Mergi la conţinut
Autentifica-te  
  • postare
    1
  • comentarii
    0
  • vizualizări
    3.326

Despre blog

Blogul ATVRom - aici vom publica știri, recenzii de produse, oportunități și anunțuri, toate legate de pasiunea pentru off road și sport extrem.

Postări în blog

atvrom_extrem

Runda 1 a raliurilor hard enduro Extreme XL Lagares a avut loc intre 11 – 13 mai in Portugalia.

 

Pe parcursul celor trei zile de competitii din nordul Portugaliei, localitatile Lagares si Porto, s-au desfasurat raliurile de motociclism la categoriile EnduroCross, Urban si Hard Enduro.

 

Competitia destinata exclusiv riderilor de motociclete a debutat vineri, cu o cursa nocturna Endurocross, iar sambata scena a fost rezervata curselor pe traseul urban, in timp ce ziua de duminica a marcat aventura pe malurile alunecoase si stancoase si pe drumurile forestiere din Penafiel, pe unul dintre cele mai solicitante si spectaculoase trasee.

 

Raliurile Extreme Lagares sunt recunoscute drept cele mai dure raliuri enduro din lume, avand loc pe teren alunecos si numai cei mai pregatiti piloti pot face fata cu brio acestui test.

Unul dintre riderii care s-au remarcat este si Billy Bolt (Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing), acesta cucerind o prima victorie semnificativa intr-o competitie de talie internationala. Rezultatul obtinut il plaseaza intr-o pozitie de conducere in Campionatul Mondial Enduro Super Series 2018. De asemenea, riderul Husqvarna Graham Jarvis a urcat cu partenera sa TE 300i pe locul 5.

 

47321_graham.jarvis_WESS-2018-Rnd1_10273.jpg

 

In prima zi, riderul britanic Billy Bolt s-a descurcat fara probleme pe traseul umed si noroios, a condus fara efort in cursa de incalzire, apoi s-a clasat in fata lui Jonny Walker si a colegului de echipa Colton Haaker. In a doua zi de raliuri, concurentii au avut drept provocare sa se intreaca pe strazile orasului Porto – Urban Prologue. Intrecerea pe strazile inguste si pietruite a punctat insa o lupta dura cu rivalul Walker. Duminica, Bolt a facut uz de intreaga sa experienta pentru a ataca dur in turul doi, si-a croit drum spre linia de finis si a cucerit prima victorie din campionat.

 

47312_billy.bolt_WESS-2018-Rnd1_11985 (1).jpg

 

Castigator de trei ori al raliurilor Extreme XL Lagares, Graham Jarvis a fost unul dintre principalii favoriti ai celei de-a 14-a editii, concurand la clasa Pro unde s-au inscris nu mai putin de 47 de rideri. Acesta a muncit din greu pentru a-si consolida pozitia, insa in timpul negocierii unei sectiuni extrem de alunecoase a traseului, s-a accidentat la piciorul stang si a continuat cursa, terminand pe locul 5.

Pentru prima data la raliurile Extreme XL Lagares, Colton Haaker – dublu campion mondial SuperEnduro, a avut o evolutie impresionanta, insa a ratat turul final din cauza prabusirii in mijlocul cursei.

 

47320_colton.haaker_WESS-2018-Rnd1_9128.jpg

 

Conform declaratiilor lui Billy Bolt, „raliurile au fost atat de solicitante si tehnice, impunand o experienta temeinica pentru podium. Prologul din Porto a fost incredibil si a dat nastere unor senzatii deosebite. Am avut de luptat cu Jonny Walker si Cody Webb, dar am castigat treptat teren si am ajuns in frunte, marsand catre linia de finis.

 

walker-prolog.jpg

 

Resultate Top 10 Extreme XL Lagares

 

1. Billy Bolt (Husqvarna)

2. Jonny Walker (KTM)

3. Manuel Lettenbichler (KTM)

4. Taddy Blazusiak (KTM)

5. Graham Jarvis (Husqvarna)

6. Cody Webb (KTM)

7. Wade Young (Sherco)

8. Paul Bolton (KTM)

9. Travis Teasdale (Beta)

10. Pol Tarres (Husqvarna)

 

Vezi această știre și multe altele pe site-ul ATVRom

 

 

billy.bolt_WESS_2018_Rnd1_4023_Enduro21_1200.jpg

c4eeabfc-eb33-45df-b548-aad8ff482084.jpg

extreme-xl-lagares-2018_wess_02I2281.jpg

 

 

 

jonny.walker_extreme-xl-lagares-2017_02I2647.jpg

Autentifica-te  
×