul intervalului a ajuns la zero. Efortul se oprește, dar nu și durerea. Nevoia de aer devine acută. Am senzația că vreau să rup tricoul, să scot centura de puls, simt că orice atingere pe piept mă face să mă sufoc mai tare. Pedalez acum ușor, în gol, dar tot aerul din lume simt că nu e suficient. Horcăi ca un porc cu cuțitul înfipt în trahee în dimineața de Ignat. Dar știu că în 10-20 de secunde totul revine la normal… și așa și e. Respir ușor, șterg valul de transpirație de pe frunte și sorb cu patimă apa rece din bidon… dar mă oprește piuitul cronometrului!

  Pfff, pauza s-a terminat, a fost doar primul interval VO2max de azi, urmează următorul din cele 9 ce le mai am de făcut……………….

  1174653_725227770825923_2063617837_n.jpg


  Sursa articolului - Freerider

 10. Dementor
  Ultima postare

  The International Six Days is well known to most bike enthusiasts. Back in 1950 the Swedes wanted their own enduro, so the first "Motoring Six-Days" event was introduced. This gruelling race lasted throughout 50s and was cherished by riders who wanted success despite the sacrifices. It was also the official racing comeback for the Huskvarna Factory after the war.

  Carl Heimdahl was one of the leading technicians at Husqvarna's R&D department, having been contracted by the factory from the beginning of the 30s. Among his other achievements Carl was also responsible as the chief engineer for the coming ‘Silver Arrow’ - Husqvarna's biggest street success throughout history. He was also a keen competitor and had collected a lot of trophies on his bookshelf. In the beginning of 1950, the newly developed 125cc engine was ready for testing at the factory. Since the ‘Motoring Six-Days’ was coming up in mid-May, everyone was looking to finish the new machine in time for this decisive race.

  57_motor_6days.jpg90 participants throughout five classes - including sidecars - took off from the start at 5.30 in the morning of May 13th 1950. The day’s stage went from Linköping to Västerås, and was 463km long. As the final part consisted of a swamp section, quite a few of the delegates had to unfortunately abandon the race there. Only five riders were without penalties after day one. The second stage was easier to accomplish, while the third consisted of a tough night-stage, 324 km long. It was a cold night and very testing for the competitors - just 30 men made it through the darkness. After only four hours of the sleep, the next stage was held over 244km. The final stretch then went to Stockholm with the riders completing a total distance of 1,900km. In the 125cc class, Husqvarna dominated the results sheet by taking the four first places, including Carl Heimdahl who placed fourth at the finish.

  dsc_0837.jpgThe popular event was repeated in 1951, but the race ran from Falun to the Stadium in Stockholm over seven stages - the night section included. This time, the start was held on June eighth, which made the enduro conditions a little less extreme than the previous year. In the landscape of Dalarna, many difficulties were encountered by optimistic riders. Stages in touristic towns like Leksand, Rättvik, Orsa and Mora had to be covered. The knockout sections were saved until the last days, in order to separate the men from the boys. dsc_0840.jpgAfter his 1950 success, Carl Heimdahl was awarded to start as the number two rider a few minutes after six o'clock in the morning. However, he was out of luck and did not finish the competition. Instead, two other Husqvarna-mounted riders were successful and finished second and third in the 125-175cc class.

  1955 was the last true Six-Days event of the ‘Motorsexdagars’ as it was shortened after this year. A record number of 105 riders turned up to participate, but only 65 percent of them managed to take the chequered flag on May 22nd when the competition came to an end. Before that, the race was not only a nightmare to conquer, but the authorities had turned against motorcycling in general - bike racing such as enduros in particular. The police were watching everywhere and gave out penalties to surprised riders who in some instances had broken the law with the lowest margins. Despite all the rattling, Husqvarna managed to dominate the 175cc class with their reliable machines. Out of 11 gold medals in this class, the Husqvarna riders captured no less than eight golden plaques - a phenomenal record in the books. The rider Bengt Fasth came home without penalties, having ridden the ultra-new Silver Arrow with modified front forks and a rebuilt rear-frame. dream_machine_281.jpgOne year later, the event had transformed into a four-day competition due to the high costs of the venue. 97 men started this enduro in Strängnäs and 66 made it to the finish line. The Husqvarna riders Sune Olsson and Lars Hansson were first and second in the 175cc senior class, where the competition was very strong. In 1957 the race was reduced further to three days, which would remain for the lifetime of the event. Rolf Stagman was a good enduro rider for Husqvarna and won a gold medal there. He was then approached by the factory and assigned as a test rider for the ‘Silver Arrow’ project.

  In 1958 the Motoring Six-days had the status of a national enduro championship race. Again, the 175cc class was won by Husqvarna with Göte Berglund in the saddle. Finally, 1959. It was again a super-tough race with only a couple of riders without penalties at the finish. Consequently, the organisers prolonged the riding time by 10 minutes in order to be able to distribute all the 41 medals that had been prepared for 55 riders in this event. There were of course massive protests from the most successful participants, but the organisers insisted, so the result sheet wasn't a complete waste of paper.

  In the circle of life, the "Motorsexdagars" came to an end after costs sky-rocketed and interest diminished. It was a stellar 50s venue where only the strongest were victorious. Husqvarna made a strong contribution to this success!


 11. Pașii principali în acordarea de prim ajutor

  curs prim ajutor scoala moto ami si smurd 1

  Pentru a preveni un accident ai de bifat câteva aspecte importante
  – Nu îți forța limitele
  – Condu preventiv, nu agresiv
  – Poartă echipament de protecție

  Dacă se întâmplă să ai totuși un accident și ești singur? Dacă tu ești singurul salvator al unui prieten cu care ai ieșit la plimbare? Dacă ești primul care vede pe drum un accident auto?

  Siguranţa salvatorului

  Atunci când salvăm, devenim salvatori. Indiferent de tipul accidentului, siguranţa salvatorului este principală. Asigură-te că, înainte de a salva pe cineva, nu te vei pune pe tine în pericol.

  Stabilirea nivelului de conştienţă

  Stabilim dacă victima este conştientă, pentru a şti ce avem de făcut mai departe. Cum? Prin două metode (în această ordine şi mereu ambele metode): verbal şi tactil.

  Strigăm după ajutor

  Dacă am stabilit nivelul de conştienţă al victimei, vom striga să ne ajute cineva. Indiferent că victima este conştientă sau nu, o persoană în plus poate fi utilă pentru a suna la 112, în timp ce tu vei acorda primul ajutor.

  curs prim ajutor scoala moto ami 2

  Eliberăm, verificăm şi curăţăm căile respiratorii

  Acest pas se face prin hiperextensia capului. Dacă victima este inconştientă, îi vom face hiperextensia capului, pentru a putea să verificăm respiraţia, prin metoda ASV (aud, simt, văd), timp de 10 secunde.

  Dacă victima respiră, o vom întoarce în poziţia laterală de siguranţă, asigurând menţinerea căilor respiratorii deschise. După 20 de minute, victima va fi întoarsă pe partea opusă.

  Accesul – sunăm la 112

  După ce am stabilit aceste detalii, sunăm la 112. Rugăm persoana care ne-a sărit în ajutor să sune sau, dacă nu este nimeni lângă noi, sunăm şi punem telefonul pe difuzor, în timp ce vom acorda prim ajutor.

  Resuscitare cardio-pulmonară (RCP)

  Dacă victima nu are puls şi nu respiră, aceasta fiind o persoană adultă, îi vom face RCP – 30 de compresii cu 2 ventilaţii, 100-120 pe minut, amplitudine 5-6 centimetri.

  curs prim ajutor scoala moto ami 3

  RCP se face în treimea inferioară a pieptului, cu două mâini, folosindu-ne de podul palmei, iar umerii să fie paraleli cu axul victimei.

  Manevrele RCP se opresc în trei situaţii: victima îşi revine, soseşte ambulanţa sau savatorul este epuizat.

  Este important să intervenim cănd este cazul cu RCP, întrucât aşa se vor menţine în funcţiune organele vitale, până la sosirea ambulanţei.

  Scoaterea căştii moto

  Dacă victima este conştientă, casca nu se va scoate de pe cap, întrucât aceasta poate juca rolul de guler cervical. Aceeaşi situaţie atunci când victima este inconştientă, dar respiră.

  Fractura închisă

  Dacă nu avem la îndemână o atelă pentru a imobiliza braţul fracturat, procedăm astfel: mâna se poate imobiliza de corp cu o eşarfă, iar piciorul va fi legat de celălalt picior.

  Fractură deschisă

  Aceasta se imobilizează cu atelă, iar rana trebuie acoperită cu o compresă sterilă sau ceva cât mai curat. Imobilizarea fracturilor se face incluzând articulaţia superioară şi pe cea inferioară.

  Hemoragiile

  Hemoragiile sunt de două tipuri:
  – arteriale – sângele ţâşneşte concomitent cu bătăile inimii
  – venoase – sângele se prelinge.

  Hemoragiile se opresc prin aplicarea compreselor sterile apăsat pe rană. Membrul afectat va fi ridicat mai sus. Dacă pansamentul se îmbimă, adăugăm altul peste, dar nu îl vom da la o parte.

  Durere toracică

  Vom întreba pacientul cum simte durerea şi dacă radiază (se lasă în mână sau în spate). Nicio durere toracică nu trebuie ignorată.

  Trebuie liniştit pacientul, aşezat comod şi sunat la 112. Trebuie să se observe dacă acesta transpiră sau are respiraţia zgomotoasă.

  Accidente vasculare

  Ne dăm seama că o persoană a suferit un accident vascular, atunci când: are deficit facial, nu poate mişca, se bâlbâie. Test: să ridice ambele mâini, cu ochii închişi.

  Obstrucția căilor respiratorii

  În primă fază încurajăm persoana să tușească.
  Efectuăm manevra de eliberare a căilor aeriene sau manevra Heimlich – 5 compresii abdominale
  curs prim ajutor scoala moto ami 4
  curs prim ajutor scoala moto ami 5

  Legea bunului samaritean

  Poate nu aţi auzit de această lege, dar ea există şi spune că nu există implicaţii legale împotriva celui care nu prezintă rea voinţă. Cu alte cuvinte: dacă încerci să acorzi prim ajutor, dar nu reuşeşti sau i se agravează starea, tu nu vei putea păţi nimic, din punct de vedere legal.

  Noțiunile de bază în acordarea de Prim Ajutor ar trebui să facă parte din cultura civică a oricărei comunități.

  Prin parteneriatul cu Fundația pentru SMURD reușim să avem cursanți mai bine pregătiți și mai responsabili, crescând astfel nivelul de siguranță în trafic.

  curs prim ajutor scoala moto ami si smurd 7
  Școala AMI


  Vezi articolul integral

 12. Riding across hard territory always runs the risk of getting a flat tire. While on our last tour to Patagonia and Tierra del Fuego one of the F800GS started loosing air rapidly and we had to stop and change it. Luckily Roberto our support driver was well equipped and we were back on the road in no time (23 Minutes to be precise) but still we had a great time practicing this ever so important skill.

  Here are some pictures from this event:

  puncture-1-e1519377055317-225x300.jpgpuncture-2-e1519377226376-225x300.jpgpuncture-3-e1519377188885-225x300.jpgpuncture-5-e1519377152901-225x300.jpgpuncture-6-e1519377111815-225x300.jpgpuncture-7-e1519377088410-225x300.jpg

  Here is a video I came across with a really professional guy from BMW of America explaining how to do it correctly.

  Enjoy!

  and Ride Safe please.


 13. Un service moto pregatit pentru sezonul 2018!

  Avem incredere sa spunem ca suntem unul dintre cele bune service-uri moto din Bucuresti. Localizati in sectorul 2, soseaua Pipera, numarul 48, intr-o zona usor accesibila pentru motociclisti – caci autostrada Bucuresti – Ploiesti şi DN1, inceputul a atator aventuri sunt foarte aproape de noi, am ajutat nenumarati globe-trotteri sa isi vada de drum, reparandu-le motocicletele sau furnizandu-le consumabilele de care aveam nevoie.

  4.jpg

  Desigur, nu ne adresam doar globe-trotterilor, insa motocicleta ta se va bucura de toata atentia si iti garantam ca va fi pregatita ca pentru o calatorie la capatul lumii. Iar, in al nostru service moto nu se lucreaza doar motociclete, ci si scutere, ATV-uri, quad-uri, snowmobile, side by side, indiferent de marca sau de model. Pentru ca avem experiente la curse, ne putem ocupa si de motociclete folosite in regim competitional, iar o lista completa a lucrarilor noastre poti gasi aici:

  5.JPG

  Dual Motors inseamna 15 ani de experienta, in mod oficial, pentru ca pasiunea si experienta noastra in domeniu moto dateaza de mult mai demult decat 2003! Stim insa pentru ca a ne pastra standardele si pentru a evolua trebuie sa muncim in mod continuu, iar pentru sezonul 2018, ne-am facut temele! Am investit in service, pardoseala noua, renovare generala, am adus scule noi si am creat inca un post de lucru, echipa Dual Motors fiind acum compusa din trei mecanici cu o vasta experienta si un receptioner service dedicat. La nevoie, suntem gata sa intervenim cu un stand de frane, o masina de echilibrat si dejantat si diagnoza EU4 pentru toate modelele de motociclete! Demn de mentionat ca mecanicii nostri au absolvit cursurile Yamaha Training Acadamy, EU4, fiind pregatiti sa te asiste in noul sezon moto cu seriozitate, profesionalism si pasiune! 14. Prima saptamana a RAMS MX Camp Sardegna 2018 a debutat. Duminica (4.02) pilotii au sosit pe insula, iar dupa ce s-au cazat au inspectat locul care urma sa le devina “basecamp” pentru urmatoarea saptamana.

  rams-mx-camp-150x150.jpg adrian-raduta-moto-150x150.jpg adrian-raduta-moto-cross-150x150.jpg adi-raduta-moto-150x150.jpg adi-raduta-moto-cross-copii-150x150.jpg adi-raduta-scoala-moto-150x150.jpg scoala-moto-cross-adi-raduta-150x150.jpg moto-school-romania-adi-raduta-150x150.j cantonament-moto-adi-raduta-150x150.jpg sardinia-antrenamente-moto-150x150.jpg scoala-moto-sardinia-150x150.jpg moto-cross-sardinia-150x150.jpg sardinia-italy-150x150.jpg moto-camp-150x150.jpg moto-school-italy-150x150.jpg scoala-moto-adi-raduta-sardinia-150x150. atrenament-motocross-enduro-150x150.jpg camion-actros-top-cross-tcs-racing-team-


  View the full article

 15.   Ce este ghidul România Off-Road?

  România Off-Road este primul ghid turistic la nivel național, cu trasee pe off-road și drumuri secundare.

    Te-am convins deja?

  Comandă ghidul sau cumpără unul dintre pachetele de aventură de aici:

  Formular de precomandă

  2_RO_res.jpg

  Nu te-am convins? Citește povestea întreagă mai jos.

  O să fie printat în română, engleză și cehă (minim 800 exemplare/limbă), pentru cei care adoră mirosul cărților. Dar va fi disponibil și pe smart-phone (Android și iOS), printr-o aplicație mobilă cu o funcție de navigare offline.

  Traseele propuse pot fi parcurse de motocicliști, bicicliști sau cu mașini de teren. Orice variantă vrei să încerci, trebuie doar să îți placă să ieși de pe drumurile asfaltate și să nu îți fie frică de noroi.

  Am ales doar rutele pe drumurile publice, în afara rezervațiilor sau arealelor protejate. Vrem să promovăm mediul rural românesc și să îl punem pe acesta în prim plan.

  Bineînțeles, nu excludem obiectivele turistice importante din România: Cazanele Dunării, operele lui Brâncuși din Tg. Jiu, orașul Sibiu, Valea Oltului, Transfăgărășanul, bisericile fortificate din Transilvania, Cetatea Râșnov, Muntele Ceahlău, ceramica de la Marginea, mănăstirile din Moldova, culmile din Bucovina, Satele din Maramureș, orașul Cluj-Napoca, Platoul Padiș, Țara Moților, Satele din Munții Poiana Ruscă sau Banatul Montan.

    Ce va cuprinde ghidul România Off-Road ?

  Lungimea totală a traseelor este de peste 3050 de km

  4_RO_res.jpg

  Ghidul și aplicația vor conține descrieri ale traseelor, detalii despre obiectivele turistice care merită vizitate, hărți pentru navigare, datele de contact ale cazărilor recomandate și legende despre locurile străbătute.

    Aplicația mobilă

  Va permite descărcarea hărților și navigarea în mod offline.

  Printul are hărți detaliate, perfecte să îți dezvolți calitățile de orientare, dar oferă și track-urile GPS ale traseelor.

    Cu ce putem ajuta turismul în România?

  Vrem să setăm o direcție de dezvoltare a turismului pe două roți în România

  Puține activități turistice au fost dezvoltate în baza unui plan sau de către profesioniști. Efectele deja sunt vizibile în multe locații turistice cunoscute și în viitor o să se amplifice. Turismul pe două roți este unul din cele mai expuse dintre aceste activități turistice, din cauza unui aspect foarte simplu: nimeni nu știe cu exactitate pe unde este permis să mergi cu motocicleta.

  De ce vom reuși să facem asta? Pentru că fiecare membru al echipei este profesionist în domeniul lui, că pentru noi călătoriile sunt un mod de viață. Echipa care lucrează la acest volum a mai publicat trei ghiduri turistice: “Munții Apuseni”, “Touring în România” și “Trasee Offroad în Bosnia-Herțegovina”. Credem că imaginea României în lume trebuie asociată mai mult cu mediul rural, sălbăticia și alte valori în afară de arhicunoscutul brand “Dracula”.

  Încă de la primul volum am promovat afacerile mici de familie care erau pe “frontul” din Roșia Montană și am povestit tuturor despre legendele auzite de la cei care au lucrat în minele de aur din Munții Metaliferi.

  Mai credem că interacțiunea cu oameni, vizitarea unor locuri de legendă sau gustarea unor mâncăruri făcute pe sobă pot schimba radical o experiență trăită în România.

  3_RO_res.jpg

    Deja am făcut partea cea mai distractivă

  Ne-am organizat toate detaliile proiectului și toată vara am bătut țara în lung și lat ca să cartăm cele mai interesante locații și să le fotografiem.

    Ce mai avem de făcut?

  Cât timp încă visăm la nopțile înstelate petrecute la cort o să scriem toate lucrurile văzute și trăite, ca să convingem cât mai mulți călători să ne calce pe urme.

  Când totul este scris, cu puțină magie, cu ajutorul designer-ului și echipei de development, pregătim layoutul pentru print și aplicația mobilă.

    Lansarea

  În primăvara anului 2018, la SMAEB (Salonul de Motociclete, Accesorii și Echipamente, București) vom lansa ghidul România Off-road. Cei care au precomandat ghidul sau unul dintre pachete le vor primi mai repede.

  În final, o să pornim la drum spre destinațiile la care visăm toată iarna. Partea aceasta nu mai ține de proiect, doar ne lăudăm.

  Te-am convins ?

  Comandă ghidul sau cumpără unul dintre pachetele de aventură de aici:

  Formular de precomandă

  DSC_0388_res.jpg

    Echipa

  Fotografi și rideri: Diana Cordea, Marian Bălan.

  Traducere și proofreading: Florin Ștefan și Ana-Maria Cordea

  Designer: Petre Nicolescu

  Echipa development aplicație mobilă: Radu Savu, Radu-Alexandru Mereuță și Peter Szasz

  Rideri: Felix Predescu și Marian Bălan.

  Coordonator, cartograf, autor și rider: Călin Nucuță


  Vezi articolul integral

 16. 115828_2018_GL1800_Goldwing_Tour-1-350x350.jpg

  Preturile celor trei variante de Honda Gold Wing model 2018 sunt publicate oficial de Honda Motor Europe:


  -    HONDA GL1800 GOLD WING 2018                        Pret: 25.990 euro cu tva

  HONDA GL1800 GOLD WING TOUR 2018                   Pret: 31.990 euro cu tva

  HONDA GL1800 GOLD WING TOUR DCT & AIRBAG 2018     Pret: 34.990 euro cu tva

  115643_2018_GL1800_Goldwing.jpg c4.png 115830_2018_GL1800_Goldwing_Tour-1.jpg


  Vezi articolul integral

 17. Aferim
  Ultima postare

  Valoarea supremă a motocicliștilor -oriunde în lume- este RESPECTUL, iar acesta nu se impune ci se dobândește. Cum? In primul rând, SALUTĂ: când saluți alți motocicliști, le acorzi acestora respect și ei vor recunoaște astfel în tine un motociclist și nu doar un posesor de motocicletă. In al doilea rând, motocicliștii prețuiesc SOLIDARITATEA. Aceasta se dovedește prin faptă și nu prin vorbe goale: ajută oricare camarad pe două roți, necondiționat, cu orice îți stă în putere. A treia valoare în care cred motocicliștii de oriunde este EGALITATEA: motocicliștii se consideră întotdeauna egali.

   

  46bd15acd11d3413ba757b7761acf2cf

   

   
   

   

  Vezi articolul integral

   

 18. Filme cu temă moto

  Ce poți să faci când ți-ai pus motorul la căldură în garaj sau în casă și aștepți să vină primăvara? Pe lângă că mai lucrezi la el una alta, îți mai comanzi echipamente sau accesorii moto, seara așa bine merge un film cu temă moto... Pe mine una mă agită, îmi crește adrenalina și aștept primăvara cu mai mult drag, cu planuri și trasee noi.

  Am ales cele mai bune filme cu temă moto pe care le găsiți online de care să vă bucurați cu un popcorn bun. M-aș bucura să îmi spuneți și alte filme bune cu motociclete care trezesc în suflet un sentiment plăcut!

  Vizionare plăcută să aveți !!

  Hitting the Apex (2015) cu 8,4 pe IMDb

  The Greasy Hands Preachers (2014) cu 8 pe IMDb

  Road (2014) cu 7,8 pe IMDb

  Why we ride (2013) cu 7,6 pe IMDb

  12 O'Clock Boys (2013) cu 6,4 pe IMDb

  TT3D: Closer to the Edge (2011) cu 8 pe IMDb

  Fastest (2011) cu 7,8 pe IMDb

  The World's Fastest Indian (2005) cu 7,8 pe IMDb

  Biker Boyz (2003) cu 4,6 pe IMDb

  Easy Rider (1969) cu 7,4 pe IMDb

  Content Protection by DMCA.com

  Vezi sursa

 19. articol micDementor KTM Black Friday 17 Noiembrie - 17 Decembrie

  Te intampinam cu super oferte la piese, accesorii echipamente si motociclete. Exclusiv in perioada 17 noiembrie - 17 decembrie!


  Vezi articolul integral

 20. We were honored to interview leading Psychotherapist Esther Perel for our SPACE issue. She talked about the power of physical space within relationships, the psychology of affairs and much more. Check out one of her powerful TED talks here.

  Issue-05-Shopify-Banner-150x150.jpg
  Click to order Issue 05 SPACE

  The post Issue 05 Contributor: Esther Perel appeared first on Wilderness Collective.


  Vezi articolul integral

 21. Adrian Crapciu
  Ultima postare

  1234567891011121314151617181920

  Powder day. #wherenext #sony #a6300 #vars

  Powder day. #wherenext #sony #a6300 #vars

  2223242526272829303132333435

  Advertisements

  Vezi articolul integral

 22. The 2017 Rally-Raid Season and A New KIT

  2017 was a busy racing season for Jon: Baja 400 Bistrita, Baja 500 Buzau, Baja Transylvania Rupea and Hellas Rally, where we also debuted Jon’s latest design, the KIT701. This beauty converts the Husky 701 enduro into what we like to call the #Ultimate701
  Jon won all the races in Romania and became National Champion for the second year in a raw.

  baja-rally-4896.jpgbaja-rally-4896.jpg

  At Hellas he finished in the first half, which was an encouraging result for his first time in an event of this magnitude and given our modest budget and preparation.

  DSC00783.jpgDSC00783.jpg

  Watch this page for more exciting pics from the rallies. Thank you Motul Romania and Merinito, who generously supported Jon’s racing efforts this season.

  18156568_1435297233157297_1290541620304518156568_1435297233157297_12905416203045

  Let's block ads! (Why?)


  Vezi articolul integral

×