Mergi la conţinut
Autentifica-te  
  • postări
    483
  • comentariu
    1
  • vizualizări
    17.209

Verdict final: Ducati rămâne în portofoliul Audi

Autentifica-te  
Motobikes

73 vizualizări

Audi-Ducati.jpg

Conform Reuters, CEO-ul Audi, Rupert Stadler, a confirmat recent faptul că planurile nemților de a vinde Ducati au fost anulate după aproape doi ani în care eticheta „De vânzare” a fost tot pusă pe poarta mărcii din Borgo Panigale.

Ducati a intrat în portofoliul Audi în anul 2012, fiind în mod neoficial cadoul pe care CEO-ul Ferdinand Piech și l-a făcut la aniversarea a 75 de ani. Între timp, constructorul german a fost lovit de scandalul Dieselgate, iar Piech a fost înlăturat, iar Ducati a devenit un potențial bun de vânzare pentru acoperirea amenzilor.

Prețul de 1,5 miliarde de euro cerut de Audi a atras mulți potențiali cumpărători, de la Investments Bank Evercore, Grupul SIAC din China, Hero Motor din India, sau americanii Harley-Davidson și Polaris. Odată cu venirea noului CEO al VW Group, Matthias Muller, conglomeratul german a trecut printr-o serie de măsuri financiare, iar cele 10 miliarde de euro salvate au păstrat Ducati în grup deși oferte de la SIAC, Benetton și Bajaj au continuat să sosească.

Epopeea vânzării Ducati a luat sfârșit în Decembrie, când oficialii grupului Volkswagen au luat decizia finală de a păstra constructorul italian în portofoliu și de a investi în continuare în sectorul moto.

Imagine: www.motorrad.de


Autentifica-te  


0 comentarii


Recommended Comments

Nu există comentarii.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare

×