Jump to content
  • entries
    540
  • comment
    1
  • views
    72,774

Pregătim o nouă aventură. Cum filmăm


pemotoare.ro

306 views

 Share

Au mai rămas două săptămâni. Sper să am suficient timp să învăț să mă dau cu drona, pentru că de data asta voi fi singur. Și voi avea o misiune dificilă. 

Cum se fac filmele PeMotoare & DriveMag Riders? Eu sau Bogdănel (ori amândoi) în fața camerei, Ionuț Ivana în spatele ei și Adi Popescu la volan și la butoane, făcând montajul. Așa a fost în Muntenegru. E cea mai bună rețetă și o s-o repetăm.

În călătoria din Caucaz am fost doar eu și Ionuț, fără mașină după noi, și-am fost nevoiți să cărăm aparatura pe motocicletă: dronă mare, cameră video (mare și aia), Go Pro-uri, accesorii. N-a fost chiar simplu: ca să luăm un cadru de 3-4 secunde în care apăream amândoi munceam 45 de minute. Găsește locul, fă cadrul, lasă camera acolo, pleacă în tandem, întoarce-te. Și când ți-era lumea mai dragă, apărea o mașină care-ți strica totul și trebuia s-o iei de la capăt.

În Kazahstan n-am avut dronă, dar nici spațiu de bagaje prea mare. Acolo am mers cu o cameră video și două GoPro. Eram pe la începuturi.

Un film de 5-7 minute, pentru noi înseamnă o zi-lumină de muncă. Un film mai lung se poate întinde la câteva zile. După o astfel de filmare ai nevoie de două-trei zile ca să-ți revii. Dar merită: în formula asta am reușit să strângem 5 milioane de vizualizări și 17.000 de abonați pe canalul Riders, în puțin peste un an.

la-filmari-800x600.jpg

Echipa completă

Ei bine, de data asta voi pleca singur. Cu doi prieteni, dar fără Ivana care să filmeze. Inițial voiam să fac doar fotografii și să scriu. Dar până la urmă voi filma de unul singur toată călătoria de cinci săptămâni, iar apoi mă voi bizui pe montajul lui Adi. Vor fi câte două variante, una în engleză și una în română și, probabil, patru părți.

Filmele vor fi niște reportaje de călătorie, trase dintr-un unghi subiectiv. Neavând cameraman, voi așeza camera pe un trepied sau o voi ține în mână stil seflie și voi povesti, voi filma de pe cască, voi ridica drona. Sper să-mi iasă. N-o să iasă la fel de bine, dar o să iasă ceva.

Cu ce filmez? Dronă (DJI Mavic) cu care încă mă dau pe câmp ca să mă prind cum funcționează, două camere GoPro Hero 5 și un telefon. Suficient, dacă voi ști cum să le mânuiesc.

Câteva sfaturi pentru cei care pleacă în călătorii și se filmează singur:

  • Camera de pe cască are unghi larg. Nu înregistrează așa cum vezi tu, deci orizonul acela frumos n-o să-ți iasă. Așadar, vei spune la final “era foarte frumos, dar nu se vede pe cameră”. Concentrează-te pe obiectele din apropierea ta.
  • Schimbă unghiurile. Dacă vei filma din același loc (de pe cască, de exemplu) toată călătoria, filmul tău de 20 de minute va fi la fel de la cap la coadă. Găsește și alte locuri unde să pui camera. Pe piept (dacă nu ai geantă de rezervor), pe ghidon orientată către tine.
  • Filmează oameni. Oameni și interacțiuni cu oameni. Pentru că întotdeauna aduc culoare, iar altfel filmul va fi sec.
  • Filmează-te pe tine. Povestește în fața camerei, atunci, impresiile la cald.

Mai sunt multe de spus, dar nu sunt vreun Tarantino. Vorbesc din ce-am prins din zbor până acum. Cam atât pentru moment. Vă las. Mă duc în afara orașului să zbor puțin.


Articol preluat de pe site-ul pemotoare.ro

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...