Jump to content
  • entries
    5,179
  • comments
    0
  • views
    504,252

Bianchi au lansat Oltre XR3 Disc, primul lor model aero pe disc cu tehnologia Countervail


freeriderro

227 views

 Share

Bianchi-Oltre-XR3-Disc_Countervail-CV-caEste interesantă decizia Bianchi de a introduce frânele pe disc pe modelul de eșalonul 2 a cursierelor aero Countervail. Noua Oltre XR3 Disc a fost lansată zilele acestea, la timp pentru clasicele de primăvară.

Bianchi-Oltre-XR3-Disc_Countervail-CV-caPână acum, singura cursieră Bianchi de competiție cu frâne pe disc a fost modelul mai ieftin Aria Disc, lansat în toamnă la Eurobike. Acel model prelua câteva caracteristici aerodinamice ale modelelor de top Oltre, dar fără sistemul de amortizare a vibrațiilor CV Carbon. A mai existat și modelul endurance Infinito CV Disc ce folosește carbonul Countervail, dar pasionații de ciclism de șosea își doresc modele aero pe disc, așa că a fost nevoie de adaptarea modelelor Oltre.

Bianchi spun că noua Oltre XR3 Disc este combinația perfectă de performanță aerodinamică și control confortabil. Obiectivul este foarte clar, să se adauge puterea și modulația frânelor pe disc la modelul de succes aero Oltre, o frânare îmbunătățită însemnând menținerea mai bună a vitezei, frânare mai târziu și per total timpi mai mici în curse.

Bianchi-Oltre-XR3-Disc_Countervail-CV-caNoua Oltre XR3 Disc este construită pe baza modelului mai simplu și mai ieftin cu frâne pe jantă XR3 nu pe baza modelului mai scump XR4, folosit și de echipa LottoNL Jumbo. De fapt Oltre XR3 Disc folosește tehnologie de la toate modelele cu frâne pe jantă anterioare pentru a optimiza aerodinamica și comportamentul.

Bianchi-Oltre-XR3-Disc_Countervail-CV-caNoul cadru din carbon monocoque folosește un amestec de fibre high și medium modulus pentru a obține o greutate de 1150 g în mărimea 55 cm. Tehnologia Countervail este însă cheia succesului pentru această bicicletă. Folosind straturi de carbon special așezate și o rășină vâscoelastică, cadrele Bianchi amortizează 80% din vibrațiile de la șosea, reducând enorm oboseala ciclistului.

Bianchi-Oltre-XR3-Disc_Countervail-CV-caModelul pe disc folosește o furcă mai lată cu gât conic, ce permite rutarea internă a frânei față, greutatea acesteia fiind de 450 g. Ambele roți au ax thru de 12 mm și prinderi de etrier flat mount compatibile cu discuri de 140 sau 160 mm, dropout-urile fiind complet din carbon.

Bianchi-Oltre-XR3-Disc_Countervail-CV-caSeatstay-urile sunt aerodinamice dar destul de subțiri și se unesc cu toptube-ul într-un mod destul de tradițional. Tija de șa are același design aerodinamic integrat, cu offset de 10 sau 25 mm.

Bicicleta folosește un monobloc PF86, are rutare internă modulară a cablurilor cu tuburi de ghidare pentru furtunul de frână.

Bianchi-Oltre-XR3-Disc_Countervail-CV-caGeometria e identică cu cea a altor modele de competiție Bianchi, fiind disponibile 7 mărimi între 47 și 61 cm. Momentan este disponibilă doar combinația aceasta de culoare, negru mat cu celeste.

Bianchi-Oltre-XR3-Disc_Countervail-CV-caNoua Oltre XR3 Disc va fi disponibilă cu echipare Shimano Ultegra R8000 hidraulică și roți Fulcrum Racing 418 cu anvelope Vittoria Rubino Pro de 28 mm.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com


Sursa: Freerider

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...