Freerider

Autentifica-te  
Urmăritori 0
 • postări
  2.210
 • comentarii
  0
 • vizualizări
  7.073

Postări în blog

freeriderro

Specialized-Diverge-S-works-2018-future-Se pare că segmentul gravel bike-urilor devine din ce în ce mai popular. Cei de la Specialized spun că vânzările sunt în cea mai rapidă creștere și se așteaptă să fie cea mai vândută categorie de biciclete, în câțiva ani urmând să depășească categoriile de MTB sau de șosea. Acest lucru deoarece bicicletele gravel sunt foarte versatile, fiind performante pe orice între asfalt și poteci de XC. Un motiv este și dorința din ce în ce mai mare a cicliștilor de a scăpa din trafic.

Specialized-Diverge-S-works-2018-future-Astfel, Specialized a scos un nou Diverge care vine cu câteva noutăți surprinzătoare, cum ar fi tija dropper și un pachet complet de elemente de confort care asigură un rulaj plăcut pe orice suprafață.

Specialized-Diverge-S-works-2018-future-În comparație cu modelul original Diverge conceput să fie un fel de briceag elvețian al bicicletelor, noul model este orientat spre gravel. Au dispărut inserțiile pentru amortizare din cadru și a apărut Specialized Future Shock împrumutat de la noul Roubaix.

Cartușul amortizorului este identic cu cel de pe Roubaix, cu trei arcuri, dar Diverge introduce un arc principal cu compresie progresivă (cel alb din imagine) care se întărește odată cu compresia, în timp ce Roubaix și Ruby folosesc arcuri liniare pentru a absorbi mai bine vibrațiile drumului. Specialized a anunțat că piesele pentru Future Shock sunt interschimbabile, adică arcul progresiv poate fi instalat și pe Roubaix de cei ce doresc. Cu ajutorul a trei arcuri booster separate se poate regla funcționarea după preferințele personale.

La fel ca la Roubaix, Future Shock cu cursa de 20 mm ajută la izolarea impacturilor în zona frontală a bicicletei pentru un confort și control mai bun. La fel ca la Roubaix, cartușul Future Shock este destul de ușor – doar 880 g pentru modelul S-Works de 56 cm. La cel mai înalt nivel găsim cadrul din carbon FACT 11r și furcă din carbon FACT, ambele cu prinderi de etrier flat mount. Bicicleta completă Diverge S-Works de 56 cm cu două suporturi de bidon și o cutie SWAT box are doar 8.4 kg. Modelul feminin Diverge Comp de 56 cm fără suport de bidon, cutie SWAT sau dropper și cu transmisie 2x are 9.57 kg iar modelul din aluminiu Diverge Comp E5 mărimea 54 are o greutate de 9.8 kg.

Specialized-Diverge-S-works-2018-future-Un detaliu interesant este trecerea la monobloc BB 386 EVO pentru a oferi spațiun mai mare pentru anvelope fără să fie nevoie de chainstay-uri cu forme exotice. Pe Diverge Comp există și un rulment Praxis Works BB 386 EVO special pentru angrenajul Alba 2D, un lucru special cerut pe această bicicletă. Acesta va fi disponibil în curând și ca piesă separată.

Specialized-Diverge-S-works-2018-future-Specialized-Diverge-S-works-2018-future-Diverge este echipat cu ax thru la ambele roți, de 142×12 în spate și 100×12 în față, pe toate modelele din gamă. Modelele de top nu au deraioare față, dar toate cadrele sunt compatibile cu acestea cu ajutorul unei prinderi braze on detașabilă. Cadrul este echipat cu prinderi pentru aripi și pentru portbagaj în spate. Rutarea cablurilor este internă, cu opțiuni separate pentru 1x, 2x sisteme mecanice sau electronice și pentru tijă dropper.

Specialized-Diverge-S-works-2018-future-Specialized-Diverge-S-works-2018-future-Tija dropper este prezentă doar pe modelul de top S-Works, dar modelul Command Post XCP de 35 mm poate fi instalat pe orice cadru Diverge. Maneta de control a tijei poate fi amplasată în mai multe locuri, dar ideal este direct sub maneta de frână pentru a fi ușor de accesat indiferent de poziția mâinii.

Specialized-Diverge-S-works-2018-future-Specialized-Diverge-S-works-2018-future-Cutia SWAT este de asemenea prezentă doar pe modelul S-Works fiind identică celei de pe Roubaix și Ruby. Din acest motiv mărimea camerei ce încape este de maxim 700x28c standard de la Specialized și trebuie strânsă foarte bine. În mod normal cutia a fost proiectată pentru camerele super ușoare, dar la gravel e nevoie de anvelope mai groase ce se pot întinde, deci se folosesc modelele standard. În cutia SWAT se mai găsește o extensie de valvă, o pompă cu CO2, un levier și un multitool. Camera și cartușul CO2 trebuie adăugate de proprietar. Cutia SWAT deși vine în echiparea standard doar pe modelul S-Works, ea poate fi montată pe toate modelele din carbon, dar nu și pe cele din aluminiu. Cu inventarul complet, cutia are o greutate de 432 g iar goală are 162 g. Atașarea se face cu ajutorul unor cleme speciale.

Specialized-Diverge-S-works-2018-future-Specialized-Diverge-S-works-2018-future-Există destul de multe versiuni de Diverge, de la modelele din carbon cu Future Shock până la modelele din aluminiu E5 cu sau fără Future Shock, dar toate au aceiași geometrie Specialized Open Road cu spațiu pentru anvelope 700x42c. Standard bicicletele vin cu roți cu anvelope 700×30-38c, în funcție de model, 38 fiind considerată de producător mărimea ideală. Pe modelele de top se regăsesc anvelopele 700x38c Trigger Pro 2Bliss.

Bicicleta este compatibilă și cu anvelope 650b x 47 mm, cea mai mare dimensiune de anvelope plus de șosea disponibile, deși există o atenționare că roțile mai mici apropie pedalierul de sol și există riscul de a lovi de pământ cu brațul acestuia. Monoblocul este cu 5 mm mai coborât la versiunea aceasta nouă, pentru un centru de greutate mai jos și o manevrabilitate mai bună. Specialized atrag atenția că geometria de ciclocros nu e aceiași cu cea de gravel și că deși se pot folosi modelele la ambele discipline, Crux folosește o geometrie pentru schimbări rapide de direcție și un monobloc mai ridicat pentru zonele cu înclinație laterală în timp ce Diverge este proiectat pentru a oferi mai multă stabilitate și încredere în zonele tehnice.

95418-42_DIV-WMN_COMP_CALFDE-TARBLK_HEROLa fel cu majoritatea bicicletelor Specialized, modelele de bărbați și femei Diverge folosesc o platformă comună cu aceiași geometrie la mărimi identice. Diferă însă gama de mărimi, cele masculine fiind între 48 și 64 cm iar cele de femei între 48 și 56 cm la modelele din carbon și între 44 și 56 la cele din aluminiu. Modelele feminine au scheme de culori specifice, dar nicio altă modificare deosebită în afară de lungimea brațelor angrenajului și punctele de contact specifice: șei, ghidon și pipă. Specialized spun că au decis această strategie după ce au aunalizat mai mult de 40.000 de seturi de date de bike fitting de la partenerul lor Retul. Concluzia a fost că bărbații și femeile nu au nevoie de geometrie diferită a bicicletei.

Specialized-Diverge-S-works-2018-future-Odată cu scăderea prețului, scade și performanța materialului cadrului și a componentelor, dar vor exista biciclete din aluminiu cu Future Shock disponibile la nivelul Comp E5 și deasupra. Există de asemenea și o versiune Sport care elimină Future Shock și vine standard cu anvelope 700x30c, fiind intrarea în gamă.

Momentan nu au fost anunțate prețurile sau data estimată a disponibilității. Pentru mai multe informații urmăriți pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com


Sursa: Freerider

freeriderro

pirelli_pzero_00010-1024x683.jpg?x12266Pirelli a dezvoltat un material nou pantentat destinat ciclismului: SmartNet Sillica, o moleculă de generație nouă high-tech care oferă performanță maximă, echilibrată în toate aspectele, dezvoltată exclusiv de laboratoarele de chimie Pirelli.

pirelli_pzero_00009-1024x683.jpg?x12266Pirelli deschide o nouă eră în lumea anvelopelor pentru ciclism, de data asta nu pentru cele mai bune mașini sau motociclete ci pentru cea mai eficientă mașină creată: omul! Astfel a luat naștere gama PZero Velo. Anvelopele de bicicletă Pirelli sunt produsul a peste doi ani de cercetare, dezvoltare, analiză de piață, laborator și teste pe șosea.

La fel cu binecunoscutele modele auto, PZero Velo este rodul expertizei și tehnologiilor folosite 110 ani în competițiile sportive, folosindu-se de neprețuitele cunoștințe, teste, patente și tehnologii dezvoltate de compania italiană de la înființarea sa în 1872!

Anvelopa SMART! O anvelopă excelentă este influențată de mai mulți factori, dar cel mai important este materialul folosit. Din acest motiv Pirelli a dezvoltat o nouă moleculă specială pentru lumea ciclismului: unica, exclusivista și inovativa SmartNet SilicaTM.

pirelli_pzero_00011-1024x684.jpg?x12266Având în compoziție mai mult de 17 elemente, compusul Pirelli a fost sintetizat la Centrul de Tehnologie și Inovație Bicocca din Milan al companiei. Cercetătorii care au lucrat la acest proiect sunt aceiași care au realizat și compusul F1 PZero din singurele anvelope folosite în acest moment în cursele de F1.

SmartNet Silica este o moleculă bazată pe siliciu a cărei configurație diferă de cea a silicatelor tradiționale: nu are o formă sferică ci una alungită. Molecula are o tendință de auto-ordonare naturală în loc să fie poziționată aleator în matricea compoziției. O astfel de configurație asigură multe beneficii în ceea ce privește performanța: poziția sa longitudinală afectează pozitiv finețea rulajului oferind performanță direcțională, un factor care contribuie fiind și elasticitatea mare care oferă o reducere a căldurii produse și a rezistenței la rulare. Un alt avantaj al SmartNet Silica este capacitatea de a nu se aglomera, moleculele se împrăștie egal și complet în matrice. Această proprietate împreună cu afinitatea naturală pentru apă oferă o performanță remarcabilă pe asfalt ud.

pirelli_pzero_00007-1024x683.jpg?x12266Cuvântul Net nu apare degeaba în denumirea materialului. O altă caracteristică a SmartNet Silica este capacitatea de a crea o matrice specială care atrage alte componente spre ea. Stabilitatea vibrațiilor moleculare este vitală pentru a oferi performanță stabilă și pentru a contribui la protecția naturală la pană fără să adauge greutate la structura anvelopei, oferind și o rezistență mare în timp.

Sunt disponibile trei modele: PZero Velo, un singur nume pentru trei modele diferite destinate pentru trei utilizări diferite pe șosea și codate după culoare, schemă folosită și la F1.

pirelli_pzero_00004.jpg?x12266Modelul argintiu reprezintă anvelopa PZero Velo destinată competițiilor de șosea. Este ușoară și cea mai versatilă din cele trei, oferind viteză și manevrabilitate împreună cu aderență bună atât pe uscat cât și pe ud, ceea ce duce la o siguranță de top. Este ideală pentru competiții sau antrenament pe orice suprafață asfaltată.

pirelli_pzero_00006.jpg?x12266Modelul roșu reprezintă anvelopa PZero Velo TT, cea mai rapidă și mai ușoară din gamă. Este proiectată pentru viteză maximă și oferă manverabilitate excelentă, precum și comportament de top pe teren ud.

pirelli_pzero_00005.jpg?x12266Modelul albastru reprezintă versiunea all-season. PZero Velo 4S sunt ideale toamna și iarna. Acestea oferă rezistență mărită la pene și o aderență fantastică pe ud, garantând în același timp o viteză de rulare, confort și rezistență în timp foarte bune.

”Echilibrul Perfect„ este una dintre caracteristicile principale ale noilor anvelope de bicicletă Pirelli: modele cu performanțe optime și balansate în ceea ce privește rezistența la rulare, aderența pe ud și uscat, manevrabilitatea, protecția la pană și longevitatea (prin ultima fiind asigurată nu doar o durată mare de viață ci și performanțe maxime pe toată această perioadă).

pirelli_pzero_00012-724x1024.jpg?x12266Pentru aceste deziderate, cercetătorii Pirelli au lucrat pe trei fronturi: forma și construcția anvelopei, profilul căii de rulare și compoziția materialului, dezvoltând tehnologii inspirate din F1 și World SSP.

Pentru conturul și construcția noilor anvelope PZero Velo, Pirelli au folosit tehnologia ICS (Ideal Contour Shaping) lucrând la forma conturului anvelopei. Folosirea softului CAD împreună cu analiza cu elemente fininte FEM au ajutat la optimizarea parametrilor de construcție a conturului și au simulat performanțele în mod repetat. Astfel PZero Velo oferă cea mai bună și mai eficientă amprentă la sol oferind aderență, stabilitate și reactivitate pe orice fel de suprafață: linie dreaptă, coborâri sau viraje.  Pentru a cizela forma profilului modelelor PZero Velo și PZero Velo 4S (modelul TT este 100% slick), Pirelli au folosit tehnologia FGD (Functional Groove Design) din Motorsport. Profilul, care nu are un rol estetic, se inspiră din una dintre cele mai bune anvelope Pirelli de motocicletă, Diablo Supercorsa! Unghiurile canalelor, adâncimea și distanța dintre ele au fost calculate pentru a maximiza performanța în eliminarea apei, aderența pe uscat și pe ud, rezistența în timp, răspunsul anvelopei, confortul și manevrabilitatea. Forma aduce aminte de un fulger și are unghiuri extrem de ascuție în zona mediană, cu o deschidere mare în lateral pentru a facilita eliminarea apei, un rulaj fin și pentru uzură egală. Canalele sunt adâncite progresiv pentru a oferi aderență și reactivitate în cele mai extreme viraje.

pirelli_pzero_00008-1024x683.jpg?x12266Poziția canalelor crează un număr diferit de puncte de contact între anvelopă și sol. PZero Velo are trei zone de contact principale: o bandă centrală slick, pentru rulaj fin, două benzi cu canale în lateral care ajută în viraje și margini semislick pentru reactivitate foarte bună în punctul maxim al virajului. Rezultatul este un contact optim atunci când anvelopa trebuie să ofere transferul maxim de forță și siguranță de top.

pirelli_pzero_00002-1024x684.jpg?x12266pirelli_pzero_00001-1024x684.jpg?x12266Noua gamă de anvelope a fost dezovlată la centrul Pirelli R&D din Bicocca, Milan, cel mai important dintre cele 11 centre internaționale Pirelli. Compania investește anual 200 milioane de euro în cercetare în domeniul anvelopelor și are angajați peste 1000 de cercetători. Prototipurile PZero Velo au fost testate în Sicilia la fabrica Giarre lângă Catania, unde Departamentul de Teste Pirelli a efectuat peste 100.000 km de teste de șosea comparative după standarde stricte și în condiții controlate și recreate științific. Testele pe teren au avut loc pe Muntele Etna care oferă, în doar câțiva km, o gamă largă de condiții meteo, altitudini și tipuri de suprafețe dintre cele mai dificile din lume.

Gama PZero Velo este destinată segmentului de piață premium și cicliștilor care caută performanța pură. Anvelopele vor fi disponibile începând cu August 2017.

Pentru mai multe informații vizitați pagina producătorului.


Sursa: Freerider

freeriderro

Să fie clar de la început, vă rog să rețineți: sunt foarte recunoscător pentru faptul că am șansa de a trăi la munte, de a ieși la orice oră în mijlocul naturii și de a pedala în voie oriunde-mi ordonă inima. Însă, uneori, mai vine câte-un moment când vrei să-ți iei câmpii. Iar când ți-i iei, conform zicalei, nu există decât o singură direcție: întinderile vaste și sălbatice. Până la urmă am putut să înțeleg de unde vine această vorbă, mai ales după incursiunea dobrogeană pe care am făcut-o de curând. Nefiind acompaniat de bicicletă, am decis să las acest articol aici, în rubrica de blog, dar vă spun un secret: zonele cu potențial de pedală le descopăr mai întâi cu mașina.

DSCF8063.JPG.jpg?x12266Colț de rai, paradis, spune-i cum vrei: Delta este fascinantă.

Acum că știu unde-mi voi face următorul concediu pe două roți, o să trec la a vă povesti un pic cum a fost prin Dobrogea, o zonă pe care-mi doream de mult s-o văd, însă cu greu găseam o ocazie. Cel mai bun motiv pentru a lăsa toată treaba și a pleca în mijlocul săptămânii către tărâmuri necunoscute mie, a fost unul relativ simplu: Mitsubishi-ul Pajero din 92 pe care-l dețin a ieșit din service cu toate consumabilele schimbate, care n-au fost deloc puține. Motiv bun pentru a-l pune din nou la muncă, de data aceasta la câmpie și nu la munte. N-a făcut nazuri, s-a conformat și s-a bucurat de o nouă călătorie, mai ales că se află deja la a 3a tinerețe și nu se știe cât o s-o mai poată ducă în ritmul ăsta. Zis și făcut, bagajele s-au împachetat, plinul de aproape 100 de litri s-a făcut și am plecat de la Câmpulung Muscel direct spre Brăila, acolo unde am ținut morțiș să trec cu bacul.

Iar după ce treci de Brăila întreg peisajul se schimbă. Dar se schimbă atât de mult încât te debusolează un pic, rațiunea încercând să te localizeze și să te poziționeze într-un cadru standard, așa cum este obișnuită. Dar aici nu este loc de convențional, iar comparațiile sunt cumva fără sens pentru că nu există termeni. Așadar, va trebui s-o iei ca atare, și să accepți că te afli într-un cadru unic, spectaculos, cu drumuri înguste și parcă uitate de lume, însă semnificativ mai bune decât în anii anteriori când am trecut pe aici în grabă.

Am vizitat Tulcea, am făcut câteva opriri pe la cetățile care acum sunt doar ruine, am găsit cripte frumos amenajate ce datează de acum 2000 de ani sau poate chiar mai bine și ne-am instalat rapid la un restaurant pescăresc. Aici mămânci bine și chiar dacă-s fan păstrăv, nu m-am dat înapoi de la a încerca noutăți: știucă, crap și alte minunății de apă dulce. Prețurile variază destul de mult și dacă vrei un cadru autentic, va trebui să te pregătești cu un 60-70 de lei pentru fiecare masă, pentru două persoane. Altfel, există întotdeauna varianta hamsiei cu mămăligă de la orice colț, care n-o să te coste mai mult de 10 lei și care pentru mine este un deliciu. E drept, mănânci cu alt respect un pește mare, iar hamsia pare să-și piardă din personalitate prin numărul uriaș al populației și dimensiunea de mini-snacks, însă nu trebuie subestimată. Vă rog, nu faceți asta!

VIRB0827.JPG.jpg?x12266Ca la Hollywood: doar la Tulcea! Yeah, baby!VIRB0812.JPG.jpg?x12266În pragul unei case tradiționale de pescari.VIRB0810.JPG.jpg?x12266Aduce cu Grecia un pic, așa-i?VIRB0801.JPG.jpg?x12266Confort I. Ia bagă de-o mămăligă! Hai, repede!VIRB0785.JPG.jpg?x12266Criptă de acum mii de ani, un exemplu fain despre cum trebuie conservate organizat aceste mici comori din trecut.

A doua zi ne-am afundat mai mult în Deltă. Ai treceri cu bacul, care costă de regulă până-n 25 de lei pentru om și mașinărie (pentru bicicletă spre exemplu plătești un extra de 1 sau 2 lei, depinde de bac), iar odată ajuns departe de civilizație ți se așterne o imensă grădină zoologică și botanică, una fără taxă de intrare (ok, exceptând bacul) și fără cuști. O lume liberă de o diversitate incredibilă, iar în acest moment nici măcar nu-mi dau seama ce m-a impresionat cel mai mult: sălbăticia locului (incluzând aici și satele izolate în care încă mai trăiesc oameni), lipovenii care sunt oameni de treabă și de-o caterincă rară, păsările colorate care cântă de zor acorduri care-ți mângâie timpanele, berzele care trec cu șarpele-n gură pe uliță, broaștele țestoase sau întinderea parcă infinită de apă? Nu știu, chiar nu știu, probabil toate la un loc. Toate, într-o armonie perfectă, de-ți vine să le iei cu tine acasă sau să te muți aici, cel puțin pentru o perioadă.

DSCF8026.JPG.jpg?x12266I want to be a cowboy!DSCF8022.JPG.jpg?x12266Barza a prin șarpele. Barza a zburat cu șarpele-n gură. Apoi, barza a mâncat șarpele…DSCF8034.JPG.jpg?x12266Din categoria colțurilor care te lasă cu gura cascată: băi, chiar există așa ceva?DSCF8069.JPG.jpg?x12266Mașinile de aici nu mai au acte, căci drumurile nu-s chiar publice (deși există pe hartă și sunt montate indicatoare), nu au nici asigurare sau rovinietă. Au numere foarte vechi sau n-au numere deloc. Dar e ok, se circulă civilizat: când te întâlnești cu cineva de pe contrasens, te dai pe dreapta și îi faci loc.DSCF8100.JPG.jpg?x12266Nu știu de ce, dar m-am îndrăgostit de fotografia asta. Love cows. XOXDSCF8113.JPG.jpg?x12266Heeeey! Neața și ție!VIRB0835.JPG.jpg?x12266Na! O singură mașină pe bac înseamnă bac personal nu? 500 SLW vine de la SOO SLOW. Nu am fetișuri cu W în coada numărului, precum SPP-iștii sau Băsescu.VIRB0837.JPG.jpg?x12266Dacă vrei lux există și ăsta.VIRB0851.JPG.jpg?x12266Mașina era atât de prăfuită încât nu puteam spune cu exactitate care dintre cele două era abandonată. Aici, în Deltă, există oricum un mare cimitir de Pajero-uri aflate la capăt de linie. Foarte puține mai sunt funcționale.VIRB0873-4.JPG.jpg?x12266Oamenii fără picioare. Moment de respiro.

A treia zi a fost dedicată cetăților din Dobrogea. Desigur, dacă le iei pe toate pe rând vei avea nevoie de mult timp la dispoziție, însă cele mai importante au fost pe listă. Dintre toate, Histria, prin vechime, și Enisala, prin amplasare și integritatea, au fost cele care m-au impresionat cel mai mult. Merită să-ți petreci câteva momente între zidurile care au fost ridicate acum atât de mult timp, încât mintea noastră nu-l poate cuprinde, unele dintre ele datând încă din anul 700 î.Hr. Da, î.Hr., adică înainte de anul zero.

VIRB0908.JPG.jpg?x12266Enisala, my love.VIRB0915.JPG.jpg?x12266Plajă, papură, pietre, repeat.VIRB0935.JPG.jpg?x12266În stânga lacul, în dreapta marea. Marea Neagră desigur.VIRB0954.JPG.jpg?x12266Vrei să o cucerești și nu știi cum? Nu-ți mai zâmbește dimineața? Încearcă o scoică! Nici măcar nu e greu de găsit. De fapt, e atât de banală încât nu va fi apreciată nici cât nisip sub unghie.VIRB0958.JPG.jpg?x12266Scoici? Check! Nisip pentru bebe? Check! Mai avem loc de bagaje? Nelimitat!VIRB0969.JPG.jpg?x12266Locurile în care mai poți ajunge cu mașina lângă mare sunt foarte limitate și e mult mai bine așa. Aici mă gândeam la prima ocazie care se va ivi pentru a ajunge din nou în Dobrogea și la faptul că am spart toba la mașină…

Aș putea să povestesc multe zile-n șir despre ceea ce am trăit aici, de la senzațiile trăite vizitând aceste locuri minunate, până la experiența culinară deosebită, însă timpul mi-e limitat pentru că trebuie să continui aventura. În acest moment pur și simplu mi-e greu să mă întorc acasă și sincer, chiar nu-mi pasă că mâine e luni. O voi face când îmi voi da seama că au intrat zilele-n sac și că mai am zece teste de făcut cu deadline-uri crunte. Până atunci, mă gândesc doar la zilele ce vor urma pe aici și la ziua în care voi reveni pe bicicletă pe aceste meleaguri, pentru a da un cu totul alt sens acestei călătorii minunate.

Dragoș Mitroi


Sursa: Freerider

freeriderro

Cu siguranţă cei de la MPG împreună cu Răzvan Jugănaru au dorit să ne ofere o cursă epică şi imposibil de uitat, de aceea astăzi am luat parte la “Topoloveni Summer Tour” ca să verificăm informația.

19250354_1609863859056206_1031886713_o.jpg?x12266Plutonul fruntaș, gata de o cursă serioasă.

Este o cursă inedită din calendarul Riders Club datorită reliefului foarte variat. Chiar dacă este o zona de deal, Răzvan Jugănaru a reuşit să scoată tot ce este mai bun din zona Topoloveni. De ce spun asta? Pentru că azi ne-am dat pe single trail-uri tehnice, drumuri late de viteză foarte mare acoperite cu piatră în aşa fel încât să te facă să strângi bine bicicleta între picioare, porţiuni vălurite prin iarbă ce au pus la încercare coloana şi mâinile cicliştilor, atât pe cei de la traseul standard cât şi pe cei de la traseul scurt, în principal copii.

Dimineaţă am ajuns destul de devreme deoarece am vrut să văd ce se întâmplă înainte ca participanţii să fie la start. La ora 7:30 piaţa centrală a oraşului Topoloveni era plină ochi de voluntari, oameni de la MPG, dar şi câţiva locatari interesaţi de “mişcările de forţe” din oraşul lor și ţin să menţionez că aceşti “câţiva” locatari s-au transformat la ora startului într-un număr mare, pentru că ziua de 17 iunie, se pare ca a fost sărbătoare pentru ei, cicliştii fiind încurajaţi atât la zona de start/ finish cât şi pe traseu.

chivu.jpg?x12266Subsemnatul. Fericit că într-un final am obținut un loc pe podium. Pe prima poziție a acestuia de fapt.

Aşadar, la ora 11:00 primarul oraşului Topoloveni a dat startul concurenţilor, în primă fază concurenţilor de la traseul de 40 de kilometrii, urmaţi de cei de la traseul de 20 de kilometri. În prima linie au fost prezenţi în jur de 15 elite, în frunte cu Valentin Roşoagă, prezent la cursa lui de casă, deoarece Vali este din Piteşti şi cu siguranţă acesta a venit cu gândul să câştige.

După 40 de kilometri în jurul oraşului, membrul echipei NoMad Merida îşi adjudecă victoria după o oră şi 27 de minute, fiind urmat de Attila Madaras de la Dinamo Bikexpert şi Romulus Vestemean. La final am reuşit să le fur 5 minute din timpul celor trei pentru câteva întrebări despre traseu și despre organizare. Am primit acelaşi răspuns: “ un traseu superb, organizare ca la carte, cu siguranţă voi mai veni!”. Pe langă cei trei am pus aceleaşi întrebări mai multor participanţi, de la cei mici până la cei mari, fiecare dintre aceştia au răspuns cu zâmbetul pe buze repetând cuvintele primilor 3 clasaţi.

Din punctul meu de vedere, cursa de la Topoloveni a fost un adevărat succes. Am zâmbit de la start până la finish chiar dacă nu a fost cea mai bună zi a mea. Peisajul şi traseul au fost incredibil de frumoase, această combinaţie a reuşit să mă impresioneze, pentru mine fiind prima dată când sunt prezent la acest concurs.

Ștefan Chivu
Topoloveni, Județul Argeș


Sursa: Freerider

freeriderro

RECcreativ a fost la Călătorie între Cer și Pământ, a 5a ediție. Este singurul concurs de mtb și alergare din România și poate chiar din lume, la care traseul intră sub pământ la -240 m adâncime, pedalezi 7 km prin tuneluri, iese la suprafață, o iei prin natură, treci prin păduri și peste dealuri, treci și prin primărie și la final ai finișul pe scenă. Inedit!


Sursa: Freerider

freeriderro

În weekendul 10-11 iunie a avut loc la Târgu Ocna o nouă ediție a concursului Călătorie între Cer și Pământ. Se numește așa pentru că traseul intră și în subteran, pentru 7 km, coborând 240 m adâncime până în salina turistică din mina Trotuș. Concursul s-a aflat la a 5a ediție însă până acum era doar mountain bike. În premieră pentru 2017 organizatorii au lansat și traseul de alergare montană oferind două distanțe: cross 5 km și semimaraton 21 km.

ccp17-foto-dan-mazilu-7-1024x683.jpg?x12266Calatorie intre Cer si Pamant 2017 – foto Dan Mazilu

La linia de start au fost prezenți 112 alergători printre care și cunoscuți ai acestui sport. Printre ei s-a aflat și Florin Simion, redactor la Time Trial Runnng care, după concurs, ne-a spus că a fost plăcut impresionat de eveniment. Iată cum a văzut el concursul de alergare pe potecă, și prin tunel, de la Târgu Ocna.

După 18 ani de alergări și câteva sute de curse terminate, în cele mai variate locuri, simt în continuare că pot fi surprins. Aflând că prietenii de la Transalpin Bike au în plan să includă și proba de alergare în  cadrul evenimentului “Călătorie între cer și pământ” de la Târgu Ocna (10-11 Iunie 2017), nu am stat pe gânduri. Mai mult, am fost de acord să dau și o mână de ajutor, inclusiv în ceea ce privea traseul. Atracția principală a “călătoriei” era fără îndoială intrarea în mină, însă alergarea prin tunelul minei nu a fost singurul aspect inedit pentru un alergător.

ccp17-foto-dan-mazilu-9-1024x683.jpg?x12266Calatorie intre Cer si Pamant 2017 – foto Dan Mazilu

Nu a fost doar o implicare personală, ci am oferit susținere și prin comunitatea și antrenamentele Time Trial Running. În luna martie am participat la o recunoaștere a traseului fiind primul contact cu zona superbă, deși atunci nu am intrat în salină. A urmat în Aprilie un inedit Test Run, la care reprezentant al TTR a fost Robert Ghițea.

Cu o zi înainte de cursă s-a format o mică echipă pentru recunoșterea traseului și marcarea acestuia, grija principală fiind zonele alunecoase formate în urma ploilor. M-am minunat încă o dată de frumusețea traseului (poieni, poteci de iarbă, pădurea de pini) și deveneam nerăbdător să alerg pe acel traseu. Însă m-am concentrat pe marcarea traseului știind cât de important este acest aspect. Târgu Ocna părea gata să primească alergătorii.

ccp17-foto-dan-mazilu-12-1024x683.jpg?x12266Calatorie intre Cer si Pamant 2017 – foto Dan Mazilu

După atâția ani de alergări și competiții încă sunt cuprins de o stare de agitație înaintea unei curse. Ceea ce nu e rău. Cel mai mult mă gândeam la traseul din salină, încă necunoscut mie. Cu 10 minute înainte de start am simțit mari emoții, fiind cel care a ținut ședința tehnică, ajutat de Memo (MC-ul evenimentului).

Zona de start (Piața Primăriei din Târgu Ocna) este un cadru perfect pentru o astfel de acțiune. S-a plecat în forță către salină, traseul croșetând printre străzile orașului. O rampă plasată înainte de Complexul Minei Trotuș a dat semnalul unei incursiuni deosebite. Trecând prin halele (în care se prelucrează și se depozitează sarea) am simțit că începe cu adevărat “călătoria”.

ccp17-foto-daniel-colceru-6-1024x684.jpg?x12266Calatorie intre Cer si Pamant 2017 – foto Daniel Colceru

Aveam de parcurs cca 7 km prin tunelurile minei și în salina turistică. Startul fiind la ora 12.00, intrarea în mină a semănat cu trecerea “în altă lume”. Ochiul s-a obișnuit repede cu lipsa lumii, iar corpul se bucura de răcoare. Încă neobișnuită, dar extrem provocatoare pentru noi alergătorii, s-a dovedit a fi suita de viraje din tunel. Era deja o altfel de alergare. În salina turistică ne-am bucurat de susținere din partea turiștilor, dar și de frumusețea acesteia.

ccp17-foto-daniel-colceru-8-1024x684.jpg?x12266Calatorie intre Cer si Pamant 2017 – foto Daniel Colceru

Urcarea s-a desfășurat într-un ritm mai mult decât ridicat, fiecare încercând să rămână pe culoarul interior. Simțeam că “trăgeam” prea tare, dar nu mai conta. Senzația era prea intensa și prea faină. Ne apropiam de ieșire și deja regretam. Alergarea “sub pământ” fusese ceva senzațional, greu de explicat în cuvinte. Însă și ieșirea la suprafață ne-a produs o senzație neașteptată. Am simțit cum că as fi fost brusc teleportat în altă dimensiune. O explozie de lumină cum numai în filmele SF mai vezi.

ccp17-foto-daniel-colceru-5-1024x684.jpg?x12266Calatorie intre Cer si Pamant 2017 – foto Daniel Colceru

A fost nevoie de o mică perioadă de “tranziție”, dar traseul nu ne-a menajat. A început urcarea inițial pe drum forestier apoi pe drum și poteci alpine. Ritmul prea rapid din salină deja îți arăta efectele. Ma aflam în Top 5, iar bătălia abia de acolo începea. Începeam să realizez că diferența de nivel este semnificativă, traseul devenind astfel unul dificil.

Fără să fac eforturi în sensul ăsta eram extrem de concentrat pe cursă și pe traseu. Nu mi-am lăsat răgaz să admir peisajul, dar eram conștient de frumusețea zonei și acest simplu gând mă relaxa într-o oarecare măsură. Această concentrare transformată pe alocuri în ambiția de a nu ceda, suplinea lipsa de antrenamente specifice.

ccp17-foto-dan-mazilu-16-1024x683.jpg?x12266Calatorie intre Cer si Pamant 2017 – foto Dan Mazilu

Voluntarii, fotografii și mai ales marcajul (vopsea și bandă roșu cu alb) contribuiau la o siguranță maximă în ce privea traseul. 3 voluntari veseli și activi așteptau la punctul maxim (ca altitudine) al cursei, acesta fiind și punctul de întoarcere.

Pentru cca 3 km s-a alergat pe ruta pe care am și urcat, având ocazia să ne întâlnim cu ceilalți participanți, oferind reciproc susținere. Speram să recuperez poziții în clasament, însă coborârea uneori e la fel de “dureroasă” ca și urcarea. Am dat (aproape) tot ce s-a putut. Nu m-am menajat. Încă nu conștientizam pe loc, însă căldura amiezei m-a secat de energie. Reușeam totuși să mă bucur de alergare și de traseu.

ccp17-foto-dan-mazilu-6-1024x683.jpg?x12266Calatorie intre Cer si Pamant 2017 – foto Dan Mazilu

Când ajung la asfalt de regulă mă simt izbăvit și cresc ritmul. De data aceasta am reușit doar să-l mențin. S-a alergat pe străduțe, dar și pe strada principală (cca 500m), având la dispoziție o bandă complet delimitată. Finalul cursei avea să aducă și el noi surprize. Revenind în Piața Primăriei, într-o atmosferă foarte frumoasă creată de susținători și voluntari, am tranzitat primăria, strângând mâna Dlui Primar. Iar finișul a avut loc, unde credeți? Chiar pe scenă!

Am avut parte așadar de o “călătorie” fantastică “între cer și pământ”. O cursă intensa care parcă pentru mine a început și s-a terminat într-o clipă. Incursiunea în tunel și în salină m-a purtat într-o altă dimensiune, una foarte potrivită pentru un spirit competitiv ca mine. Am terminat pe locul 5, cu timpul de 1h43min. Bucuria finală a fost să urc pe scenă, la categoria 30-39 (Locul II).

Felicitări tuturor participanților, dar și celor implicați în realizarea unei minunate “călătorii” între cer și pământ.

ccp17-foto-dan-mazilu-1-150x150.jpg?x122 ccp17-foto-dan-mazilu-4-150x150.jpg?x122 ccp17-foto-dan-mazilu-5-150x150.jpg?x122 ccp17-foto-dan-mazilu-11-150x150.jpg?x12 ccp17-foto-dan-mazilu-13-150x150.jpg?x12 ccp17-foto-dan-mazilu-15-150x150.jpg?x12 ccp17-foto-dan-mazilu-17-150x150.jpg?x12 ccp17-foto-dan-mazilu-18-150x150.jpg?x12 ccp17-foto-dan-mazilu-20-150x150.jpg?x12 ccp17-foto-dan-mazilu-21-150x150.jpg?x12 ccp17-foto-dan-mazilu-22-150x150.jpg?x12 ccp17-foto-dan-mazilu-23-150x150.jpg?x12 ccp17-foto-daniel-colceru-1-150x150.jpg? ccp17-foto-daniel-colceru-2-150x150.jpg? ccp17-foto-daniel-colceru-3-150x150.jpg? ccp17-foto-daniel-colceru-7-150x150.jpg? ccp17-foto-daniel-colceru-11-150x150.jpg ccp17-foto-daniel-colceru-9-150x150.jpg?

Sursa: Freerider

freeriderro

ddd-1024x683.jpg?x12266Cei de la Extreme Riders Distribution, importator pentru România a mai multor mărci de renume dintre care amintim Cannondale, GT, Garmin, Giro, Michelin caută un coleg de echipă, angajat full-time.

Acesta trebuie să fie pasionat de ciclism și/sau sport în general, dispus să învețe continuu, organizat, sociabil, cu abilități de comunicare, proactiv, să cunoască limba engleză la nivel avansat, să cunoască Microsoft Office (Word, Excel, Powerpoint), cunoștințe de CorelDraw și Photoshop constituie un avantaj, să posede carnet de conducere.

Responsabilitățile acestuia vor fi:

 • mentenanță site/platformă comenzi b2b
 • traducere engleză-română
 • gestionare garanții
 • participare la evenimente – concursuri, demo bike-uri, etc…
 • întreținerea paginii Facebook
 • B2B e-mails

Doritorii pot depune CV-ul până în 25 iunie pe adresa office@extremeriders.ro alături de răspunsul la întrebarea:

De ce îți dorești să faci parte din echipa noastră?


Sursa: Freerider

freeriderro

2018-FOX-DPX2-air-shock-w-remote-valve-1Fox au luat toată tehnologia lor implementată la suspensiile de DH, enduro și XC și au implementat-o într-un singur amortizor ușor. Astfel s-a născut noul Fox Float DPX2 2018!

S-a pornit de la modelul pe aer EVOL, care oferă un volum mare de aer pentru performanță ridicată pe obstacole mici. Adaugă la acesta rezervor extern de ulei pentru o răcire și o performanță la impact puternic superioare. În interior sunt păstrate valvele DPS pentru a crea trei moduri de funcționare distincte: Open, Medium și Firm.

2018-FOX-DPX2-air-shock-w-remote-valve-4DPS folosește un circuit separat pentru modul Closed păstrând suspensia foarte rigidă, oprindu-se chiar înainte de blocajul total. Modurile Open și Medium împart același circuit și folosesc o șaibă pentru a restricționa viteza medie de scurgere în modul Medium. Conceptul a fost folosit și înante, dar aici e implementat diferit.

2018-FOX-DPX2-base-valve-diagram-1024x64Controlul pentru modurile Open și Closed se află în valva de bază, cu porturi distincte pentru fiecare. În modul open, uleiul curge printr-o valvă cu debit controlat.

2018-FOX-DPX2-base-valve-diagram2.gif?x1În modul Firm, scurgerea uleiului e oprită prin valvele Reed. Ele au o formă care ține portul închis până când presiunea este sufucient de mare ca să le deschidă. Porturile de reîncărcare sunt folosite pentru a dirija fluxul de ulei în exces atât în faza de compresie cât și de rebound spre și dinspre rezervorul X2, în timp ce restul uleiului curge prin circuitele normale.

Modelul Factory, disponibil aftermarket, va păstra reglajul micro în 10 trepte al modului Open, dar acesta se face cu ajutorul unei chei, în mijlocul butonului albastru.

2018-FOX-DPX2-air-shock-w-remote-valve-2Butoanele de reglaj al compresiei și rebound-ului amplasate în lateral sunt mult mai ușor de folosit decât cele de la modelele anterioare, montate deasupra și dedesupt și care nici nu erau vizibile fără a răsturna bicicleta cu roțile în sus. Amplasarea lor laterală e o idee care ar fi bine să fie implementată pe toate modelele.

2018-FOX-DPX2-air-shock-w-remote-valve-3Rezervorul X2 este mai mic și mai bine poziționat decât la Float X, permițând montarea de bidoane mari pe cadru. Amortizorul va fi disponibil în mărimi standard și metrice, cu prinderi normale sau trunnion. Prețul anunțat este de 549 USD pentru modelul Factory cu înveliș Kashima, restul versiunilor vor fi disponibile doar ca echipare OE.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații și imagini de pe bikerumor.com


Sursa: Freerider

freeriderro

Înainte să înceapă “cearta”, trebuie stabilit că nu încape îndoială că ciclismul, sub toate formele sale, este superb! Dar la fel de adevarat este că frumusețea, și dificultatea, fiecărei discipline stă în ochii privitorului, mai exact în mușchii și tehnica celui sau celei care o practică. Totuși ce este mai greu? Să faci ciclism de șosea sau mtb?


Sursa: Freerider

freeriderro

În weekendul 10-11 iunie a avut loc a 5a ediție a concursului Călătorie între Cer și Pământ de la Târgu Ocna. Noutatea de anul acesta a fost introducerea probei de alergare. 300 de concurenți au fost prezenți sâmbătă la start, pentru a participa la una din cele două probe de alergare, cross 5 km sau semimaraton 21 km, iar duminică pentru mtb. Cei care au dorit să participe în ambele zile, la ambele probe, au putut să o facă, iar pentru ei organizatorii – Primăria Târgu Ocna, Societatea Națională a Sării SALROM și Asociația Sportivă Transalpin Bike, au oferit două premii speciale de 1000 lei pentru cel mai bine clasat la General, la masculin și feminin.

foto-marius-zamfir-cc17-04-1024x684.jpg?x12266Calatorie intre Cer si Pamant 2017 – foto Marius Zamfir

În săptămâna premergătoare concursului a plouat însă spre final vremea s-a îndreptat, iar în weekend traseele de concurs au fost perfecte. Specificul deosebit al concursurilor de la Târgu Ocna constă în partea subterană a traseelor, parcurgerea tunelurilor cât și a zonei turistice din salina minei Trotuș. Este ceva unic în România dacă nu chiar și în lume, să concurezi cu bicicleta prin tuneluri, respectiv să alergi un semimaraton.

foto-dan-mazilu-cc17-09-1024x683.jpg?x12266Calatorie intre Cer si Pamant 2017 – foto Dan Mazilu

Formatul evenimentului este de asemenea deosebit. La partea de mtb concursul durează două ore timp în care concurenții trebuie să parcurgă de cât mai multe ori traseul de 15 km, împărțit aproape egal între subteran și outdoor. Cei mai buni dintre cicliști au făcut patru ture.

La alergare semimaraton traseul a avut 21 km din care aproximativ 7 în subteran. Acesta a fost identic cu traseul de mtb la care s-a adăugat extensia de 6 km. Special pentru această probă organizatorii au explorat dealurile din zonă pentru a alege cea mai frumoasă rută posibilă. Nu neapărat cea mai solicitantă fizic ci mai ales cea mai frumoasă ca peisaj și diversitate. Și dacă citim declarațiile de după cursă ale concurenților, cu siguranță au reușit.

foto-adrian-crapciu-ccp17-3-1024x683.jpg?x12266Calatorie intre Cer si Pamant 2017 – foto Adrian Crapciu

Nici proba scurtă de cross 5 km nu a făcut excepție de la traversarea tunelurilor. Deși mult mai scurtă, aventura subterană a i-a dus și pe concurenții înscriși la această probă spre „Centrul Pământului”. Pentru anul viitor însă, pentru cross, organizatorii au promis un traseu mai lung, care să-i ducă și pe participanții acestei probe până jos de tot în salina turistică, la minus 240 m adâncime.

foto-adrian-crapciu-ccp17-2-1024x683.jpg?x12266Calatorie intre Cer si Pamant 2017 – foto Adrian Crapciu

Florin Jitaru, locul 1 la categoria sa la semimaraton, a fost impresionat de concurs. „Cursa Călătorie între Cer și Pământ, o adevărată competiție unde îți vezi valoarea adevărată de alergător de trail”, spune el imediat după finiș. „Cu super traseu, start din fața primăriei, 1 km alergare prin oraș apoi surpriza cea mare, intrarea în salină unde îți vine plăcerea de a alerga. Apoi ieșirea din salina și ușor începerea alergării în rampă prin pădure si dealuri, urmând coborârea prin pădure și finalul iar prin oraș, cu finishul prin incinta primăriei, super tare! În principiu un concurs foarte bine organizat cu oameni care sau dedicat acestei curse. Startul foarte bun, traseul bine marcat, voluntari bine amplasați, atmosferă super tare, premiere foarte frumoasă. Felicitări organizatorilor pentru tot ce au făcut. Pentru ediția următoare o sa fiu cu mare drag participant. Mi-aș dori mult să vină mult m-ai mulți participanți! Super tare cursa! Bravo Călătorie intre Cer și Pământ!”, povestește Florin la finalul celor 21 km de alergare.

foto-adrian-crapciu-ccp17-1-1024x683.jpg?x12266Calatorie intre Cer si Pamant 2017 – foto Adrian Crapciu

Traseul de mtb a fost rapid, variat și nu îți dădea ocazia să te plictisești chiar dacă îl parcurgi de mai multe ori. Desigur, au fost și urcări, însă până când să începi să obosești prea tare, se terminau. Mai mult, faptul că parcurgeai traseul de mai multe ori, îți oferea ocazia să-ți îmbunătățești timpul la fiecare tură. Desigur nu se prea întâmplă asta pentru că intervine și oboseala. Totuși începi să înveți traseul, să citești cele mai bune linii la vale și să-ți optimizezi consumul de energie.

„Alergarea prin salina Trotuș a fost partea cea mai frumoasă din traseu”, spune și Sorin Ion, redactor la 4run.ro. „Fuga pe cărările munților de lângă Târgu Ocna a fost partea cea mai obositoare. Un semimaraton de trail running răcoros la adâncime, călduros la suprafață, captivant în totalitate.”

Cele două zile de concurs s-au încheiat cu răsplătirea câștigătorilor pentru efortul lor. Premiile au fost oferite de Primăria Târgu Ocna, iar valoarea totală s-a ridicat la numai puțin de 14.400 lei. Duca Bogdan a fost cel mai bun la General Elite reușind să parcurgă 4 tururi. La masculin 18-29 ani cel mai bun a fost Andrei Calancea cu trei tururi, la masculin 30-39 ani câștigător a fost Marc Sandu cu trei tururi, iar la 40+ s-a impus Cătălin Toda tot cu trei tururi.

foto-dan-mazilu-cc17-05-1024x683.jpg?x12266Calatorie intre Cer si Pamant 2017 – foto Dan Mazilu

La feminin locul 1 la General a fost ocupat de Fodor Emese, Natalia Manescu aflându-se pe poziția întâi la Categoria 18-29 ani. La categoria 30-39 ani câștigătoare a fost Karacsony Kinga, iar la 40+ din nou Fodor Emese. Medalia de finisher a fost înlocuită cu un suvenir din sare, tema concursului.

Însă pentru a face concursul mai interesant și pentru a-i stimula pe concurenți sa ofere tot ce pot, primăria a oferit și marele premiu la masculin și feminin de 1000 lei fiecare pentru cel mai bun participant în ambele zile de concurs. Astfel, la acest duatlon neobișnuit ținut de-a lungul a două zile, cel mai bun la alergare și mtb la masculin a fost Cătălin Toda, iar la feminin Roxana Ghilț.

„De când am văzut pe Facebook anunțul la acest concurs, mi s-a aprins un beculeț și am zis că trebuie neapărat să particip la ambele probe”, spune Roxana Ghilț, câștigătoare a „duatlonului” la feminin cu locul 4 la semimaraton și 3 la mtb. „Mi-a plăcut mult ideea de a varia astfel traseul, practic nu-ți lăsa timp să te plictisești, nici să ți se facă prea cald sau prea frig sau să ți se pară prea greu sau prea ușor, prea mult de urcat sau prea mult de coborât, prea mult întuneric sau prea mult soare. Alergând în prima zi pe traseu, m-am gândit că la MTB nu va fi spectaculos, fiind practic pe același traseu, dar am fost uimită să descopăr câtă plăcere am simțit parcurgând cele două ture pe bicicletă. Este pur și simplu altă senzație decât în alergare, sunt complet alți mușchi (cei cu febră musculară sunt lăsați acasă să se odihnească) și am simțit plăcere pură, pe care nu-mi amintesc s-o mai fi simțit atât de intens într-un concurs. Unde mai pui că toate astea mi-au adus acasă ditamai bulgăroaiele de sare”, povestește Roxana la final de concurs.

Evenimentul a fost unul reușit din toate punctele de vedere, și este evident că organizatorii și-au dat silința să ofere o competiție la standarde înalte. Se vede că sunt ei înșiși participanți la concursurile altor organizatori. După finiș, concurenții au primit și vouchere pentru acces gratuit în mina de sare sau la cele două ștranduri din oraș, cel cu apă sărată și cel cu apă dulce. Ce poate fi mai reconfortant după o zi de efort decât să plutești fără griji la piscină? Dacă în 2017 noutatea a fost proba de alergare, pentru anul viitor se anunță noi surprize, printre ele aflându-se o nouă locație de start în Târgu Ocna, care va transforma evenimentul într-un festival de sport.

„Am ales Călătorie între cer și Pământ pentru ineditul cursei și pentru faptul că în 2 zile aveam 2 concursuri – unul de trail și cel de MTB – un fel de duatlon împărțit pe 2 zile”, povestește Cătălin Toda care a și câștigat la final marele premiu al Duatlonului, el obținând locurile 3 la alergare și 1 la mtb la Categorie.

„Concursul de MTB de la Călătorie între Cer și Pământ a fost primul concurs de MTB pentru mine după o lungă pauză în care alergarea a fost pe primul plan. A fost o alegere potrivită fiind vorba de un traseu fără porțiuni tehnice și de tip XCO (ture într-un timp maxim de 2 ore) astfel încât am reușit să prind încredere pe coborâri de la tură la tură. Pe coborârea din salină am mers foarte prudent (erau porțiuni ude unde se putea aluneca, iar lumina frontalei mele era cam anemică), fiind depășit de destul de multă lume, dar am recuperat binișor pe urcări. Traseul a fost ciclabil 100%, dar am făcut push bike pe câteva porțiuni unde mi se părea mai eficient și mai relaxant să împing bicicleta. Din nou marcaj fără probleme și finiș pe scenă cu traversare prin primărie. Am obținut un loc 1 la categorie mea (am reușit să fac 3 ture) în condițiile în care au fost și alte concursuri în aceeași perioadă și concurența nu a fost foarte mare.

Organizare foarte bună, cu voluntari foarte săritori, cu lucrătorii din Salină care te dirijau la punctele de schimbare de direcție, poliția care dirija circulația, marcaj fără probleme al traseului. Deci un eveniment pe care îl recomand, într-o zonă care merită vizitată”, încheie Cătălin după ce a fost felicitat de organizatori și de primar pe scena din Târgu Ocna.

În săptămâna concursului și mai ales în weekendul 10-11 iunie, stațiunea turistică Târgu Ocna a devenit neîncăpătoare pentru concurenți și însoțitori. Deși orașul este obișnuit cu fluxul continuu de turiști veniți fie pentru a vizita salina, fie pentru ștrandurile cu apă sărată și dulce, fie pentru tratamente, în weekendul concursului aproape că nu mai erau de găsit locuri de cazare. Este un lucru mai mult decât îmbucurător să vedem că în sfârșit ciclismul și alergarea, practic competițiile outdoor, au început în România să genereze nu doar interes pentru sport ci și pentru turism.

Organizatorii, Primăria Târgu Ocna, Societatea Națională a Sării SALROM și Asociația Sportivă Transalpin Bike, mulțumesc concurenților pentru participare, sponsorilor Fakir, partenerilor evenimentului Isostar, Pegas, Himalaya, Asphalt Freaks, 720armour, Rovelo, VeeTire, Asociația Adevărații Veloprieteni și Asociația Iași Bike și partenerilor media, revista Freerider.ro, TV Kit Onești, Time Trial Running, Diva în Bocanci, Portalul Târgu Ocna, Radio România și Radio România Iași, RunningMag, Ciclism.ro, BikeFM, Dirtbike.ro, Sports Business, Alerg.ro, 4Run.ro, Adrenallina, Revista Sport Magazin, Dor de Ducă, GreenRevolution, iReporter Ciclism, Arena Vâlceană și Sport Timișoara.

Călătorie între Cer și Pământ este un eveniment avizat de Federația Română de Ciclism și Federația Româna de Atletism. Rezultatele finale la a 5a ediție a concursului pot fi consultate în întregime pe pagina oficială a evenimentului.

foto-marius-zamfir-cc17-01-150x150.jpg?x foto-dan-mazilu-cc17-14-150x150.jpg?x122 foto-dan-mazilu-cc17-13-150x150.jpg?x122 foto-dan-mazilu-cc17-12-150x150.jpg?x122 foto-dan-mazilu-cc17-11-150x150.jpg?x122 foto-dan-mazilu-cc17-10-150x150.jpg?x122 foto-dan-mazilu-cc17-09-150x150.jpg?x122 foto-dan-mazilu-cc17-08-150x150.jpg?x122 foto-dan-mazilu-cc17-07-150x150.jpg?x122 foto-dan-mazilu-cc17-06-150x150.jpg?x122 foto-dan-mazilu-cc17-05-150x150.jpg?x122 foto-dan-mazilu-cc17-04-150x150.jpg?x122 foto-dan-mazilu-cc17-03-150x150.jpg?x122 foto-dan-mazilu-cc17-02-150x150.jpg?x122 foto-dan-mazilu-cc17-01-150x150.jpg?x122 foto-adrian-crapciu-ccp17-5-150x150.jpg? foto-adrian-crapciu-ccp17-4-150x150.jpg? foto-adrian-crapciu-ccp17-3-150x150.jpg? foto-adrian-crapciu-ccp17-2-150x150.jpg? foto-adrian-crapciu-ccp17-1-150x150.jpg? foto-marius-zamfir-cc17-10-150x150.jpg?x foto-marius-zamfir-cc17-09-150x150.jpg?x foto-marius-zamfir-cc17-08-150x150.jpg?x foto-marius-zamfir-cc17-06-150x150.jpg?x foto-marius-zamfir-cc17-05-150x150.jpg?x foto-marius-zamfir-cc17-04-150x150.jpg?x foto-marius-zamfir-cc17-03-150x150.jpg?x foto-marius-zamfir-cc17-02-150x150.jpg?x

Sursa: Freerider

freeriderro

RACEDAY.RO organizează în data de 11 iunie la Timișoara, a doua ediție a concursului de ciclism Cupa Timișoarei. Competiţiile, care vor alinia la start cei mai în formă cicliști profesioniști din România, amatori pasionați de această disciplină şi copii între 5-14 ani, se vor desfășura pe un traseu urban în zona Iulius Mall, astfel încât spectatorii se vor putea bucura de desfășurarea evenimentului ciclistic pe întreaga sa durată. Un element inedit în acest an îl constituie includerea în traseu a parcării subterane conferind o spectaculozitate ridicată competiției.

Cupa-Timisoarei-2017-01.jpg?x12266

Competiţia destinată adulţilor se va desfăşura pe un traseu complet închis circulației auto: startul se va da la ora 9:00 pe strada Aristide Demetriade nr. 1 (parcarea exterioară Iulius Mall, scări rulante), se va intra în parcarea subterană Iulius Mall parcurgandu-se ambele nivele, ieşire pe calea Sever Bocu în direcția Bulevardul Antenei, de pe care se virează la dreapta în parcarea exterioară și se revine pe strada Aristide Demetriade. În cadrul cursei organizate pe format Criterium, concurenţii vor rula pe circuit timp de o oră, la finalul căreia vor fi desemnaţi câştigătorii în funcţie de numărul de ture parcurse şi timpul obţinut.

Cupa-Timisoarei-2017-02-1024x683.jpg?x12

Începând cu ora 11:00 copiii vor lua startul pe traseul amenajat special pentru ei în parcarea exterioară Iulius Mall. Atât adulţii cât şi copiii vor beneficia de un program de incălzire antrenant înaintea startului, pregătit de către partenerii sportivi WorldClass.

Festivitatea de premiere va începe de la ora 13 în parcarea Iulius Mall. Fondul de premiere este de 6.000 lei la care se adaugă multe alte premii și bonuri valorice oferite de către sponsori. Taxa de înscriere pentru copii şi profesionişti este 0 lei, iar pentru amatori 20 lei. Înscrierile se fac online pe raceday.ro, numărul participanţilor la competiţia principală fiind limitat la 200. Pachetele de concurs se vor ridica de la magazinul Hervis din Iulius Mall, în zilele de vineri şi sâmbătă 9-10 iunie, între orele 17-21.

Cupa Timișoarei 2017 powered by Continental Anvelope este organizata cu sprijinul sponsorilor: Continental Anvelope, Hervis, Digimobil, Devron, WorldClass, partenerilor: Iulius Mall, Openville Timișoara, Federația Română de Ciclism, Primăria Municipiului Timișoara, Poliția Rutieră, Poliția Locală, Jandarmeria, Serviciul de Ambulanță, GO24.ro, și partenerilor media: DigiSport, Digi24, ProFM, LiveTimisoara.ro sportvest.info, timisoreni.ro, TM24FUN, tmsport.ro, sporttim.ro, dumbravitatv.ro, freerider.ro, impactpress.ro.

Detalii și înscrieri pe raceday.ro şi pagina de facebook.com/cupatimisoarei

ACS Ciclism Dumbravita este un club sportiv a carui activitate este centrată pe susţinerea performanţei in ciclism, atragerea copiilor şi tineretului către practicarea sportului şi promovarea unui stil de viaţă sănătos. Prin proiectele derulate, ACS Ciclism Dumbrăviţa catalizează o comunitate puternică de cicliști in vestul țării. Calendar competiţii în 2017: Cupa Timisoarei –  șosea, 11 iunie, Cupa Max Ausnit – șosea, 29-30 iulie, Herneacova XCO – MTB, 6 august, Cupa Pădurea Verde – MTB, 27 august


Sursa: Freerider

freeriderro

Clubul Sportiv Tibiscus a organizat sâmbătă 10 iunie 2017 concursul de alergare  montană şi ciclism contratimp individual Muntele Mic Vertical Race (MMicVR), ediția a 2-a, în zona Muntele Mic (între satul Borlova şi staţiunea Muntele Mic), la startul lui fiind prezanți peste 100 de sportivi.

Muntele-Mic-Vertical-Race-2017-04.jpg?x1

Evenimentul a cuprins 2 curse distincte  destinate iubitorilor de mişcare în aer liber şi iubitorilor de munte: proba de alergare pe un traseu în lungime de 6km cu 1000m diferenţă de nivel, care porneşte de la baza fostului Telescaun şi se termină sus la crucea de pe Muntele Mic și o probă de ciclism pe un traseu în lungime de 24km cu startul de la ieşirea din satul Borlova şi finish-ul sus pe munte în staţiunea Muntele Mic.

Muntele-Mic-Vertical-Race-2017-07.jpg?x1

Toți participanții la Muntele Mic Vertical Race, fie ei sportivi, susținători ori organizatori, au avut astfel ocazia să alerge, să pedaleze ori să se bucure de primăvară și să admire peisajele extraordinare. Cu toții am avut parte de locuri inedite, peisaje colorate,  mai ales multă voie bună, oameni cu suflet care au pus umărul ca desfășurarea competiției să fie cât mai bună. Plus închiderea circulației rutiere pe traseul de ciclism, ceea ce a conferit un grad ridicat de încredere participanților.

Sportivii au declarat la final că a fost greu dar excelent. Efortul concursului a fost permanent compensat de peisajul superb și de oamnii aflați pe traseu care au încurajat în permanență și au dat la nevoie o mână de ajutor celor aflați în dificultate.

La final, competiția și-a ales câștigătorii care au primit medalii, diplome și premii în produse după cum urmează:

Alergare – Open Masculin

 • Locul I: IONUT-SEBASTIAN MARAN (45.24)
 • Locul II: VIKTOR MANOILA (50.19)
 • Locul III: IULIAN MARDAN (51.50)

Alergare – Open Feminin

 • Locul I: LARISA CORNELIA PEIA (1.04.12)
 • Locul II: VIVIANA SANDRA (1.06.17)
 • Locul III: ADINA TIPEI (1.07.28)

Ciclism – Masculin 19-29 Cursiera

 • Locul I: SERGIU PARASCHIVU (1.10.18)
 • Locul II: OVIDIU FICLENESCU (1.11.54)
 • Locul III: ADRIAN BLAGOESCU (1.14.28)

Ciclism – Masculin 30+ Cursiera

 • Locul I: ALEXANDRU PULPA (1.11.59)
 • Locul II: GEORGE RADU (1.12.11)
 • Locul III: BOGDAN NĂDĂŞTEAN (1.12.17)

Ciclism – General Feminin Cursiera

 • Locul I: RALUCA ZVÂNCĂ (1.51.21)
 • Locul II: VALENTINA PAVĂL (1.59.07)

Ciclism – Masculin MTB

 • Locul I: TIZIANO BALIA (1.25.20)
 • Locul II: GERGO KOVACS (1.32.10)
 • Locul III: OVIDIU PINTEA (1.48.55)

Ciclism – General Feminin MTB

 • Locul I: MIHAELA BRECICA (2.28.21)

King of the mountain (alergare): IONUT-SEBASTIAN MARAN (45.24)

Queen of the mountain (alergare): LARISA CORNELIA PEIA (1.04.12)

King of the mountain (ciclism): SERGIU PARASCHIVU (1.10.18)

Queen of the mountain (ciclism): RALUCA ZVÂNCĂ (1.51.21)

Pe traseu, sportivii au avut parte de apă, fructe, dulciuri și sucuri, toți finisherii au primit o brățară inscripționată iar după concurs toți participanții au avut parte de o masă caldă oferită de organizatori.

Clubul Sportiv Tibiscus dorește ca și pe această cale să mulțumească tuturor participanților, tuturor voluntarilor și nu în ultimul rând sponsorilor și partenerilor: Dunca Expediții, EchipMont, Bellotto, Santini Cosmetic, Forbes The Best, Serviciul Salvamont Caraș-Severin, SDM Timișoara, Asociația Munții Țarcu, Consiliul Județean Caraș-Severin și Primăria Turnu Ruieni, Institutul de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură, Inspectoratul de Poliție și Inspectoratul de Jandarmi Caraș-Severin, Asociația Reșița Europeană, Federația Română de Ciclism, Direcția Județeană de Tineret și Sport Caraș, Restaurantul “La Căldare”, Asociațiile Alergotură și Atletic Club Maraton Timișoara.

Muntele-Mic-Vertical-Race-2017-09-150x15 Muntele-Mic-Vertical-Race-2017-08-150x15 Muntele-Mic-Vertical-Race-2017-06-150x15 Muntele-Mic-Vertical-Race-2017-05-150x15 Muntele-Mic-Vertical-Race-2017-04-150x15 Muntele-Mic-Vertical-Race-2017-03-150x15 Muntele-Mic-Vertical-Race-2017-02-150x15 Muntele-Mic-Vertical-Race-2017-01-150x15

Sursa: Freerider

freeriderro

Peste 230 de copii, băieți și fete, cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani, au participat sâmbătă la competiția de ciclism “Junior Bike Race”, desfășurată la Ciugud, în județul Alba.

Junior-Bike-Race-2017-06-1024x680.jpg?x12266Foto @primariaciugud

“Ne bucură creșterea constantă a numărului participanților în competițiile dedicate copiilor. Cu ajutorul partenerilor, sponsorilor și colaboratorilor noștri, 234 de copii au participat gratuit la această ediție. Fiecare participant a beneficiat de pachet de înscriere (conținând rechizite, dulciuri și număr de concurs), cronometrare, alimentare / hidratare la sosire și medalie de participare. Primii 3 clasați la fiecare categorie au primit premii constând în medalie, diplomă și produse oferite de către sponsori. Câștigătorii categoriilor au ridicat trofeele JBR2017. Cei mai mici dintre participanți au fost încurajați pe traseu de către părinți și Mickey Mouse, bucuria putându-se citi pe chipurile lor. Ne-a bucurat prezența unui public numeros venit să susțină participanții, precum și prezența concurenților din alte județe (Cluj, Sibiu, Bihor, Mureș, Hunedoara). Un fapt inedit a fost prezența a două mici bicicliste din Mexic. Nu a lipsit muzica bună, baloanele și micul atelier de modelaj al clovnului Pong. Toți concurenții au participat la tombola organizată imediat după premiere, fericitul câștigător plecând acasă cu o bicicletă Merida.

Junior-Bike-Race-2017-03-1024x680.jpg?x12266Foto @primariaciugud

A plouat miercuri și joi, vineri a fost soare și traseul s-a uscat în totalitate, fiind perfect ciclabil în ziua concursului. Vremea excelentă a contribuit într-o mare măsură la reușita concursului. A fost o atmosferă relaxată, cu public numeros și foarte multă bună dispoziție. Mesajul nostru a fost înțeles și părinții ne-au fost alături. Copiii au fost încurajați, susținuți zgomotos, reușind împreună să le facem o zi deosebită.” reprezentant Bicheru Cycling.

Clasamentul este afișat pe site-ul competiției, iar pozele și filmele de la eveniment pe pagina de facebook dedicată.

Concursul Junior Bike Race 2017 a fost organizat de „Bicheru Cycling” în parteneriat cu Primăria comunei Ciugud. Evenimentul a fost posibil și datorită sponsorilor și partenerilor: DJST Alba, Ballansportswear, Cora Trade Center, Alpin 57 Lux, Alba Sport Vision, Ping și Pong, Dacia Market, Albalact.

Junior-Bike-Race-2017-07-150x150.jpg?x12 Junior-Bike-Race-2017-05-150x150.jpg?x12 Junior-Bike-Race-2017-02-150x150.jpg?x12 Junior-Bike-Race-2017-01-150x150.jpg?x12

 


Sursa: Freerider

freeriderro

Prin checking-ul de accesorii utile, vom lua sub lupă într-o serie mai lungă, diverse componente/accesorii care ne pot face viața mai ușoară sau nu. Chiar dacă nu pot fi încadrate la rubrica de teste (cum naiba testezi un imbus?), acestea vor avea parte de o mică prezentare și de părerea noastră după ce le-am folosit. Pe lista de astăzi se află un set de manșoane din burete și o trusă mică de imbusuri, ambele trimise de KTM.

Primele pe listă, manșoanele din spumă/burete Grip Foam, mi-au intra de mult sub radar, căci mai toți riderii de XC le lăudau interminabil pentru confortul oferit și pentru greutatea mică. Așadar am dat și eu o tură cu ele instalate pe ghidon și pot să confirm informațiile acumulate în decursul timpului. Sunt ușoare, cântărind 72 de grame și sunt confortabile, construcția amortizând câteva din vribrațiile transmise de terenul accidentat pe care rulezi. Pentru anatomia mâinii mele mi-aș fi dorit poate unele o idee mai groase, obișnuit fiind cu cele ergonomice, însă per total pot spune că oferă un confort bun. Instalarea se face foarte facil, cu lock-ring și un imbus de 3mm, iar direcția de montaj e simplu de ghicit, căci altfel vei avea logo-ul KTM cu susul în jos. Două dopuri completează setul de manșoane, acestea putând fi inserate în ghidon la final.

mansoane-burete-ktm-1.jpg?x12266 mansoane-burete-ktm-2.jpg?x12266 mansoane-burete-ktm-3.jpg?x12266 mansoane-burete-ktm-4.jpg?x12266Dată fiind construcția se spală foarte ușor dar rețin o idee mai multă apă până la uscare comparativ cu cele din plastic sau din cauciuc, însă nici nu o absorb precum un burete. Partea bună este că nu se murdăresc, fapt datorat culorii negre în care au fost oferite. Altfel spus, o alternativă interesantă, cu confort bun, ușor de întreținut și cu durabilitate mare, pentru un preț decent. Nu le-aș da pe cele ergonomice, însă trebuie ținut cont și de costul mai mare al acestora din urmă. Raportul calitate/confort/preț este deci în cazul de față dintre cele mai bune, mult superior acelor manșoane din plastic sau cauciuc dur. Așadar riderii aceia de Cross Country cu care vorbeam, nu le lăudau degeaba.

Utilitate: 80%
Preț: 70 lei

Trusa de imbus Minitool Micro 7 este următoarea pe listă, trimisă tot de la cei de la KTM. Este de fapt cea mai mică trusă pe care am putut-o ține în palme vreodată, după cum se poate vedea din fotografii, chiar mai mică decât o brichetă. Această construcția aduce după sine și avantaje și dezavantaje așa cum am putut singur să mă conving. Ca avantaje pot numi faptul că poate fi stocată absolut oriunde, dacă ai un portofel mai generos, chiar și acolo. Un alt avantaj este că oferă totuși 7 funcții de bază, adică 5 imbus-uri (2, 3, 4, 5 și 8mm, un torx T25 și o șurubelniță în stea), suficiente pentru reglaje de bază sau pentru a monta/demonta o frână, un ghidon, un colier de șa, un angrenaj chiar sau schimbătorul. Impusul de 8mm nu prea are un sens clar pe această trusă, deoarece de regulă îl folosești pentru pedale.

trusa-imbus-compacta-ktm-1.jpg?x12266 trusa-imbus-compacta-ktm-2.jpg?x12266 trusa-imbus-compacta-ktm-3.jpg?x12266 trusa-imbus-compacta-ktm-4.jpg?x12266Iar aici intervine dezavantajul utilizării unei astfel de truse supercompacte: faptul că nu ai nicio pârghie zdravănă când vine vorba de șuruburi strânse ferm. Pedalele sunt doar un exemplu (prinderea șeii poate fi altul), pe care cu ajutorul acestei truse le vei putea doar monta, însă la demontat poate deveni complicat dacă acestea au fost strânse cu o cheie cu pârghie mai lungă. Totodată, date fiind dimensiunile, trebuie să ai grijă să nu-l pierzi prin buzunare. Dacă de regulă nu faci cine știe ce operațiuni la bicicletă, atunci acest imbus s-ar putea să-ți fie chiar util în tură. Mie mi-a folosit cel mai mult când am fost nevoit să urc sau să cobor șaua unei biciclete, prinsă cu un colier fără cheiță quick release. Totodată, reglajele ghidonului care aparent nu era prea drept, au fost realizate rapid cu aceasta.

Utilitate: 65%
Preț: 65 lei

Importator: 1ktm.ro


Sursa: Freerider

freeriderro

În mai puțin de o săptâmână, toți riderii dornici de mountain bike la superlativ se vor găsi pedalând pe dealurile Argeșului în căutarea unei experiențe deosebite la una dintre cele mai așteptate competiții din calendarul Riders ClubTopoloveni Summer Tour! Traseele alese de Răzvan Jugănaru străbat dealuri cu păduri dese, ferite de căldura lunii iunie, poteci late și numai bune de gonit în viteză, cu urcări și coborâri tehnice, ce le vor răsplăti din plin dorința de aventură.

Topoloveni-Summer-Tour-1.jpg?x12266Sâmbătă, 17 iunie, la ora 10:30, ne întâlnim în centrul orașului Topoloveni unde va fi amenajată zona de Start/Finish și vom da frâu liber aventurii pe două trasee de concurs: Scurt – 20 km, pe care orice rider începător îl poate aborda, și pe care au loc și cursele Family, unde vârsta minimă de înscriere pentru copii e de 5 ani, și Standard – 40 km, ce provoacă cicliștii cu antrenament și vechime în MTB să îl cucerească. Pe aceste două rute se vor desfășura nu mai puțin de 39 de curse, împărțite pe 5 niveluri și 8 categorii de vârstă.

Traseele incredibil de pitorești le oferă ocazia sutelor de cicliști să se regăsească în pedalele unor exploratori descoperind cărări line, străbătute până acum de numai câteva perechi de roți și le vor da la tot pasul motivația necesară pentru a cuceri dealurile Argeșului. La final, participanții se vor bucura de întrevederea răcoritoare cu apa rece de pârâu prin care va trece traseul. 

Înscrierile în concurs mai sunt deschise online până joi, 15 iunie, și se fac pe pagina dedicată competiției de pe www.ridersclub.ro. În ziua evenimentului se vor putea face înscrieri doar în limita locurilor disponibile.

Cei mai rapizi participanți se vor bucura de premii în bani, cuprinse între 100 și 600 de lei, în funcție de categoria de concurs, de vouchere valorice acordate de SUUNTO, de vouchere discount oferite de BikeXpert și de AmBike, precum și abonamente de 1 lună la Daimon Wellness Club, premii în produse de la DRAG Bike și ședințe gratuite la MTB Academy și de medalii de podium și diplome. Și ceilalți rideri vor avea șansa să plece acasă cu unul dintre premiile oferite la tombolă, la finalul evenimentului.

Cea de a 3-a ediție a competiției Topoloveni Summer Tour  este susținută de CIUC Natur Radler, partenerul oficial al sistemului de ciclism Riders Club, și de sponsorii oficiali Gatorade, BOSCH, Barilla, precum și de sponsorii MTB Academy, Prima Market, BikeXpert, SUUNTO, DRAG Bicycles, Daimon Wellness Club, RENANIA și iNES Group. Partenerii evenimentului sunt FreeRider.ro, Primăria Orașului Topoloveni și Casa de Cultură „Preot Ion Ionescu”.

Susțin competițiile de ciclism Riders Club și ne ajută să comunicăm și să vă informăm în permanență Kiss FM, partenerul media oficial al sistemului de ciclism, partenerul de recrutare eJobs, partenerul Registrul de Biciclete, alături de partenerii media principali INGA Media, Libertatea și de partenerii media: Antena 1 Pitești, Comunicatedepresa.ro, Biciclistul.ro, Jurnalul de Argeș, România Pozitivă, IReporter.ro, Edu-news.ro, Bike Events, Insport, Sports Planner, Bike FM, SportPici.ro și blogul 188bmp.com. Itsy Bitsy FM susține cursele Family, la care participă împreună copii și adulți.

Mai multe detalii despre eveniment și rezultate pot fi găsite pe pagina competiției, de pe www.ridersclub.ro, dar și pe Facebook Riders Club.


Sursa: Freerider

freeriderro

Fifty Friends ne-au anunțat despre evenimentul lor din 23 iunie, Ride, Party, Sleep, Repeat! Acesta se va desfășura la Sinaia, între 23 și 25 iunie. Iată ce aflăm:

event-sinaia.jpg?x12266

Cum funcționează? Cât se poate de simplu: stabilim locul și traseul, hotărâm împreună activitățile și data plecării, ne vedem și pornim la drum. Următorul nostru eveniment este despre biciclit și nu numai. Am ales ca locație Sinaia. În primul rând pentru bike resortul pe care ni-l oferă, cu 4 trasee de downhill și all mountain amenajate și peste 10km de single trail și drum forestier. Pentru că este un minunat playground dedicat tuturor mountain bike rideri-lor și totodată un oraş cu o veche tradiţie turistică, unde întodeauna îți găsești plăcerea de a fi într-un weekend călduros de vară.

Ce vom face mai exact? Ne vom plimba, relaxa și împrieteni. La munte, în aer liber, în natură. Vom pedala. Pe traseele special amenajate, pe lânga ele, pe drum, pe unde vrei tu. În principiu pe tronsonul 1000-1400, deservit de telegondola Sinaia, unde fiecare participant va beneficia de bikepass. Poți veni deja pregătit de acasă sau îți poți închiria bicicletă chiar de acolo. Vom testa super biciclete din zona de E-Bike & MTB Testing special amenajată de prietenii noștri de la 1KTM, care ne vor oferi informații și suport pe tot parcursul evenimentului. Ne vom juca cu balance board-uri. Jucării perfecte pentru minte, trup și suflet. Pe după-masă, la apus, ne strângem cu mic cu mare și ieșim în oraș la o frumoasă paradă.

Și chiar dacă nu te dă pe spate biciclitul, tot avem un motiv la fel de bun pentru care tu să vii: cele 2 petreceri nebune organizate doar pentru noi. Opening party vineri seara, unde Jägermeister ne va ajuta să ne cunoștem mai bine pe ritmul dat de cei de la The VandalList. Party-ul de sâmbătă va fi open bar și pentru a încinge suficient atmosfera, vom face și un foc de tabără. Nici de data aceasta nu lipsește muzica: Deysa Djane, una dintre prezențele îndrăgite pe scena underground, va fi prezentă în deschidere, iar ritmul va fi continuat de The VandalList.
Cazarea ne este oferită de Hotel Cota 1400, care ne va fi gazdă și pentru cele 2 petreceri. Tot aici avem și demipensiune. Totul este inclus în pachet.

Pentru transport punem la dispoziție autocarul #50friends, cunoscut ca #JägermeisterPartyBus. Un autocar al distracției, cu muzică mișto în boxe, cu prieteni, în care petreci până la destinație acompaniat de Jägermeister, servit în cea mai pură formă a sa, rece ca gheața. Bineînțeles, poți opta pentru orice altă variantă de transport aleasă de tine.

N-am uitat nici de amintiri. O parte din experiența noastră va fi transfromată cu pasiune în peliculă de către cei de la Ekous Film, care ne oferă cele mai bune cadre de la sol. Drone, fotografi și fotografii de tot felul vor fi și ele. Așa că o să ai ce povesti.
Cu alte cuvinte, fie că ești mai rider, fie că ești mai petrecăreț, sau pur și simplu îți e dor de o ieșeală, e un weekend cu de toate pentru toți! Motiv să stai acasă n-am găsit. Încearcă experiența #50friends!

Cât te costă?
438 lei pachetul de bază, ce include:
-2 nopți cazare la înălțime – Hotel Cota 1400, Sinaia
-demipensiune – cină vineri și sâmbătă, mic dejun sambătă și duminică
-bikepass valabil sâmbătă cu 5 urcari telegondolă Sinaia ce deservește cele 4 trasee: Happy Bear, Easy Breezy, Old School și Fairy + variantă de upgrade bikepass la fullday.
-reducere 20% la bikepass pentru duminică (indiferent de tip)
-acces E-Bike & MTB Testing Area all day – KTM – biciclete rezistente, durabile și de o calitate ireproșabilă.
-Jägermeister Opening Party – lasă-te purtat de experiența gustului inconfundabil Jägermeister. Ice cold served. Pe ritmul dat de The VandalList
-Open Bar Party sâmbată seara – ride all day, drink all night 🙂 Music by Deysa Djane andThe VandalList
-foc de tabără și împrieteneală
-asistență medicală pe perioada evenimentului
-kit eveniment (brățară eveniment, hartă trasee, stickere, promoționale)
——————————————
Opțional
-transport #JägermeisterPartyBus – 55 lei
-transport bicicletă – 35 lei
-BikePass all day pentru sâmbătă – 30 lei
-BikePass pentru duminică cu reducere 20%
——————————————-
Detalii
cazare: http://hotel-cota1400.ro/
trasee: Bike Resort Sinaia

Dacă iți pare la fel de tentant cum credem noi și ai trecut și de majorat nu rămane decât să iți rezervi locul!


Sursa: Freerider

freeriderro

Arpad Kelemen se numără printre puținii concurenți pe care-i vezi și la maratoane și la XCO și bineînțeles și la enduro, la fiecare dintre aceste competiții punctând foarte sus sau poate direct pe podium. Iar colecția sa de biciclete Merida este impresionantă, dat fiind faptul că are câte una pentru fiecare disciplină pe care o practică. O colecție pe care zic eu, o merită din plin și pe care, sper că o ține bine închisă în garaj. Să vedem ce ne povestește despre fiecare în parte.

toate.jpg?x12266

Merida Big.Nine Team 2017

Acesta este al 3-lea Big Nine Team pe care-l primesc de la echipa, pentru concursuri. Am fost super multumit si cu modelele anterioare, cu care nu numai ca am fost prezent continuu la podiumurile de XCO si la maratoane, dar de 2 doua ori la Avalanche On The Rocks am putut sa obțin locurile 2, respectiv 3, în clasamentul general.

merida-big-nine-team-1-150x150.jpg?x1226 merida-big-nine-team-2-150x150.jpg?x1226 merida-big-nine-team-3-150x150.jpg?x1226 merida-big-nine-team-4-150x150.jpg?x1226 merida-big-nine-team-5-150x150.jpg?x1226 merida-big-nine-team-6-150x150.jpg?x1226

Modelul 2017 este total diferit, cadru reproiectat, adaptat pentru trasmisiile 1x, are ax boost, monobloc pressfit BB92, smart entry si cantareste numai 900 grame. Furca e un Rock Shox SID World Cup 2017 care e tot model nou, diferit fata de modele anterioare, si are o greutate sub 1.400 de grame.

Dar cea mai mare noutate e trasmisia Sram Eagle XX1, cu 1×12 viteze si cu placa de 34T. In felul acesta am rapoarte suficiente si la urcare si la coborare, primul sistem cu o singura placa care e fara compromis. Are o plaja de rapoarte de 500% (1×11 a avut 420%).

Piesele sunt stock si sunt asa bine alese, deci n-am schimbat si nici nu planuiesc sa schimb nimic. Fara pedale cantareste numai 8.61 Kg.

Rotile le-am schimbat deoarece au ramas de la bicicleta veche, si asa am mai scazut 100 de grame, avand totodata jante mai late, de 31 mm, care sunt mai stabile in curbe. Aceste roti sunt alcatuite din butuci Novatec D771/772SB cu rulmenti ceramici (montati de mine), spite Sapim CX-Ray cu nipluri din aluminiu si jante offset din carbon de 31 mm, noname, din China, cantarind impreuna 1.404 de grame. La roata de spate am facut o modificare ca sa se potriveasca cu cadru boost, iar la roata de fata am pus adaptor ca sa fie compatibil cu furca torque cap.

Merida Big Nine 6000

Aceasta bicicleta o folosesc pentru antrenamente si am ales ca sa fie aproape ca Team-ul, in afara de greutate si transmisie nu prea difera nimic. Un singur lucru mai interesant este ca pe aceasta folosesc dropper post, ca antrenamentele tehnice sa fie astfel mai distractive. Doresc sa mai montez si o pipa putin mai scrurta, ca sa fie si mai distractive.

merida-big-nine-600-1-150x150.jpg?x12266 merida-big-nine-600-2-150x150.jpg?x12266 merida-big-nine-600-3-150x150.jpg?x12266 merida-big-nine-600-4-150x150.jpg?x12266 merida-big-nine-600-5-150x150.jpg?x12266 merida-big-nine-600-6-150x150.jpg?x12266

Piesele: furca RockShox Reba, transmisie 1×11 full sram GX (acum am un schimbator NX, deoarece GX-ul s-a indoit), frane Sram Level LT, sa Prologo Kappa 3, ghidon Merida Expert de 720mm si cauciucuri Maxxis Ikon 3C EXO.

Si ca sa nu stea degeaba rotile Fulcrum Red Passion 3 ramase de la Team, le-am montat pe aceasta bicicleta.

Merida One Sixty 5000

Asta e bicicleta mea preferata, care imi da un feeling pe care cred ca il cautam cu totii atunci cand ne dam cu bicicleta. Cand merg cu ea ma simt ca in filme de mountain biking :). Prima data cand am testat prototipul anul trecut la Resita Metal Enduro, am iesit vicecampion national la enduro. Atunci am hotarat sa fiu prezent si la concursurile de enduro, cdeoarece imi plac foarte tare. Pacat ca sunt asa multe concursuri de cross country, caci intotdeauna sunt suprapuse cu concursurile de enduro, deci mi-e foarte greu sa ma decid la care merg. Si sa nu mai vorbim despre antrenamente, caci nu ma pot antrena pentru enduro aproape deloc.

merida-one-sixty-5000-1-150x150.jpg?x122 merida-one-sixty-5000-2-150x150.jpg?x122 merida-one-sixty-5000-3-150x150.jpg?x122 merida-one-sixty-5000-4-150x150.jpg?x122 merida-one-sixty-5000-5-150x150.jpg?x122 merida-one-sixty-5000-6-150x150.jpg?x122

Dar sa intoarcem la subiect:

Bicicleta asta este un model nou si total diferit, care nu are nici o legatura cu modele anterioare. Are cadru cu geometrie moderna, cu unghi de furca de 65.3 de grade, cu o cursa de 160mm, cu triunghi fata din carbon, cu shock metric RockShox Super Deluxe trunnion mount, cu ax boost si monobloc pressfit bb92.

Furca e un Rock Shox Yari 2017 cu cursa de 170mm, cu ax boost si torque cap. Are frane Shimano Deore, cu discuri de 203/180mm, care functioneaza surprinzator de bine, transmisia e Sram 1×11, un mix din Sram NX si GX, ghidon Merida Expert de 760mm cu prindere de 35mm, si dropperpost Merida care a aparut acum recent, si functioneaza impecabil. Rotile sunt numite Merida Expert, dar in realitate sunt alcatuite din butuci Novatec D771/772SB nebranduite cu jante jalco de 35mm, cu greutate relativ mica 1.820 grame setul.

Folosesc sistem tubeless la cauciucuri, la antrenamente merg cu anvelope Maxxis Ardent EXO, ca sa ruleaza bine cand merg pe distante mai lungi, iar la concursuri folosesc cauciucuri Maxxis Minion DHF 3C EXO MaxTerrain, ca sa am aderenta buna. Greutatea e intre 14 si 14,5 kg, depinde de cauciucuri.

Merida CX 600

Cu aceasta bicicleta merg cel mai mult, o am din decembrie 2016 si are deja peste 5.000 de km. Este bicicleta ideala pentru antremente de iarna sau pentru acumulare de km, care se intampla in iarna si in primavara, in conditii umede, pe afalt sarat, pe noroi, pe zapada.

merida-cx600-5-150x150.jpg?x12266 merida-cx600-6-150x150.jpg?x12266 merida-cx600-4-150x150.jpg?x12266 merida-cx600-3-150x150.jpg?x12266 merida-cx600-2-150x150.jpg?x12266 merida-cx600-1-150x150.jpg?x12266

Am ales acest model deoarece seamana foarte mult cu MTB-ul. Datorita geometriei de CX, a  transmisiei Sram Apex 1×11 si a franelor hidraulice e aproape un MTB. Cei care nu se antreneaza in conditii grele nu stiu, dar eu pana de curand cand am avut frana pe janta pe ciclocrosul vechi, iar in fiecare iarna am uzat un set nou de jante, suprafata de franare uzandu-se de la franarile in conditii umede.

Are cadru din aluminiu, cu furca din carbon (inclusiv gatul), cu ax fata de 15mm.

Piesele: Transmisia e Sram Apex 1, 1×11, cu caseta de 11-42 si cu o singura placa de 44t (a venit cu 40t, dar am schimbat-o), franele sunt tot Sram Apex 1, cu discuri centerline 160mm.

Rotile sunt Merida Expert, cu jante de MTB de 25mm latime. Folosesc cauciucuri Maxxis Detonator 700x32c.

Si trebuie sa mentionez ca fara ajutorul echipei NoMad Merida CST si al sponsorului principal Bikefun, n-as fi avut cum sa am atatea biciclete. Pentru cei curiosi: bicicleta de enduro si Big Nine-ul Team sunt in proprietatea echipei, celalalte două, Big Nine 6000 si CX 600 sunt ale mele.

 


Sursa: Freerider

freeriderro

Exclusiv pentru cititorii Freerider, Evolio anunță acordarea unei reduceri de 15% la achiziția unui ceas smart Evolio X-watch Sport. Pentru a beneficia de discount tot ce trebuie să faci este să introduci codul „EVFREE15” în căsuța „Cod discount” după ce ai adăugat ceasul Evolio X-watch Sport în coșul de cumpărături de pe  www.evolioshop.com. Promoția este valabilă în perioada 12-19 iunie 2017.

evolio-x-watch-sport-01-1024x536.jpg?x12

Noul Evolio X-watch Sport este un ceas smart dedicat activităților outdoor ce se „împerechează” cu telefonul tău smart pentru a analiza toate informațiile măsurate. De la puls și locație GPS, la viteză și calorii arse. Evolio X-watch Sport poate fi folosit la ciclism, dar și la alte activități precum alergare indoor, alergare outdoor, alergare, mers pe jos și mers pe munte.

evolio-x-watch-sport-02.jpg?x12266 evolio-x-watch-sport-03-1024x683.jpg?x12 evolio-x-watch-sport-04-1024x683.jpg?x12


Sursa: Freerider

freeriderro

Shimano-XTR-razeni1_cl.jpg?x12266Ca răspuns la sistemul MatchMaker de la SRAM ce permite montarea manetei de schimbător pe aceiași prindere pe ghidon cu maneta de frână, eliberând zona și oferind bicicletei un aspect mai ordonat, Shimano au venit cu soluția lor proprie, I-Spec. Din păcate, aceasta a suferit câteva modificări de-a lungul timpului, așa că am considerat că e o idee bună să vă prezentăm care sunt tipurile de prindere I-Spec și cum sunt ele compatibile între ele.

shimano-xtr-m980-i-spec-b-conversion-mouI-Spec A a fost primul sistem introdus în 2011 în grupul XTR și apoi în cel XT. Maneta de schimbător se prinde de maneta de frână cu ajutorul unui șurub și a unei piulițe speciale cu profil pătrat. În plus, maneta e prinsă inițial cu ajutorul unui mic cârlig integrat în aceasta.

1432882292484-1jh65c5czx4ss-630-354.jpg?În desenul de mai sus se vede diferența între sistemul A și cel B apărut ulterior, deși pentru cineva care nu are informația corectă e destul de greu să le deosebești.

Din păcate, manetele de tip I-Spec A se pot atașa doar frânelor cu prindere adaptată pentru aceasta.

SHB_ShX980B_re-il-1024x570.jpg?x12266I-Spec B a apărut doar un an mai târziu cu scopul să simplifice sistemul și să îl facă mai rezistent. S-a renunțat la cârligul de pe manetă și la piulița pătrată.

Partea bună este că manetele de schimbător I-Spec B conțin în pachetul original și piulița necesară pentru a fi montate dacă e cazul pe manete de frână tip I-Spec A mai vechi. Compatibilitatea nu e valabil și invers, adică pe manetele de frână I-Spec B nu se pot monta manete de schimbător I-Spec A.

p4pb11930074.jpg?x12266shimano-xt-m8000-ispec-b-11-speed-shifteI-Spec II a fost lansat recent și vine într-o formă complet schimbată. Frânele compatibile au la prinderea pe ghidon un distanțier de plastic inclus. Manetele de schimbător au și ele inclusă o piesă de aceiași formă, așa că pentru montaj se elimină distanțierul de la manetele de frână și se introduce în locul acestuia maneta de schimbător. Sistemul acesta este complet incompatibil cu cele anterioare.

Shimano a pus în vânzare și kit-uri de conversie de la prinderea normală pe ghidon la I-Spec, ce includ un capac nou pentru maneta de schimbător plus toate cele necesare. Un kit invers, de conversie I-Spec la prindere normală, nu există.

Alți producători de componente au venit cu soluții de adaptare, pentru prinderea diverselor sisteme între ele, inclusiv combinații de I-Spec cu MatchMaker, cum ar fi cele de la ProblemSolvers.


Sursa: Freerider

freeriderro

sram-gx1-eagle-first-ride-review01.jpg?xAm aflat deja vestea că tehnologia Eagle cu 12 pinioane a coborât la grupul GX, cu prețuri decente și accesibile. Cei de la bikerumor.com au deja informații concrete și au și testat aceste componente, așa că vă transmitem și noi informațiile lor până când va ajunge și la noi o bicicletă echipată cu acestea.

Ce e esențial este că acum mai mult ca oricând, existența deraiorului față în MTB este pusă la îndoială. Mai mult, producătorii deja au pregătite biciclete echipate cu noul grup, care sunt deja disponibile pe piață. Dar să vedem ce au de spus colegii americani despre aceste noi componente.

sram-gx1-eagle-actual-weights03-1024x496Greutatea completă a angrenajului cu foaie de 32t și brațe de 175 mm este de 632 g. Brațele fără foaie dar cu șuruburile de prindere cântăresc 55 g iar foaia de 32t are 78 g.

sram-gx1-eagle-actual-weights10.jpg?x122Deraiorul spate are 290 g iar caseta de pinioane are 448 g.

sram-gx1-eagle-actual-weights07-1024x495Maneta trigger are 122 g, lanțul 262 g iar rulmenții de pedalier 107 g. Iată care e diferența față de grupurile Eagle mai scumpe:

GX Eagle X01 Eagle XX1 Eagle
Crankset 632g 520g 493g
Rear Derailleur 290g 276g 265g
Cassette 448g 354g 360g
Trigger Shifter 122g 124g 124g
Chain 262g 260g 260g
TOTAL 1,754g 1,534g 1,502g
DIFFERENCE +252g +32g

 

sram-gx1-eagle-first-ride-review02.jpg?xPiesele sunt foarte ușor de instalat. Caseta XD se montează ușor și aproape orice producător de butuci sau de roți are în colecție butuci compatibili sau chiar piese de schimb pentru a transforma roata într-una compatibilă XD, la prețuri destul de mici.

Reglajul schimbătorului durează ceva mai mult datorită spațierii mici dintre pinoane. Aceasta trebuie făcută cu atenție, trebuie avută în vedere reglarea corectă a șurubului B și a lungimii lanțului. Lanțul trebuie să stea destul de strâns pe pinionul mare, doar la 2 zale de poziția maximă posibilă.

Este probabil nevoie și de mici ajustări pe teren, dar în general se obțin schimbări fine și rapide. Pe stand se remarcă frecarea lanțului pe dinții foii narrow-wide atunci când acesta e pe pinionul de 50, lucru care est prezent la toate transmisiile 1x, doar că aici pinionul mare amplifică senzația. Pe teren însă acest lucru este insesizabil.

sram-gx1-eagle-first-ride-review03.jpg?xCu toate că prețul este mult mai mic decât pentru X01 Eagle, peformanțele GX-ului sunt aproape identice. Diferența față de XX1 nu e mare, dar totuși se simte puțin, probabil datorită foii din oțel presat în loc de alumniniu prelucrat CNC. Pentru cei ce foloseau înainte componente din seria GX sau echivalente, nu se va simți nicio scădere a performanțelor de schimbare a treptelor.

Maneta schimbă vitezele cu performanța obișnuită a sistemului Exact Actuation 1:1 dar lipsește posibilitatea reglării poziției levierului, existentă la modelele mai scumpe.

sram-gx1-eagle-first-ride-review04.jpg?xConcluzia este că după primele impresii sistemul este foarte bun și există șansele să îl găsim cât de curând pe o grămadă de biciclete. Așa că pentru cei care erau blocați de prețul foarte mare al componentelor, vor putea trece în sfârșit la 1×12 pentru a experimenta libertatea fără constrângeri.

Informații și imagini preluate de pe bikerumor.com


Sursa: Freerider

freeriderro

AM_Retallack-Assets-160914-700-1024x682.După ce au revoluționat transmisiile de MTB cu grupurile 1×12 Eagle XX1 și X01, SRAM vine cu o veste așteptată de toți cei care nu își permit achiziția unor componente atât de scumpe. Se lansează Eagle GX, o variantă de transmisie 1×12 cu aceiași gamă de rapoarte de 500% dar la un preț mult mai accesibil.

GX_Eagle_Drivetrain_Black_FrontDynamic_MFC_GX-1_A1_30mm_32t_Black_Side_M-1024x38Angrenajul GX Eagle este confecționat in aluminiu forjat iar performanțele sale sunt garantate și de foaia X-SYNC 2 cu montare directă. Existând mai multe dimensiuni de foi, gama de viteze poate fi adaptată pentru nivelul și necesitățile fiecăruia. Angrenajul GX Eagle nu este proiectat doar ca un angrenaj compatibil cu sistemul de rulmenți SRAM ci ca o parte integrantă a sistemului Eagle. Prețul anunțat: 125-175 Euro.

GX_Eagle_Drivetrain_Black_RearDynamic_M-RD-GX-1-B1_Black_Side_M-1024x1024.jpg?x1Deraiorul spate GX extinde gama de viteze fiind capabil să funcționeze cu caseta 10-50t Eagle, dar el aduce și alte noutăți. Acesta include ambreiajul cu rulmenți tip 3 care face ca lanțul să se comporte la fel pe toate pinioanele, mici sau mari. Un nou design al rulmenților combinat cu lanțul SRAM Eagle face ca transmisia să fie extrem de silențioasă și incredibil de eficientă. Prețul anunțat: 110 Euro.

SL-GX-1-A1_Black_Side_M-1-1024x731.jpg?xManeta de schimbător Trigger GX este centrul de control al noii transmisii. Are o ergonomie superioară și este ajustabilă, dând posibilitatea de a schimba vitezele rapid, confortabil și intuitiv. Aceasta are implementate toate îmbunătățirile de la modelele XX1 și X01 Eagle oferind o senzație foarte bună la schimbare, precizie și durabilitate. Va exista de asemenea și o manetă gripshift, aceasta asigurând schimbarea extrem de rapidă a unui număr nelimitat de pinioane printr-o simplă rotație. Preț anunțat: 35 Euro pentru trigger sau gripshifter.

CS-XG-1275-A1_Black_Side_M-1024x1024.jpgCu cea mai mare gamă de viteze existentă pe piață, caseta XG-1275 cu pinioane 10-50t și tehnologie FULL PIN folosește pinioane ușoare din oțel presat, prinse între ele cu pini din oțel foarte rezistent. Rezultatul este o casetă ușoară și rezistentă. Design-ul aerisit este asemănător cu cel al casetei X-DOME și ajută în eliminarea noroiului, oferind schimbări mai precise și viață prelungită a componentelor. Noii dinți X-GLIDE 2 se împerechează perfect cu lanțul Eagle pentru a îmbunătăți schimbările în ambele direcții, dar și pentru a evita sărirea lanțului. Preț anunțat: 200 Euro

GX_Eagle_Drivetrain_Black_Side_M-1024x51Lanțul GX Eagle nu este doar o componentă banală ci este epicentrul transmisiei. Cu o geometrie a plăcilor optimizată pentru gama de viteze de 500%, deraiarele, foile, pinioanele și manetele au fost proiectate să funcționeze impecabil cu lanțurile Eagle. Orice altceva s-ar folosi reprezintă un compromis în performanță, fiabilitate și durabilitate. Preț anunțat: 29 Euro

Nu s-a anunțat încă data de când piesele vor fi disponibile, dar e de așteptat să se întâmple cât mai curând. Un simplu calcul de arată că toate piesele necesare, la prețul recomandat fără nicio reducere, ajung la 494 Euro, o sumă considerabil mai mică decât grupurile XX1 și X01 corespondente

Mai multe informații găsiți în curând pe pagina producătorului.

 


Sursa: Freerider

freeriderro

Cand vine vorba despre antrenamentele cardio, ciclismul este una din cele mai bune optiuni. Ciclismul sustine sanatatea cardiovasculara, fara sa puna presiune pe solduri sau genunchi. Fie ca te-ai alaturat unui grup de cycling la sala sau obisnuiesti sa faci plimbari pe bicicleta, ciclismul are nenumarate beneficii asupra sanatatii, oferind o stare de bine si ajutandu-te chiar sa scapi de tesul adipos nedorit.

megaproteine.jpg?x12266Ciclismul imbunatateste sanatatea cardiovasculara si forta. Pedalatul pentru perioade medii/ lungi creste ritmul cardiac, imbunatateste circulatia sanguina si respiratia. De asemenea, ciclismul sustine arderea caloriilor, un element-cheie in pierderea din greutate. Vei observa schimbari si la muschii picioarelor, acestia fiind mai tonifiati.

Ciclismul ofera aceleasi beneficii asupra sanatatii cardiovasculare precum exercitiile aerobice. Sanatatea cardiovasculara se refera la sanatatea inimii si a vaselor de sange. Medicii sportivi sustin ca activitatea fizica la nivel mediu, precum ciclismul, pentru o durata de 30 de minute pe zi aduce beneficii asupra sanatatii. Acestea includ: imbunatatirea performantelor sportive, pierdere din greutate si tesut adipos, echilibrarea tensiunii arteriale, reducerea nivelului de colesterol rau din organism, cresterea nivelului de colesterol bun si dezvoltarea sensibilitatii la insulina.

Conform studiilor, o saptamana de inactivitate poate sa scada forta musculara cu pana la 50%. Ciclismul activeaza aproape toti muschii corpului. Pe masura ce pedalezi, folosesti muschii hamstring (biceps femural, semimembranos, semitendinos), gluteii, cvadricepsii, gambele. Muschii abdominali si ai spatelui echilibreaza corpul, iar umerii si bratele iti mentin pozitia corecta pe ghidon. Cu cat pedalezi mai din greu si cu cat urci mai mult, cu atat iti vei intari sistemul muscular si iti vei dezvolta rezistenta.

Megaproteine te incurajeaza sa practici ciclism sau orice sport pentru mentinerea unei stari bune de sanatate si pentru o conditie fizica buna. De aceea, am alcatuit pentru tine pachete speciale de suplimente nutritive: pachet pentru ciclisti amatori  & pachet pentru ciclisti profesionisti.


Sursa: Freerider

freeriderro

Cea mai dificilă cățărare din Colorado este cea pe Mount Evans. Nu este doar cel mai înalt vârf din Chicago Peaks ci și cea mai înaltă șosea asfaltată din SUA, ajungând la 4.307 m altitudine! Drept comparație, când ajungi pe vârf, pe bicicletă, pe asfalt, ești doar cu 500 m mai jos decât Mont Blanc. Dar dacă pentru Mont Blanc ai nevoie de colțari și piolet, nu este cazul și pentru Mount Evans. În termeni „bicicliști” este ca și când ai lua pasul Galibier și ai pune Alpe d’Huez peste.

 • Start: Idaho Springs
 • Lungime: 43,9 km
 • Alt. Max.: 4.307 m
 • Diferenta de nivel: 2.116 m
 • Rampa medie: 4.7%
 • Rampa maxima: 10%


Sursa: Freerider

freeriderro

Poveștile despre biciclete furate nu se mai termină. Protecția cu un antifurt de calitate este utilă, însă nici ele nu vor rezista la infinit. Pentru aceste situații, când bicicleta este furată, foarte util este un tracker GPS integrat în bicicletă. De asemenea, pentru bicicletele cu adevărat scumpe, un astfel de tracker este aproape obligatoriu.

tracker-gps-Sherlock-03.png?x12266

Sherlock este un astfel de dispozitiv care se instalează în ghidonul bicicletei, fie că este mtb sau cursieră, întrucât dispozitivul în sine este flexibil. Sherlock vine împreună cu un app pentru telefonul smart. Cu această aplicație poți urmări în timp real unde se află bicicleta sau să primești notificări pe telefon în cazul în care bicicleta este mișcată fără știrea ta.

tracker-gps-Sherlock-04-1024x683.jpg?x12

Prețul pentru trackerul GPS Sherlock este de 149 euro.

tracker-gps-Sherlock-07.jpg?x12266 tracker-gps-Sherlock-06.png?x12266 tracker-gps-Sherlock-05.jpg?x12266 tracker-gps-Sherlock-02-1024x598.png?x12 tracker-gps-Sherlock-01.png?x12266


Sursa: Freerider

freeriderro

Mediaș Bike Marathon 2017 anunță deschiderea înscrierilor pentru ediția din acest an. Pentru lunile iunie și iulie taxa de participare este de 60 Lei, iar primii 300 de participanți vor primi un tricou tehnic de ciclism de la Bellotto. Datorită numeroaselor solicitări organizatorii au introdus un traseu de 25 de km, strict pentru amatori. Traseele pot fi descărcate de pe site-ul oficial al competiției, în format kml și gpx.

Medias-Bike-Marathon-08-1024x576.jpg?x12

Noutățile de ultimă oră le puteți urmări pe pagina oficială de Facebook și la Facebook Event. Traseele au fost pregătite, curățate și marcate parțial, chiar și probate de unii rideri.

Medias-Bike-Marathon-09-1024x576.jpg?x12 Medias-Bike-Marathon-07-1024x576.jpg?x12


Sursa: Freerider

Autentifica-te  
Urmăritori 0