Jump to content
  • entries
    5,179
  • comments
    0
  • views
    504,254

Traseu de ciclism amenajat în Delta Văcărești


freeriderro

254 views

 Share

image-2016-03-3-20841129-0-delta-vacaresUn traseu de cicloturism si drumetie de 8 km a fost amenajat in Parcul Natural Vacaresti, anunta administratorul parcului. Traseul este alcatuit din doua parti: poteca “belvedere” si poteca “printre balti” si  se desfasoara pe digul care imprejmuieste parcul, coborand in interior, pe potecile principale.

Accesul se poate face pe doua intrari: Splaiul Unirii 168 si rampa de intrare in parc, din directia Strada Savinesti. Traseul se parcurge in aproximativ 60 de minute.

jpg.php_.jpg?x12266Traseul se adreseaza bicicletelor echipate pentru terenuri accidentate si este permis adultilor si copiilor insotiti de parinti. “Biciclitul” in Vacaresti este o activitate permisa si incurajata de regulamentul parcului, spun reprezentantii Asociatiei Parcul Natural Vacaresti.

“Una dintre functiile cele mai importante ale Parcului Natural Vacaresti este cea de recreere. O recreere “sanoasa” care include activitati precum sportul, plimbarea, observarea peisajului, relaxarea in aer liber si liniste. Biciclistii care vor patrunde in parc pe bicicleta vor avea de-acum ocazia sa se bucure din plin de aceste servicii”, a declarat Dan Barbulescu, directorul Asociatiei Parcul Natural Vacaresti.

Traseul a fost amenajat de asociatie in partenerit cu BikeXpert Racing Team si Kaufland Romania.

Programul Biciclesti in Vacaresti va continua prin organizarea unui consurs de mountain bike – Bucharest MTB Race, eveniment de tip XCO, in Parcul Natural Vacaresti, pe data de 4 nov 2017.

Asociatia Parcul Natural Vacaresti reaminteste ca pentru orice vizitator al parcului, sunt interzise activitatile care pot avea un impact negativ asupra asupra biodiversitatii: aprinderea de orice fel a focului (inclusiv fumatul), pescuitul, abandonarea deseurilor, ruperea sau distrugerea vegetatiei, eliberarea animalelor domestice de apartament, accesul cu mijloace de transport motorizate. Orice abatere de la aceste reguli se pedepseste conform legii.

Sursa: hotnews.ro


Sursa: Freerider

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...