Mergi la conţinut
Autentifica-te  
  • postări
    10
  • comentarii
    0
  • vizualizări
    835

Despre blog

MOTORPARK ROMANIA  este primul circuit auto/moto profesional din Romania, este proiectat la standarde internationale, si va putea gazdui competitii de motorsport de nivel national si international.

Este un proiect pornit din pasiune, cu actionariat autohton. Prin acest proiect, atat de mult visat si dorit de conationali, tara noastra se aliniaza la standardele motorsportului de performanta. Pe parcursul realizarii proiectului vom fi bucurosi sa ni se alature si alti actionari vizionari, care inteleg  sa daruiasca oamenilor posibilitatea de a invata tainele frumoase ale motociclismului de viteza precum si al automobilismului de viteza pe circuit.

Complexul MOTORPARK ROMANIA se afla in comuna Adancata, la aproximativ 3 km de centrul comunei, in judetul Ialomita. Circuitul se afla la 40 km de Centura de Nord a Bucurestiului, pe directia Nord-Nord-Est.

Lucrarile de amenajare vor continua pe parcursul a trei ani. Pe langa pista de auto/moto a fost amenajat si un circuit de motocross.circuit motor park romania

Date tehnice MOTORPARK ROMANIA:

Circuitul este amplasat intr-un plan aproape perfect orizontal, practic  intreaga lungime de pista  fiind vizibila din orice punct mai inalt.

Realizarea efectiva a circuitului este o mare provocare inginereasca si impune in permanenta gasirea de solutii tehnice.

Din punct de vedere tehnic, amplasamentul prezinta mari dificultati in amenajare. Solul este dificil cu grad foarte mare de salinitate si vegetatia creste foarte greu. Panza freatica se afla in anumite zone chiar si la 80 cm de suprafata, astfel pentru terasamentul pistei s-au efectuat lucrari de amenajare speciale. Sezonul ploios din 2014 a ingreunat si mai mult conditiile de realizare.

In prezent, pista are o lungime de 3.300 metri, la care se va adauga inca un segment tip carusel de 800 de metri.

Linia dreapta are 960 m lungime si intre  14 si 16  m latime.

Se pot atinge viteze de peste 300km/ora in capatul liniei drepte.

Restul de 2.340 metri de pista au o latime de 11 m .

Este un circuit de viteza medie, iar datorita virajelor succesive are si un grad sporit de dificultate tehnica.

In 2016 vor fi finalizate si zonele administrative: o cladire pe doua nivele cu o suprafata totala de 490 metri patrati, cu terasa accesibila spectatorilor si 12 boxe a cate 50 mp fiecare.

Date generale MOTORPARK ROMANIA:

Complexul se intinde pe o suprafata de 56 hectare si are un perimetru de 4.2 km.

Complexul se doreste ca un pol de dezvoltare a motorsportului autohton, un adevarat centru de instruire si perfectionare pentru toate categoriile de varsta si  va putea fi folosit si pentru alte discipline sportive gen atletism, ciclism etc.

Postări în blog

Autentifica-te  
×