Jump to content
  • entries
    5,179
  • comments
    0
  • views
    504,254

Scădere de preț de peste 2.200 de euro pentru bicicleta Hope HB.160


freeriderro

218 views

 Share

Cu un preț de achiziție de 8.500 de euro, Hope HB.160 se numără printre cele mai scumpe biciclete de enduro din lume, fără a deține însă recordul pentru prețul maxim (acesta revenindu-i lui Intense Recluse Factory, cu un preț de achiziție de 9.800 de euro). Însă Hope HB.160 va cădea și mai mult în clasament, căci producătorul din Marea Britanie a anunțat acum două zile că a reclaculat costurile de producție pentru această bicicletă și că acestea ar urma să fie de 6.200 de euro, o scădere de mai bine de 2.200 de euro.

hope-hb160.jpg?x12266Hope HB160 a fost foarte bine primită în segmentul enduro. Foto: Hope

Cum s-a ajuns aici? Hope a menționat faptul că a recalculat costurile pentru cercetare și dezvoltare pentru cadrul de carbon, iar cei care deja au achiziționat bicicleta, vor primi diferența de bani înapoi. Prețul devine astfel mult mai competitiv, luând în calcul faptul că acest cadru este produs manual în marea Britanie, alături de multe alte componente precum ghidonul din carbon sau setul de roți.

cadru-hope.jpg?x12266

Reacțiile din comunitate au fost însă împărțite despre această decizie, unii acuzând compania că a apelat la această variantă pentru că nu au reușit să vândă suficiente unități, prețul fiind mult prea mare, pe când alții au apreciat-o, căci bicicleta este acum ceva mai accesibilă publicului larg.

Hope nu este primul producător care decide să scadă prețul pentru produsele de vârf, Intense făcând un anunț similar în urmă cu ceva timp, însă fără a restitui diferențele cumpărătorilor care au achiziționat produsul cu un preț mai mare. Decizia a fost criticată de consumatori pe fondul creșterii constante a prețurilor pentru biciclete din ultimii ani, iar decizia de a tăia consistent din preț, a alimentat în fond toate aceste discuții.

via Hope


Sursa: Freerider

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...