Mergi la conţinut
  • postări
    914
  • comentariu
    1
  • vizualizări
    80.793

HYPERPRO a prezentat o furcă de față performantă pentru motocicletele de stradă


Tiberiu Troia

271 vizualizări

Gama de produse excepționale a producătorului Hyperpro a fost completată de furca de față prezentată la ultima ediție EICMA.

Hyperpro este unul dintre cei mai dinamici producători de amortizoare și componente, cunoscut pentru arcurile progresive și amortizoarele spate.

De mulți ani reprezint această firmă în România, folosesc arcurile progresive pe toate motocicletele de stradă cu care merg și le recomand cu căldură tuturor, datorită plusului de calitate pe care îl aduc amortizoarelor standard.

De multe ori, prieteni care instalează pentru prima oară astfel de arcuri mă întreabă de ce nu pun producătorii arcuri progresive de la început, în loc să le folosească pe cele liniare, care produc efectul de “barcă”?

Nu sunt în măsură sa emit teorii și, probabil că există mai multe puncte de vedere, dar părerea mea este că arcurile liniare instalate pe 99% din amortizoarele stoc se folosesc datorită costului puțin mai mic și elasticității mai mari, care permite oricui utilizarea lor.

Hyperpro

Dar tocmai această elasticitate deranjează pe cei cu experiență, care au nevoie de precizie în timpul pilotajului, de respectarea perfectă a unei trase imaginare.

Arcurile liniare, prin efectul de “barcă”, nu permit precizie nici în perioadele de frânare, nici în virajele rapide, diferența de comportament dintre acestea și cele progresive fiind uriașă.

Completând gama de arcuri liniare și progresive și cele câteva modele de amortizoare spate parțial sau complet reglabile produse până acum, Hyperpro a lansat recent un model de furcă de față performantă, complet diferit din punct de vedere structural, de majoritatea modelelor stoc.

Acest model, produs inițial pentru Harley-Davidson, este destinat unei game largi de modele, în special motociclete naked de capacitate cilindrică mare, dar nu numai.

L-am rugat pe Peter van den Bogaard, specialistul firmei Hyperpro, să explice pentru toată lumea prin ce se deosebește furca și ce îmbunătățiri aduce.

Hyperpro

Mai jos este postată povestea apariției primei versiuni a furcii de față Hyperpro, destinată la început numai unor modele Harley-Davidson.

Noutăţile prezentate de HYPERPRO la Intermot 2016

Dacă nu aţi văzut toate testele, cursele moto, sau interviurile postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.


Vezi articolul integral

0 comentarii


Recommended Comments

Nu există comentarii.

Participa la conversatie

You are posting as a guest. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Adaugă un comentariu...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Creează O Nouă...