Mergi la conţinut
Autentifica-te  
  • postări
    44
  • comentarii
    0
  • vizualizări
    5.320

Yamaha, imbatabila pe nisipul de la Enduropale du Touquet!

Autentifica-te  
Dual Motors

432 vizualizări

Yamaha, imbatabila pe nisipul de la Enduropale du Touquet!

Francezul Milko Potisek a castigat cu a sa Yamaha YZ450, Enduropale du Touquet, impundandu-se in fata a peste 1.200 de rideri. Adesea favorit, dar niciodata castigator, francezul de 28 de ani, si-a realizat duminica trecuta visul, impunandu-se in fata pilotilor KTM, Nathan Watson si Chapelliere Camille. De altfel, in top ten, s-au aflat nu mai putin de sase motociclete Yamaha!

1.png

Enduropale du Touquest este cea mai lunga cursa pe nisip din lume, atragand peste 1.000 de piloti profesionisti si amatori, desfasurandu-se in fiecare an incepand cu 1975. Putini stiu, ca fondatorul acestei curse, Thierry Sabine, a avut ideea de organiza raliul Dakar, in urma succesului pe care l-a avut Enduropale du Touquet, el perseverand apoi in ideea de a oferi sportivilor profesionisti si amatori o cursa extrema, pe nisip, la care oricine sa poata participa.

Spre deosebire de cursele de motocross, aici, o mansa dureaza trei ore, iar in primele editii, chiar se alergau doua manse, pentru ca din 1982 sa se alerge una singura. Evident insa, trei ore de cursa pe dunele naturale de nisip ale plajei micutei localitati Touquet, pun la grea incercare materialul de concurs. Si nu doar atat, cei mai rapizi rideri trebuie sa razbata printr-o „mare” de piloti intarziati, pericolele de acrosaj fiind mari. Dar, din fericire, principiul „cel mai puternic mascul castiga” este inca prezent in motocross! Impresionant este si numarul de specatori, 250.000 de oameni venind aici pentru a-si incuraja favoritii si pentru a se bucura de aceasta cursa de motocross pe nisip, care este o adevarata sarbatoare pentru orice pasionat al genului. Trebuie sa mentionam ca tanarul as Yamaha, Adrien van Beveren are trei victorii consecutive la Touquet, Yamaha castigand in fiecare an aceasta cursa, incepand cu 2012! Motoarele de cross Yamaha YZ450 se simt in elementul lor in aceste conditii dure, dovedindu-se an dupa an fiabilitatea si ilustrand sloganul VictorYZone!Autentifica-te  


0 comentarii


Recommended Comments

Nu există comentarii.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare

×