Jump to content
  • entries
    1,338
  • comment
    1
  • views
    69,784

Dakar 2018: Joan Barreda domină etapa a șaptea, dar se accidentează serios


Motobikes

257 views

 Share

Joan Barreda a reușit încă un tur de forță, dominând a șaptea etapă a Raliului Dakar de la un capăt la celălalt. Astfel, spaniolul de la echipa de uzină Honda ajunge până pe locul trei la general. Dar lucrurile nu stau tocmai roz pentru el, căci s-a rănit la genunchi în urma unei căzături.

DTajrY1WkAAQ6tI.jpg

Astăzi, piloții au avut o zi dificilă, cu cea mai lungă specială de până acum, desfășurată în întregime la altitudini mari, între La Paz și Uyuni. Riderii au avut de parcurs o etapă de legătură de 302 km, apoi au luat startul într-o specială de 425 km în condiții nu tocmai propice, pe ploaie și frig. La asta adăugăm și faptul că primele motociclete au luat startul la 4 dimineața.

În această seară, la Uyuni, riderii se vor ocupa singuri de motociclete, căci nu vor avea alături echipele de asistență, fiind vorba de o etapă maraton.

Antoine Meo a deschis traseul, în postura de câștigător al etapei anterioare, dar, cum era de așteptat, a plătit prețul pentru asta. Francezul a fost nevoit să navigheze singur, fără urme după care să se orienteze, și a terminat cu al nouălea timp, la aproape 13 minute de lider.

Joan Barreda a luat un start fulminant și la primul waypoint avea deja un avantaj de 47 de secunde față de următorul clasat. Catalanul a continuat marșul de-a lungul întregii speciale, slăbind ușor ritmul în ultima treime. Asta pentru că, pe la kilometrul 300, Barreda a ieșit de pe traseu și a luat o trântă zdravănă, în urma căreia s-a rănit la genunchi. Chiar și așa, Barreda a terminat la aproape 3 minute de următorul clasat, francezul Adrien Van Beveren, care, în urma prestației de astăzi, revine la conducerea clasamentului general. Kevin Benavides, care a fost lider la general preț de două zile, a terminat al treilea speciala, dar cu un dezavantaj destul de mare, de peste 8 minute față de Barreda și peste 5 minute față de Van Beveren.

DTa5XguWAAEvbQo.jpg

Toby Price s-a clasat al patrulea, la aproape 9 minute de Barreda, urmat de Pablo Quintanilla, la încă 10 secunde. Slovacul Stefan Svitko, autorul unui podium acum doi ani, a avut o zi foarte bună, terminând al șaptelea.

Un alt rider care continuă să surprindă este fostul motocrosist Jonathan Barragan. Acesta este la primul său Dakar și a terminat această specială cu al 11-lea timp, fiind pe locul 17 la general.

Van Beveren conduce, așadar, după șapte etape disputate, cu un avantaj de 3 minute și 14 secunde față de Kevin Benavides și de aproape 5 minute față de Joan Barreda, care a recuperat enorm după pierderile serioase suferite în etapa a treia. Cel mai bine clasat pilot KTM este în continuare austriacul Matthias Walkner, la 8 minute și 18 secunde de Van Beveren, urmat de coechipierul său australian, Toby Price, la peste 13 minute și jumătate.

Joan Barreda s-ar putea să nu mai continue, căci părea destul de convins că genunchiul său este distrus. Când a ajuns la finiș a declarat că nu poate pune piciorul jos și simte genunchiul foarte dureros și instabil. Se pare că spaniolul nu prea învață din greșelile trecutului, căci aceasta n-ar fi prima dată când pierde un raliu din motiv de forjă excesivă și precauție insuficientă.

Al nostru Mani Gyenes a terminat speciala cu al 30-lea timp, în fața unor nume importante, cum ar fi australianul Rodney Faggoter, pilot de uzină Yamaha.

Mâine, riderii vor avea de înfruntat cea mai lungă specială a întregului raliu, pe secțiunea dintre Uyuni și Tupiza, cu o lungime de 498 km.

Raliul Dakar pe MotoBikes, powered by Motul.


 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...