Mergi la conţinut

Freerider

  • postări
    5.566
  • comentarii
    0
  • vizualizări
    560.514

Gore au lansat jachetele C5 și C7 cu membrană ShakeDry


freeriderro

205 vizualizări

GORE_ShakeDry_C7_Stretch_4-1024x682.jpg?E greu de crezut că Gore-Tex împlinesc 50 de ani! În tot acest timp, inginerii de la Gore au îmbunătățit mereu produsele lor și au fost mereu cu un pas în fața concurenței. Cea mai avansată tehnologie a lor, ShakeDry, a fost lansată în 2015 odată cu jacheta Gore-Tex Active Cycling. De atunci au îmbunătățit mereu materialul și au oferit și alte produse confecționate din acesta cum e și jacheta 1985, care comemorează prima lor jachetă de ciclism.

GORE_ShakeDry_C7_Stretch_3-1024x682.jpg?Structura unică a materialului ShakeDry permite Gore să fabrice echipament foarte performant cu o greutate extrem de mică. O jachetă 1985 în mărimea M are aproximativ 100 g fără să sacrifice nimic din impermeabilitate și respirabilitate. Mai mult, se împacheteazaă mai mică decât o portocală. Pentru a ajunge la un astfel de nivel de performanță, membrana a trebuit reproiectată de la zero.

Spre deosebire de alte materiale laminate ce plasează membrana impermeabilă și respirabilă în interiorul unui alt strat exterior, jachetele ShakeDry au renunțat la stratul exterior, astfel că membrana e la suprafață.  Până și cele mai performante materiale laminate necesită un tratament hidrofob pentru a evita umezirea materialului exterior. Dar dacă membrana e plasată direct la exterior, structura cu pori denși ai ShakeDry respinge apa natural și poate fi practic uscată printr-o simplă scuturare, de unde vine și numele!

Pe cât de avansată e tehnologia ShakeDry, pe atât ea aduce provocări noi. Membranele tradiționale tip Gore-Tex sunt extrem de fragile, de aceea sunt laminate sub alte materiale mai rezistente pentru protecție. Alte companii cum e Columbia au rezolvat această problemă cu propriul lor material OutDry, dar acesta are textura de piele de delfin. Este greu, voluminos și respirabilitatea nu e foarte apreciată. În schimb materialul Gore e suplu, ușor și se ridică la standardele mărcii pentru respirabilitate și impermeabilitate.

GORE_ShakeDry_C7_Stretch_1-1024x682.jpg?O altă limitare a construcției materialului ShakeDry este numărul de culori. Datorită proprietății hidrofobe a materialului PTFE folosit la membrane, jacheta a fost disponibilă inițial doar în culoarea negru-asfalt. Nefiind o alegere perfectă pentru vizibilitate, Gore au găsit o metodă să ofere ShakeDry în nuanțe subtile de albastru și gri deschis la noua jachetă C7 Gore-Tex ShakeDry (279.99 $). Aceștia au integrat de asemenea elemente în culori vii pe brațe pentru a mări vizibilitatea noii jachete C5 Gore-Tex ShakeDry 1985 Viz (299.99 $). Multe dintre culori sunt deja disponibile la distribuitorii și pe pagina Gore, în timp ce restul vor fi disponibile până la finalul lunii aprilie.

GORE_ShakeDry_C7_Stretch_2-1024x683.jpg?Pentru Aprilie 2018, Gore au îmbunătățit jacheta lor de top Shakedry adăugând elemente flexibile Shakedry pe laterale și pe umeri. Noua jachetă C7 Gore-Tex ShakeDry Stretch promite să fie mai fixă fără a reduce confortul și mobilitatea. C7 e doar una dintre jachetele din colecția din ce în ce mai mare de echipament ce folosește noua membrană.

Nu doar lansarea jachetei C7 e noutatea pentru sezonul ce vine. De mai mulți ani, Gore a avut produsele împărțite între cataloagele de Ciclism și Alergare. Pentru 2018 produsele vor fi toate sub numele Gore Wear. Noua strategie este mai bine aliniată cu oferta de produse și de modul în care acestea sunt folosite de clienți, multe fiind utilizate atât la ciclism cât și la alergare. Acum clienții nu vor fi nevoiți să caute pe două pagini de internet ceea ce au nevoie.
Informații de pe bikerumor.com

Sursa: Freerider

0 comentarii


Recommended Comments

Nu există comentarii.

Participa la conversatie

You are posting as a guest. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Adaugă un comentariu...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Creează O Nouă...