Mergi la conţinut

Freerider

Autentifica-te  
 • postări
  2.640
 • comentarii
  0
 • vizualizări
  16.070

Postări în blog

freeriderro

Recent, Federația Română de Ciclism a anunțat organizarea unei noi ediții a Turului României la șosea și reluarea tradiției întrerupte. Iată comunicatul de presă emis de autorități:

Unul din proiectele Federației Române de Ciclism care nu și-a găsit concretizarea în ultimii ani este reînvierea Turului României, însă acest lucru e pe cale să se schimbe. Împreună cu Ministerul Tineretului și Sportului, pregătim revenirea Micii Bucle în calendarul național și internațional, iar anunțul a fost făcut chiar de către ministrul Marius Dunca.

turul-romaniei-ciclism-2012.jpg?x12266Turul Ciclist al României 2012 – foto Liliana Ianculescu – lilisor.net

“Turul Ciclist al României este un proiect extraordinar la care ţin foarte mult, pentru că va îmbina sportul şi cultura în anul Centenarului. Va avea loc în luna septembrie şi am discutat deja cu cei de la televiziunea Eurosport pentru transmiterea în direct a celor 5 zile de competiţie. Sunt 100 de ani de la Marea Unire şi încercăm prin Turul Ciclist să unim regiunile României. Îmi doresc de asemenea ca la fiecare finiş al cicliştilor să organizăm şi un eveniment cultural. Vrem să implicăm Ministerul de Interne, administraţia locală, pentru că bugetul este unul foarte mare, la fel şi Ministerul Culturii, pentru că vorbim şi de evenimente culturale”, a spus Dunca pentru AGERPRES.

Competiția va face parte din calendarul UCI, având clasa 2.2 și se va desfășura între 18 și 23 septembrie. Deși mai poate suferi minore modificări, traseul competiției va fi următorul:

 • Etapa 1: Alba Iulia – Blaj – Sibiu
 • Etapa 2: Sibiu – Făgăraş – Râşnov
 • Etapa 3: Braşov – Târgu Secuiesc – Mărăşeşti – Focşani
 • Etapa 4: Buzău – Ploieşti – Târgovişte
 • Etapa 5: Circuit Bucureşti

Originile Turului Romaniei se afla la inceputul secolului trecut, mai exact in august 1910. Inspirata de Turul Frantei, publicatia autohtona “Revista Automobila” a pus la cale Circuitul Munteniei la care au participat 18 concurenti. Traseul a fost pe ruta Bucuresti – Sinaia – Targoviste – Butimanu – Bucuresti. Odata cu venirea Primul Razboi Mondial s-a incheiat si povestea Circuitului Munteniei. Anii au trecut si, in 1934, ziarul “Sportul Zilnic” a organizat prima editie a Turul  Ciclist al Romaniei. Tara noastra era a sasea din lume cu propriul tur national destinat sportivilor amatori.

Din 1950 pana in 1974, Turul Romaniei a fost tinut cu regularitate, perioada urmata de o pauza pana in 1983. Din 1984 a fost din nou reluata organizarea.

Inainte de 1989, victoriile romanesti se tineau in lant, rutierii autohtoni castigand 21 de editii. Dupa 1989 situatia s-a inversat, ciclistii romani fiind mai mereu invinsi, ei strangand 4 victorii pana in prezent. Cel mai recent câștigător al Turului al Romaniei a fost Andrei Nechita, pentru echipa națională, in 2011.

Cea mai rapida etapa parcursa a fost in 1974 intre Pitesti si Bucuresti. Cei 109 kilometri au fost parcursi cu o medie de 52,516 km/h. Mircea Romascanu si Constantin Dumitrescu, doua legende ale ciclismului romanesc, au castigat fiecare de 3 ori Turul Romaniei, fiind cel mai mare numar de victorii individuale.


Sursa: Freerider

freeriderro

De la Evolio România am primit la test camera de acțiune Evolio iSmart cu lentilă fish eye și filmare la 360 grade (în specificații se menționează 220˚). Este un action cam panoramic  echipat cu senzor Sony IMX179 ce dispune de rezoluție reală de 3280 x 2464 pixeli, adică puțin peste 8,08 MP. Specificațiile oficiale ale camerei dau o rezoluție a clipului video de 2048×2048 (30fps); 1440×1440 (60/30fps) sau 1072×1072 (60/30fps) în funcție de modul ales. Pentru foto, rezoluțiile sunt 16mp, 12mp, 8mp și 5mp.

test-review-recenzie-Evolio-iSmart-360-0

Ca orice cameră video panoramică de acțiune din ziua de azi, lentila este foarte similară cu vizorul de la ușa apartamentului. Ați văzut cum se vede, deformat și aproape la 360 grade când privești prin el. Și această cameră filmează la fel însă în combinație cu aplicația specială pentru telefonul smart și în funcție de modul de filmare ales, imaginea este ajustată pentru a arăta normal.

test-review-recenzie-Evolio-iSmart-360-1

În cutie vei primi, în plus față de camera în sine, câteva accesorii care îți vor fi de folos: suportul pentru fixarea camerei pe ghidonul bicicletei, carcasa subacvatică sau de protecție, adaptor pentru a folosi camera fără carcasă, suport de plastic plus chingă pentru fixarea camerei pe cască, cablul usb, acumulatorul de 1050 mAh și un pătrățel mic textil din microfibră pentru ștergerea lentilei camerei sau a carcasei de protecție. Însă suporturile folosite la această cameră sunt compatibile GoPro așa că dacă ai nevoie de alte tipuri de prinderi, le vei găsi ușor pe piață.

test-review-recenzie-Evolio-iSmart-360-1

Spre deosebire de alte camere, GoPro sau Evolio, aceasta dispune de suport filetat pentru trepied. Așadar poți folosi camera și fără carcasa de protecție dacă, spre exemplu vrei s-o instalezi pe o platformă rotativa pentru a face un time-lapse. Poți în continuare, să folosești camera fără carcasa de protecție și pe ghidonul bicicletei, utilizând adaptorul inclus.

test-review-recenzie-Evolio-iSmart-360-0

Am remarcat cât de robust este de data asta suportul din plastic + metal de fixare a camerei pe ghidon. Pe de o parte partea din plastic este foarte groasă, iar pe de altă parte aceasta este întărită cu piesa metalică în formă de U, de care se înșurubează cele două piulițe. Așadar poți strânge cu mâna suportul cât de tare vrei, pentru a te asigura că nu se mișcă în timp ce mergi pe bicicletă.

test-review-recenzie-Evolio-iSmart-360-0

Însă pentru a beneficia de toate funcțiile camerei, este nevoie să instalezi pe telefon aplicația dedicată, disponibilă gratuit atât pentru Android cât și iOS. Doar din aplicație poți controla modul de filmare (Panoramic 360°, VR, Square, Round etc.), dar și celelalte funcții: comutare între filmare și fotografie, modul buclă de filmare, time-lapse, slow motion etc. Totuși multe funcții pot fi controlate direct de pe cameră, cu ajutorul ecranului TFT alb negru de 0,96 inch și celor patru butoane.

test-review-recenzie-Evolio-iSmart-360-1

Din păcate clipul meu de test este inutil pentru că aparent nu a fost filmat în modul corect deși eu am considerat că am ales VR. Pe ecranul telefonului puteam sa trag de imagine foarte frumos, în toate direcțiile, dar în realitate nu a fost așa.

Practic însă, o filmarea VR îți permite să tragi de imagine cu mouse-ul și să te uiți în toate direcțiile: sus-jos, stânga-dreapta la 360. În mod normal, ce am filmat cu Evolio 360 ar trebui să arate similar cu filmul de mai jos.

Pe de altă parte rezoluția este foarte bună, imaginea foarte clară, luminoasă și în culori bogate, cu condiția sa existe suficientă lumină afară. Un clip de 6 minute la rezoluția de 2448 x 2448 cu 29 fps iese la vreo 1,3 GB. Camera se livrează fără card microSD, care poate fi de maxim 64 GB.

Carcasa subacvatică (sau de protecție) este utilă în majoritatea timpului. Deși de data asta camera poate fi folosită și fără ea, mulțumită suportului filetat pentru trepied, cel mai bine este să o utilizezi pentru a proteja camera. Pe bicicletă avem mult praf dacă suntem offroad, sau apă și noroi, când suntem pe ploaie. Dacă îți place prin apă atunci e bine de știut că iSmart 360 rezistă la o adâncime maximă de 30 m potrivit specificațiilor oficiale. Fiind un „action cam”, poți folosi noua Evolio iSmart 360 cam la orice sport de acțiune: hicking, ciclism, skateboarding, alergare, scuba diving etc.

test-review-recenzie-Evolio-iSmart-360-0

Camera face clipuri de câte 15 minute. După 15 minute nu se oprește ci continuă cu următorul clip. Asta înseamnă că dacă filmezi 45 minute continuu, vei avea la final 3 clipuri separate de câte 15 minute fiecare. Motivul este sistemul automat de protecție pentru cazul în care ai pe card o eroare de scriere. În loc sa pierzi tot clipul de 45 minute vei pierde doar unul de 15. În testele noastre am observat că pe un card de 16 gb intră aproximativ 49 minute de filmare la rezoluția de 2048 x 30 fps.

Calitatea sunetului este acceptabilă, dar destul de slabă, iar dacă folosești camera în interiorul carcasei de protecție, atunci categoric înregistrarea sunetului este slabă. Personal nu mă voi baza pe sunetul înregistrat de camera, iar la editare voi folosi o melodie pentru coloana sonoră. Dacă vrei totuși să integrezi sunet în clip, ideal ar fi să o faci în paralel cu alt dispozitiv (spre exemplu reportofon cu microfon lavalieră) și apoi să-l integrezi în clip la post-producție.

test-review-recenzie-Evolio-iSmart-360-1

Cât privește dimensiunile fizice și greutatea, chiar dacă mai mare decât celelalte camere Evolio testate în trecut, sau decât GoPro, noua iSmart 360 are o greutate aproape identică. Cântărește 130 grame, în timp ce Evolio Ultra are 133 grame, iar GoPro 151 g.

test-review-recenzie-Evolio-iSmart-360-1

Concluzia acestui test este în mare parte pozitivă. Camere filmează bine, calitatea imaginii este bună. În schimb sunetul lasă de dorit. Accesoriile sunt suficiente, iar suportul de fixare pe ghidon este robust, de nota 10. Aplicația de telefon funcționează bine însă din păcate eu nu am reușit să filmez cum mi-am dorit. Dacă cineva a reușit să filmeze VR, să ne anunțe și pe noi.

 • Rezoluție video: 2048×2048 (30fps); 1440×1440 (60/30fps); 1072×1072 (60/30fps)
 • Rezoluție foto: 16M / 12M / 8M / 5M
 • 8 moduri de filmare panoramică
 • Unghi filmare: 220 grade
 • Senzor video: Sony IMX179
 • Ecran: 0,96 inch, alb-negru, doar pentru setări
 • Rezistență apă: 30 m
 • Memorie: card extern microSD, maxim 64 GB
 • Acumulator: 1050 mAh, detașabil
 • Greutate: 130 g
 • Preț: 699,90 Lei
 • Producător: Evolio

Sursa: Freerider

freeriderro

Fiecare an aduce ceva special pe scena locală, iar oamenii care își dau interesul ca lucrurile să se miște în direcția potrivită sau cei ale căror performanțe ne lasă cu gura căscată, merită toată aprecierea noastră. Acesta este și scopul acestor mențiuni de final de an, iar pe lângă recunoașterea meritelor, poate să rămână o arhivă de consultat pe viitor, astfel încât să ne amintim cu ușurință peste ani, care au fost persoanele la care ne-am uitat cu admirație. Și 2017 a fost un an plin, așadar haideți să vedem în cele ce urmează cine considerăm noi că sunt cei care și-au făcut simțită prezența.

Omul anului (2017)

vlad-dascalu.jpg?x12266Vlad Dascălu la Carpathian MTB Epic. Când cineva trece razant peste pietrele alea fără ca măcar să auzi ceva, nu-ți mai rămâne decât să exclami: ninja style!

Vlad Dascălu (sub tricoul Dinamo-BikeXpert) a reușit în 2017 ceva ce niciun alt sportiv român n-a realizat până acum: trei poziționări pe locul 5 în cadrul Cupei Mondiale de XCO U23, una în Andorra, alta în Italia și cealaltă la Lenzerheide, Elveția. Deși a avut mai multe participări, acestea trei ne-au lăsat cu gura cascată și ne-au produs o bucurie imensă, un sentiment cu care, sincer să fiu, nu suntem foarte familiarizați. În Cupa Spaniei, acesta a ocupat a 3a treaptă a podiumului. Cum performanțele lui sunt mai mult decât promițătoare, vă propun să-l urmărim cu interes în participările sale internaționale de anul viitor, cu convingerea că vom fi martorii câtorva surprize frumoase, indiferent de echipa pentru care va alerga. Îl felicităm pe această cale și pe Cătălin Sprînceană, maganer-ul echipei, pentru eforturile depuse în susținerea lui Vlad Dascălu în acest sezon.

Sportivul anului 2017 (MTB)

kelemen.jpg?x12266Deși puteam să aleg dintr-o mulțime de fotografii ale multitalentului Arpad Kelemen, am decis că aceasta este cea mai reprezentativă, acum, la final de sezon. Fotografie de la Carpathian MTB Epic, acolo unde Arpad s-a clasat pe locul 2 în prima etapă!

Fără doar și poate, Árpád Kelemen (NoMad Merida-CST) nu este doar sportivul anului 2017, ci este cel care și-a dovedit măiestria în mai toate disciplinele: Campion Național la XCO, Campion Național la XCM, Vicecampion Național la Enduro (categoria seniori), Vicecampion Național la Ciclocross (categoria Elite)… Și sunt aproape convins că o participare constantă la Cupa Națională de Downhill i-ar fi adus de asemenea un titlu, cel puțin la categorie. Este clar că a muncit enorm demonstrând încă o dată ce înseamnă să fii un sportiv complet, care tace și face, cu o imensă modestie. Iar astfel merită premiul pentru Sportivul Anului 2017 și tot respectul nostru. Chapeau!

Sportivul anului 2017 (șosea)

Marius-Petrache.jpg?x12266În 2017 Edi Grosu este cel mai activ și de succes ciclist de șosea pe plan internațional. Totuși, dorim să oferim titlul lui Marius Petrache care pe lângă faptul că este Campion Național la proba de Fond, a participat la competițiile de criterium urban Red Hook Criterium și la competiții europene de velodrom unde ne-a ținut cu sufletul la gură alături de echipa condusă de antrenorul Georgiadis Georgios, cunoscut de prieteni ca Iorgo.

Sportivul anului 2017 (Gravity)

moisil.jpg?x12266În caz că nu ești prea familiarizat cu Gravity-ul, uite, cam așa se dau băieții ăștia. Foto: hila.ro.

Matei Moisil (Playbike) este un alt sportiv român care ne-a produs o mare surpriză în luna iunie a acestui an: locul 1 la Specialized Rookies Cup din Germania, categoria U17 și cum asta n-ar fi fost suficient, a bifat din nou prima treaptă a podiumului la IXS International Rookies Championships din Austria, categoria U17, în luna august. Pe lângă aceste rezultate, Matei a câștigat la categoria juniori, toate etapele din Cupa Națională de Downhill și așa cum era de așteptat și Campionatele Naționale de Downhill la Juniori. Mai aveți ceva de completat?

Atleta anului 2017 (MTB)

suzi-hilbert.jpg?x12266Determinare, forță, imagine: păi… 10 pe linie. Deci ce a câștigat Suzi anul acesta? Foto: Triada MTB

Suzi Hilbert a câștigat în 2017 Campionatul Național de XCO de la Zărnești, categoria Elite, Campionatul Național de Maraton (XCM) la Geiger (Elite), iar în primăvară și-a adjudecat prima poziție a podiumului Primei Evadări, la categoria Elite, plus alte clasări importante. Pe scurt, una dintre cele mai de succes sportive pe plan local din România. Acestea fiind spuse, nu-mi rămâne decât să-i urez succes pentru anul viitor și să conchid cu: not the average girlfriend!

Cei mai promițători rideri ai anului (2017)

raul-sinza-1.jpg?x12266Greu de ales o poză cu Raul: să fie într-un table top? Să fie una de acțiune în off-road? Cred că asta este reușită, dar nu m-am decis prea ușor.

Aceasta este o nouă categorie pe care am decis s-o folosesc ca paravan pentru a aduce de fapt în atenția voastră sportivi talentați, de care cu siguranță vom auzi mai des în viitorul apropiat. Poți să-l numești un prognostic sau un pariu personal, dar află că Raul Sînza (Carcover Racing Team) este unul dintre personajele în cauză. Poate că l-ai văzut la competițiile de șosea, poate pe poziția a 3a a podiumului de la Campionatele Balcanice de XCO de anul acesta sau poate că pur și simplu l-ai văzut pe alte podiumuri precum cel de la MoonTimeBike. Raul este un talent înnăscut, iar timpul va scoate asta la iveală.

kubat.jpg?x12266Stai așa că n-am terminat! Mai este pe listă băiețașul acesta: Eduard Kubat.

Tot în această rubrică vreau să-l menționez și pe tânărul Eduard Kubat (Dinamo-BikeXpert), în vârstă de doar 14 ani, dar care promite mult. Trebuie doar să-l vezi în acțiune ca să înțelegi, iar eu am avut această ocazie, inclusiv în curtea FreeRider. Atât la Campionatul Național de XCO cât și în Cupă, a terminat pe locul 3, însă aceste performanțe se vor îmbunătăți cu siguranță pe viitor. Mai trebuie doar un pic de răbdare: the best is yet to come!

Participări notabile la competiții internaționale

oprea-logigan-cape-epic.jpg?x12266Până la urmă cred că Tudor Oprea și Lucian Logigan au avut parte de o experiență pe cinste la Cape Epic.

Echipa Scott-Geiger, prin Tudor Oprea și Lucian Logigan, a reprezentat România anul acesta la faimoasa competiție Cape Epic, desfășurată în Africa de Sud, o premieră pentru țara noastră. Cei doi au reușit să se claseze în primele 15% dintre echipe, mai precis pe locul 35. Aceștia au avut de parcurs 7 etape, plus prologul, cu o distanță totală de 651 de km, 14.450m diferență de nivel și o viteză medie de 20.71 km/h. De apreciat și live-urile de pe facebook pe care le-au organizat negreșit în fiecare seară, după fiecare etapă răspunzând întrebărilor fanilor, prietenilor sau pur și simplu celor curioși, reușind astfel să ne aducă mai aproape de acțiunea desfășurată pe bătrânul tărâm African.

Competiția anului 2017

carpthianmtbepic.jpg?x12266Genul de fotografie care dă naștere unor dorințe nebănuite…

Carpathian MTB Epic nu trebuie văzută doar prin prisma faptului că a fost o adevărată desfășurare de forțe, dar și pentru că a reușit să promoveze România în afara granițelor. După cum menționam la acel moment, clip-ul de prezentare a bătut de departe orice încercare lamentabilă a Ministerului Turismului de a promova România. Participanții au fost mulțumiți de organizare, traseele au fost dificile – așa cum îi stă bine oricărei competiții pe etape, iar evenimentul a fost transmis live chiar și de la mare altitudine, un pas înainte  important pentru scena locală. Pe lângă asta, nu-mi amintesc să fi avut vreodată la noi în țară un eveniment pe etape atât de bine planificat sau promovat.

Concursul anului 2017 (șosea)

concursuri_site4.jpg?x12266Și în 2017 evenimentul principal de șosea pentru amatori a rămas Road Grand Tour care a inclus în calendar și cursa KOT – King of Transfăgărășan, incluzând astfel în program și a doua șosea montană înaltă a României alături de Transalpina, parte a traseului competiției Eroica (atunci când condițiile o permit).

Concursul anului 2017 (Gravity)

cnd-cheile-gradistei-1.jpg?x12266Sebi Grosu înainte de linia de finish.

Ediția din 2017 a concursului de downhill organizat la Cheile Grădiștei mi s-a părut una dintre cele mai vii competiții la care am participat. Un rol important l-a jucat și publicul, însă organizarea a fost fără reproș, traseul bine pus la punct, iar spectacolul nu a contenit să lipsească. Toate aceste elemente combinate au făcut din prima etapă a Cupei Naționale de Downhill, una dintre cele mai frumoase curse ale anului. La fel ca sosirea lui Remus Bonta pe locul 2, pe o bicicletă de enduro. 🙂

Cicloturistul anului 2017

Featured-Interviu-Radu-Paltineanu.jpg?x12266Radu Păltineanu își continuă expediția pe bicicletă prin cele două Americi, decizând în 2017 să lungească traseul astfel încât să treacă prin fiecare țară de pe continente, presărând expediția cu escaladarea câtorva vârfuri montane celebre. Nu doar expediția sa ci și modul decent și onorabil în care ne reprezintă țara cu mândrie prin locurile pe unde trece, alături de prezența permanentă pe Internet cu relatări constante și interesante dar și de atitudinea civică luată de la distanță în legătură cu evenimentele din țară ne fac să îi acordăm din nou acest titlu.

Best come-back 2017

tcp.jpg?x12266Vereștiuc, sare ca un pește pe uscat. Dar nu despre el este vorba. Foto: TimeStuff

Tare ca Piatra s-a reinventat anul acesta și cred că merită menționat acest lucru. Concurenții care s-au întrecut pe traseul de downhill refăcut din temelii au rămas cu impresii pozitive raportându-ne la edițiile anilor anteriori. Și era chiar păcat să nu fie astfel, căci viteza și distracția sunt cuvintele cheie pentru competiția de la Piatra Neamț, unul dintre cele mai accesibile concursuri de downhill din România. În plus, totul se întâmplă în cadrul unui festival, așadar în cele 3 zile pe care le petreci acolo, cu siguranță vei avea multe altele de făcut.

Inițiativa anului 2017

Includerea evenimentelor de XCM și XCO sub o Cupă Națională este un pas înainte pentru competițiile din România, acestea urmând modelul Cupelor Naționale de Downhill și Enduro. Totodată, Cupa Națională de Ciclocross a luat naștere la inițiativa lui Timotei Păcurar și reprezintă un plus enorm pentru această disciplină prea puțin emdiatizată la noi în țară.

Dezamăgirea anului 2017

dobai.jpg?x12266Dragoș Mitroi, editor-in-chief FreeRider.ro (stânga), explicându-i fostului Campion Național la Maraton (dreapta), de ce s-a ajuns unde s-a ajuns… Foto: arhiva personală

La propunerea și insistențele sale, alături de confirmarea și votul unanim al redacției, mai în glumă – mai în serios, Robert Dobai își adjudecă titlul la categoria “dezamăgirea anului 2017”. Îi vom înmâna titlul cu proximă ocazie, într-un cadru sobru-festiv.

În loc de concluzie

Am acordat toate aceste premii virtuale sportivilor sau organizatorilor a căror acțiune am urmărit-o îndeaproape în anul ce tocmai se încheie. Cu siguranță sunt mai mulți sportivi sau poate competiții cu care ne mândrim și care ne fac cinste, nouă, tuturor, însă cei menționați mai sus au avut reușite notabile, ținându-ne în priză pe tot parcursul sezonului. Iar cu această ocazie vreau să adresez felicitări tuturor celor implicați în fenomen, atât sportivilor cât și organizatorilor de competiții sau participanților în cadrul acestora, căci ei țin această scenă vie.

Stimă și respect,

Dragoș Mitroi
editor-in-chief FreeRider.ro


Sursa: Freerider

freeriderro

În septembrie anul acesta, a apărut o știre potrivit căreia în Piatra Craiului au fost deschise noi trasee de bicicletă. Nu am spus nimic la vremea respectivă pentru că informația era generică și nu aducea totuși nimic nou. Toată lumea știe deja că în zona Piatra Craiului poți merge pe bicicletă.

Ulterior am luat legătura cu Mircea Vergheleț – Directorul parcului, pentru a afla ce înseamnă mai exact „trasee noi”, care sunt acestea și cum pot fi urmărite la fața locului. Iată mai jos informațiile detaliate. Ne bucurăm să aflăm că, deși nu s-a construit nimic de la zero, spre exemplu poteci noi, totuși traseele sunt marcate la fața locului pe drumuri și poteci existente. Exista o hartă tipărită cu traseele de bicicletă din Piatra Craiului și, mai mult, sunt disponibile track-urile GPS.

Freerider – Ce lungime totală însumează rețeaua de trasee?
Mircea Vergheleț – Lungimea însumată a celor 11 trasee de cicloturism este de 264 km, inclusiv suprapunerile.

trasee-bicicleta-piatra-craiului-01.jpg?

Care este regiunea acoperită de trasee?
MV – Majoritatea traseelor străbat Parcul Național Piatra Craiului, pe teritoriul județelor Brașov și Argeș, cuprins între localitățile Zărnești (în partea nordică) și Podu Dâmboviței (în partea sudică).

Pe ce suprafață de rulare se desfășoară în cea mai mare parte?
MV – Cu excepția a 2 trasee care se desfășoară aproape integral pe asfalt (Zărnești – Plaiu Foii și Zărnești-Bran), restul traseelor se desfășoară pe macadam, iar uneori pe drumuri de tractor, unele secțiuni scurte de legătură fiind amplasate pe poteci turistice (zona La Table, Colții Chiliilor etc.).

Pe ce tip de drumuri se pedalează în cea mai mare parte?
MV – Cu excepția a 2 trasee care sunt aproape în integralitate pe asfalt, restul traseelor se desfășoară pe drumuri forestiere, iar uneori pe poteci.

trasee-bicicleta-piatra-craiului-02.jpg?

Care este gradul de dificultate? 
MV – Gama de trasee este variată (ușoare, medii și dificile), astfel încât fiecare ciclist poate aborda un traseu corespunzător nivelului său de experiență.

Cât de ușor pot fi urmărite în teren traseele? Este nevoie de hartă tipărită/gps sau sunt suficiente indicatoarele instalate de-a lungul traseelor?
MV – Au fost semnalizate cu săgeți indicatoare toate intersecțiile cu schimbări de direcție, iar în punctele importante există și 10 panouri cu harta traseelor de bicicletă. Săgețile conțin numărul traseului amplasat pe culoarea corespunzătoare gradului de dificultate al traseului respectiv (albastru-ușor, roșu-mediu și negru-dificil) precum și pictograma specifică. Vopseaua albă este luminescentă, se mai vede seara 1-2 h chiar și fără lanternă. Pentru un plus de siguranță se poate utiliza și noua hartă cu trasee de bicicletă sau se pot descărca trackurile GPS de pe site-ul administrației parcului național.

trasee-bicicleta-piatra-craiului-03.jpg?

Despre ce hartă este vorba?
MV – Harta tipărită cu traseele de cicloturism a fost realizată în colaborare cu Schubert & Franzke – Munții Noștri, și poate fi achiziționată de la Centrul de Vizitare al Parcului Național Piatra Craiului. Harta este afișată și pe cele 10 panouri amplasate în teren.

Începând cu ce lună pot fi practicate traseele?
MV – Perioada recomandată este aprilie-octombrie.

Unde găsim detalii despre fiecare rută în parte?
MV – Descrierea traseelor și trackurile în format gpx se găsesc pe site-ul Administrației Parcului Național Piatra Craiului, la secțiunea Vizitarea.


Sursa: Freerider

freeriderro

Cicliștii sunt asupriți, în general. Sunt asupriți pentru că trebuie să sufere când merg pe bicicletă. Iar asta se întâmplă atunci când celor mai mulți începe să le crească barba, moment în care apare o nouă situație de care trebuie să ai grijă, bărbieritul. Pentru că nu este frumos să pedalezi nebărbierit, nu? Durează mult dacă vrei să o faci bine, iar pentru unii este chiar dureros.

Motivul pentru care eu am început să folosesc Philips OneBlade este dorința de a termina cât mai repede. Bărbieritul cu spumă și lamă de ras este eficient, dar durează. Când OneBlade ne-a promis că o poate face bine chiar și pe uscat, am vrut să vedem cum stau lucrurile. Philips ne-a trimis la test o mostră și am început treaba.

test-recenzie-philips-oneblade-15.jpg?x1

Primul aspect pe care l-am apreciat este dimensiunea mică a aparatului de bărbierit (și tuns barba așa cum spune producătorul). Aparatul are doar 99 grame potrivit „cântarului oficial Freerider”, și o lungime de 16 cm. Este suficient de mic pentru a-l lua cu tine în turele lungi de cicloturism, când ajungi mai rar în civilizație.

test-recenzie-philips-oneblade-11.jpg?x1

Există trei variante OneBlade, fiecare cu accesorii și specificații ușor diferite și prețuri diferite. Toate includ încărcătorul dedicat și protecția rezervei instalate.

 • Philips OneBlade QP2520/20 – cu trei piepteni de 1, 3, 5 mm, o singură rezervă, acumulator NiMh care se încarcă în 8 ore și ține 45 minute – preț 149,90 lei;
 • Philips OneBlade QP2530/20 – cu patru piepteni de 1, 2, 3, 5 mm, o singură rezervă, acumulator LiIon care se încarcă în 60 minute și ține 4 ore și indicator baterie încărcată/descărcată, indicator încărcare – preț 191,90 lei;
 • Philips OneBlade QP2520/30 – cu trei piepteni de 1, 3, 5 mm, două rezerve, acumulator NiMh care se încarcă în 8 ore și ține 45 minute – preț 211,90 lei.

Fiind electric, Philips OneBlade dispune de încărcătorul propriu cu o mufă dedicată. Astăzi, într-o lume în care aproape totul se încarcă prin microUSB, și acest aparat de ras ar fi putut să respecte tradiția, iar într-o tură lungă de cicloturism să nu fii obligat să ai la tine și încărcătorul de telefon și cel pentru aparatul de ras.

test-recenzie-philips-oneblade-13.jpg?x1

Acumulatorul însă ține mult. La test noi am avut varianta cu acumulator NiMh care durează o veșnicie să se încarce, dar în ciuda specificațiilor potrivit cărora bateria ține doar 45 minute, la mine a durat mult mai mult, adunate toate sesiunile separate de bărbierit.

Bărbierirea este însă foarte bună. Sunt într-adevăr mulțumit de rezultate. Poți face normal sau în răspăr și dacă insiști puțin obții rezultate identice cu ce-ți oferă lama de ras. Practic piele la fel de fină. E drept însă că pentru acest rezultat trebuie insistat mai mult, trebuie să fii după duș și să folosești spumă de ras. Însă chiar și o bărbierire rapida și uscată, oferă rezultate foarte bune. Cel mai repede eu am reușit să fiu gata în 5 minute cu tot cu făcut curat în chiuvetă.

test-recenzie-philips-oneblade-18.jpg?x1

Pentru că aici ar fi o problemă a aparatului. Spre deosebire de bărbieritul clasic cu spumă de ras și lamă, unde tot părul tăiat rămâne prin în spumă, la OneBlade cam zboară în toate părțile dacă te bărbierești pe uscat. Cu toate astea eu consider că avantajele depășesc acest dezavantaj. În 30 secunde reușești să clătești bine și să strângi tot părul bărbierit.

test-recenzie-philips-oneblade-19.jpg?x1

Barba mea este destul de deasă, iar firul de păr tare. De asemenea pielea nu este sensibilă. Așa că în cazul meu, după două-patru aplicări în ambele direcții – în sensul de creștere a firului de păr și în răspăr, rezultatul este bun. Chiar și Philips spune că OneBlade oferă un aspect „nebărbierit”. Deci mai rămâne ceva însă foarte puțin.

test-recenzie-philips-oneblade-17.jpg?x1

În funcție de model, aparatul de ras vine cu 3 sau 4 piepteni incluși. Aceștia sunt utili dacă nu vrei să tunzi la zero. Lungimile de 1, 3, 5 și opțional 2 mm, îți permit să lași barba mai mare pentru un aspect hip. Philips spune că pieptenele de 1 mm este pentru tuns scurt, cel de 3 mm este pentru barbă cu aspect de 3 zile, iar pieptenele de 5 mm este pentru barbă lungă. Personal folosesc aparatul fără niciun pieptene pentru obraji și gât, pieptenele de 5 mm pentru barbă și perciuni și cel de 3 mm pentru mustață. Lama este recomandat a fi schimbată la 4 luni însă termenul ăsta poate varia mult în funcție de cât de des te razi, cât de tare este firul de par etc. Prețul unei rezerve este destul de mare și anume 74,31 lei. Desigur mai găsești și oferte speciale însă dacă îți înregistrezi aparatul pe site-ul Philips, vei primi 50% reducere la achiziționarea primei rezerve. Livrarea este gratuită.

Am mai observat că nu există riscul să te tai cu acest OneBlade. Spre deosebire de lama clasică de ras, la OneBlade lama nu vine în contact direct cu pielea. Eu când folosesc aparatul fără niciun pieptene, pentru bărbierit la zero, întind pielea și aplic în răspăr pentru a tunde cât mai scurt posibil. Nici măcar așa nu reușesc să mă ciupesc. În schimb rezultatul bărbieritului este foarte similar, chiar identic, cu bărbieritul cu lamă.

test-recenzie-philips-oneblade-06.jpg?x1

Un avantaj al aparatului este că OneBlade poate fi spălat cu apă. Mi se pare foarte util întrucât în trecut trebuia să stau și să curăț atent cu periuța specială, cuțitele rotative de la aparatul de ras electric vechi. Dura o veșnicie că să iasă o treabă bună. La Philips OneBlade totul se curăță în 3 secunde!

test-recenzie-philips-oneblade-16.jpg?x1

Și pentru că poate fi spălat cu apă, îl poți folosi inclusiv în combinație cu spuma de ras, așa cum am spus deja. Rezultatele vor fi mai bune pentru că pielea este hidratată, iar firele de păr moi. Însă repet, de fiecare dată eu am fost mulțumit de rezultat chiar și când m-am bărbierit uscat. Când mergi la un eveniment „fancy” poți petrece mai mult timp cu un bărbierit atent, dar când mergi la antrenamentul de bicicletă, rezolvi rapid în 5 minute cu rezultate foarte bune. Totuși indiferent de cum te bărbierești, umed sau uscat, la final tot trebuie să aplici apă de toaletă sau balsam.

test-recenzie-philips-oneblade-04.jpg?x1

Și pentru că este iarnă, iar acum umblăm mai mult îmbrăcați, am îndrăznit să mă și epilez pe picioare, la fel ca cicliștii “profesioniști”. Ma rog, am făcut un pătrățel discret pe picior. Dar din nou, rezultatul a fost excelent, și rapid. Fără spumă, fără nicio pregătire înainte, am băgat lama electrică, iar părul moale de pe picioare a căzut secerat, fără drept de apel. Așadar Philips OneBlade este foarte util și cicliștilor care își epilează picioarele pentru a le fi mai ușor la masaj sau pentru a se obloji mai rapid în caz de accident. Nu știu treaba cu aerodinamica dacă e adevărată…

test-recenzie-philips-oneblade-20.jpg?x1

Una peste alta da, cred că am găsit aparatul de ras pe care îl voi folosi multă vreme de acum în colo. Momentan cred că singurul aspect care poate fi îmbunătățit este ca modelul următor să poată fii încărcat prin microUSB. În felul ăsta îl vei putea încărca chiar și în mers, pe bicicletă, de la bateria portabilă.


Sursa: Freerider

freeriderro

Canyon-Spectral_140mm-150mm-trail-all-moCanyon au lansat detalii complete despre noul lor model de trail Spectral, mai capabil, cu cursă mai lungă, spațiu pentru anvelope mai mari și cu trei opțiuni diferite de cadru.

Canyon-Spectral_140mm-150mm-trail-all-moSpectral e o evoluție a modelului de trail 4-bar de la Canyon, dar cu brațele suspensiei inspirate din modelul cu cursă mai lungă Sender DH. Rezultatul e un amortizor orientat orizontal, cu pivoți ascunși. Canyon spun că au îmbunătățit atât tracțiunea cât și senzitivitatea amortizorului, oferind și stabilitate superioară la pedalat.

Canyon-Spectral_140mm-150mm-trail-all-moNoul design le-a permis să reproiecteze și cinematica suspensiei, astfel că aceasta începe să lucreze moale și cu senzitivitate bună, devenint apoi stabilă și oferind suport la mijlocul cursei, pe final oferind o rampă progresivă fără să ajungă în capăt. Cursa suspensiei spate rămâne de 140 mm, dar geometria e mai modernă și mai agresivă, furcile folosite fiind de 150 mm.

Canyon-Spectral_140mm-150mm-trail-all-moCanyon-Spectral_140mm-150mm-trail-all-moNoua bicicletă are spațiu pentru anvelope mai mari, păstrând roțile de 27.5 pentru agilitate, dar având acum opțiunea de anvelope de 2.4 sau 2.6 pentru a oferi aderență superioară pe singletrack și teren instabil. Chiar dacă majoritatea modelelor vin cu transmisii 1x, Spectral este compatibilă cu deraior față cu prindere pe pivotul principal.

Canyon-Spectral_140mm-150mm-trail-all-moNoua poziționare a amortizorului oferă un cadru mai jos, ce a permis instalarea de tije dropper de 150 mm pe toate modelele exceptând mărimile foarte mici.

Canyon-Spectral_140mm-150mm-trail-all-moBicicleta are cablurile rutate intern, însă acest lucru se face sub o protecție din plastic integrată sub downtube. Se obține astfel aspectul unei biciclete cu cabluri interne dar ușurința de service a uneia cu cabluri externe, existând și beneficiul protecției suplimentare a cadrului. Spectral include și cuveții speciali Canyon IPU ce împiedică ghidonul să lovească toptube-ul la utilizare normală, dar sistemul e proiectat să cedeze la căzături puternice pentru a proteja integritatea cadrului.

Canyon-Spectral_140mm-150mm-trail-all-mo

Pentru a fi mai durabilă, Spectral are rulmenți etanși reproiectați, dublați pe partea cu transmisia, dar și un sistem nou de prindere a tijei de șa. Folosirea tijei dropper face ca reglajul înălțimii șeii să se facă extrem de rar, așa că noul sistem cu capac protejează foarte bine seat-tube-ul. Bicicleta a trecut de la categoria de rezistență 3 la 4, ceea ce înseamnă că a fost testată să reziste la trasee de enduro mult mai agresive.

Canyon-Spectral_140mm-150mm-trail-all-moPentru cei ce nu iubesc rucsacul în ture, Spectral are două prinderi de bidon reproiectate ce nu interferează cu noul sistem al amortizorului.

Canyon-Spectral_140mm-150mm-trail-all-moCadrul permite de asemenea montarea unei cutii de scule în triunghiul principal.

Canyon-Spectral_140mm-150mm-trail-all-moNoul Spectral e disponibil în trei versiuni diferite de cadru și multe variante de echipare pentru toate bugetele. Modelul premium CF SLX are un cadru integral din carbon în timp ce versiunile CF au un triunghi principal din carbon iar partea din spate e din aluminiu 6066.

Canyon-Spectral_140mm-150mm-trail-all-moModelul Spectral AL este integral din aluminiu pentru un preț redus. Cadrele sunt disponibile în 4 dimensiuni între S și XL, modelul din aluminiu adăugând și o versiune XS.

Canyon-Spectral_140mm-150mm-trail-all-moModelul de top Spectral CF 9.0 EX LTD are o greutate de 12.4 kg și un preț de 7000 Euro, cu suspensii Fox Factory și transmisie SRAM XX1 Eagle 12 și roți din carbon ENVE M60.

Canyon-Spectral_140mm-150mm-trail-all-moUrmează în gamă modelul Spectral CF 9.0 SL cu un preț de 5000 Euro, tot cu cadrul SLX integral din carbon și suspensii Fox Factory dar echipat cu componente X01 Eagle și roți DT Swiss XMC1200 din carbon, greutatea totală fiind de 12.5 kg.

Canyon-Spectral_140mm-150mm-trail-all-moLa 4000 Euro și 13.1 kg e disponibil Spectral CF 9.0 Pro cu cadrul din carbon cu aluminiu și cu suspensii RockShox Pike RCT3/Deluxe RT3 și transmisie X01 Eagle cu roți Mavic din aluminiu.

Canyon-Spectral_140mm-150mm-trail-all-moSpectral CF 8.0 coboară prețul la 3000 Euro cu transmisie GX1 Eagle, suspensii Pike RC/Deluxe RT și roți DT M1700, greutatea fiind de 13.3 kg. Toate modelele din carbon primesc tijă RockShox Reverb.

Canyon-Spectral_140mm-150mm-trail-all-moModelul din aluminiu Spectral AL 6.0 are prețul de 2500 Euro și oferă același comportament cu modelele de carbon la un preț mult mai accesibil. Transmisia e tot GX1 Eagle iar roțile sunt DT M1900, tija fiind KS Lev. Greutatea este de 14.7 kg. Vor fi disponibile și alte echipări, cum ar fi una cu componente SLX/XT la prețul de 2200 Euro.

Canyon-Spectral_140mm-150mm-trail-all-moToate modelele Spectral sunt deja pe pagina Canyon și vor fi disponibile de la începutul lui 2018!

Detalii pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com


Sursa: Freerider

freeriderro

În urma desfășurării Campionatelor Naționale de Ciclocros de duminică 10 decembrie de la Sibiu, clubul sportiv NoMad Multisport a formulat o contestație ce l-a privit pe ciclistul Eduard Grosu care, potrivit lor, trebuia descalificat întrucât încălcase regulamentul de concurs. Ulterior ciclistul Timotei Păcurar, de la NoMad Multisport,  a formulat o serie de acuzații la adresa Federatiei, publicate prin platforma online Cyclocros Nation, pe care le puteți urmări aici.

În urma acestui clip a venit punctul de vedere al Federației Române de Ciclism care a dorit să clarifice, printre altele, motivele pentru care Eduard Grosu nu a fost descalificat. Comunicatul oficial poate fi citit aici.

campionatul-national-ciclocros-2017-474.

În plus față de aceste discuții, i-am solicitat lui Traian Goga – Secretarul General al Federației, un punct de vedere personal. Ne-a trimis textul de mai jos prin care dorește să aducă precizări suplimentare asupra deciziilor care au fost luate duminică la Campionatele Naționale de CX.

A curs multă cerneală virtuală pe marginea acestui campionat național de ciclocros și probabil că nu greșesc atunci când spun că este cel mai „faimos” campionat de profil de până acum. Acum lăsând la o parte tonul ironic, punctul de vedere oficial al Federației Române de Ciclism se poate citi aici. Totuși, simt nevoia să ofer explicații suplimentare, mai simple, și să zugrăvesc contextul mai larg, prin prisma funcției pe care o ocup în Federației, a faptului că am fost în juriul de cursă și, nu în ultimul rând, a faptului că am fost sportiv de performanță, de 16 ori campion național.

Rezumat, valurile de comentarii stârnite de cei de la ACS NoMad Multisport au pornit de la faptul că dacă Eduard Grosu era descalificat, atunci Arpad Kelemen devenea campion național. Probez acest lucru cu următoarele: în momentul de față, Daniel Sărdan susține că Grosu trebuia descalificat, dar tot Daniel Sărdan uită că la fața locului mi-a propus să nu îl descalific, ci să îl penalizez cu mai multe minute, astfel încât să cadă pe locul secund. Astfel, Kelemen ar fi fost câștigător. Practic, Daniel Sărdan era de acord cu nerespectarea regulamentului, dacă asta îi aducea încă un titlu de campion național. Chapeau bas, Daniel!

Poate vă întrebați de ce nu l-am descalificat pe Eduard Grosu, deși regulamentul tehnic asta prevedea pentru infracțiunea comisă. Ei bine, un juriu de cursă are rolul de a interpreta situația de cursă. Pe terenul campionatului național de ciclocros de la Sibiu, la cursa de U23 și Elite, au existat doi oameni care au contat – Raul Sînza și, respectiv, Eduard Grosu. Da capo al fine, ei au fost în fruntea cursei și au făcut o demonstrație de virtuozitate cum rar am mai văzut la o competiție națională. Cronometrul arăta că cel mai bun sportiv în afara lor a fost Kelemen, care a sosit la 3 minute și 35 de secunde de aceștia. Ca o paranteză, pentru un sportiv de performanță, când primești 3 minute și 35 de la adversar, recunoști franc că adversarul joacă în altă ligă și-ți vezi de treabă. Kelemen a avut caracterul și franchețea să recunoască acest lucru într-o postare. A recunoscut că nu merita titlul național, așa cum ar face-o orice sportiv și om cu coloană vertebrală. Și oricum, Kelemen nu a venit niciun moment să reclame descalificarea lui Grosu. Singurii care au făcut-o sunt: Daniel Sărdan, Doina Țiței, Suzanne Hilbert și Timotei Păcurar.

Motivul pentru care împreună cu Ovidiu Simen am decis să nu îl descalificăm pe Grosu a fost unul simplu: schimbarea bicicletei pe care a făcut-o la nici 100 de metri după ce a trecut de punctul de depanare nu a influențat cu nimic rezultatul său. În limbaj de vestiar, Grosu câștiga la Elite și dacă ar fi concurat pe o coadă de mătură cu două roți și un lanț desenate pe margini. Campionatul Național trebuie să reflecte valoarea sportivilor, iar valoarea este fix aceeași pe care o prezintă clasamentul. I-am dat o penalizare de un minut lui Grosu, după care i-am explicat și lui, și tatălui său că pretențiile de la un sportiv care a concurat în Giro d’Italia sunt mari și că astfel de abateri nu ar trebui să existe. Au înțeles și sunt convins că nu vom mai vedea acest lucru repetându-se.

Dacă am fi aplicat regulamentul ad-literam, probabil vreo 5 sau 6 sportivi erau eligibili să figureze în clasamentele finale. De exemplu, Gerhard Dumitrescu nu a purtat echipamentul clubului său, CS Conpet Ploiești. Dacă aplicam regulamentul, trebuia descalificat. Daniel Sărdan nu a trimis înscrierea printr-un document oficial, așa cum o impun rigorile unei curse precum campionatul național. Dacă aplicam regulamentul, trebuia descalificată, toată echipa. Patrick Pescaru a fost înscris, inițial, în cursă de către ACS Nomad Multisport, deși el este licențiat la CS Măgura Cisnădie. Mai mult, voia să concureze în echipamentul celor de la Nomad. Din acest motiv, cu câteva zile înainte de campionat, am vorbit cu Daniel Sărdan și l-am rugat să remedieze aceste aspecte, pentru că dacă cineva va contesta aceste aspecte, va trebui să îl descalificăm pe Patrick. Și nu a fost descalificat pentru că am insistat să se respecte aceste lucruri. Iar acum, Daniel Sărdan se poartă ca un fin cunoscător al regulamentului.

Și mai vreau să spun să descalificarea lui Grosu i-ar fi adus și lui Timotei Păcurar o medalie de la Elite. Ca fost sportiv de performanță, nu pot să nu fiu dezamăgit de atitudinea lui Timotei. Grosu l-a bătut pe Păcurar cu 6 minute. Un tur de circuit, Grosu l-a făcut in circa 8 minute. Practic, mai avea puțin și îl prindea din urmă. Să nu uităm totuși că Grosu nu a fost cel mai bun om al zilei. Raul Sînza a fost. Deci față de acesta, Păcurar a fost și mai slab. Prin urmare, înțeleg furia și virulența lui Timotei Păcurar, dar o punea pe seama durerii pe care o încearcă un sportiv modest atunci când se confruntă cu adversarii mult mai valoroși.

Cu bine,
Traian Goga
Secretar General – Federatia Romana de Ciclism


Sursa: Freerider

freeriderro

„Barcicleta reprezintă locul ideal unde poți savura o cafea bună alături de prieteni sau poți cunoaște alte persoane pasionate de aceleași lucruri ca și tine, în timp ce noi îți reglăm bicicleta”, scrie pe Barcicleta.ro când intri pe site. Când intri însă în magazin, găsești mult mai mult!

barcicleta-magazin-bicicleta-craiova-05.

Sâmbătă 9 decembrie, am fost în deplasare la Craiova invitați fiind la deschiderea unui nou magazin de biciclete. Îi spune Barcicleta și este un „Social bike shop”. Sună interesant și chiar este!

barcicleta-magazin-bicicleta-craiova-02.

Magazinul nu e mare, dar arată excelent! Mi-a plăcut extrem de mult din prima secundă în care am intrat. Este primitor, confortabil, prietenos și călduros, la propriu și la figurat. Este plin de detalii ce țin de bicicletă, iar asta nouă bicicliștilor, ne place. De la indicatorul amuzant cu „trage / împinge” de pe ușa de la intrare, până la suportul de hârtie igienică cu disc de frână, ceasul de perete cu jantă de bicicletă și fasungurile cu pinioane ale becurilor. Categoric s-a lucrat aici nu doar cu cap ci mai ales cu suflet.

La Barcicleta se vor putea face multe. În primul rând la vânzare vei găsi aici bicicletele germane Silverback și ochelarii sport 720armour, pentru care UVX Sport este importator oficial. În plus portofoliul de produse s-a mărit recent și cu căștile de bicicletă Abus, plus carturile Dino Cars și Mountaincart – cu și fără pedale. Există și partea de service, cu o listă întreagă de operațiuni care se pot face.

barcicleta-magazin-bicicleta-craiova-01.

Însă poate cea mai plăcută este partea de „social”. Vei găsi la Barcicleta una din cele mai bune cafele espresso, care îți va prinde excelent atât înainte cât și după tură, asta pentru că de la Barcicleta pornesc o mulțime de ture de bicicletă organizate. Ce m-a surprins plăcut de asemenea, este că aici ai inclusiv dușuri pe care le poți folosi când te întorci din tura de grup.

barcicleta-magazin-bicicleta-craiova-03.

Printre alte servicii pe care le mai găsești la Barcicleta sunt închirieri de biciclete și carturi cu pedale, evenimente organizate și chiar „bike hotel” prin care îți poți lăsa bicicleta acolo pe perioada iernii sau cu orice altă ocazie.

La deschiderea magazinului a fost invitat și Cristian Mărgărit, un cunoscut nutriționist care lucrează cu multi sportivi profesioniști și amatori. Cristi ne-a vorbit despre importanța dietei corecte în sporturile de anduranță, făcând referire și recomandări personalizate la ce ne interesează pe noi, bicicleta. Prezentarea a fost excelentă și mi-a plăcut cum Cristi explica prin exemple ușor de înțeles, de ce trebuie să avem grijă cât, când și ce mâncăm dacă vrem nu doar să avem un corp sănătos ci care să ne și ajute atunci când facem efort de lungă durată.

barcicleta-magazin-bicicleta-craiova-04.

Ne bucurăm că am fost prezenți la acest eveniment și le urăm celor de la UVX Sport și Barcicleta o carieră cât mai îndelungată!


Sursa: Freerider

freeriderro

Experiențele mele cu încălțămintea de iarnă Northwave au fost suficient de multe, încât să pot afirma că deja simt diferențe clare între modelele anterioare și cele noi. În fond, încă de prin 2012 tot am primit la test de la italieni diverse modele pentru sezonul rece: unele pentru toamna târzie, altele pentru început de iarnă și în momentul de față, una pentru iernile alea… siberiene.

northwave-raptor-arctic-gtx-2018-1.jpg?x12266Model nou: Raptor Arctic GTX a fost prezentat la Eurobike în toamna acestui an.

Desigur, afirmația de mai sus trebuie privită cu simpatie și umor căci nu cred că există vreun producător în acest moment care să poată oferi o pereche de încălțăminte de ciclism care să fie eficientă la sub -10 grade. Mă întreb pe de altă parte, cât de fericiți sunt cei care ies la aceste temperaturi, căci eu mi-am setat limita la -5 grade. Dacă ești suficient de smart și combini acești pantofi cu o pereche de șosete specifice pentru iernile friguroase, o vei scoate la capăt și vei avea picioarele relativ calde, însă în ceea ce privește hainele lucrurile stau cam prost: pe urcări te încingi destul de tare, deci nu poți să-ți iei 5 straturi de haine pe tine, iar la vale evident că o să îngheți, iar primul care-mi îngheață este capul, cu tot cu cipilica de iarnă și cu casca, apoi mâinile. Asta se întâmplă deoarece la -10 grade, pe coborâre, valoarea resimțită este undeva la -16 grade, aceasta putând să scadă vertiginos dacă mărești viteza. Nu mai zic dacă bate vântul. Așadar, este cazul să ne adunăm un pic și să fim realiști: -5 grade pentru mine înseamnă limita inferioară, una la care mă pot descurca atât la vale cât și în zilele cu vânt. Și exact o zi ca aceasta am prins în ultima zi de test.

northwave-raptor-arctic-gtx-2018-2.jpg?x12266Partea superioară din neopren este de efect, căci toți vor crede că profilul este sub gleznă. Material exterior din Gore-Tex.

Northwave Raptor Arctic GTX în lumea reală

Am început să încalț pantofii încă din luna octombrie, când era relativ cald (+10 grade), iar aceștia au fost minunați. Noiembrie a adus cu sine ceva scăderi de temperatură și de asemenea, ceva ploi. Însă nu am avut neplăceri cauzate de frig, nici de apă (pentru perechea testată în 2015 am făcut o fotografie cu piciorul până la glenză în apa înghețată, doar ca să demonstrez că nu pătrunde apă în aceștia). Prima parte a lunii decembrie a venit cu o vreme neobișnuit de friguroasă (exceptând faptul că frigul mi se pare neobișnuit pe toată perioada iernii – adică, pe bune, de ce trebuie să fie chiar așa?). Pantofii au făcut față cu brio până pe la -3 grade cu soare și fără vânt. Însă când am prins o zi fără soare, cu viscol și cu o temperatură de -6 grade, recunosc că degetele mi-au înghețat un pic. Mult mai înghețate erau mâinile cu toate cele 10 degete și fața, pe care abia o mai puteam mișca. A fost o ocazie bună să văd care e limita acestor Raptori Arctic GTX. Apropo, dacă vrei o pereche care să reziste la temperaturi foarte joase, urmărește denumirea Arctic.

northwave-raptor-arctic-gtx-2018-3.jpg?x12266Nu te speria, se întâmplă peste tot: curăță bine talpa înainte să clipsezi încălțămintea în pedală.

Revenind la perioada mai călduroasă, cu temperaturi de până în 10 grade, picioarele nu mi-au transpirat așa cum mi-aș fi imaginat că va fi, și chiar dacă am simțit o căldură mai mare decât în mod normal, m-am simțit bine. Asta denotă faptul că pot fi purtați de la final de octombrie până pe la final de martie, dacă ieși sau locuiești la munte, iar asta înseamnă că faci o investiție rentabilă. Până la urmă este vorba despre aproape 6 luni. Eu așa privesc lucrurile și m-am gândit că ar fi bine să-ți spun și ție.

northwave-raptor-arctic-gtx-2018-4.jpg?x12266În această fotografie se poate vedea mai bine forma alungită care îmbracă glezna.

Construcție și date tehnice pe înțelesul tuturor

Trecând la partea tehnică, trebuie menționată construcția, iar prima pe care vreau să o amintesc este blănița de pe interior: genială! Asta nu înseamnă că nu o vei regăsi și pe alte perechi de încălțăminte de iarnă, dar aceasta este disponibilă într-un strat generos spre bucuria picioarelor mele. Talpa ranforsată are un index de rigiditate de 8.0 (adică foarte bună), iar crampoanele sunt din cauciuc, numa bune când împingi bicicleta la deal. Cumva mă bucur că talpa nu este construită din carbon, căci în toți acești ani sufeream de fiecare dată când era necesar un push bike și auzeam pietrele cum zgârie fără milă acea talpă.

northwave-raptor-arctic-gtx-2018-5.jpg?x12266Crampoane din cauciuc, mari. În față, încă două din plastic care prind și mai bine pe teren moale.northwave-raptor-arctic-gtx-2018-6.jpg?x12266Găuri de aerisire dar prin care nu intră apă. Dacă cunoaște cineva explicația… Rotiță pentru strângere, extrem de simplu de folosit.northwave-raptor-arctic-gtx-2018-7.jpg?x12266Partea din spate este ranforsată suplimentar.northwave-raptor-arctic-gtx-2018-8.jpg?x12266Aceasta este limba de care tragi ca să-i încalți. Pare rezintentă, rămâne de văzut în timp cât de durabilă o să fie.

Partea superioară a pantofului este construită din neopren și îmbracă eficient glezna și merge chiar mai sus de aceasta. Mai mult decât atât, îți oferă o libertate de mișcare destul de mare, mult mai mare decât în cazul modelului testat acum doi ani. Însă, trebuie să iei în calcul că această construcție înseamnă că îi vei încălța o idee mai greu (probabil 20 secunde în loc de 8), avantajul modelului anterior fiind prinderea cu arici, extrem de ușor de acționat. În cazul celor de față, trebuie să introduci mai întâi degetele, apoi ții de cureaua din spate și împingi cu putere piciorul înăuntru. Sincer să fiu, nu știu cum o să dăuneze asta în timp acelui material din neopren, dar sper că cei de la Northwave au luat asta în calcul. Apoi, nu-ți mai rămâne decât să faci reglajul fin din rotița de pe pantof, pas cu pas, click cu click. Când vrei să eliberezi, apeși un singur buton și gata.

Ca fapt divers, calapodul conține vrei 4 straturi de aluminiu, pentru o și mai bună izolare, iar degetele se bucură și ele de un strat extra de blană pentru protecție împotriva frigului la viteză. Și chiar dacă nu permit pătrunderea apei, cumva găurelele acelea de la suprafață permit o aerisire decentă. N-am înțeles cum funcționează, dar nici n-o să-mi bat capul.

Concluzie

Northwave Raptor Arctic GTX sunt din punctul meu de vedere perechea ideală de încălțăminte pentru sezonul rece, căci așa cum spuneam, pot fi folosiți 5 luni pe an în zonele muntoase cu temperaturi scăzute. Ceea ce diminuează cumva din șocul produs de prețul de achiziție de 1.049 de lei. Doar dacă împarți acest cost la două sezoane, vei constata că te costă 100 de lei pe lună utilizarea acestora (în lunile reci), iar la revânzare, în funcție de cum ai grijă de ei, mai poți încasa cel puțin 500 de lei înapoi.

Sunt comozi, chiar dacă nu-i încalți foarte ușor, vin perfect pe piciorul meu (nu uitați că toți avem picioare diferite, așadar este bine să-i probați înainte) și au o greutate decentă pentru o pereche de încălțăminte de iarnă, de 920 de grame cu tot cu plăcuțe.

Model: Northwave Raptor Arctic GTX 2018
Preț de raft: 1.049 Lei
Greutate: 920 de grame (cu tot cu plăcuțe)
Importator: bikefun.ro


Sursa: Freerider

freeriderro

În Parcul Național Gran Paradiso din Italia, cățărarea pe Colle del Nivolet este unul din cele mai mari secrete ale zonei. Cu o altitudine de 2.612 m, șoseaua este una din cele mai înalte din Europa, construită fiind pentru a deservi două baraje pe care le traversezi. Se pornește din Locana, iar traseul are 41 km.

Start: Locana
Distanta: 41 km
Alt. max.: 2.612 m
Diferenta de nivel: 1.959 m
Rampa medie: 4,9%
Rampa maxima: 15%

DISTRIBUIȚI
f50b185ab4884e17f2ad2b63aab78c81?s=96&d=

Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.


Sursa: Freerider

freeriderro

Gimbalcam folosește un giroscop pentru a echilibra un sistem mecanic de stabilizare pe 3 axe. Mai departe softul camerei elimină vibrațiile și produce o imagine perfectă și nemișcată.

camera-video-stabilizare-Gimbalcam-03.jp

Camera dispune de filtru infraroșu integrat care are rolul de a reduce strălucirea (spre exemplu când filmezi apa sau ferestre din sticlă), iar senzorul de filmare are 16 MP cu rezoluție 4K la 30 fps și un unghi de filmare de 170 grade. În comparație cu noua GoPro 6, este mai puțin rapidă însă este și de două ori mai ieftină.

camera-video-stabilizare-Gimbalcam-02.jp

În ciuda mărimii destul de mari, camera cântărește doar 170 grame sau 225 cu tot cu carcasa subacvatică. Acumulatorul este anunțat că filmează 120 minute, iar camera dispune de un ecran tactil de 1,5”. Există și butoane plus WiFi pentru conexiune la Android sau iOS.

camera-video-stabilizare-Gimbalcam-01.jp

Aplicația instalată pe telefon îți permite să comuți între modurile de filmare și să controlezi camera de la distanță. Suporturile și instalarea este compatibilă cu fixarea GoPro. Prețul promoțional pe Indiegogo este de 299$. După încheierea campaniei, prețul va fi de 399$.

camera-video-stabilizare-Gimbalcam-04.jp

DISTRIBUIȚI
f50b185ab4884e17f2ad2b63aab78c81?s=96&d=

Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.


Sursa: Freerider

freeriderro

După patru etape reușite din Cupa Națională de Ciclocros, a venit și rândul Campionatului să aibă loc. Se va întâmpla la Sibiu, duminică 10 decembrie. Evenimentul este organizat de Federația Română de Ciclism în parteneriat cu Clubul de Ciclism și Triatlon Sibiu, convenabil și aproape, în parcul Sub Arini din oraș. Traseul, cu o lungime de 3 km, este compact și poate fi parcurs de spectatori la pas pentru a-i vedea pe concurenți în toate ipostazele spectaculoase.

arad-cx-cup-02-1.jpg?x12266

Evenimentul este rezervat exclusiv sportivilor ce dețin o licență validă eliberată de Federația Româna de Ciclism sau de altă federație de ciclism națională, cu condiția ca sportivul să dețină cetățenie română. Competiția este deschisă cicliștilor din categoriile Elite, U23, Juniori, Cadeți, Copii și Amatori.

campionatul-national-ciclocros-2017-sibi

Programul competiției:

 • 8:00 – 10.45 Antrenamente libere
 • 9:30 – Ridicarea numerelor de concurs
 • 11:00 – Start Copii
 • 12:00 – Start Feminin, Juniori si Cadeti
 • 13:30 – Start Elite, U23 si Amatori
 • 15:00 – Festivitatea de premiere (ora aproximativă)

Durata competiției:

 • 15-20 minute Copii
 • 34-45 minute Cadeti, Juniori, Feminin
 • 55-65 minute – Elite Masculin, U23 Masculin, Amatori
DISTRIBUIȚI
f50b185ab4884e17f2ad2b63aab78c81?s=96&d=

Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.


Sursa: Freerider

freeriderro
xx-seat-clamp-pop-1024x680.jpg?x12266Chiar și dacă nu ești un împătimit al cântăritului bicicletei trebuie să recunoști că din când în când pe ascuns mai faci acest lucru. Cadrele noi s-au îngreunat trecând la frâne pe disc, ax thru, gât tapered… Cei de la Seven au creat pentru împătimiți un pachet de upgrade pentru greutate numit XX!

evergreen-xx-pop-1024x611.jpg?x12266Pachetul e oferit pe modelele din titan cum ar fi gravel bike-ul Evergreen și scade un total de 170-225 g fără să afecteze durabilitatea sau rigiditatea.

xx-brake-mount.jpg?x12266xx-chainstays.jpg?x12266Pentru a obține acest rezultat, inginerii de la Seven au cercetat fiecare colț al bicicletei și au eliminat gram cu gram. Dropout-urile asimetrice salvează 60 de grame și rigidizează transmisia, chainstay-urile asimetrice mai salvează 6 g, prinderea internă a tijei de șa încă 33-45 g iar tija de 30.9 mm este cu peste 30 g mai ușoară decât cea originală de 27.2. În interiorul cadrului au fost eliminate încă 14 g din zona monoblocului și 12 g prin lărgirea orificiilor de aerisire ale tuburilor. O nouă prindere de etrier flat mount mai salvează 13 g iar cadrul e modificat și el cu noi tuburi și profile pentru a atinge și restul de scădere de greutate.

Seven numesc procesul ca fiind vârful tehnologic al reducerii în greutate, poate fi adăugat la orice bicicletă din titan SL sau SLX iar prețul e de doar… 995 $

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului!

Informații de pe bikerumor.com

DISTRIBUIȚI
c810fd3debb2ee0d736024221a17cf1f?s=96&d=

Horaţiu pedalează şi merge pe munte de când se ştie, dar s-a apucat serios de mountain bike şi de participarea la concursuri în 2006, iar de cursieră în 2010. Când nu pedalează, aleargă pe poteci de munte, iar iarna practică schi-alpinism. Iubeşte potecile de MTB din Carpaţi şi şoselele şerpuitoare ale Alpilor. Zona sa preferată de MTB este Bran-Moieciu.


Sursa: Freerider

freeriderro

Dacă te uiți pe review-urile din trecut, vei observa că furcile de la Zoom testate în urmă cu ani buni nu erau altceva decât un dezastru. Însă toate aceste lucruri au început să se schimbe odată cu lansarea modelului Drift, pregătit încă din 2016 și despre care am scris în primăvara acestui an, aici. Aceasta nu are nicio legătură cu vechile Zoom-uri, iar noul model pe care ni l-au trimis asiaticii, Vaxa Air 32, este de asemenea un produs de luat în calcul când vine vorba despre bugete mici.

zoom-vaxa-air-32-2017-5.jpg?x12266Așadar, ce avem aici:

-construcție cu brațe din magneziu, lock-out, ax de 15mm, cartuș pe aer, 1.9 kg, preț: aproximativ 1.000 de lei (nu este importată, dar cine știe, poate urmează)

Am înmânat-o colegului nostru Ștefan Chivu pentru a-și face o părere despre funcționalitate, performanță și finisaje. Iată ce a menționat:

“Din punct de vedere al aspectului, noul Zoom Vaxa impune noua identitate vizuală a mărcii: brațe superioare negre, aspect sobru, materiale de calitate buna și o greutate, să spunem, acceptabilă, de 1.997 grame. Finisajele nu sunt diferite față de cele ale unor furci scumpe, însă calitatea materialelor rotițelor pentru lock-out și rebound nu sunt dintre cele mai strălucite. Cu toate acestea, reprezintă un pas înainte gândindu-mă la vechile furci Zoom.

zoom-vaxa-air-32-2017-4.jpg?x12266 zoom-vaxa-air-32-2017-3.jpg?x12266Lock-out-ul este reglabil in asa fel incat poti alege sa blochezi complet furca sau doar o parte a cursei acesteia. Axul QR15 rigidizează furca corespunzător și se poate înfileta foarte usor si rapid. Pe teren accidentat, pot spune că furca oferă suficient confort, dar nu este la fel de sensibilă precum o furca de top, lucru de așteptat la acest nivel de preț.

Furca trebuie exploatată serios ca să folosești toată cursa, chiar dacă presiunea este reglată corespunzător. Tinand cont ca am testat-o la un concurs de XCO s-a comportat excelent pe urcari si coborari, dar culisa foarte greu pe plat si aveai senzatia că flexează destul de mult pe orizontală. Trebuie sa depui putin efort ca sa te bucuri de toata cursa suspensiei. De asemenea, spațiul care rămâne între anvelopă și potcoava celor două brațe este destul de mic, dimensiunea 29×2.10 fiind cea maximă pentru anvelopa ce poate fi găzduită.

zoom-vaxa-air-32-2017-2.jpg?x12266 zoom-vaxa-air-32-2017-1.jpg?x12266Dacă nu ești înnebunit după performanțe de top, această furcă s-ar putea să ți se potrivească perfect, mai ales că se adresează celor care nu beneficiază de un buget foarte mare. Indiferent de situație, această furcă a făcut față cu brio și nu mi-a lăsat impresia că ar fi depășită de situație. Mai sunt însă micile detalii ale componentelor modeste, care o diferențiază de concurenții principali, care pe viitor sper sa fie rezolvate.”

Ca de obicei, rămâne de văzut cum se va comporta furca aceasta pe termen lung și vom reveni cu un update pe această pagină când va fi cazul.


Sursa: Freerider

freeriderro
Clear-bicycle-co-One-commuter-red-side-1Conceptul bicicletelor cu vânzare directă este din ce în ce mai popular. Un nou venit pe piață este Clear Bicycle Company fondată în SUA de Skip Hess care a lucrat înainte la Giant, Schwinn și Mongoose. Prima lor bicicletă este un model de oraș numit One.

One este o bicicletă cu aspect sportiv și care pare simplă, dar la o privire mai atentă putem observa o echipare impresionantă și destul de performantă. Prețul însă este de doar 699 USD, o ofertă extrem de bună din partea Clear Bicycles.

Clear-bicycle-co-One-commuter-Badge.jpg?Cadrul One este confecționat din aluminiu 6061 și are montată o furcă tot din aluminiu. De asemenea, cadrul include cabluri rutate intern prin triunghiul principal care dau un aspect curat, prinderi pentru portbagaje față/spate, un set de prinderi de suport pentru bidon și o prindere pentru cric.

One a fost construită cu o geometrie confortabilă dar jucăușă, respectiv un unghi al furcii de 71 de grade, al tijei de șa de 73 de grade și chainstay-uri de 430 mm. Monoblocul este de tip filetat de 73mm iar axul spate este de 135 mm (cel din față e de 100 mm). Cadrul este disponibil în mărimile S (17), M (19) și L (21).

Clear-bicycle-co-One-commuter-locking-axRoțile sunt de 29, cu jante duble cu capse din inox, spițe din inox de 14 g și butuci cu rulmenți încapsulați. Anvelopele sunt de 40 mm, Kenda Flintridge cu crampoane mici. Prinderea roților pe cadru se face cu șuruburi, nu are QR pentru a evita furtul facil al acestora.

Clear-bicycle-co-One-commuter-Narrow-widTransmisia este surprinzătoare, 1×9 cu o foaie CNC narrow-wide de 40 t. Schimbătorul și maneta sunt SRAM X5 iar frânele pe disc mecanice sunt Avid BB5 cu discuri de 160 mm în față și 140 mm în spate.
Clear-bicycle-co-One-commuter-black-silvCuveții sunt etanși iar bicicleta vine cu două distanțiere din carbon ce permit ajustarea ghidonului pe înălțime. Angrenajul e din două părți, cu ax din oțel cromat, fiind incluse și o pereche de pedale platformă din aluminiu. Șaua e producție proprie, acoperită cu microfibră și cu șine din oțel cromat iar tija de șa se strânge cu șurub renunțând la QR din motive de securitate.

Restul componentelor cum ar fi ghidonul, pipa și grip-urile sunt provenite tot de la Clear. Bar-end-urile integrate în grip-uri oferă trei poziții diferite ale mâinii pentru confort la ture lungi.

Clear-bicycle-co-One-commuter-yellow-sidCadrele One sunt disponibile în culorile negru, albastru, galben, roșu sau gri iar componentele sunt disponibile negre sau argintii. Pentru mai multe informații sau pentru comenzi puteți accesa pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com


Sursa: Freerider

freeriderro

Intense a anunțat că va adopta modelul vânzărilor online, așadar direct către client, fapt ce a dus la scăderea semnificativă a prețurilor pentru biciclete și cadre. Acestea pot fi comandate direct pe site-ul Intense, atât în State cât și în Europa, pe bătrânul continent acestea ajungând printr-o centrală instalată la Barcelona.

intense-cycles-2017-5x2-1.jpg?x12266 Acestea vor fi de asemenea livrate cu reglajele făcute, cumpărătorul trebuind să instaleze roțile și ghidonul. Diferențele de preț sunt destul de mari: Intense Enduro Carbine 29er, în versiunea de top va costa 8.898 de euro în loc de 11.198 euro. Intense Tracer, va fi oferit pentru 3.398 de euro în loc de 5.298 de euro, o scădere de aproape 2.000 de euro.

18Carbine-FTY-Red-45_620x.png?x12266Reprezentanții companiei au admis că prețurile bicicletelor erau prohibitive și puțini își putea permite una, însă o dată cu adoptarea noului model de vânzări această problemă ar trebui să mai abordabilă de către clientul final.

În Europa, acest model de vânzări a fost adoptat cu succes de către Canyon sau YT Industries, însă Intense este prima companie americană care face un pas înainte în acest sens.

Site-ul european poate fi accesat aici.

Iar noul model de vânzare este explicat în filmul de mai jos:


Sursa: Freerider

freeriderro

Săptămâna trecută publicam pe pagina noastră de facebook un scurt clip cu o bicicletă Resistance, un nou concept care integrează amortizorul de spate în cadru. Între timp, au apărut și alte informații despre aceasta și vi le prezint în cele ce urmează.

resistance-bikes.jpg?x12266Exemplul ideal pentru cum să maschezi eficient un amortizor.

Resistance Bikes este o nouă companie, cu sediul lângă Montreal, Canada, iar modelul Insolent, pentru downhill, este prima creație a canadienilor. Forma, iar într-o măsură și conceptul, amintește de suspensiile mai vechi prezente pe MTB-uri, însă diferența este făcută de faptul că amortizorul se află în top tube-ul cadrului, iar unul dintre punctele de pivotare se află direct la baza amortizorului, acesta fiind legat direct de seat-stay-uri.

resistance-bikes1.jpg?x12266Aici se poate vedea mai bine cum este integrat amortizorul în top tube.

Deși seamănă cu un amortizor Fox Kashima, acesta este de fapt dezvoltat de la zero. Doar partea inferioară, adică cea vizibilă, este de fapt un segment dintr-un braț de furcă Fox 40 Kashima.

resistance-bikes2.jpg?x12266Reglaje? Din fotografie nu reiese că ai avea de unde să le faci. Probabil că urmează.

Mai mult decât atât, cei de la Resistance au optat și pentru o cutie de viteze Effigear, montată pe Bottom Bracket-ul cadrului, bicicleta folosind astfel doar un pinion și o foaie, ceea ce a permis montarea unei curele de transmisie de la Gates Carbon Drive. Producătorul promite că bicicleta este foarte ușoară și că va fi foarte simplu de întreținut.

resistance-bikes4.jpg?x12266Aici vine montată cutia de viteze.

Detalii despre preț sau lansare nu au fost momentan făcute publice.


Sursa: Freerider

freeriderro

Anul acesta am observat în premieră, organizarea mai multor concursuri de ciclocros. N-aș putea numi ciclocrosul (CX) o nișă pentru că disciplina își are rădăcinile încă de la 1900. De asemenea, în lume CX-ul este foarte apreciat și extrem de popular, în special în perioada rece. Însă în România acest sport este rar întâlnit, chiar și la nivel de ture între prieteni. În 2017 a fost organizată pentru prima oară Cupa Națională de Ciclocros ce a constat în 4 etape desfășurate în vestul țării, plus un Campionat Național materializat printr-un concurs la Sibiu.

popolissum-zalau-cx-cup-03.jpg?x12266Porolissum Zalau CX Cup 2017 – foto Marcel Seliceanu

Totuși ce este ciclocrosul? Ce este acea cursieră de offroad și de ce nu se practică mai mult în România? Pentru a afla am luat legătura cu Timotei Păcurar aka Tymy, care s-a ocupat, împreună cu Elisei Miron și Suzi Hilbert, de organizarea celor patru etape din Cupa Națională. Ei au dezvoltat platforma Cyclocross Nation însă concursurile au fost organizate de Road Grand Tour la Zalău, Asociația EuroMediu la Arad, Ecostuff la Timișoara și Clujul Pedalează la Cluj.

lunca-timisului-cx-cup-02.jpg?x12266Lunca Timisului CX Cup 2017 – foto Marcel Seliceanu

Ce este ciclocrosul?

Tymy – Nu știu dacă există o definiție oficială. Pentru unii suntem “nebunii ăia ce se dau pe cursiere prin noroi”. Eu consider ciclocrosul o ramură spectaculoasă a ciclismului atât prin formatul cursei cât și al materialului de concurs folosit. Este un sport de iarnă care e potrivit atât rutierilor cât și celor care vara se dau pe mtb.

Cât de dezvoltat este cx-ul în vestul Europei și care este nivelul la noi?

Tymy – În vestul Europei săptămânal, cursele de ciclocros sunt transmise live pe cele mai importante canale tv. Sunt curse unde merg 40.000 de spectatori, campionii acestor curse sunt adevărate staruri, în Belgia e sport național. La noi nu aș zice că e dezvoltat. În ultimii 3 ani am avut 4 curse de ciclocros cu 15 sportivi la start. Probabil suntem la cel mai jos nivel, dar faptul că se dezvoltă peste tot această disciplină, America, China, Japonia și chiar Ungaria, mă face încrezător.

napocup-cx-cup-01.jpg?x12266NapoCup CX Cup 2017 – foto Marcel Seliceanu

De ce se vorbește de CX mai mult în sezonul rece?

Tymy – Pentru că ciclocrosul este un sport de iarnă. Așa a început, ca o distracție. Apoi sportivii l-au luat ca un mod de a rămâne antrenați în extrasezon. După care au apărut sportivii specializați pe cx. Sezonul de cx începe în octombrie și se termină în februarie. Se poartă discuții cu Comitetul Olimpic și se încearcă introducerea ciclocrosului ca Sport Olimpic de iarnă.

napocup-cx-cup-02.jpg?x12266NapoCup CX Cup 2017 – foto Marcel Seliceanu

Care sunt diferențele între o bicicletă de CX și noile “gravel”?

Tymy – Bicicleta de CX este mai agresivă, mai scurtă pentru a fi mai bună în virajele din cursele de CX. Gravelul are o geometrie mai comodă.

Se poate merge la concurs de CX și cu un gravel bike?

Tymy – Atâta timp cât respectă lățimea anvelopei și a ghidonului da, doar că în virajele strâmte este un dezavantaj.

napocup-cx-cup-03.jpg?x12266NapoCup CX Cup 2017 – foto Marcel Seliceanu

De ce ar merge cineva pe CX și nu ar alege mtb-ul? Care sunt avantajele cx-ului?

Tymy – Eu personal vara mă antrenez doar pe cursieră și CX. De multe ori aleg cx-ul pentru că pot combina drumurile forestiere cu șoseaua. Nu aleg mtb-ul întrucât pe șosea e plictisitor. În plus îmi place să simt bicicleta, fără să fiu ajutat de suspensii, iar asta cred că mă ajută la dobândirea tehnicii.

popolissum-zalau-cx-cup-01.jpg?x12266Porolissum Zalau CX Cup 2017 – foto Marcel Seliceanu

Care sunt limitele unei biciclete de CX?

Tymy – Eu nu cred că are limite. Am coborât cu un CX pe traseul de enduro de la Cheile Grădiștei. Probleme apar când drumul este pietruit, riscul unei pene fiind mai mare. Dacă te referi la limitele impuse de un regulament în concurs, acestea sunt de 33 mm lățimea maximă a anvelopei, ghidon curbat cu o lățime de maxim 44 cm și furcă fără suspensie.

Care ar trebui să fie procentajul de offroad versus asfalt pentru ca traseul să fie făcut mai bine cu un cx decât cu mtb?

popolissum-zalau-cx-cup-02.jpg?x12266Porolissum Zalau CX Cup 2017 – foto Marcel Seliceanu

Tymy – Depinde cât de tehnic este offroadul. Pentru traseele din jurul Capitalei nu aș folosi mtb. La fel și în zona mea de deal. Ies cu CX-ul și fac traseu de 40 de km pe offroad la o viteză mai mare decât pe mtb.

Care sunt trăsăturile principale ale unui traseu de concurs pentru CX?

Tymy – Potrivit regulamentului, traseul de CX trebuie să aibă 2,5-5 km, virajat, cu secțiuni tehnice și obstacole specifice curselor de CX. Acesta trebuie să fie predominant plat, iar urcările să fie scurte și abrupte.

napocup-cx-cup-04.jpg?x12266NapoCup CX Cup 2017 – foto Marcel Seliceanu

Care sunt în general, obstacolele (naturale/artificiale) pe un traseu de concurs?

Tymy – În cursele de ciclocros cele mai întâlnite sunt barierele, acele scânduri peste care se sare sau se descalecă. Dar pe lângă astea mai sunt întâlnite scări – doar în urcare sunt permise, nisip și offcamber.

lunca-timisului-cx-cup-01.jpg?x12266Lunca Timisului CX Cup 2017 – foto Marcel Seliceanu

Cât de greu este pentru un amator să se descurce pe offroad cu transmisia “de cursieră” a unei biciclete de CX, transmisie care în general are range și cuplu mai mic decât la mtb?

Tymy – Ciclocrosul este un sport unde trebuie să pedalezi în forță, deci pe un traseu de cx nu ai ce să faci cu o transmisie de mtb. Defapt în CX se folosește acel angrenaj special cu 46-36t pe față și 11-28t pe spate. Nimeni nu schimbă foile în cursă, se merge pe foaia mare, iar foaia mică este acolo doar pentru siguranță dacă sare lanțul. Pentru cei care nu se descurcă pe aceste rapoarte, au apărut CX-urile cu transmise 1×11 cu pinioane 11-42t pe spate. Aici ai rapoarte mai bune, dar pe plat, la viteză, pierzi din cauza diferențelor mari între rapoarte. Eu recomand 2×11 chiar dacă pe una din biciclete folosesc 1×11 atunci când traseul are mult noroi.

arad-cx-cup-02.jpg?x12266Arad CX Cup 2017 – foto Marcel Seliceanu

Care sunt planurile de viitor pentru CX în România? Cum vezi dezvoltarea acestei discipline?

Tymy – Eu sper ca sezonul următor să apară mai multe competiții și mai multe biciclete de CX. Asta depinde doar de organizatori și de Federație, cât dorește fiecare să dezvolte acest sport. Personal pregătesc un proiect pentru anul viitor și sperăm să obținem un sponsor pricipal al Cupei, să putem face lucrurile așa cum ne dorim. Anul acesta am avut buget zero și am realizat un sfert din cât ne-am propus. Sperăm ca anul viitor să fie mai bine!

arad-cx-cup-01.jpg?x12266Arad CX Cup 2017 – foto Marcel Seliceanu

Sursa: Freerider

freeriderro

Dacă la ediția 2017 a maratonului mtb pe etape ABSA Cape Epic din Africa de Sud, l-am văzut pe rutierul Joaquim Rodríguez concurând alături de Jose Hermida în echipa Bahrain Merida Pro Cycling Team, pentru 2018 vedem doi noi cicliști de șosea care trec de la disciplina lor la mtb. Erik Dekker – Olanda și Jurgen van den Broeck – Belgia, nu au niciunul experiență semnificativă la mtb, însă amândoi dispun de un palmares impresionant la șosea strâns de-a lungul anilor în care au concurat la WorldTour.

Dekker a câștigat de patru ori etape în Turul Franței. El va concura la categoria Masters. “Acum un an mă gândeam să particip la un concurs de mtb. Urmăream demult Absa Cape Epic însă știam că dacă vreau să particip, am multe de învățat. Mtb-ul este mai mult decât să mergi pe bicicletă. Așa că nu m-am grăbit și am câștigat experiență”, spune Dekker după ce în iulie a devenit Campion National XCO la Masters.

Erik-Dekker-absa-cape-epic.jpeg?x12266

Dacă Dekker este retras oficial încă din 2006, van den Broeck abia și-a agățat în cui bicicleta de concurs. „Să particip la Absa Cape Epic este ceva la care m-am gândit să fac după ce mă retrag. În primul rând îmi doresc să mă bucur de concurs și de țară întrucât am auzit că Africa de Sud este superbă. Totuși mă voi lupta și pentru un rezultat bun”, a mărturisit van den Broeck.

Jurgen-van-den-Broek-absa-cape-epic.jpg?Turul Spaniei 2015 – foto Tim De Waele

Van den Broeck a fost văzut la un moment dat drept candidat pentru câștigarea unui Grand Tour însă o serie de accidentări l-au împiedicat să-și atingă țelul. Nivelul său este însă foarte ridicat, dovadă și locul 4 la Turul Franței 2010. În vărstă de 34 ani, Van den Broeck va concura la Elite.

DISTRIBUIȚI
f50b185ab4884e17f2ad2b63aab78c81?s=96&d=

Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.


Sursa: Freerider

freeriderro

În prag de sărbători ne-am gândit că merită să aruncăm o privire asupra ofertei de biciclete pentru copii. Fie că e vorba de Moș Nicolae, Moș Crăciun sau altă ocazie cu care cel mic primește un cadou, de ce să nu fie o bicicletă. Pentru început am ales să vedem care este oferta pentru bicicletele cu roți de 16 și 20 inch pentru băieți și fete. Aceste biciclete sunt potrivite pentru copiii de 4-7 ani și 99-120 cm înălțime – pentru cele cu roți de 16”, și pentru copii de 6-8 ani și înălțimi de 115-135cm – pentru bicicletele cu roți de 20”. Am încercat să includem cât mai multe din mărcile disponibile în România. Speram ca nu am ratat prea multe.

MERIDA-MATTS-J.16-02.jpg?x12266

Totuși, ține cont de faptul că oferta importatorilor și producătorilor este dinamică, iar multe modele pot deja să nu mai fie disponibile. Totuși, toate mărcile prezentate aici sunt disponibile pe site-urile respective. Așa că dacă modelul anunțat aici nu mai există în ofertă, cu siguranță este disponibil altceva cu specificații și preț similar.

CTM Tommy Lime – roti 16”, cadru oțel, furca fixa otel, angrenaj pedalier cu 33T și braț 102 mm, frâne v-brake Alhonga față și în butuc spate, anvelope Rubena 16×1.75, lanț KMC, 1 viteză, greutate 9,8 kg. Preț 699 Lei. Importator – BBY Motors

CTM-Tommy-Lime.jpg?x12266

CTM Jenny Roz – roti 16”, cadru oțel, furca fixa otel, angrenaj pedalier cu 33T și braț 102 mm, frâne v-brake Alhonga față și în butuc spate, anvelope Rubena 16×1.75, lanț KMC, 1 viteză, greutate 9,8 kg. Preț 699 Lei. Importator – BBY Motors

CTM-Jenny-Roz.jpg?x12266

CTM Scooby 2.0 – roti 20”, cadru otel, furca suspensie Suntour M3010, 6 viteze, shifter Shimano RS, schimbator spate Shimano FT30, frane v-brake Alhonga fata-spate, angrenaj Lasco cu 40T si brat 140 mm, lant KMC, pinioane Shimano, jante Remerx, anvelope 20×1.75, greutate 12,3 kg. Pret 900 lei. Importator – BBY Motors

CTM-Scooby-2.0.jpg?x12266

CTM Maggie 1.0 – roti 20”, cadru otel, furca fixa otel, frane v-brake Alhonga fata-spate, angrenaj pedalier Wheel Top cu 38T si bret 140mm, lant KMC, jante Remerx, anvelope 20×1.75, 1 viteza, greutate 9,9 kg. Pret 799 lei. Importator – BBY Motors

CTM-Maggie-1.0.jpg?x12266

Romet Diana K16 – roti 16”, cadru aluminiu, furca fixa, frane u-brake fata si in butuc spate, 1 viteza, anvelope 16×1.95, angrenaj cu 32T, greutate 11,5 kg. Pret 629 lei. Importator – Biciclop

Romet-Diana-K16.jpg?x12266

Romet Salto P16 – roti 16”, cadru aluminiu, furca fixa, frane u-brake fata si in butuc spate, 1 viteza, anvelope 16×1.95, angrenaj cu 32T, greutate 10 kg. Pret 629 lei. Importator – Biciclop

Romet-Salto-P16.jpg?x12266

Romet Tom 20 – roti 20”, cadru otel, furca fixa, frane v-brake fata si in butuc spate, 1 viteza, anvelope 20×1.95, angrenaj 36T, greutate 11,5 kg. Pret 569 lei. Importator – Biciclop

Romet-Tom-20.jpg?x12266

Romet Tola 20 – roti 20”, cadru otel, furca fixa, frane v-brake fata si in butuc spate, 1 viteza, anvelope 20×1.95, angrenaj 36T, greutate 12,5 kg. Pret 569 lei. Importator – Biciclop

Romet-Tola-20.jpg?x12266

Cube Kid 160 baieti – roti 16”, cadru aluminiu 6061, furca fixa otel, angrenaj cu 32T si brat 114mm, anvelope Cube Impac Streetpack, frane cantilever fata si in butuc spate, mansoane Velo, greutate 8 kg. Pret 1.198 lei. Importator – BikeXpert

Cube-Kid-160-baieti.jpg?x12266

Cube Kid 160 fete – roti 16”, cadru aluminiu 6061, furca fixa otel, angrenaj cu 32T si brat 114mm, anvelope Cube Impac Streetpack, frane cantilever fata si in butuc spate, mansoane Velo, greutate 8 kg. Pret 1.150 lei. Importator – BikeXpert

Cube-Kid-160-fete.jpg?x12266

Cube Kid 200 Action Team – roti 20”, cadru aluminiu 6061, furca fixaotel, angrenaj Prowheel cu 36T si brate 127 mm, 7 viteze, anvelope Cube Impac Smartpac, frane v-brake fata-spate, shifter Shimano SL-RS45 Revoshift, mansoane Velo, schimbator spate Shimano RD-TX31, greutate 9,8 kg. Pret 1.429 lei. Importator – BikeXpert

Cube-Kid-200-Action-Team.jpg?x12266

Cube Kid White Pink – roti 20”, cadru aluminiu 6061, furca fixaotel, angrenaj Prowheel cu 36T si brate 127 mm, 7 viteze, anvelope Cube Impac Smartpac, frane v-brake fata-spate, shifter Shimano SL-RS45 Revoshift, mansoane Velo, schimbator spate Shimano RD-TX31, greutate 9,8 kg. Pret 1.429 lei. Importator – BikeXpert

Cube-Kid-White-Pink.jpg?x12266

Bulls Tokee Lite 16 –  roti 16”, cadru aluminiu 7005, furca otel, angrenaj 30T, pinion 16T, frane Tektro Mini v-brake fata si in butuc spate, anvelope Kenda, pedale Wellgo, greutate 8,2 kg. Pret 1.500 lei. Importator Downhill&More.

Bulls-Tokee-Lite-16.jpg?x12266

Bulls Tokee 20 Mov – roti 20”, cadru aluminiu 7005, furca suspensie Suntour 40mm, 18 viteze, schimbator spate-spate Shimano, angrenaj 3 foi cu 42/34/24T, pinioane 14-28T, frane Tektro v-brake fata-spate, anvelope Styx Ace of Pace, pedale Wellgo, greutate 11,5 kg. Pret 2000 lei. Importator Importator Downhill&More.

Bulls-Tokee-20-Mov.jpg?x12266

Bulls Tokee 20 Albastru – roti 20”, cadru aluminiu 7005, furca suspensie Suntour 40mm, 18 viteze, schimbator spate-spate Shimano, angrenaj 3 foi cu 42/34/24T, pinioane 14-28T, frane Tektro v-brake fata-spate, anvelope Styx Ace of Pace, pedale Wellgo, greutate 11,5 kg. Pret 2000 lei. Importator Importator Downhill&More.

Bulls-Tokee-20-Albastru.jpg?x12266

Junior J1601A – roti 16”, cadru otel, furca otel, anvelope Wamda 16×1.75 cu banda reflectorizanta, 1 viteza, angrenaj cu 28T, pinion 16T, frane fata-spate u-brake. Pret 389 lei. Importator Carpat Sport

Junior-J1601A.jpg?x12266

Velors V1604C – roti 16”, cadru otel, furca otel, anvelope Wanda 16×1.75 cu banda reflectorizanta, 1 viteza, angrenaj cu 28T, pinion 16T, frane fata u-brake si spate in butuc. Pret 599 lei. Importator Carpat Sport

VeloRS-V1604C.jpg?x12266

Velors V2002B – roti 20”, cadru otel, furca otel, anvelope Rich Tech 20×1.75, 1 viteza, pinion 16T, angrenaj 28T, frana fata u-brake si spate in butuc. Pret 469 lei. Importator Carpat Sport

Velors-V2002B.jpg?x12266

Rich R2048A – roti 20”, cadru otel cu suspensie, furca otel cu suspensie 40mm, anvelope Rich Tech 20×1.75, 6 viteze, schimbator spate Sunrun, shifter Runrun Revoshift, pinioane 14-28T, foaie cu 42T si brat 152mm, frane v-brake fata-spate. Pret 549 lei. Importator Carpat Sport

Rich-R2048A.jpg?x12266

Cross Boxer 16 – roti 16”, cadru otel, furca otel, frane v-brake fata si in butuc spate, cuvete pedalier Neco 3T, anvelope Kenda Innova 16×2.125. Pret 479 lei. Importator Cross Bike SRL.

Cross-Boxer-16.jpg?x12266

Ultra Larisa 16 – roti 16”, cadru otel, furca otel, frane v-brake fata si in butuc spate. Pret 449 lei. Importator Cross Bike SRL.

Ultra-Larisa-16.jpg?x12266

Corratec X-Vert Kid – roti 20”, cadru aluminiu, furca suspensie Zoom HL 565AMS, frane Tektro v-brake fata-spate, 7 viteze, schimbator spate Shimano Tourney, shifter Shimano Toruney, lant KMC, pinioane Shimano 14-28T, anvelope ZZYZX V45 Winner, greutate 9,94 kg. Pret 1.399 lei. Importator Cross Bike SRL.

Corratec-X-Vert-Kid.jpg?x12266

Cross Alissa – roti 20”, cadru otel, furca rigida otel, frane v-brake fata-spate, manete frana Promax, 6 viteze, schimbator spate Shimano TZ50, shifter Shimano RS35-6, pinioane Shimano, anvelope Kenda. Pret 689 lei. Importator Cross Bike SRL.

Cross-Alissa.jpg?x12266

B’Twin 500 Robot – roti 16”, cadru otel, furca otel, frane v-brake fata-spate, 1 viteza, anvelope B’Twin, aparatoare lant, aripi fata-spate, cric sprijinire, greutate 9,2 kg. Pret 449,90 lei. Importator Decathlon.

B%E2%80%99Twin-500-Robot.jpg?x12266

B’Twin 900 Wild Dino – roti 16”, cadru otel, furca suspensie, frane v-brake fata-spate, 1 viteza, anvelope B’Twin, aparatoare lant, aripi fata-spate, cric sprijinire, greutate 10,3 kg. Pret 549,90 lei. Importator Decathlon.

B%E2%80%99Twin-900-Wild-Dino.jpg?x12266

Wyldee MTB 20 – roti 20”, cadru aluminiu, furca suspensie, 6 viteze, frana fata disc mecanic, spate v-brake. Pret 849,90 lei. Importator Decathlon.

Wyldee-MTB-20.jpg?x12266

DHS Duchess – roti 16”, cadru otel, furca fixa otel, frana fata v-brake si spate in butuc, foaie 32T si brat 127mm, pinion 18T, lant KMC, anvelope Kenda 16×1,75, greutate 10,15 kg. Pret 419 lei. Producator DHS.

DHS-Duchess.jpg?x12266

DHS Speed – roti 16”, cadru otel, furca fixa otel, frana fata v-brake si spate in butuc, foaie 32T si brat 127mm, pinion 18T, lant KMC, anvelope Kenda 16×1,75, greutate 10,15 kg. Pret 419 lei. Producator DHS.

DHS-Speed.jpg?x12266

Kreativ Race – roti 20”, cadru otel, furca fixa otel, frane v-brake fata-spate, 5 viteze, angrenaj foaie 40T si brat 140mm, pinioane 14-28T, lant KMC, anvelope Kenda 20×1.95, greutate 13 kg. Pret 449 lei. Producator DHS.

Kreativ-Race.jpg?x12266

Kreativ Series One – roti 20”, cadru otel cu suspensie, furca otel cu suspensie, frane v-brake fata-spate, angrenaj 40T si brat 140mm, 5 viteze, pinioane 14-28T, lant KMC, anvelope Kenda 20×1.95, greutate 14 kg. Pret 529 lei. Producator DHS.

Kreativ-Series-One.jpg?x12266

Kellys Wasper – roti 16”, cadru aluminiu, furca fixa otel, angrenaj 32T, 1 viteza, pinion 16T, lant KMC, frane v-brake fata si in butuc spate. Pret 770 lei. Importator Doua Roti

Kellys-Wasper.jpg?x12266

Kellys Emma Azure – roti 16”, cadru aluminiu, furca fixa otel, angrenaj 32T, 1 viteza, pinion 16T, jante Remerx, anvelope Rubena 16×1.75. Pret 760 lei. Importator Doua Roti

Kellys-Emma-Azure.jpg?x12266

Kellys Lumi 30 – roti 20”, cadru aluminiu, furca fixa otel, angrenaj 36T cu brat 127mm, shiftere Shimano Revoshift, schimbator spate Shimano, 6 viteze, pinioane Shimano 14-28T, lant KMC, frane v-brake fata-spate, anvelope Rubena Winner 20×1.90, mansoane kraton. Pret 1.075 lei. Importator Doua Roti

Kellys-Lumi-30.jpg?x12266

Kellys Lumi 50 Pink – roti 20”, cadru aluminiu, furca suspensie Suntour 40mm, angrenaj 36T cu brat 127mm, schimbator spate Shimano, 6 viteze, pinioane Shimano 14-28T, lant KMC, frane v-brake fata-spate, anvelope Rubena Winner 20×1.90, mansoane kraton. Pret 1.190 lei. Importator Doua Roti

Kellys-Lumi-50-Pink.jpg?x12266

Drag Alpha – roti 16”, cadru aluminiu, furca fixa aluminiu, anvelope Vee Tire 16×2.125, pinion 16T, angrenaj 32T si brat 102 mm, frane Alhonga v-brake fata-spate. Pret 649 lei. Importator DragZone

Drag-Alpha.jpg?x12266

Drag Rush – roti 16”, cadru otel, furca fixa otel, anvelope Vee Tire 16×2.125, pinion 16T, angrenaj 32T si brat 102 mm, lant KMC, frane Alhonga v-brake fata-spate. Pret 499 lei. Importator DragZone

Drag-Rush.jpg?x12266

Drag C1 JR Pro – roti 20”, cadru aluminiu, furca suspensie SR Suntour XCT JR, anvelope Kenda 20×2.125, schimbatoare Shimano Tourney, 7 viteze, angrenaj 32T, pinioane Shimano 14-28T, frane mecanice pe disc Alhonga/Promax. Pret 1089 lei. Importator DragZone

Drag-C1-JR-Pro.jpg?x12266

Drag Little Grace – roti 20”, cadru aluminiu, furca fixa aluminiu, anvelope kenda 20×2.0, schimbatoare Shimano Tourney, 6 viteze, angrenaj 32T, pinioane Shimano 14-28T, lant Yaban, frane v-brake Anhonga fata-spate. Pret 799 lei. Importator DragZone

Drag-Little-Grace.jpg?x12266

Giant Animator – roti 16”, cadru aluminiu, furca fixa otel, frans spate in butuc, fara frana fata, anvelope Giant Kids 16×2.125, pinion 18T, angrenaj 28T, lant KMC. Pret 1099 lei. Importator Sincron Performance

Giant-Animator.jpg?x12266

Giant Adore – roti 16”, cadru aluminiu, furca fixa otel, frans spate in butuc, fara frana fata, anvelope Giant Kids 16×2.125, pinion 18T, angrenaj 28T. Pret 1099 lei. Importator Sincron Performance

Giant-Adore.jpg?x12266

Giant E XTC JR Lite – roti 20”, cadru aluminiu, furca otel, anvelope Giant Junior 20×1.95 27TPI, 7 viteze, schimbator spate Shimano Torubey, pinioane 14-34. Pret 1299 lei. Importator Sincron Performance

Giant-E-XTC-JR-Lite.jpg?x12266

Liv Giant Areva Lite – roti 20”, cadru aluminiu, furca otel, anvelope Giant Junior Lite Sport 20×1.95, schimbator spate Shimano Torubey, 7 viteze, pinioane 14-34T, angrenaj 36T. Pret 1399 lei. Importator Sincron Performance

Liv-Giant-Areva-Lite.jpg?x12266

Le Grand Gilbert – roti 16”, frane v-brake fata si in butuc spate, 1 viteza, angrenaj 32T cu brat 125mm, pinion 16T, anvelope DSI 16×2.125. Pret 720 lei. Importator KeroBike

Le-Grand-Gilbert.jpg?x12266

HaiBike Seet Greedy 16 – roti 16”, cadru aluminiu, furca fixa otel, lant KMC, frane v-brake XLC fata si in butuc spate, angelope Kenda, greutate 8,8 kg. Pret 1.120 lei. Importator KeroBike

HaiBike-Seet-Greedy-16.jpg?x12266

Le Grand Winnie 11 – roti 20”, furca fixa otel, frana fata v-brake si spate in butuc, pinion 18T, anvelope DSI 20×2.125, aripi incluse. Pret 970 lei. Importator KeroBike

Le-Grand-Winnie-11.jpg?x12266

HaiBike Seet Greedy 20 – roti 20”, cadru aluminiu 6061, furca suspensie SR Suntour 40mm, schimbator Shimano Tourney, 7 viteze, shifter Shimano RS36 Twist Shifter, lant KMC, frane v-brake XLC fata-spate, anvelope Kenda, greutate 11 kg. Pret 1499 lei. Importator KeroBike

HaiBike-Seet-Greedy-20.jpg?x12266

KTM Copii 1.16 – roti 16”, cadru aluminiu, frane v-brake fata si in butuc spate, 1 viteza, aripi incluse, protectie lant, sa Kalloy, anvelope Rubena. Pret 1170 lei. Importator 1KTM

KTM-Copii-1.16.jpg?x12266

KTM Wild Cross – roti 20”, cadru aluminiu, furca suspensie Suntour SF15, schimbator Shimano TZ30, 6 viteze, shifter Shimano SL, pinioane Shimano 14-28T, frane v-brake fata-spate, camere KTM, anvelope Rubena, sa KTM, greutate 11,5 kg. Pret 1980 lei. Importator 1KTM

KTM-Wild-Cross.jpg?x12266

KTM Wild Bee – roti 20”, cadru aluminiu, furca suspensie Suntour SF15, schimbator Shimano TZ30, 6 viteze, shifter Shimano SL, pinioane Shimano 14-28T, frane v-brake fata-spate, camere KTM, anvelope Rubena, sa KTM, greutate 11,6 kg. Pret 1980 lei. Importator 1KTM

KTM-Wild-Bee.jpg?x12266

Kross Denis 16 – roti 16”, furca otel, frana v-brake fata si in butuc spate, pinion 16t, anvelope 16×2.125, protectie lant, roti ajutatoare, aripi protectie. Pret 899 lei. Importator KeroBike

Kross-Denis-16.jpg?x12266

Kross Lilly 16 – roti 16”, furca otel, 1 viteza, frana v-brake fata si in butuc spate, pinion 16t, anvelope 16×2.125, protectie lant, roti ajutatoare, aripi protectie, greutate 9,8 kg. Pret 698 lei. Importator KeroBike

Kross-Lilly-16.jpg?x12266

Kross Hexagon Mini 20 – roti 20”, cadru aluminiu, furca otel, 6 viteze, frane v-brake fata-spate, schimbator Shimano Tourney, shifter Shimano Revo, angrenaj 36t, pinioane 14-28t, anvelope Mitas 20×1.9. Pret 1040 lei. Importator KeroBike

Kross-Hexagon-Mini-20.jpg?x12266

Kross Nelly 20 – roti 20”, frane v-brake fata-spate, cadru aluminiu, furca otel, anvelope 20×2.1, schimbator Shimano Tourney, shifter Shimano Revo, 6 viteze, angrenaj 38t, pinioane 14-28t, sa Selle Royal Slide. Pret 1050 lei. Importator KeroBike

Kross-Nelly-20.jpg?x12266

Felt Q20R – roti 20”, cadru aluminiu 6061, furca fixa otel, mansoane Felt, schimbator Shimano Tourney Revo, 7 viteze, angrenaj 34T si brat 140 mm, pinioane 13-34T, lant Sunrace, frane v-brake Tektro fata-spate, sa Felt, anvelope 20×1.95, greutate 10,14 kg. Pret 1.845 lei. Importator Mos Ion Roata

Felt-Q20R.jpg?x12266

Pegas Mezin – roti 16”, 1 viteze, cadru otel, furca otel, frana fata u-brake si spate in butuc, aripi incluse, protectie lant, roti ajutatoare incluse, sa Pegas Banana Mini, greutate 11,4 kg. Pret 869 lei. Producator Pegas

Pegas-Mezin.jpg?x12266

Raleigh Striker – roti 16”, cadru otel, furca rigida otel, frane v-brake fata-spate, 1 viteze, angrenaj 36T s brat 114 mm, pinion 16T, anvelope 16×2.0, protectie lant, cric sprijinire. Pret 735 lei. Importator Rovelo

Raleigh-Striker.jpg?x12266

Diamondback Remix – tip BMX, roti 16”, cadru otel, furca aluminiu, frane Tektro, pinion 9T, lant KMC, angrenaj 25T cu brat 140mm, anvelope 16×2.00, greutate 10,4 kg. Pret 1245 lei. Importator Rovelo

Diamondback-Remix.jpg?x12266

Raleigh Songbird – roti 16”, cadru otel, furca fixa otel, frane v-brake fata-spate, 1 viteza, angrenaj 36T, pinion 16T, anvelope 16×2.125, aripi incluse, protectie lant, roti ajutatoare, scaunel papusi. Pret 630 lei. Importator Rovelo

Raleigh-Songbird.jpg?x12266

Diamondback Hyrax HT B – roti 20”, cadru aluminiu 6061, furca suspensie SR Suntour, mansoane Diamondback Junior, frane v-brake fata-spate, 7 viteze, scimbator Shimano Tourney, shifter Shimano Revo, pinioane Shimano 14-34, angrenaj 36T si brate 140mm, anvelope CST 20×1.95. Pret 1240 lei. Importator Rovelo

Diamondback-Hyrax.jpg?x12266

Raleigh Krush – roti 20”, cadru otel, furca fixa otel, frane v-brake fata-spate, schimbator Shimano Tourney, shifter Shimano Toruney, 6 viteze, angrenaj 36T si brat 140mm, pinioane Shimano 14-28, lant KMC, anvelope 20×2.125. Pret 895 lei. Importator Rovelo

Raleigh-Krush.jpg?x12266

Peugeot FJB 20 – roti 20” tip fat, cadru otel, schimbator spate Shimano Tourney, 7 viteze, angrenaj 36T cu brat 140mm, pinioane Shimano 11-28T, frane mecanice pe disc Tektro Novela, discuri 160mm, anvelope 26×4.00. Pret 2650 lei. Importator SportMood

Peugeot-FJB-20.jpg?x12266

Peugeot CJ21 – roti 20”, cadru aluminiu, furca otel, 6 viteze, schimbator Shimano Tourney, shifter Shimano Revo, frane v-brake fata-spate. Pret 1190 lei. Importator SportMood

Peugeot-CJ21.jpg?x12266

BMC Sportelite SE20 – roti 20”, furca suspensie Suntour 40mm, viteze 14, schimbator fata Shimano FD-M190, schimbator spate Shimano Acera, shiftere Shimano Revo, angrenaj 42-34T cu brat 140mm, pinioane Shimano 14-28T, frane v-brake fata-spate, anvelope Kenda 2.10, butuci Joytech, lant KMC. Pret 1829 lei. Distribuitor SportGuru

BMC-Sportelite-SE20.png?x12266

Trek Precaliber 16 Girls – roti 16”, cadru aluminiu, furca otel, frane v-brake fata-spate, anvelope Bontrager 16×1.75, angrenaj 26T, pedale Wellgo, protectie lant, roti ajutatoare, greutate 9,36 kg. Pret 1140 lei. Importator Surmont

Trek-Precaliber.jpg?x12266

Trek Precaliber 20 Boys – roti 20”, cadru aluminiu, furca suspensie, frane v-brake fata-spate, anvelope Bontrager XR1, schimbator spate Shimano Tourney, 6 viteze, shifter Shimano Revo, cric sprijinire. Pret 1500 lei. Importator Surmont

Trek-Precaliber-20-Boys.jpg?x12266

Trek Precaliber 20 Girls – roti 20”, cadru aluminiu, furca suspensie 35mm, anvelope Bontrager XR1 20×1.85, Shimano Tourney, 6 viteze, shifter Shimano Revo, pinioane 14-28, cric sprijinire, pedale Wellgo. Pret 1500 lei. Importator Surmont

Trek-Precaliber-20-Girls.jpg?x12266

Cannondale Street 20 – roti 20”, cadru aluminiu 6061, furca aluminiu, 6 viteze, frane v-brake fata-spate, angrenaj 36T cu brate 140mm, pinioane 14-28T, schimbator spate Shimano TX36 MegaRange, anvelope Cannondale 20×1.5, lant KMC. Pret 1570 lei. Importator ExtremeRiders

Cannondale-Street-20.png?x12266

Cannondale Trail 16 SSP – roti 16”, cadru aluminiu 6061, furca aluminiu, frana spate in butuc, angrenaj 28T, 1 viteza, pinion 18T, anvelope Cannondale 16×2.0, lant KMC, mansoane Cannondale, roti ajutatoare. Pret 1479 lei. Importator ExtremeRiders

Cannondale-Trail-16-SSP.jpg?x12266

Cannondale Trail 20 SSP – roti 20”, cadru aluminiu 6061, furca aluminiu 6061, frana spate v-brake, angrenaj 36T, pinion 18T, 1 viteza, anvelope Cannondale 20×2.0, lant KMC, mansoane Cannondale. Pret 1569 lei. Importator ExtremeRiders

Cannondale-Trail-20-SSP.jpg?x12266

Lapierre ProRace 20 Girl – roti 20”, cadru aluminiu, furca suspensie Suntour SF14, angrenaj 28-38T cu brate 140mm, pinioane Shimano 14-28T, 12 viteze, schimbatoare Shimano Tourney, shiftere Shimano Revo, frane Alhonga v-brake fata-spate, anvelope Kenda 20×1.96. Pret 1350 lei. Importator BikeMania

Lapierre-Prorace-20-Girl.jpg?x12266

Lapierre ProRace 20 – roti 20”, cadru aluminiu, furca suspensie Suntour M3010, angrenaj 28-38T, pinioane Shimano 14-28T, 12 viteze, schimbatoare Shimano Tourney, shiftere Shimano Revo, frane Alhonga v-brake fata-spate, anvelope Kenda 20×1.96, greutate 11,1 kg. Pret 1500 lei. Importator BikeMania

Lapierre-ProRace-20.jpg?x12266

Merida MATTS J16 Fete – roti 16”, cadru aluminiu, furca rigida otel, frana fata u-brake si spate in butuc, angrenaj 28t, pinion 16t, protectie lant, roti ajutatoare, greutate 10,7 kg. Pret 1090 lei. Importator BikeFun

Merida-MATTS-J16-Fete.jpg?x12266

Merida MATTS J16 – roti 16”, cadru aluminiu, furca rigida otel, frana fata u-brake si spate in butuc, angrenaj 28t, pinion 16t, lant KMC, pedale Wellgo, protectie lant, roti ajutatoare, greutate 11,1 kg. Pret 1150 lei. Importator BikeFun

Merida-MATTS-J16.jpg?x12266

Merida MATTS J20 Race Fete – roti 20”, cadru aluminiu, furca rigida, frane v-brake fata-spate, lant KMC, angrenaj 32t cu prate 140mm, pinioane Shimano 14-28, pedale VP, shifter Shimano Revo, schimbator Shimano RS35-7, anvelope 20×2.0, greutate 10,4 kg. Pret 1490 lei. Importator BikeFun

Merida-MATTS-J20-Race-Fete.jpg?x12266

Merida MATTS J20 – roti 20”, cadru aluminiu, furca suspensie Suntour 50mm, frane v-brake fata-spate, lant KMC, angrenaj 32-33t cu brat 140mm, pinioane 14-28t, schimbatoare Shimano, shiftere Shimano Revo, anvelope 20.2.0, greutate 12,7 kg. Pret 1550 lei. Importator BikeFun

Merida-MATTS-J20.jpg?x12266

Robike Ronny 16 – roti 16”, cadru otel, furca rigida otel, anvelope 16×2.125, 1 viteza, frane v-brake fata-spate, roti ajutatoare, protectie lant, aripi incluse. Pret 449 lei. Importator SprintBike

Robike-Ronny-16.jpg?x12266

Robike Alice 16 – roti 16 inch, cadru otel, furca otel, frane v-brake fata-spate, 1 viteza, roti ajutatoare, protectie lant, aripi incluse, cosulet ghidon. Pret 535 lei. Importator SprintBike

Robike-Alice-16.jpg?x12266

Focus Raven Rookie 1G – roti 16”, frane v-brake fata si in butuc spate, 1 viteza, protectie lant, roti ajutatoare, aripi incluse. Pret 1099 lei. Importator SprintBike

Focus-Raven-Rookie-1G.jpg?x12266

Robike Casper 20 – roti 20”, cadru otel, furca otel, angrenaj 36t cu prate 127mm, anvelope Kenda 20×1.95, frane v-brake fata-spate, schimbator spate Shimano Tourney, shifter Shimano SL TX30R, 6 viteze, pinioane Shimano 14-28t. Pret 599 lei. Importator SprintBike

Robike-Casper-20.jpg?x12266

Robike Calipso 20 – roti 20”, cadru otel, furca otel, anvelope Kenda, 20×1.95, frane v-brake fata-spate, lant KMC, shifter Shimano SL TX30R, 6 viteze, schimbator spate Shimano Tourney, pinioane Shimano 14-28t. Pret 619 lei. Importator SprintBike

Robike-Calipso-20.jpg?x12266

Sprint Apolon 20 – cadru 20”, cadru aluminiu, angrenaj 40t cu brate 140mm, anvelope Kenda 20×1.95, frane v-brake fata-spate, lant KMC, shifter Shimano Revo, schimbator spate Shimano Tourney, 6 viteze, sa DDK, greutate 10,9 kg. Pret 999 lei. Importator SprintBike

Sprint-Apolon-20.jpg?x12266

Shockblaze Ride 20 – roti 20”, furca suspensie, frane v-brake fata-spate, 6 viteze. Pret 999 lei. Importator SprintBike

Shockblaze-Ride-20.jpg?x12266

Focus Raven Rookie 7G – roti 20”, furca rigida, frane v-brake fata-spate. Pret 1499 lei. Importator SprintBike

Focus-Raven-Rookie-7G.jpg?x12266

Silverback Sam 4.6 – roti 16”, cadru aluminiu, anvelope Kenda 16×1.75, ghidon 500mm, frane v-brake fata-spate, 1 viteza, pinion 16t, angrenaj 28t cu brate 102mm, protectie lant, roti ajutatoare, greutate 8,99 kg. Pret 1165 lei. Importator UVX Erelka

Silverback-Sam-4.6.jpg?x12266

Silverback Senza 16 – roti 16”, cadru aluminiu 6061, furca suspensie Suntour 40mm, anvelope Kenda 16×1.75, frane v-brake fata-spate, 1 viteza, pinion 16t, angrenaj 28t cu brate 102mm, roti ajutatoare, greutate 9,79 kg. Pret 1210 lei. Importator UVX Erelka

Silverback-Senza-16.jpg?x12266

Silverback Spyke 20 – roti 20”, cadru aluminiu 6061, furca Suntour 50mm, anvelope Kenda 20×2.0, ghidon 540mm, frane v-brake fata-spate, shifter Shimano Revo, 6 viteze, schimbator Shimano Tourney, pinioane Shimano 14-28, angrenaj 36t cu brate 152mm, greutate 11,04 kg. Pret 1435 lei. Importator UVX Erelka

Silverback-Spyke-20.jpg?x12266

Silverback Senza 20 – roti 20”, cadru aluminiu 6061, furca Suntour 50mm, anvelope Kenda 20×2.0, frane v-brake fata-spate, shifter Shimano Revo, 6 viteze, schimbator Shimano Tourney, pinioane Shimano 14-28, angrenaj 36t cu brate 152mm, greutate 11,04. Pret 1435 lei. Importator UVX Erelka

Silverback-Senza-20.jpg?x12266

Specialized Hotrock 16 CSTR Girl – roti 16”, furca otel, mansoane Specialized Kraton, lant KMC, angrenaj 26t, anvelope Specialized Rhythm Lite 30tpi 16×2.0, frana fata u-brake si spate in butuc, protectie lant, roti ajutatoare. Pret 1090 lei. Distribuitor ProBike.

Specialized-Hotrock-16-CSTR-Girl.jpg?x12

Specialized Hotrock 16 CSTR INT – roti 16”, furca otel, mansoane Specialized Kraton, lant KMC, angrenaj 26t, anvelope Specialized Rhythm Lite 30tpi 16×2.0, frana fata u-brake si spate in butuc, protectie lant, roti ajutatoare. Pret 1090 lei. Distribuitor ProBike

Specialized-Hotrock-16-CSTR-INT.jpg?x122

Specialized Hotrock 20 INT – roti 20”, cadru aluminiu, furca suspensie Suntour 40mm, frane v-brake fata-spate, posibilitate upgrade la frane disc fata-spate, Specialized Kraton, lant KMC, shifter Shimano Revo, 6 viteze, schimbator Shimano, pinioane Shimano 14-28t, angrenaj 36t, chainguide, anvelope Specialized Roller 30tpi 20×2.125, sa Specialized Kids. Pret 1530 lei. Distribuitor ProBike

Specialized-Hotrock-20-INT.jpg?x12266

Specialized Hotrock 20 Girl – roti 20”, cadru aluminiu, furca suspensie Suntour 40mm, frane v-brake fata-spate, posibilitate upgrade la frane disc fata-spate, Specialized Kraton, lant KMC, shifter Shimano Revo, 6 viteze, schimbator Shimano, pinioane Shimano 14-28t, angrenaj 36t, chainguide, anvelope Specialized Roller 30tpi 20×2.125, sa Specialized Kids. Pret 1345 lei. Distribuitor ProBike

Specialized-Hotrock-20-Girl.jpg?x12266

Specialzied Fatboy 20 – roti 20” fat, cadru aluminiu, furca rigida, frane Tektro Aries mecanice disc fata-spate, discuri 160mm, schimbator Sram X4, shifter Sram 9 viteze, pinioane Sunrace 11-36, 9 viteze, lant KMC, angrenaj 28t, butuci Specialzied, anvelope Specialized GroundControl Fat 20×4.0 60tpi, sa Specialized Youth. Pret 4045 lei. Distribuitor ProBike

Specialzied-Fatboy-20.jpg?x12266

Woom 3 – roti 16”, cadru aluminiu, furca aluminiu, frane v-brake fata-spate, 1 viteza, limitator viraj, anvelope Kenda Small Block 16×1.5, manete frana pentru maini mici, greutate 5,8 kg. Pret 1496,95 lei. Importator WoomBikes Romania.

Woom-3.jpg?x12266

Woom 3 Automatix – roti 16”, cadru aluminiu 6061, furca aluminiu, frane v-brake fata-spate, limitator viraj, Kenda Small Block 16×1.5, butuc spate Sram Automatix cu 2 viteze cu schimbare automata, greutate 6,7 kg. Pret 1800 lei. Importator WoomBikes Romania.

Woom-3-Automatix.jpg?x12266

Woom 4 – roti 20”, cadru aluminiu 6061, furca aluminiu, frane v-brake fata-spate, 8 viteze, angrenaj 32t cu brat 110 mm, pinioane 11-32t, schimbator Sram X4, anvelope Kenda Small Block 20×1.5, greutate 7,4 kg. Pret 1815,45 lei. Importator WoomBikes Romania.

Woom-4.jpg?x12266


Sursa: Freerider

freeriderro

Danny MacAskill merge la el acasă în Scoția, pentru a se da pe Ben Lawers, unul din cei mai mari munți din zonă. Vârful Munros are peste 3000 de picioare altitudine!!! Doar că în metri sunt doar vreo 900 și ceva…

DISTRIBUIȚI
f50b185ab4884e17f2ad2b63aab78c81?s=96&d=

Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.


Sursa: Freerider

freeriderro

Culoarul Corbet din Jackson Hole, e cunoscut pentru cât de dificil este pentru schiori și borderi. Însă Cam McCaul și Casey Brown l-au inaugurat acum și pe bicicletă. Iarna, pe schiuri, nivelul pârtiei este double black diamond, adică înclinații de peste 40%!

DISTRIBUIȚI
f50b185ab4884e17f2ad2b63aab78c81?s=96&d=

Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.


Sursa: Freerider

Autentifica-te  
×