Jump to content
 • entries
  540
 • comment
  1
 • views
  72,774

Începe “mini-vacanța”. Ghid de supraviețuire


pemotoare.ro

260 views

 Share

aglomeratie_trafic.jpg

E ciudat că abordez această chestiune fix acum, când se anunță maxim 9 grade și ploaie pentru zilele libere ce urmează. Dar suntem și noi oameni, până la urmă, iar dacă nu putem merge cu motorul ne mai urcăm și prin mașini. Nu e rușine. 

M-am alăturat proiectului “Trafic FM” – o campanie a platformei desprealcool.ro (unde găsești tot felul de povești interesante). Ce facem la Trafic FM? Dezbatem, pe scurt, probleme din trafic și încercăm să găsim soluții și recomandări de supraviețuire în jungla din jurul nostru.

După ce-am povestit despre “capcanele toamnei”, a venit vremea să vorbim despre mini-vacanțe. Mai jos, un film scurt pe acest subiect. Poate fi urmărit direct în fereastră sau pe canalul de YouTube desprealcool.ro

Bun, acum să dezvoltăm puțin. Mini-vacanța este acel fenomen care are loc când zilele nelucrătoare se cuplează cu weekend-ul: Sf. Andrei – 1 Decembrie, 1 mai, 15 august, etc. În aceste zile tot poporul prinde chef de ducă și șoselele se transformă într-un furnicar. Deja îi compătimesc pe reporterii TV care vor sta, zilele astea, să transmită despre “traficul infernal” de pe Valea Prahovei. De parcă ar mai fi o știre…

Așadar, dacă ieși la plimbare în astfel de zile, ia în calcul următoarele situații:

 • ocolește DN-01 și A2. Pentru că cete de grătaragii umplu șoselele, pregătiți să dea gata niște mici și două lăzi de bere. Chiar dacă ești cu motocicleta, nu e distractiv să tot depășești – mai ales la cum se conduce în țara asta. Ocolește pe Cheia, ori dacă mergi la mare alege ruta Călărași-Ostrov.
 • în Bulgaria și Grecia nu se sărbătorește 1 decembrie. Bine, dacă te duci în Veliko Trnovo sau în Thassos, o să vezi la fel de mulți români ca la Căciulata, dar mai sunt și alte destinații. Ca să nu prinzi aglomerație, poți trece în Bulgaria pe la Turnu Măgurele. La Giurgiu e de fiecare dată full în astfel de zile. Ah, stai puțin: avem motociclete și nu prea ne interesează.
 • nu pleca mahmur. Dacă ești cosntrâns, prin cine-știe ce metode, să dansezi și să consumi până la răsărit, în Vamă, nu te urca pe motocicletă imediat ce te trezești. Nu e de glumă și poate fi la fel de periculos ca atunci când pleci băut. Dincolo de echilibru, trebuie să fii 100% prezent pentru o situație neprevăzută.
 • atenție la cei din jur. Asta e o regula valabilă tot timpul, dar trebuie s-o aplici cu precădere de sărbători. Aglomerația schimbă mersul lucrurilor și pe stradă apar “șoferii de duminică”, nervoșii, grăbiții, supărații, neatenții
 • ia-ți o carte cu Dalai Lama pe copertă și muzică zen. Plus ceai anti-stres. În momentul când tu stai în coloană și vezi că unul depășește pe toată lumea pe linie continuă sau pe banda de urgență, încearcă să te gândești că nu te-ai putea supăra pe o maimuță.
 • alimentează în oraș. Mi se pare fabulos cum, de fiecare dată, prima benzinărie de pe autostradă și OMV-ul de la Breaza sunt mereu full. Pe lângă coada de la pompe, toată lumea cumpără apă, sandwich-uri și cafea. Bine că nu mai sunt la modă casetele cu Guță, altfel ar fi trebuit să aștepți încă cinci minute ca să vezi dacă-și alege Chef de chef vol. 78 sau Nebunia lui Salam.
 • dacă vrei, totuși, să pleci weekend-ul ăsta cu motorul, atenție la condițiile de iarnă: nu ai aderență bună, e frig, iar mulți șoferi au oglinzile aburite.

Articol preluat de pe site-ul pemotoare.ro

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...