Jump to content
  • entries
    1,334
  • comment
    1
  • views
    69,532

Dakar Rally, etapa a cincea: Barreda forțează și recuperează enorm


Motobikes

255 views

 Share

Joan Barreda a reușit un parcurs excelent în a cincea etapă a Raliului Dakar, dominând autoritar toată speciala de 266 km și câștigând peste 10 minute față de cel mai apropiat rival, Matthias Walkner.

DTLverNW4AAqauu.jpg

Riderii au avut de parcurs un total de peste 770 km în a cincea zi a raliului, între San Juan de Marcona și Arequipa – ultima etapă disputată în întregime în Peru.

După problemele de ieri, Joan Barreda avea foarte mult de recuperat, fiind la peste 20 de minute în urma lui Adrien Van Beveren la finalul etapei a patra. Catalanul știa că va trebui să forțeze astăzi și asta a făcut, arătând încă o dată că, atunci când vine vorba de viteză pură, are foarte puțini rivali.

De-a lungul celor 266 km de specială, Barreda s-a distanțat la peste 10 minute de Walkner, peste 12 minute de Kevin Benavides, 13 minute de Antoine Meo și peste 14 minute de Adrien Van Beveren. Toby Price, al șaptelea clasat, a terminat speciala la 15 minute de Barreda.

Unul dintre riderii care au avut de suferit în această etapă este Pablo Quintanilla. Chilianul de la Husqvarna a căzut pe plajă, aproape de startul specialei, terminând speciala abia pe locul 16, la aproape 29 de minute de lider.

DTMOMkiXUAAIB9f.jpg

Astfel, situația la vârf se schimbă. Van Beveren conduce în continuare în clasamentul general, dar cu un avantaj de doar un minut față de Kevin Benavides, acesta fiind urmat de Matthias Walkner, la doar 14 secunde. Barreda urcă până pe locul 4, la doar 7 minute și 33 de secunde de francezul de la Yamaha. Quintanilla cade până pe 9, la 16 minute și 12 secunde de Van Beveren. De remarcat strategia și consecvența riderilor KTM Factory, Toby Price și Antoine Meo, care se mențin la 10-12 minute față de lider, pe pozițiile 6 și 7, gata de atac atunci când va fi nevoie, fără să-și asume mari riscuri sau să facă greșeli. O abordare foarte diferită față de cea a lui Barreda, spre exemplu.

Mani Gyenes a terminat ziua cu al 38-lea timp, rezultat care l-a propulsat încă un loc în clasamentul general. Sătmăreanul este acum pe 28.

Raliul Dakar, pe MotoBikes, powered by Motul.


 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...