Jump to content
  • entries
    540
  • comment
    1
  • views
    72,762

KTM pregătește 790 Adventure. Revine clasa medie


pemotoare.ro

543 views

 Share

Cu 790 Adventure, ce urmează să fie lansat de KTM și cu un concept Yamaha T7 ce preia motorul de la MT-07, putem spune că în sfârșit constructorii moto investesc și în clasa medie – un segment neglijat în ultima vreme. 

Se mai anunță un viitor F850GS care va ataca Africa Twin și un Triumph Tiger 800 sportiv, dar parcă prea simandicos pentru o tură în Mongolia. Totuși, motocicletele adventure-touring de 800 cmc sunt aproape la fel de grele ca cele de 1.000-1.200, foarte performante și capabile de un regim sportiv, dar au ajuns deja pe un teren unde înainte jucau doar motoarele big-adventure.

f850gs-3-800x600.jpg

Noul F850 GS in teste de pre-productie

Ne lipsesc, așadar, niște motociclete de clasă medie (inferioară), care să nu aibă peste 200 kg (cu rezervorul plin), o roată de 21 pe față și care să coste sub 10.000 de euro. Dar avem vești bune: după ce Yamaha va readuce la viață numele Tenere (cu motor de MT-07), KTM va lansa un 790 Adventure, bazat pe noua platformă cu doi cilindri în linie.

ktm-7902.jpg

Avem deja câteva fotografii cu noul KTM 790 Adventure. Vine cu un motor mare – 800 cmc, ce-i drept, dar din fotografii pare destul de compactă și putem spera că va fi mai ieftină și mai ușoară decât 1090. Altfel, care-ar fi sensul? Jurnaliștii de la Motorrad spun că va scoate în jur de 100 cp – ceea ce înseamnă că se va bate și cu F850 GS, iar etrierii radiali Brembo din fotografiile-spion anunță un comportament sportiv. Dar asta nu ne surprinde cu nimic, KTM fiind întotdeauna un “copil-rebel”. Sigur vom vedea ceva la Milano, dar nu știm sigur dacă e vorba despre un concept sau despre varianta finală a modelului.

Apoi este Yamaha XT700Z Tenere, cu motor de MT-07 și roată de 21 pe față, un model care ar trebui să fie accesibil și reușit, pe modelul seriei MT. Sperăm să-l vedem din primăvară în showroom-uri, dar nu știm nimic sigur.

yamaha-t7-800x535.jpg

Desigur, există modelele cu un comportament preponderent stradal – Kawasaki Versys 650 și Suzuki V-Strom 650, sau chiar Honda CB500X, o motocicletă simplă și ieftină pe care am văzut-o în multe rânduri modificată pentru enduro.


Articol preluat de pe site-ul pemotoare.ro

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...