Jump to content
  • entries
    847
  • comment
    1
  • views
    75,408

BMW K1600B – test și prezentare – varianta video


Tiberiu Troia

291 views

 Share

BMW K1600B este oare primul Sport-Bagger ? Nu știu dacă este începutul unei noi categorii, dar este cu siguranță cel mai puternic bagger produs până acum.

Puteți urmări filmul în fereastra de mai jos sau direct pe canalul meu Youtube.

Faptul că SUA reprezintă pentru BMW cea de-a doua piață ca mărime nu mai constituie un secret pentru nimeni.

Cifrele făcute publice spun asta: cele 13.730 de unități vândute acolo depășesc cu câteva sute de motociclete vânzările din Franța, dar sunt departe de volumul vânzărilor din Germania, cea mai mare piață, cu 24.890 de unități vândute în 2016.

Chiar dacă ultimii șase ani au reprezentat noi recorduri ale vânzărilor, după cum au mers lucrurile în acest an, se pare că recordul va fi îmbunătățit și în 2017, iar declarația Președintelui BMW Motorrad, domnul Stephan Shaller, lămurește definitiv problema.

“În anii următori, SUA va fi cea de-a doua piață ca importanță pentru BMW Motorrad, după Germania. Vedem acolo un mare potențial și intenționăm să creștem cota noastră de piață în SUA.

De fapt, chiar acum construim fundația unei creșteri pe termen lung introducând produse noi, special construite pentru nevoile acestei piețe, așa cum este noul bagger și familia de motociclete clasice R nineT, din segmentul “Heritage” și extindem rețeaua de distribuție pentru mărirea vânzărilor.”

BMW K1600B

Acestea fiind spuse, nu mai interesează pe nimeni că motocicleta BMW K1600B, construită pe platforma modelului K1600GT, nu atinge nivelul de performanță al modelului bază.

Parbrizul decupat în stil bagger crează turbulențe, caroseria diferită de cea de pe GT nu are aceeași aerodinamică și generează o ușoară instabilitate la viteză mare, cutia de viteze lucrează bine, cu excepția schimbului din treapta întâi în punctul mort, pe care îl reușești destul de greu, indiferent că motocicleta este oprită sau e în mers.

Nu am vrut să enumăr toate aceste probleme în filmul prezentat ca să nu se creadă că am început o cruciadă personală împotriva marelui producător, dar toate sunt probleme reale, recunoscute până și de lăudacii firmei.

Pe de altă parte, trebuie să recunosc avantajele tehnologice oferite de dotările și echipamentele prezente pe motocicletă, care este o realizare și despre care se spunea că nu are rival la această clasă.

BMW K1600B

Asta până cu câteva zile în urmă, când a fost prezentat noul model Honda Gold Wing, lansat la Tokyo Motor Show.

Fanii motocicletelor germane vor răspunde imediat că numai BMW K1600B are 160 CP, față de cei 125 CP ai Hondei, performanță remarcabilă, dar care cred că nu este necesară în cazul unei astfel de motociclete.

Oricum, la această clasă, oferta este generoasă, principalii producători aduc modele spectaculoase și fiecare își are segmentul de piață bine definit.

Niciodată un client de BMW nu va deveni client de Harley-Davidson sau invers. Nu numai din dedicație față de firmă, ci și datorită comportamentul complet diferit al celor două concepte.

BMW K1600B

Filmul a fost prezentat în variantă scurtă în rubrica moto a emisiunii La Volan  difuzată  pe  Digi 24 sâmbătă 28 octombrie 2017 și complet, asa cum este postat aici, pe DigiSport 1 duminică 29 octombrie.

Dacă nu aţi văzut toate testele, cursele moto, sau interviurile postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.


Vezi articolul integral

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...