Mergi la conţinut
Autentifica-te  
  • postări
    1.296
  • comentarii
    0
  • vizualizări
    54.595

Postări în blog

FRM

Licenta Viteza 2022 test copy site micLicentele FRM valabile pentru Sezonul Competitional 2022 au pret redus pana la data de 28 februarie 2022!

Licentele valabile pentru disciplinele: Motocros, Viteza, Hard Enduro, Endurocross, Rally-Raid si Dirt-Track costa acum 250 ron (urmand ca dupa 01.03.2022 acestea sa coste 325 ron).

Licentele de Tot-Teren (A si B), valabile pentru toate cele trei discipline: Hard-Enduro, Endurocross si Rally-Raid, costa acum 370 ron (urmand ca dupa 01.03.2022 acestea sa coste 450 ron). Licenta de Tot-Teren pentru categoria C costa acum 325 ron (de la 1 martie 2022 aceasta va costa 375 ron).

Cererile de licenta vor putea fi transmise doar pe adresa de e-mail: licente@frm.ro (se va trimite un singur e-mail) . Toate detaliile privind pasii de urmat pentru obtinerea licentei FRM 2022 sunt disponibile aici.

Cererea de Licentiere poate fi salvata de aici. Orice alte documente necesare Sezonului Competițional 2022 sunt disponibile pe site-ul nostru în secțiunea Documente Utile.

Informatii detaliate privind preturile licentelor si asigurarilor sunt disponibile aici. Informatii detaliate referitoare la asigurarile obligatorii din 2022 (acestea raman la fel ca in 2021), pot fi consultate aici.

Incepand din acest an, la disciplina Motocros, numerele de concurs vor trebui sa respecte regulile mentionate aici.  Numerele de concurs vor fi alocate in ordinea solicitarilor pe principiul primul venit primul servit, cu conditia transmiterii tuturor documentelor necesare la adresa de e-mail: licente@frm.ro

Contact Secretariat FRM:

Viorel Puenaru

Telefon mobil – 0742 963 224

Adresa de e-mail pentru depunere cereri licențe: licente@frm.ro

Adresa de e-mail pentru orice alte solicitări: viorel@frm.ro


FRM

Carton 2021 anunt Gala Campionilor jpegCu ocazia Sărbătorilor de iarnă, Federatia Romana de Motociclism va ureaza Crăciun Fericit și un An Nou 2022 plin de realizări și împliniri!

Mesajul de Sărbători din partea Președintelui FRM, domnul Cristian Ioan Mureșan poate fi accesat aici.

Gala Campionilor FRM 2021 va avea loc pe 29 ianuarie 2022 la București. Din cauza restricțiilor, Gala din acest an va avea felicitare craciun revelion FRM 2022un regim de desfașurare strict, în concordanță cu evoluția pandemică și legislația în vigoare de la momentul respectiv. În prima parte a lunii ianuarie vom reveni cu mai multe detalii.
Calendarul Competițional Provizoriu 2022 al Federației Române de Motociclism poate fi accesat aici.

Să ne vedem cu bine la Gală!


FRM

WhatsApp Image 2021-11-25 at 12.39.30Dakar 2022 este etapa de Campionat Mondial. Dupa multi ani de discuții și negocieri intre organizatorii raliului Dakar si Federațiile Internaționale de Motociclism și Automobilism, ieri 28 noiembrie 2021, a fost în sfârșit parafată oficial această înțelegere. Astfel, începând cu această ediție a Dakar-ului, cel mai dur raliu al lumii devine parte a FIM World Rally Championship. Campionatul va avea în 2022 cinci etape: Dakar, Abu Dhabi (Martie), Kazakhstan (Aprilie), Andalusia (Iunie), și Maroc (Octombrie).

WhatsApp Image 2021-11-25 at 12.39.29România va fi reprezentată pentru a XII-a oară la Dakar de către Emanuel Gyenes (Vectra Racing/Autonet Motorcycle Team). Acesta va concura în acest an cu numărul de concurs #37 și va lua startul din postură de vicecampion al clasei Malle Moto – Original by Motul și Legendă a Dakar-ului.

Dakar 2022 va avea loc între 1 și 14 ianuarie tot în Arabia Saudită, iar concurenții vor străbate 4.300 km de proble speciale (dintr-un total de peste 8.000 km în 12 zile de concurs).

Cele mai proaspete informații despre aventura lui Mani la Dakar 2022 pot fi obținute de pa pagina acestuia de Facebook, rezultatele și evoluția piloților în timp real putând fi urmărite pe site-ul oficial al competiției Dakar. 

Emanuel Gyenes #37:

WhatsApp Image 2021-11-25 at 12.39.27“Sunt foarte optimist și aștept cu nerăbdare să pornesc în cursă. Vă mulțumesc tuturor pentru susținere! Le mulțumesc și sponsorilor mei, fără de care nu aș fi ajuns la Dakar. Pentru 2022, pe lângă Autonet Import, care și dă numele echipei mele, aceștia sunt Varta și Ministerul Tineretului și Sportului.”

Sportivul român și-a prezentat echipamentul de concurs și sponsorii într-o conferință de presă la Satu Mare și este acum în Franța la Marsilia, locul de unde sunt îmbarcate toate vehiculele ce vor lua start în ediția cu numărul  44 a Raliului Dakar.

Mult succes Mani!


FRM

Dirt TrackCele patru Comisii Sportive ale Federatiei Romane de Motociclism s-au intrunit intre 25 si 28 noiembrie 2021 pentru sedinta anuala de final de sezon. Au fost validate rezultatele Campionatelor Naționale pe fiecare disciplină în parte și a fost analizat sezonul competițional 2021 etapă cu etapă. Au fost făcute propuneri de modificare ale regulamentelor, acestea fiind dezbătute de către reprezentanții cluburilor afiliate FRM.

mxLa toate cele patru Comisii au fost desfășurare alegeri și au fost aleși președinții care vor gestiona următorii patru ani. Aceștia urmează ca în perioada următoare să își formeze echipele alături de care vor coordona disciplinele moto din subordinea fiecărei Comisii.

Comisia de Dirt-Track a fost prima care s-a întrunit, Președinte ales cu unanimitate de voturi fiind, în continuare, domnul Gheorghe Voiculescu.

Tot TerenLa Motocros continuă să conducă și în următorii patru ani Comisia domnul Duță Cătălin.

Comisia de Viteză a adus un nume nou la vârful său, domnul Popoviciu Lucian urmând să gestioneze disciplinele Viteză și Supermoto.

vitezaDoamna Nicoleta Olariu a fost votată în unanimitate pentru funcție de Președinte al Comisiei de Tot-Teren.

Deciziile luate vor fi supuse validării Biroului Federal în decembrie 2021 și apoi vor fi transmise pe mail tuturor cluburilor afiliate FRM.


FRM

02 C43A8782 411Sezonul Competitional 2021 a adus pentru Romania rezultate foarte bune in urma participarii in concursurile Campionatului European BMU la Viteza, Extrem Enduro, Motocros si Supermoto.

Campionatul European BMU la Motocros a debutat in acest an în Rmânia, la Ciolpani și s-a încheiat în Serbia la Globare. Încă de la prima etapă, au luat o opțiune clară pentru podiumul final doi sportivi români: Tompa Robert Krisztian la clasa MX2 și Sami Dumitru la clasa MX65. Aceștia s-au impus la clasele lor și au dus până la ultima etapă lupte pentru titlul de Campion. La finalul celor patru etape (etapa din Grecia a fost anulată), cu maxim de puncte posibile, Campion European BMU la clasa MX2 este sportivul clubului Steaua București: Tompa Robert Krisztian. Felicitări! Cu o prestație foarte bună pe tot parcursul sezonului competițional, urcă pe locul trei la clasa MX2 Eross Koppany. Mai mult, sportivul de la Top Cross TCS Otopeni puncteaza și la clasa MX Junior, unde de asemenea câștigă bronzul balcanic.

02 C43A5982 021 a 027La clasa MX65, Dumitru Sami (Top Cross TCS Otopeni), este Vicecampion European BMU cu 178 puncte, iar Szoke Eross Mark (Sugas Sf. Gheorghe), urcă pe locul trei cu 152 de puncte. Prima fată din acest Campionat European al clasei 65cc este Theodora Gumeniuc (Top Cross TCS Otopeni), aceasta încheind sezonul competițional 2021 pe locul patru.

Cu o prestație constantă pe toată perioada sezonului competițional 2021, Banu Mihnea de la Top Cross TCS Otopeni câștigă bronzul Campionatului European BMU al clasei MX85. Pe patru urcă coechipierul său, Ștefănescu Luca.

Ioviță Dean Victor (VN Motorsport Timișoara), termină pe locul patru la clasa MX50, cu doar două puncte în urma bronzului balcanic.

03 C43A5337Frații Ioviță au dominat clasa SM65 a Campionatului European BMU la Supermoto 2021, Mark Luca revendicand titlul de Campion, iar Dean Victor urcand primind bronzul balcanic. Locul doi este tot al unui sportiv român, Mark Szabo. Mulțumită rezultatelor obținute de aceștia, România termină pe primul loc în clasamentul pe națiuni.

C43A1953 020Dacă la Supersport am avut un podium dominat de doi frați români, în Campionatul European BMU Road Racing am avut doi campioni tată și fiu din România. Familia Pascotă revendică în 2021 titlurile la clasele Supersport și SSP300 prin Ionel și respectiv Patrick. Clasa 300cc a fost o afacere românească, pe locul doi terminând Alexandru Pahome, iar pe trei Dumitru Robertino.

001 IMG_1741Campionatul European BMU de Extrem Enduro 2021 a avut patru etape, peste 40 de concurenți la clasa PRO și un podium integral românesc. Jozsa Norbert Levente, Varga Zsolt și Kovacs Ervin Zsolt au dominat autoritar acest Campionat, mai mult, locurile patru și cinci fiind adjudecate tot de sportivi din România: Ciprian Furtună și Szakacs Robert.

La clasa Veterani Stroișteanu Bart urcă pe locul doi, iar la Amatori avem doi sportivi români pe podium. Horvat Szilard urcă pe locul doi, iar Guiman Gheorghe pe trei. Mares Celine încheie sezonul pe primul loc la clasa Fete, bronzul mergând la Bădău Diana.

Mulțumită rezultatelor excepționale obținute de sportivii români, România încheie pe primul loc în Campionatul European BMU de Extrem Enduro.

Felicitări tuturor!


FRM

C43A1374Duminica, s-a disputat la Zarnesti finala Campionatului Regional de Endurocross al Zonei de Est. Clubul Jitsu a fost organizatorul acestei finale care a avut loc pe 7 noiembrie 2021. Secretariatul general, startul si sosirea au fost amenajate pe circuitul de Motocros de la Brebina (Breghina), iar traseul a fost unul nou, care a străbătut localitatea Poiana Mărului.

Disciplina Endurocross este în ultimii ani într-o continuă creștere, zona de Est fiind cea mai activă în Campionatele Regionale ale României (cu patru etape în 2021)

C43A1273Prima etapă a acestei regiuni a fost la Comănești și a fost organizată de clubul X-Cape Bacău. Cea de II-a etapă, cea de la Odobești, a inaugurat un traseu unic al viilor (clubul ACS Odobești). Etapa a III-a a avut la rândul ei o mare doză de unicitate, concursul fiind organizat pentru prima dată în zona Dobrogea, în cea mai mare carieră de calcar din România. Etapa finală s-a desfășurat pe 7 noiembrie 2021 la Zărnești și a adus ca element de noutate o inițiativă a lui Tele (Jitsu Zărnești). Acesta a propus un traseu și o clasă separată, cu un podium propriu, debutanților, adică celor care ajung pentru prima dată la un concurs de Endurocross. Vremea a fost neașteptat de bună pentru această perioadă a anului în spectculoasa zonă montană brașoveană. Din păcate, în urma unui incident petrecut în prima tura, manșele claselor cu patru roți nu s-au mai putut desfășura.

C43A1370Câștigător al Cupei Regionale de Endurocross a Zonei de Est la clasa PRO este Paul Bulai de la clubul Master Bike Cluj. Singurul care îl mai putea bate, Marian Căciulă, încheie pe locul patru la Zărnești și astfel va ocupa locul doi în clasamentul general regional la o diferență de doar cinci punte.

Cel mai bun Veteran la Zărnești este Gheorghe Orzan (Jitsu Zărnești), dar în lupta pentru cupă regională, Șchiopu Lucian (Master Bike Cluj), pornea cu șanse reale de victorie la Zărnești. În final, cupa merge la Iamandeiu Dorin Remus (Lido Câmpina), care adună suficiente puncte pentru a câștiga chiar și fără a fi prezent la etapa finală.

Copaci Adrian Georgian (Enduro Buzău), se impune în clasamentul general al clasei Expert. Etapa de la Zărnești este câștigată de Dudaș Sebastian (Jitsu Zărnești).

Cupa Regiunii de Est a clasei Hobby merge la Minculescu Cosmin Ionuț de la ACS Odobești, la Zărnești impunându-se Hămbășan Vlad Casian de la clubul Black Ryders Sibiu.

IMG_6573Ultima etapă a adus din partea organizatorilor de la clubul Jitsu Zărnești premii pentru toți sportivii, dar și o nouă clasă. Pentru că au venit la start foarte mulți motocicliști care au concurat pentru prima dată la disciplina Endurocross, aceștia au avut un traseu și o clasă separată, clasa Debutanților. Spre surpriza tuturor, la această clasă s-a impus cel mai tânăr sportiv, acesta fiind chiar și pe cea mai înaltă treaptă a podiumului mai scund decât sportivii de pe locurile doi și trei. Eross Szoke Mark de la clubul Sugas Sfantu Gheorghe este Vicecampion național de Motocros (clasa 65cc), și a venit pentru prima dată la o competiție de Endurocross unde reușește să fie nu doar cel mai tânăr sportiv ci și cel mai bun Debutant. Felicitări!

IMG_6589 atv negru 18 01 1801 1001 001Cupa clasei ATV Pro din Campionatul Regional de Endurocross al Zonei de Este merge în acest an la Vlad Vasile de la clubul ACS Odobești. La Hobby se impune coechipierul său Leonescu Dorin.

Tudor Alexandru Mădălin (ACS Odobești), se impune la clasa Quad PRO, iar Chiciu Adrian Cătălin la Hobby.

Clasamentul General Final al Campionatului Regional de Endurocross al Zonei de Est 2021 poate fi consultat aici.

Rezultatele CR Est Endurocross Et. IV – Zarnesti, pot fi consultate aici.

 


FRM

213657916_4271612602895731_1084432341708948287_nEndurocrossul este disciplina care încheie în acest an sezonul competițional, concursul urmând să fie organizat de clubul Jitsu Zărnești. Duminică, 7 noiembrie 2021, va avea loc ultima etapă a Campionatului Regional de Endurocross al Zonei de Est. Concursul va avea secretariatul general și zona de Start lângă circuitul de Motocros Zărnești, traseul promis de organizatori urmând să fie unul nou, care traversează localitatea Poiana Mărului.

Vor concura clasele: MOTO- A, Veterani, B, C si Fete; QUAD-A, C; ATV-A, C si Veterani.

Programul competiției:

Sâmbătă 06.11.2021 – ora 16:00 – 18:00 Înscrieri (toate clasele)

Duminică 07.11.2021:

Clasele Moto:
08.00 – 09.30 Secretariat/Înscrieri/Revizii tehnice
09:30 – 10:00 – Antrenamente libere
10:15 – Briefing (sportivii se vor prezenta în echipament complet pregătit pentru Start)
10.30 – Start
13.00 Festivitatea de premiere Moto

214197008_4271613559562302_3517338192287869388_nClasele ATV si Quad:
12.00 – 13.00 Secretariat/Înscrieri/Revizii tehnice
13:30 – 13:45 – Antrenamente libere clasa ATV
13:45 – 14:00 – Antrenamente libere clasa Quad
14.15 – Briefing (sportivii se vor prezenta în echipament complet pregătit pentru Start)
14.30 – Start clasele ATV&Quad
17.00  Festivitatea de premiere ATV si Quad

Clasament CR Endurocross 2021 dupa primele 3 etape

Regulament Particular CR EST Endurocross – Zarnesti 07.11.2021


FRM

0001 C43A7202Clubul Jitsu Zarnesti a organizat Campionatul National de Motocros pe Echipe 2021. Concursul s-a desfasurat pe parcursul a doua zile, intre 30 si 31 octombrie pe circuitul Breghina (Brebina) din Zarnesti, judetul Brasov.

Au concurat clasele: 50 cc aut; 65cc; 85cc; MX2; ; MX1; Amatori și Veterani.

La finalul a două zile pline de suspans clubul Steaua București reușește în chiar ultima manșă disputată duminică să adune punctele necesare pentru a revendica titlul de Campioană a României la Motocros pe Echipe. Felicitări!

0000001 C43A9808Clubul Jitsu Zarnești se achită cu brio de sarcina organizării acestei frumoase Finale, inclusiv vremea dându-și concursul pentru ca totul să iasă bine. Am avut la start peste 70 de concurenți care provin din 16 cluburi de motocros românești. Lupta pentru prima poziție s-a dus între cluburile Steaua București și Top Cross TCS Otopeni. Campioana a fost decisă în ultima manșă de duminică, când am asistat la o frumoasă luptă între George Căbăl (Jitsu Zărnești), și Krisztian Tompa (Steaua București) la clasa MX2. În prima manșă a acestei clase, campionul național George Căbăl s-a văzut nevoit să abandoneze în urma unei pene de cauciuc, Krisztian adunase astfel puncte importante 0000001 C43A9824care aduseseră deja Steaua pe primul loc în fața clubului din Otopeni. În manșa finală, însă, totul depindea pentru steliști de diferența de puncte dintre Krisztian Tompa și Eross Koppany. Krisztian însă nu greșește și termină în fața lui Eross, în timp ce George Câbăl își ia revanșa și căștigă manșa. Podiumul final are astfel pe primul loc echipa Steaua București, urmată la doar șapte puncte de Top Cross TCS Otopeni. Clubul organizator, Jitsu Zărnești urcă pe locul trei național cu un total de 241 de puncte.

001 C43A9073Cociu Nicolae domină autoritar clasa Amatori și aduce puncte importante pentru clubul Steaua București. Coechipierul său Galfi Csaba Zalan încheie pe trei, iar pe doi urcă sportivul de la Jitsu Zărnești, Popa George.

Clubul Sugas Sfantu Gheorghe a avut un învingător la clasa 65cc, Szoke Eross Mark reușind victoria în ambele manșe. Singurul care a reușit să țină pasul cu sportivul covăsnean a fost în manșa a II-a Dumitru Sami Alexandru (Top Cross TCS Otopeni).

00001 IMG_5887Singura clasă câștigată de clubul cu cei mai mulți sportivi la start, Top Cross TCS Otopeni, a fost clasa 85cc. Chiujdea Ioan a câștigat ambele manșe, în prima lupta pentru victorie ducându-se cu stelistul Baltagă Daniel, iar în cea de a II-a cu Vulpe Gheorghe. Pentru clubul Top Cross TCS Otopeni, cele mai multe puncte au fost aduse de Eross Koppany, acesta concurând atât la clasa MX1 (locul 3), cât și la MX2 (locul 2).

001 IMG_5266Clasa 50cc a fost mult mai animată. Toader Alecsei Matei (Top Cross TCS Otopeni), domină antrenamentele și calificările acestei clase. Prima manșă revine însă lui Ioviță Dean Victor de la clubul VN Motorsport, iar cea de a II-a stelistului Becze Csillag Vilmos. Clubul VN Motorsport urcă pe locul patru în clasamentul general al echipelor mulțumită prestațiilor bune ale fraților Ioviță, dar și prezenței surprinzătoare a lui Vlad Neaga la clasa Amatori (fostul Campion Național la Viteză – clasa Superbike).

01 C43A7212Clasa Veterani a fost singura la care clubul organizator Jitsu Zărnești nu a avut sportivi și singura dominată de clubul Juvenes Târgu Mureș, prin Cojanu Marius Ionuț. Locul doi merge tot la Steaua București prin Fazakas Zoltan, iar pe trei urcă Strechioiu Sebastian de la clubul Lido Câmpina. Clubul Lido urcă la final pe locul cinci național și face astfel o figură foarte frumoasă prin sportivii săi care au luat startul la patru din cele șapte clase care au punctat în Campionatul pe Echipe.

01 C43A7303

Clasament Final CNR MX Echipe – Zarnesti 30 – 31.10.2021

Rezultate CN Echipe Motocros – Zarnesti 31.10.21 – Clasele MX2-65cc-Amatori

Rezultate CN Echipe Motocros – Zarnesti 30.10.21 – Clasele MX1-Veterani-85cc-50cc


FRM

19221441_1444599808930372_6310711436403182962_oUltimul concurs de Motocros al acestui sezon competitional va avea loc la Zarnesti, in judetul Brasov, intre 30 si 31 octombrie. Clubul Jitsu va organiza aici Campionatul Național de Motocros pe Echipe al României, urmând să aflăm împreună care este cel mai puternic club din țară.

Vor concura clasele: 50 cc aut; 65cc; 85cc; MX2; ; MX1; Amatori și Veterani.

19025141_1444600188930334_6086620072552613970_oSportivii sunt rugați să se înscrie online AICI.

Înscrierea online se incheie vineri 29-10-2021 la ora 16.00.

Ne bucurăm să revenim și în acest sezon cometițional pe circuitul de Motocros de la Breghina – Zărnești, circuitul de casă al Campionului Național de la clasa MX1, George Căbăl. Sarcina clubului organizator, Jitzu Zărnești, este ușurată de prognoza meteo care se anunță excelentă pentru acest sfârșit de săptămână.

Prmele antrenamente libere de sâmbătă sunt programate să înceapă la ora 11:00. Calificările încep cu clasele Veteranilor la ora 12:30. Prima manșă a zilei va avea startul la ora 14:10, iar ultima la ora 17:05.

19095437_1444600645596955_7489848854502944219_oDuminică, 31 octombrie 2021, prima manșă zilei va fi cea a clasei Amatorilor la ora 11:35. Manșa clasei MX2 încheie acest concurs la ora 13:55, festivitatea de premiere urmând să înceapă la ora 14:30.

Având în vedere restricțiile pandemice rugăm toți sportivii să poarte permanent masca de protecție. Accesul spectatorilor nu este permis, iar înscrierea se va desfășura într-o zonă amenajată în aer liber.

Programul complet și Regulamentul Particular al CNE MX 2021 sunt disponibile aici.

Mult succes!


FRM

C43A5692Ultimul concurs de Rally Raid al acestui sezon competitional a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute la Constanta. Clubul 4V Motorsport a organizat Cupa: Raliul Speranței între 21 și 24 octombrie 2021.

Au concurat clasele: Moto, Quad, Atv, Hobby (Moto si ATV GPS).

0001 C43A4600Putem spune că Raliul Speranței a fost unul dintre cele mai frumoase evenimente sportive ale acestui an dificil. Organizatorii au pus la bătaie toate eforturile și resursele pentru ca totul să fie impecabil din punct de vedere al traseului, logisticii, atmosferei și sportivității. A fost unul dintre puținele evenimente sportive din România cu transmisie LIVE online făcută de cameramani aflați în elicopeter. Din acest punct de vedere concursul s-a desfășurat la cel mai înalt nivel. Au existat echipe de fotografi și cameramani, care au acoperit integral Raliul, inclusivi filmări cu drone de mare viteză, special adaptate pentru un concurs de motorsport.

IMG_4060Ionuț Florea la bordul unei motociclete de clasa M -450 reușește să se impună în fața lui Gabi Căpușan (clasa M +450) cu doar 25 de secunde avans. Din acest punct de vedere am avut la varf o cursa foarte stransa, decisă pe ultimele sute de metri.

Ionuț Florea: „A fost o cursa faina cu vreme foarte buna. Fiind o cupa nu am venit cu planuri foarte complexe așa ca a fost totul într-o atmosferă foarte prietenească. In prima zi am făcut niște greșeli de navigație, dar in ziua a doua le-am recuperat și mulțumită problemelor avute de Ferry și Gabi. Este clar ca Rallyraidul la moto este in creștere și sper sa reusim sa avem un an și mai bun in 2022 cu câteva curse consacrate și un regulament și mai clar și mai eficient.”

C43A5432Gabi Căpușan: „Ultima etapă de la Constanța a fost o veritabilă ediție de închidere de sezon competițional, in care ne-am revăzut cu toții, familia de Rally Raid din Romania, și am putut sa ne întrecem la cel mai înalt nivel. Eu sunt la prima participare în cadrul campionatului național și pot spune că sunt surprins de nivelul atins. Probabil că voi încheia pe locul 1 la clasa mare și 2 sau 3 la General ceea ce e mult peste așteptări. Organizarea de la Constanța este foarte buna, cu foarte mare grija fata de toți cei implicați în motorsport, de la arbitri, organizatori, voluntari și până la competitori.”

IMG_4090Paul Zaig a revenit în acest concurs la prima sa iubire, după câteva etape de Rally Raid în care a concurat pe un Side by Side. Acesta, la Constanța a luat startul cu Quad-ul Yamaha Raptor și a reușit la finalul competiției să devanseze inclusiv doi motocicliști.

Rezultate finale Raliul Sperantei – Constanta 21-24.10.2021


FRM

IMG_5211Clubul Motor Tehnic Targu Mures a organizat finala Campionatului National al Romaniei 2021 la Motocros. Concursul s-a desfășurat pe circuitul Liviu Farcaș din Ungheni, Mureș, între 23 și 24 octombrie 2021.

Au concurat clasele: 50cc Jun II + III; 65cc; 85cc; MX2; MX2 Jun; MX1; Amatori ; Veterani 1 si 2 si Fete.

Alături de peste 100 de sportivi din România și Republica Moldova ne-am bucurat de manșe frumoase în urma cărora am sărbătorit Campionii Naționali la Motocros din 2021.

IMG_4866Cei mai buni sportivi de motocros din România, Căbăl George (Jitsu Zărnești), și Robert Krisztian Tompa (CSA Steaua București), au confirmat încă o dată prin victorie titlurile de campioni naționali la cele mai importante clase: MX1, respectiv MX2.

Băncilă Ștefania (Top Cross TCS Otopeni), este Campioană Națională la clasa Fete, ultima manșă de la Ungheni fiind câștigată de vicecampioana națională, Stan Iasmina, sportivă la același club din județul Ilfov.

Cu maxim de puncte posibile, este și în acest an Campion Național la clasa Veteran 1, Cojanu Ionuț Marius de la clubul Juvenes Târgu Mureș.

La clasa MX2 Junior campionul național s-a decis în Finala de pe circuitul Liviu Farcaș. În final, cu victorie în ambele manșe, obține titlul de Campion Național Eross Koppany (Top Cross TCS Otopeni). La doar 14 puncte distanță de acesta urcă pe locul doi general coechipierul său Zoltan Ordog, acesta fiind la primul său an la această clasă și anunțând un viitor sezon competițional foarte disputat.

IMG_4819Stoeanovici Mihăiță de la clubul Smart Brașov este Campion Național la clasa Veteran 2, acesta impunându-se la limită și in Finala de langă Tărgu Mureș. Vicecampion Național la această clasă este organizatorul acestei ultime etape, Nagy Daniel.

La clasa Juniori Mici am avut la start un mare număr de sportivi nou veniți care au luat startul în această ultimă etapă națională. Se impune Iordache Ștefan (Jitsu Zărnești), în prima manșă și Zaharescu Sasha Nikolay (Top Cross TCS Otopeni), în cea de a II-a. Campion Național este însă Vasile Darian Andrei de la clubul CSM Flacăra Moreni.

La clasa 85cc am avut din păcate o accidentare. Banu Mihnea Andrei (Top Cross TCS Otopeni), lupta pentru titlul de Campion și avea deja un loc doi în prima manșă. Din păcate Andrei s-a accidentat în manșa a II-a și nu a mai putut continua. Punctele obținute de acesta până atunci au fost însă suficiente pentru titlul de Vicecampion Național la clasa 85cc. Campion Național al României la această clasă este coechipierul său, Chiujdea Ioan, cu 208 puncte.

IMG_4781Dumitru Sami Alexandru (Top Cross TCS Otopeni), ratează o singură manșă în tot sezonul competițional și este astfel Campion Național al României la clasa 65cc cu 23 de puncte avans în fața lui Szoke Eross Mark (Șugaș Sfântu Gheorghe).

Clasa 50cc Juniori Mari a avut un final de an cu doi sportivi care s-au luptat pentru titlu: Ioviță Dean Victor (VN Motorsport Timișoara), și Toader Alecsei Matei (Top Cross TCS Otopeni). Aceștia și-au împărțit victoriile în ultimele patru manșe, în final făcând diferența startul mai bun de sezon al lui Victor. Ioviță Dean Victor este astfel noul Campion Național al României la clasa Juniorilor Mari 50cc cu un total de 213 puncte.

Cociu Nicolae de la CSA Steaua București este câștigătorul Cupei FRM 2021 la clasa Amatori.

Clasament General – CNIR Motocros 2021 – Final

Vă reamintim că ultimul concurs de motocros al acestui sezon competițional va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni la Zărnești. Campionatul Național pe Echipe are programat aici concursul pe 30 și 31 octombrie 2021, în organizarea clubului Jitsu Zărnești.

Credit Foto: Pulugor Isaac Tomas


FRM

001 C43A4879Finala Campionatului National al Romaniei la Motocros este programata la finalul acestei saptamani. Clubul Motor Tehnic Targu Mures este responsabil de organizarea acestei ultime etape care se va desfasura pe circuitul Liviu Farcas din localitatea Ungheni.

Vor concura clasele: 50cc Jun II + III; 65cc; 85cc; MX2; MX2 Jun; MX1; Amatori ; Veterani 1 si 2 si Fete.

Program de desfasurare:

0001 C43A6647SÂMBĂTĂ, 23 OCTOMBRIE 2021
09:00 – 11:00  SECRETARIAT ȘI REVIZIE TEHNICĂ
11:30 – 11:45 VET 1+2+FETE VETERANI 1+2+FETE – ANTRENAMENT LIBER – 15 MIN.
11:50 – 12:05 AMA AMATORI – ANTRENAMENT LIBER – 15 MIN.
12:10 – 12:20 50cc J2 + J3 50cc J2+J3 – ANTRENAMENT LIBER – 10 MIN.
12:25 – 12:40 85cc 85cc – ANTRENAMENT LIBER – 15 MIN.
12:45 – 13:00 65cc 65cc – ANTRENAMENT LIBER – 15 MIN.
13:05 – 13:25 MX1+MX2+MX2J MX1+MX2+MX2 JUN – ANTRENAMENT LIBER – 20 MIN.

001 IMG_001213:30 – 13:50 VET 1+2+FETE VET1+2+FETE – ANTRENAMENT OFICIAL – 15 MIN. + 5 MIN. PROBE START
13:55 – 14:15 AMA AMATORI MX1+MX2 – ANTRENAMENT OFICIAL – 15 MIN. + 5 MIN. PROBE START
14:20 – 14:35 50cc J2 + J3 50cc J2+J3 – ANTRENAMENT OFICIAL – 10 MIN. + 5 MIN. PROBE START
14:40 – 15:00 85cc 85cc – ANTRENAMENT OFICIAL – 15 MIN. + 5 MIN. PROBE START
15:05 – 15:25 65cc 65cc – ANTRENAMENT OFICIAL – 15 MIN. + 5 MIN. PROBE START
15:30 – 15:55 MX1+MX2+MX2J MX1+MX2+MX2 JUN – ANTRENAMENT OFICIAL – 20 MIN. + 5 MIN. PROBE START
15:55 – 16:15 TOATE PAUZĂ + PREGĂTIRE TRASEU (20 MIN)

C43A387316:15 VET 1+2+FETE VETERANI 1+2+FETE – ÎNCHIDERE ZONĂ DE AȘTEPTARE

16:20 – 16:40 VET 1+2+FETE VETERANI 1+2+FETE – MANȘA 1 (15 MIN + 2 TURE)
16:45 AMA AMATORI – ÎNCHIDERE ZONĂ DE AȘTEPTARE
16:50 – 17:10 AMA AMATORI – MANȘA 1 (15 MIN + 2 TURE)
17:15 – 17:25 50cc J2 + J3 50cc J2+J3 – MANȘA 1 (10 MIN + 2 TURE)

DUMINICĂ, 24 OCTOMBRIE 2

09:00 – 09:15 VET 1+2+FETE VET1+2+FETE – ÎNCĂLZIRE – 15 MIN.
09:20 – 09:35 AMA AMATORI – ÎNCĂLZIRE – 15 MIN.
09:40 – 09:55 85cc 85cc – ÎNCĂLZIRE – 15 MIN.
10:00 – 10:15 65cc 65cc – ÎNCĂLZIRE – 15 MIN.
10:20 – 10:30 50cc J2 + J3 50cc J2+J3 – ÎNCĂLZIRE – 10 MIN.
10:35 – 10:50 MX1+MX2+MX2J MX1+MX2+MX2 JUN – ÎNCĂLZIRE – 15 MIN.

C43A735714:05 – 14:25 AMA AMATORI – MANȘA 2 (15 MIN + 2 TURE)10:55 85cc 85cc – ÎNCHIDERE ZONĂ DE AȘTEPTARE
11:00 – 11:25 85cc 85cc – MANȘA 1 (18 MIN + 2 TURE)
11:30 65cc 65cc – ÎNCHIDERE ZONĂ DE AȘTEPTARE
11:35 – 11:55 65cc 65cc – MANȘA 1 (12 MIN + 2 TURE)
12:00 MX1+MX2+MX2J MX1+MX2+MX2 JUN – ÎNCHIDERE ZONĂ DE AȘTEPTARE
12:00 – 12:30 MX1+MX2+MX2J MX1+MX2+MX2 JUN – MANȘA 1 (25 MIN + 2 TURE)
12:35 VET 1+2+FETE VETERANI 1+2+FETE – ÎNCHIDERE ZONĂ DE AȘTEPTARE
12:40 – 13:00 VET 1+2+FETE VETERANI 1+2+FETE – MANȘA 2 (15 MIN + 2 TURE)
13:05 – 13:20 50cc J2 + J3 50cc J2+J3 – MANȘA 2 (10 MIN + 2 TURE)
13:20 – 14:00 TOATE PAUZĂ + PREGĂTIRE TRASEU (40 MIN)
14:00 AMA AMATORI – ÎNCHIDERE ZONĂ DE AȘTEPTARE

C43A685714:30 85cc 85cc – ÎNCHIDERE ZONĂ DE AȘTEPTARE
14:35 – 15:00 85cc 85cc – MANȘA 2 (18 MIN + 2 TURE)
15:05 65cc 65cc – ÎNCHIDERE ZONĂ DE AȘTEPTARE
15:10 – 15:30 65cc 65cc – MANȘA 2 (12 MIN + 2 TURE)
15:35 MX1+MX2+MX2J MX1+MX2+MX2 JUN – ÎNCHIDERE ZONĂ DE AȘTEPTARE
15:40 – 16:10 MX1+MX2+MX2J MX1+MX2+MX2 JUN – MANȘA 2 (25 MIN + 2 TURE)
16:30 CEREMONIE DE PREMIERE

Regulamentul Particular al CNIR MX Et.V poate fi consultat aici.

Clasamentul general dupa primele patru etape este disponibil aici.


FRM

242337827_2610549405907177_5880600991652856415_nClubul 4V Motorsport organizeaza ultimul concurs de Rally Raid al sezonului competitional 2021. Cupa Sperantei se va desfasura intre 21 si 24 octombrie 2021 in judetul Constanta.

Vor concura clasele: Moto, Quad, Atv, Hobby (Moto si Quad GPS).

Organizatorii au pregătit un traseu de peste 600km care va trece prin toate formele de relief specifice Dobrogei. Traseul este identic pentru toate clasele auto și moto care vor lua startul in ultima competiție de Rally Raid din acest an.

Programul competiției:

241405305_2609278646034253_8458128085231858014_n21.10.2021, 08:00 Deschiderea secretariatului – Hotel Ramada
21.10.2021, 09:00 Deschiderea parcului închis – Hotel Ramada
21.10.2021, 12:00 Prima ședință a Comisarilor Sportivi – Hotel Ramada
21.10.2021, 08:30 Verificările administrative – Hotel Ramada
21.10.2021, 08:45 Verificările tehnice si montarea balizelor de urmărire GPS
21.10.2021, 14:30 Prolog PS 0 – Corbu
21.10.2021, 15:00 Masa traditionala campeneasca Corbu
21.10.2021, 19:30 Briefing Hotel Ramada
21.10.2021, 20:00 Afișarea listei de Start pentru prima proba specială Hotel Ramada
241227882_2600957846866333_1224617787357751967_n22.10.2021, 06:30 Start PS1 ziua 1 – Market Jumbo
22.10.2021, 17:30 Finish PS1 ziua 1 Fantanita
22.10.2021, 18:30 Publicare clasamente provizorii Hotel Ramada
23.10.2021, 07:30 Start PS2 ziua 2 – Corbu
23.10.2021, 16:30 Finish PS2 ziua 2 Corbu
23.10.2021, 17:30 Publicarea Clasamentelor provizorii Hotel Ramada
23.10.2021, 18:30 Publicarea Clasamentelor finale Hotel Ramada
23.10.2021, 19:30 Cina festiva Hotel Ramada
23.10.2021, 21:00 Festivitate premiere – Hotel Ramada
24.10.2021, 09:00 Conferinta presa, morning coffee

244610498_2622332288062222_2541930619795540118_nProgramul si Regulamentul Particular al Cupei Speranței la Rally Raid pot fi consultate aici.

Site-ul clubului 4V Motorsport poate fi accesat aici.

Pagina de Facebook a organizatorului: 4VRallyRaid

Evenimentul are o pagină dedicată aici, unde poate fi inclusiv urmărită LIVE evoluția sportivilor favoriți.


FRM

001 C43A1713Cluburile Hard Enduro Dobrogea si X-Cape Bacau au organizat duminica Cupa „Arena Sitorman” la Endurocross. Concursul a contat in Campionatul Regional de Endurocross al Zonei de Est si s-a desfasurat in Cariera Sitorman din localitatea Mihail Kogalniceanu, judetul Constanta.

Au concurat clasele: MOTO: A, B, C  și Veterani; QUAD-A; ATV-A și C.

001 IMG_3450Sezonul competitional 2021 este unul special prin acesta Cupă dobrogeană și ne-a adus astfel mai multe motive de bucurie. A fost primul concurs desfășurat în această zonă și mai ales într-o locație cu adevărat inedită: cea mai mare carieră de calcar din țară. Cupa Arena Sitorman a avut astfel premisele faste ale unei locații unice care a adus un plus de valoare acestei discipline și o 001 IMG_3239promisiune pentru viitoare etape naționale de Endurocross ce se pot desfășura aici. Clubul Hard Enduro Dobrogea alături de clubul X-Cape Bacau si Primăria Mihail Kogălniceanu au organizat foarte bine această competiție, traseul fiind unul bine marcat, iar atmosfera una cu adevărat prietenească.

03 C43A3212Paul Bulai a avut pentru sportivi câteva suprize, astfel înscrierile s-au desfășurat în interiorul Cherhanalei Ovidiu de pe malul lacului Siutghiol, cu muzică live și preparate din pește. Startul claselor Moto a avut o procedura unică și foarte apreciată de public, sportivii așteptând comanda cu spatele către motociclete într-o poziție specifică mai degrabă atletismului.

La clasa Moto reușește să se impună Viorel Costin, la ghidonul unei motociclete Sherco (clubul Master Bike Cluj). Cel mai bun Veteran al claselor Moto a fost Schiopu Iulian Lucian (Master Bike Cluj). Clasa Expert este câștigată de Costin Claudiu Andrei (Master Bike Cluj), iar la Hobby se impune Minculescu Cosmin Ionut (ACS Odobești).

02 C43A3452Cel mai bun sportiv de la clasa ATV-A este Spînu Antonio (ACS Odobești), iar la Quad A am avut o victorie muncită pentru coechipierul său: Tudor Alexandru Madalin.

Clasa ATV-C a avut cei mai mulți sportivi pe patru roți și este câștigată, la prima sa participare, de către Marius Ureche.

Rezultatele complete ale Cupei Sitorman 2021 pot fi consultate aici.

Ultima etapă la disciplina Endurocross este programată să se desfășoare pe 13 noiembrie la Poiana Mărului.


FRM

C43A6853 start.jpgSaptesprezece sportivi romani vor lua startul in Finala de Motocros a Campionatului European BMU 2021. Etapa a V-a si ultima din acest sezon competitional se va desfasura in Grecia, la Giannitsa intre 15 si 17 octombrie.

Din Romînia vor pleca spre etapa finala următorii sportivi:

- IOVITA Mark Luca
- IOVITA Dean Victor
- BANCILA Stefania
- EROSS Koppany
- BANU Mihnea-Andrei
- STEFANESCU Luca
C43A6849 start.jpg- STOYANOV Kaloyan Yordanov
- DUMITRU Sami
- BALABAN Tudor Andrei
-0 RUSU Victor
- Ördög Zoltán
- STEFANESCU Tudor
- DINE Mihai Roman
- URLUESCU Vlad

Clasamentul general înainte de disputarea ultimei etape din CE BMU MX 2021 poate fi consultat aici.

Mult succes tuturor piloților noștri!


FRM

WhatsApp Image 2021-10-13 at 13.38.54 2Clubul X-Cape Bacau organieaza duminica cea de a III-a etapa din Campionatul Regional de Endurocross (Zona de Est). Concursul se va desfasura pe  17 octombrie 2021 in cariera Sitorman din judetul Constanta si este organizat in parteneriat cu clubul Hard Enduro Dobrogea si Primaria Mihail Kogalniceanu.

Vor concura clasele MOTO-A, B, C, Fete si Veterani ; QUAD-A și C; ATV-A și C

WhatsApp Image 2021-10-13 at 13.38.54Programul competiției:

Clasele Moto

08.00 – 10.00 Secretariat/Înscrieri/Revizii tehnice
10:15 – Briefing
10.30 – Start
13.30 Festivitatea de premiere Moto

Clasele ATV si Quad

243890247_4563476103709378_1683469519621171687_n13.00 – 14.00 Secretariat/Înscrieri/Revizii tehnice
14.15 Briefing
14.30 Start
17.30  Festivitatea de premiere ATV si Quad

Toate clasele vor alerga 1,5 ore plus o tură.

Regulamentul Particular al CR Endurocross (EST), Et.III este disponibil aici.


FRM

00001 IMG_1078Clubul Haita Deva a organizat la sfarsitul saptamanii trecute ultima etapa a Campionatului National de Hard Enduro 2021. Golden Mountain s-a desfasurat in localitatea Baita din judetul Hunedoara intre 8 si 10 octombrie.

Au concurat clasele: A, B, C si Veterani (pe traseu de B).

001 IMG_1741Jozsa Norbert Levente, este Campionul Național al României la Hard Enduro si în acest an, sportivul de la Master Bike Cluj adunând punctele necesare încă de la penultima etapă. Cu toate acestea, Norbi, a ales să dovedească din nou că este cel mai bun pilot român de Hard Enduro și a luat startul și la Golden Mountain unde s-a impus cu aproape opt minute avans în fața germanului Diter Rudolf. Locul trei este adjudecat de Raul Pătrău de la clubul Extrem Motors Orăștie.

02 IMG_2646Etapa a VI-a din Campionatul Național a fost organizată fără greșeală, Paul Grecu având alături o echipă care a dovedit că motoclubul Haita Deva este unul ce poate să performeze în pregătirea și ducerea la bun sfârșit a unor competiții la cel mai înalt nivel. Este de menționat aici și interesul crescut al autorităților locale din localitatea Băița, acestea sprijinind și aducându-și aportul la reușita acestei Finale de Hard Enduro.

0001 C43A1328Au luat startul 166 de sportivi din toată România, Ungaria, Germania, Danemarca, Austria, Slovacia, Franța, Polonia, Cehia, Spania, Italia  și Belgia. Vremea a fost și ea de partea spectacolului sportiv, dacă inițial erau anunțate ploi, iată că în final acestea au ocolit concursul, mai mult, am avut soare și temperaturi potrivite.

Bartolomiej Klimek (Polonia), câștigă ultima lui cursă la categoria B (Expert), de la anul el fiind nevoit să concureze la clasa PRO. Cel mai bine clasat pilot român la această clasă este Bogdan Butiu (Master Bike Cluj), locul 5.

00001 IMG_2826Danezul Nicolaj Hessellund  THYBRING se impune la clasa C, acesta fiind urmat la doar un minut si 20 de secunde de Alex Podar Petho (Master Bike Cluj).

Rezultatele complete ale CNIR Hard Enduro Et.VI – Baita 08-10.10.2021 pot fi consultate aici.


FRM

72455593_2605483592841982_218318088213364736_nFinala Campionatului National de Hard Enduro din acest sezon competitional se va desfasura peste doar doua zile la Baita, in judetul Hunedoara. Clubul Haita Deva va organiza a IV-a editie a Golden Mountain Enduro intre 8 si 10 octombrie 2021.

Vor concura clasele: A, B, C, FETE si Veterani(pe traseu de B).

afis2021Secretariatul General al etapei a VI-a din Campionatul Național de Hard Enduro este la Centrul Cultural din satul Crăciunești, județul Hunedoara. Acesta va începe să funcționeze încă din data de 7 octombrie (între orele 18 și 21). Înscrierile vor continua până vineri la ora 14:00. Prologul este programat să înceapă vineri, 08 octombrie 2021, la ora 15:00.

72467849_2607612039295804_5691622250420109312_nSâmbătă, 09 octombrie, startul este programat la ora 09:00, iar închiderea traseului la ora 18:00.

Duminică, ultima zi de concurs, startul se va da tot la ora 09:00. Festivitatea de Premiere este programată la ora 17:00.

72125867_2607612379295770_4562895606556655616_nOrganizatorii atrag atenția că plecarea către zona de start se va face doar în grup, de la parcul moto urmând a se pleca în coloana atât sâmbătă cât și duminică.

Site-ul clubului Haita Deva poate fi accesat aici.

Regulamentul Particular al CNIR Hard Enduro etapa VI poate fi consultat aici.


FRM

01 C43A6854Etapa a IV-a din Campionatul National de Motocros al Romaniei s-a desfasurat la sfarsitul saptamanii trecute la Sugas, in judetul Covasna. Concursul s-a desfasurat intre 2 si 3 octombrie 2021, organizator fiind clubul Sugas Sfantu Gheorghe.

Au concurat clasele 50cc Jun II + Jun III; 65cc; 85cc; MX2; MX2Jun; MX1;Amatori; Veterani 1 si 2 și Fete.

Am avut parte de o vreme insorita, multi spectatori și multi concurenti (86). Organizatorii au depus toate eforturile pentru ca acest concurs să se desfășoare în condiții optime, singurul lucru care a fost greu de gestionat fiind numărul mare de mașini ale spectatorilor veniți să asiste la penultima etapă din sezonul competițional 2021.

0001 C43A8315Am salutat revenirea pe circuit a fostului mare Campion Național și European BMU la clasa MX1, sufletul clubului Top Cross TCS Otopeni, Adrian Răduță. Alături de George Căbăl (Jjtsu Zărnșeti), au oferit publicului un adevărat spectacol în manșele de concurs de duminică, Chiar dacă a condus două ture și a avut câteva reveniri spectaculoase pe prima poziție, Adi se vede nevoit să se mulțumească cu locul doi, câștigător al clasei MX1 fiind George Căbăl.

01 IMG_0426Krisztian Tompa (Steaua București), a fost nu doar marele câștigător al clasei MX2, ci și responsabil în mare parte de buna organizare a acestui concurs. Este de menționat aici că acesta a concurat încă aflat în recuperare după o accidentare suferită la concursurile de Cupă Mondială din Turcia, unde a avut o prestație foarte bună și s-a clasat în Top10 European.

01 C43A8630La clasa MX2 Jr. victoriile pe manșe au fost împărțite între Eross Koppany și Zoltan Ordog, amândoi sportivi ai clubului Top Cross TCS Otopeni. Câștigător al etapei a IV-a este însă Eross, care s-a impus în manșa finală.

Dumitru Sami Alexandru (Top Cross TCS Otopeni), câștigă ambele 01 C43A8490manșe ale clasei 65cc. La clasa 85cc Ioan Chiujdea a avut o etapă mult mai disputată, în final acesta reușind să se impună la puncte în fața coechipierului său Banu Minea și a moldoveanului Daniel Baltagă  de la clubul Steaua București.

Manșele comune ale claselor Fete, Veterani 1 și 2 nu au adus surprize, câștigători detașați fiind Băncilă Ștefania, Cojanu Ionuț Marius și Ciprian Popescu.

001 IMG_0012Clasa Juniorilor Mari a fost una mult mai disputată. Prima manșă a fost adjudecată de Toader Alecsei Matei (Top Cross TCS Otopeni), iar cea decisivă de Ioviță Dean Victor de la clubul VN Motorsport Timișoara. Vasile Darian Andrei (CSM Flacăra Moreni), a fost și de această dată favoritul publicului, cel mic sportiv fiind ovaționat de spectatori la fiecare trecere.

Cel mai bun Amator este sportivul moldovean de la Steaua București Cociu Nicolae.

Vom reveni în următoarele zile pe site și pe pagina noastră de Facebook cu clasamentul general după patru etape. Etapa finală va avea loc pe 23-24 octombrie 2021 la Târgu Mureș.


FRM

WhatsApp Image 2021-06-22 at 15.16.58 (1)Clubul Motorsport Race Management Bucuresti organizeaza in acest sfarsit de saptamana finala Cupei Drag Race 2021. Concursul se va desfasura pe aeroportul din Arad intre 2 si 3 octombrie.

Vor concura clasele: M1, M2, M3, D600, D1000, SuperStreet (M4) și SM.

Peste doar trei zile se va desfășura cea mai importantă etapă de Drag Race din acest sezon competițional: Marea Finală.

WhatsApp Image 2021-06-03 at 11.13.15 (1)Sambata este ziua dedicată înscrierilor și antrenamentelor cronometrate.

Duminică, 03 octombrie 2021, calificările încep la ora 9 dimineața. Manșele de concurs sunt programate să înceapă la ora 13:00.

Organizatorii atrag atenția spectatorilor că accesul este permis doar persoanelor care prezintă certificatul verde.

Program si RP DragRacing Etapa 03 Finala – 02-03.09.2021


FRM

C43A2976 007Clubul X-Cape Bacau organizeaza ultima etapa de Endurocross din Campionatul National al României 2021. Finala se va desfasura sambata, 2 octombrie 2021 in localitatea Comanesti din judetul Bacau.

Vor concura clasele: MOTO-A, B, C, FETE si VETERANI ; QUAD-A și C; ATV-A, C si Veterani.

Program:

Vineri, 1 Octombrie 2021:
18.00 – 19.00 Secretariat Moto si ATV

08 C43A3558 0302 Octombrie 2021:
8.00-10.00 Secretariat clasa MOTO
10.15 Sedinta cu pilotii – sportivii se vor prezenta în echipamentul complet pregătiți de START
10.30 START clasa MOTO
13.30 Festivitate de premiere clasa MOTO

C43A2747 01413.30-15.10 Secretariat clasa ATV și QUAD
15.15 BSedinta cu pilotii – sportivii se vor prezenta în echipamentul complet pregătiți de START
ora 15.30 START clasa ATV +QUAD
ora 18.30 Festivitatea de premiere a claselor ATV+QUAD

Traseu Moto: 1 tura – 17 Km, aprox. 20 minute
Traseu ATV/Quad: 1 tura – 15 Km, aprox. 20 minute
Se va alerga timp de 2H +1tura (20 min)

IMG_8140 031Clasamentul Campionatului Național de Endurocross al României după primele șase etape poate fi consultat aici.

Regulament Particular si Program CNIR ET VII ENDUROCROSS Comanesti – 02.10.2021


FRM

01 C43A6091 008 logoClubul Sugas Sfantu Gheorghe organizeaza penultima etapa din Campionatul National de Motocros al Romaniei 2021. Concursul se va desfasura intre 2 si 3 octombrie, pe circuitul de motocros din localitatea Sfantu Gheorghe, judetul Covasna.

Vor concura clasele: 50cc Jun II + Jun III; 65cc; 85cc; MX2; MX2Jun; MX1;Amatori; Veterani 1 si 2 și Fete.

001 IMG_1903Clasamentul general din Campionatul Național de Motocros după primele trei etape poate fi consultat aici.

Sâmbătă, 02 octombrie este ziua dedicata înregistrărilor, verificărilor tehnice, antrenamentele libere și oficiale. Antrenamentele libere încep la ora 12:30, iar cele oficiale la 14:30. Duminică, 03 octombrie, debutează cu încălzirea tuturor claselor între 08:30 și 10:30. Prima manșă a zilei 01 C43A6921 start logoeste cea a clasei Amatori și va avea startul la ora 10:35. Cele mai spectaculoase manșe, cele ale claselor MX 1, MX 2 și MX 2 Jr. se vor desfășura la orele 13:00 și 16:45.

Festivitatea de premiere este programată să se desfășoare la ora 17:30 pentru toate clasele.

Program si RP CNIR MX E4 Sfantu Gheorghe 2-3.10.21


FRM

WhatsApp Image 2021-09-27 at 11.35.33La sfarsitul saptamanii trecute au avut loc in Mantova (Italia), Superfinalele Yamaha Cup, unde am avut la start si sapte piloti romani. YZ bLU cRU FIM Europe Cup s-a desfasurat in marja competitiei mondiale Monster Energy FIM Motocross of Nations.

WhatsApp Image 2021-09-27 at 11.35.34Cel mai bun rezultat a fost obținut de Zoltan Ordog. Pilotul clubului Top Cross TCS Otopeni s-a clasat pe locul nouă (din 29 de sportivi), la clasa YZ125. Rusu Victor a terminat pe locul 21, iar Popovici Marius Achim pe 28.

Dumitru Sami a încheiat pe locul 26 (39 de sportivi), la clasa YZ65, iar Balaban Tudor Andrei pe 37.

La clasa YZ85, Stefanescu Luca a incheiat pe locul 23, urmat de Stefanescu Luca pe 24 (din 31 de sportivi).

Foto: Ciprian Popescu & Top Cross TCS Otopeni.


FRM

001 C43A2916Transcarpatic Rally Raid, cel mai lung si cel mai important concurs de rally raid al acestui an, s-a incheiat. Competiția a contat în Campionatul Național (etapa a V-a), dar în același timp a fost și Cupă Europeană. Organizator a fost ca în fiecare an clubul Transcarpatic Brașov și tot la fel de previzibil, sufletul acestui concurs a fost domnul Victor Pop.

Au concurat clasele: Moto (+450cc si -450cc), și Moto Adventure.

001 IMG_9460Cartierul general al competiției a fost pe platforma din fața întreprinderii de Autocamioane Roman Brașov. Am avut parte de patru zile de concurs intense care ne-au purtat nu doar în județul Brașov ci și în Buzău, Harghita și Covasna. Traseele au fost lungi și solicitante, astfel încât în fiecare zi de concurs au existat piloți care au ajuns la bivouac după lăsarea întunericului.

001 C43A2975În clasamentul general al competiției moto a urcat pe prima treaptă a podiumului Ionuț Florea de la clubul Gerula Moto București. Pe locul doi s-a clasat cipriotul Alexander Chepurko, iar pe trei Gabi Căpușan (Master Bike Cluj).

Clasamentul național a avut următorul podium: Ionuț Florea, Gabi Căpușan și Ganea Valentin (Jitsu Zărnești).

001 C43A2328-2Trei cehi au fost pe primele trei locuri ale clasei Moto Adventure: Martin Hudecek, Petr Slany și Jiri Veprek.

Ionuț Florea a fost la Brașov cel mai bun sportiv al clasei motocicletelor cu capacitatea cilindrica sub 450cc, iar Gabi Căpușan a fost lider la peste 450cc.

Rezultate Generale Transcarpatic Rally Raid 22-25.09.2021


FRM

WhatsApp Image 2021-09-22 at 12.16.41La sfarsitul saptamanii trecute au avut loc in Sardinia finalele Campionatului European de Motocros (clasele EMX65 si EMX85), precum si o etapa de Campionat Mondial (clasele MXGP si MX2).

România a fost reprezentată la finala Campionatului European de cinci sportivi, Sami Dumitru si Tudor Balaban la clsa EMX65; respectiv Mihnea Banu și Stefanescu Tudor la clasa EMX85. Toți sunt sportivi ai clubului Top Cross TCS Otopeni.

WhatsApp Image 2021-09-22 at 12.17.59Sami Dumitru a terminat concursul pe locul 29, iar Tudor pe 33. La clasa EMX85, Mihnea s-a clasificat după cele două manșe pe locul 37, iar Tudor Ștefănescu pe 42.

Sportivii noștri nu s-au întors însă acasă, ci au plecat spre o nouă competiție. În acest sfârșit de săptămână se desfășoară Yamaha Cup, iar la start vom avea șapte sportivi din România. YZ bLU cRU FIM Europe Cup Superfinale va avea loc în cadrul Monster Energy FIM Motocross of Nations, în Mantova, Italia.

Clasa 65cc – Sami Dumitru și Bălăban Tudor,

Clasa 85cc – Ștefănescu Tudor și Ștefănescu Luca,

Clasa 125cc – Zoltan Ordog, Marius Popovici și Victor Rusu.

Mult, mult succes!!!

-


Autentifica-te  
×