Mergi la conţinut

Motobikes.ro

  • postări
    1.578
  • comentariu
    1
  • vizualizări
    88.186

Viitoarea generație Suzuki Hayabusa ar putea avea o transmisie semiautomată


Motobikes

251 vizualizări

Suzuki-Hayabusa.jpg

Conform publicației germane Motorrad, proaspăt patentata transmisie semiautomata Suzuki și-ar putea face debutul pe viitoarea generație a Suzuki Hayabusa, model care în 2019 împlinește 20 de ani de existență.

Au fost și vor continua să fie multe speculații privitoare la soluțiile tehnologice pe care Suzuki le va adopta pe viitoarea Busa. Inițial s-a vorbit despre un motor supraalimentat, pentru a rivaliza cu sport-touring-ul Kawasaki H2 SX. În cele din urmă, se pare că Busa va merge pe soluția clasică, a unui motor aspirat. Cvadricilindrul japonez va avea 1440 cmc și puterea estimată la 200 CP îl va plasa într-o luptă corp la corp cu Kawasaki ZZR 1400, respectând în același timp normele de emisii Euro 5.

Revenind la subiectul transmisiei, Suzuki a pantentat în Statele Unite ale Americii o cutie semiautomată care poate fi adaptată pentru montarea pe mai multe modele din portofoliu. Oficialii mărcii aveau deja patente în Japonia (2016) și Statele Unite (2017) pentru o cutie semiautomată adaptată patentelor pentru Suzuki Hayabusa. Schimbarea treptelor se va face clasic, prin acționarea cu piciorul, dar mecanismul intern (acționarea ambreiajului și cuplarea treptei de viteză) presupune descărcarea sarcinii din cutia de viteze prin decuplarea de la motor. Suplimentar, va exista un mecanism de acționare pe semighidonul din stânga. Sistemul este similar cu cel utilizat de Yamaha pe FJR 1300 AS, iar raportat la etalonul transmisiilor automate – Honda DCT – acesta va economisi câteva kilograme bune.


0 comentarii


Recommended Comments

Nu există comentarii.

Participa la conversatie

You are posting as a guest. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Adaugă un comentariu...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Creează O Nouă...