Jump to content
  • entries
    1,338
  • comment
    1
  • views
    69,784

Honda a patentat motocicleta alimentată cu hidrogen


Motobikes

242 views

 Share

Honda-hidrogen.png

Încurajat de planurile ambițioase ale guvernului nipon, care dorește să aibă pe străzi nu mai puțin de 40.000 de mașini alimentate cu hidrogen până în 2020, Honda a depus patentul unei motociclete roadster care să înglobeze tehnologia fuel-cell.

Alături de alte zece mari companii, precum Toyota sau Nissan, Honda vrea să beneficieze din plin de investițiile statului nipon în cele 160 de stații de alimentare cu hidrogen pentru a lua prim-planul industriei în pionieratul cu tehnologia fuel-cell.

Patentul depus de inginerii japonezi reprezintă un model roadster, respectând proporțiile unui motor tradițional de 750 cc. Un element important pe care l-am remarcat la desenul tehnic depus de Honda este utilizarea unei bascule monobraț, cel mai probabil cu un motor electric situat fix în zona de prindere a basculei pe cadru. De asemenea, ne așteptăm ca motorul electric să beneficieze și de o funcție de regenerare a energiei, un aspect tehnic foarte important pentru ciclistica unei eventuale motociclete.

Rămâne de văzut dacă patentul niponilor se va materializa curând într-un model de serie, dar ne așteptăm ca în 2019 cel târziu să vedem la unul din marile saloane moto conceptul unei motociclete Honda alimentate cu hidrogen.


 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...