Mergi la conţinut

Pemotoare.ro

  • postări
    540
  • comentariu
    1
  • vizualizări
    75.861

Pregătim o nouă aventură. Revizia motocicletei


pemotoare.ro

415 vizualizări

schimb-ulei-1.jpg

Plecăm la drum. A mai rămas o lună, zburăm odată cu Moș Crăciun, vorba unui prieten. Motocicleta mea e acum înghesuită într-un container, cu doi litri de benzină în rezervor, anvelope noi, și revizia făcută. Dar să vorbim puțin despre aceasta din urmă. 

Motocicleta mea este un R1200GS 2015 și am făcut toate reviziile la service-ul BMW din București. Toate, însemnând vreo cinci. Pentru că-n aproape trei ani am strâns puțin sub 50.000 de km. Cum ultima dintre ele s-a întâmplat acum 2.000-3.000 de km, înainte de GS TT, mi-am zis că de data asta pot schimba uleiul de unul singur. In fine, nu chiar de unul singur, ci la garajul colegului Bogdănel. În filmul de mai jos schimbăm uleiul și filltrul de aer – elemente esențiale dacă ții la viața motocicletei tale.

Bun, ce folosim? Folosim ce ne spune manualul – 5W40. Nu ce găsim pe forumuri, pe grupuri de Facebook, nu ce ne spune un prieten care știe că “schimbă mai bine dacă pui altceva”.

În mod normal, schimbul de ulei se face la fiecare 10.000 de km, iar filtrul de aer se schimbă la 20.000.  Într-o țară precum Germania poate că-ți permiți să stai cu un filtru de aer  20.000 de km. Dar noi trăim în România, unde-ți prăfuiești pantofii dacă faci 10 pași ca să iei pâine – așadar ar fi bine să-l verifici mai des. Dacă ieși în afara asfaltului cu prietenii, nu mai spun.

Cam asta ar fi – avem plăcuțe de frână noi, anvelope noi, revizia furcii făcută. Și softul modificat astfel încât să meargă cu benzină proastă. Dar despre astea vom vorbi în articolele viitoare.


Articol preluat de pe site-ul pemotoare.ro

0 comentarii


Recommended Comments

Nu există comentarii.

Participa la conversatie

You are posting as a guest. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Adaugă un comentariu...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Creează O Nouă...