Jump to content
  • entries
    1,333
  • comment
    1
  • views
    69,446

Valentino Rossi: „Fără mine, MotoGP-ul va fi diferit, dar va merge mai departe.”


Motobikes

346 views

 Share

Cu ocazia lansării oficiale a echipei Movistar Yamaha, la Madrid, Valentino Rossi a fost intervievat de jurnaliștii de la moto.it. Iată ce a avut de spus Doctorul despre noul sezon și despre planurile sale de viitor.

valentino-rossi_16.gallery_full_top_md.j

Vinales a semnat pentru încă doi ani; tu ai negociat ceva cu Yamaha?

„Da, am vorbit cu ei despre viitorul meu și situația este foarte bună, sunt foarte mulțumit pentru că Yamaha va accepta orice decizie voi lua. M-am gândit ca mai întâi să termin cu testele și apoi să hotărăsc. Mi-ar plăcea să continui. În teste vom vedea dacă pot fi competitiv, apoi voi decide.”

Dacă vei continua, te gândești mai degrabă la un contract pe un an sau pe doi ani?

„În ultimele zile am vorbit mai mult despre un contract pe doi ani, dar s-ar putea să continui doar pentru un an. Toate ușile sunt deschise. Să văd cum mă voi simți și cum vor merge lucrurile.”

Pentru tine al zecelea titlu a devenit o obsesie, sau ai o abordare mai lejeră a sezonului?

„Mi-ar plăcea să fiu rapid ca în ultimii ani, cu excepția lui 2017. Am fost mereu competitiv, chiar dacă nu am reușit să mai câștig un titlu, dar am luptat și am fost acolo. Obiectivul este să fiu mai rapid decât anul trecut. În 2017 am câștigat o cursă și am obținut șase podiumuri: aș vrea să câștig mai mult și să fiu mai des pe podium. Cât privește campionatul, vom vedea. Sigur că pornesc cu ideea că vreau să câștig, dar nu este o obsesie.”

Începi al 23-lea sezon în MotoGP. Ce înseamnă asta pentru tine?

„M-am gândit mereu de la un an la altul. E greu să spun numărul ăsta – 23 de ani – dar înseamnă și multă experiență, pe care sper să o utilizez în cele mai bune moduri.”

Crezi că anul acesta lupta va fi mai dură decât anul trecut?

„Nu cred că va fi mai greu, pentru că adversarii sunt aceiași. Sunt foarte mulți piloți buni și foarte multe motociclete competitive. În ultimii ani, motocicleta a mers mereu bine și am fost mereu acolo, în față. Putem fi mai rapizi decât anul trecut.”

Cum va fi M1 2018?

„Motocicleta din 2018 derivă din cea din 2016, toți suntem convinși că șasiul a fost mai bun, dar va fi ușor diferită. Toți ne-am pus de acord (Rossi, Vinales, Zarco).”

DUUP4ZrWsAEW2Iz.jpg

Deci cadrul și electronica sunt punctele cheie?

„Da, vor fi foarte importante, în proporție de 50-50%. Cadrul va fi problema mai ușoară de rezolvat, dar cu electronica va fi mai greu, pentru că suntem puțin în urmă față de Honda și de Ducati.”

Cum este cu Vinales în postura de coechipier, față de Lorenzo?

„Sunt mulțumit că a semnat din nou cu Yamaha, mă înțeleg bine cu el. Este un adversar puternic, dar ne respectăm în afara circuitului. Și Lorenzo era un pilot foarte bun și un adversar redutabil, deci ambii îmi dădeau o motivație puternică.”

Cum ți se pare situația actuală a „pieței” piloților?

„Tuturor numelor importante le expiră contractul anul acesta, așa că negocierile vor începe destul de curând. S-ar putea schimba multe, dar s-ar putea și să nu se schimbe mare lucru. Mondialul va începe propriu-zis în Europa pentru că vor apărea piese noi, dar potențialul se va vedea încă de la cursa din Qatar.”

Anul trecut Zarco a fost o revelație. Merită un loc în echipa de uzină?

„A fost puternic și cred că se va discuta și cu el. Pilotează foarte bine motocicleta Yamaha și va fi un adversar redutabil.”

Crezi că vei alerga pe patru roți, în cele din urmă?

„Acum câțiva ani am ales să nu ascult cântecul sirenelor din domeniul motorsportului pe patru roți și așa va rămâne până la finalul carierei. Când mă voi retrage, poate, voi alerga în raliuri sau în curse pe circuit, dar nu la nivel înalt, pentru că voi fi prea bătrân ca să concurez la vârf. Poate voi face un Dakar.”

Cum îți imaginezi padocul MotoGP fără tine?

„Va fi puțin diferit pentru că sunt de atâta timp aici și sunt o parte importantă, dar va merge mai departe, cu milioanele de fani și cu cursele spectaculoase.”


 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...