Jump to content
  • entries
    5,185
  • comments
    0
  • views
    504,537

Chiru Divider, touring bike din titan pe curea din Hong Kong


freeriderro

234 views

 Share

Chiru-Divider_titanium-Gates-belt-drive-Firma Chiru Endurance Bikes din Hong Kong a fost cunoscută de circa 10 ani pentru cadrele lor din carbon, dar iată că intră pe o piață exclusivistă cu o bicicletă din titan construită pentru ”UltraBiking”. Prin acest lucru ei înțeleg ture de anduranță și aventură foarte lungi, departe de zonele civilizate. Soluția este noul Chiru Divider, o bicicletă din titan cu roți mari și groase și cu furcă din carbon sau cu suspensie Lauf, cu transmisie cu cutie pe curea Pinion.

Chiru-Divider_titanium-Gates-belt-drive-Ideea de UltraBiking este de a transporta tot echipamentul și de a parcurge orice fel de teren sau drum întâlnit, pe distanțe lungi și cu intervenții mecanice simple și minime. Primul mare obiectiv al bicicletei, ediția 2017 a French Divide cu lungimea de 2200 km și diferență de nivel de 35.000 m ce traversează Franța pe poteci de la nord la sud, a fost terminat de Pierre Arnaud Le Magnan, fondatorul companiei, care a câștigat cursa cu un timp de 9 zile și jumătate.

Chiru-Divider_titanium-Gates-belt-drive-Ideea inițială a fost să construiască o bicicletă din titan care să poată să reziste abuzurilor dintr-un astfel de tur. Astfel, Divider a fost construită pentru a funcționa atât cu roți de 29 cât și cu 27.5+ dacă e nevoie de amortizare și aderență.

Chiru-Divider_titanium-Gates-belt-drive-Chiru-Divider_titanium-Gates-belt-drive-Apoi s-a adăugat cureaua Gates și cutia de viteze Pinion, rezultatul fiind o bicicletă ce nu are nevoie de mentenanță timp de mii de km parcurși departe de civilizație. Divider este prima bicicletă Chiru cu transmisie pe curea și cutie Pinion.

Chiru-Divider_titanium-Gates-belt-drive-Cadrul din titan are headtube conic ce primește orice furcă. Ca echipare originală este propusă fie o furcă fixă din carboncu lungime corectată pentru 100 mm de cursă, aceasta permițând adăugarea unei genți noi sub downtube, sau o furcă cu suspensie lamelară Lauf dacă e nevoie de amortizare mai bună.

Chiru-Divider_titanium-Gates-belt-drive-Cadrul are dropout-uri culisante pentru tensionarea curelei și un punct de desfacere a seatstay-ului drept pentru instalarea curelei. Drop-urile permit și diverse tipuri de ax, echiparea standard este cu Boost 148 thru dar se poate instala practic orice alt standard.

Chiru-Divider_titanium-Gates-belt-drive-Titanul este recunoscut pentru amortizarea bună a vibrațiilor, dar pentru turele lungi seatstay-urile coborâte oferă chiar mai mult confort pe offroad.

Nu există încă informații despre preț și data lansării, dar s-ar putea să apară informații concrete la Eurobike!

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații și imagini de pe bikerumor.com


Sursa: Freerider

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...