Mergi la conţinut
Autentifica-te  
  • postări
    4
  • comentarii
    0
  • vizualizări
    469

Despre blog

Salut! Sunt Matei Albulescu.

>

Am descoperit motocicleta târziu… acum 16 ani, la vârsta de 30 de ani. Dar am făcut-o cu atâta frenezie și pasiune, încât de atunci viața mea s-a schimbat pentru totdeauna.

În toți acești ani am avut toate genurile de motociclete și, fără să o spun ca pe o laudă, cred că am schimbat vreo 46. Câte una pentru fiecare an de viață, așa că aș putea spune că merg cu motorul de când mă știu.

Am acumulat nu numai foarte multi kilometri pe stradă și off-road, în țară și în afara ei, dar mi-am dorit și am încercat mereu să merg tot mai bine. Pentru mine în primul rând, dar, recunosc, și dintr-o competiție inevitabilă cu prietenii din jurul meu.

Astfel am început să caut și să parcurg bibliografia de specialitate, progresul neîntârziind să se facă simțit. Sigur că am avut partea mea de ezitări și corecții fără menajamente, însă am profitat de orice ocazie în care puteam absorbi ceva de la experți și am parcurs cât de multe sesiuni de training am putut. Iar abordarea mea fără fixații pentru un anumit stil și faptul că am putut schimba și folosi în paralel tot soiul de motoare și-au adus la rândul lor contribuția la ceea ce sunt astăzi.

>

A venit vremea să aleg un nou drum profesional.
Un drum frumos, doar pe două roți.

Deși unii mă știu activ de multă vreme în sectorul vehiculelor cu patru roți, din 2014 activitățile mele profesionale sunt dedicate în exclusivitate motociclismului, pentru că aici mă regăsesc cu adevărat.

Am absolvit California Superbike School – cea mai renumită școală moto din lume când vine vorba de cornering (și la motociclism… „it’s all about cornering!”), iar acum îmi definitivez pregătirea la BMW Motorrad International Instructor Academy.

În 2015 am înființat RideX – Motorcycle Riding Experience și, prin trainingurile oferite, urmăresc să le transmit și altora cât mai mult din cei 16 ani de experiență și studiu, într-o manieră completă, coerentă și clară. Este un drum nou pentru mine, dar, deși nu simplu, e parcă însoțit de acea încredere pe care doar un mediu familiar ți-o poate transmite. Probabil că este vorba de ceea ce simte orice om care face ce îi place.

Postări în blog

Matei Albulescu

Americanii spun „keep it simple”. A-acceleration, B-brake (rear brake), C-clutch, D-direction.   Training-urile RideX Street Experience si Big Cruiser Experience se bazeaza pe actionarea concomitenta a acceleratiei, ambreiajului (mentinut in zona de patinaj), franei spate (se aplica o presiune constanta pe pedala de frana). Rotirea capului si orientarea privirii acolo unde vrei sa ajungi sunt esentiale […]


View the full article

Matei Albulescu

Pentru mine momentele importante vin mereu cu entuziasm, agitatie, emotie si introspectie, mereu in ordinea asta, mereu în straturi – una peste alta. Si pentru ca acum am reusit sa transform in realitate un vis care mi se strecurase in minte de mult, intr-o pauza m-am uitat putin in urma, la drumurile pe care m-a purtat viata. Si in […]


View the full article

Matei Albulescu

De la inceput mi-am propus ca RideX sa fie mai mult decat un program de training pentru motociclisti. Vreau sa fie o experienta completa in lumea motociclismului, utila si frumoasa, in acelasi timp. Astfel, pe langa instruire si exersare, prietenii nostri vor lua parte la tururi moto, intalniri regulate, schimburi de idei si experienta si vor avea […]


View the full article

Autentifica-te  
×