Mergi la conţinut
Autentifica-te  
  • postări
    550
  • comentariu
    1
  • vizualizări
    20.037

Cum funcționează suspensia față a noului Yamaha Niken [VIDEO]

Autentifica-te  
Motobikes

97 vizualizări

Yamaha a publicat un videoclip interesant în care explică avantajele sistemului LMW (Leaning Multi Wheel) folosit pentru trenul de rulare față a noului roadster Niken, un model inovator, cu trei roți.

maxresdefault.jpg

Leaning Multi Wheel se referă la vehicule cu mai mult de două roți, înclinabile. Tehnologia a apărut pentru prima dată la producătorul din Iwata pe modelul Tricity, un scuter de dimensiuni mici, dar acum se produce în serie și prima motocicletă echipată cu un astfel de sistem, Yamaha Niken.

În clipul de mai jos, Yamaha explică modul în care funcționează trenul față al lui Niken în viraje și avantajele acestui tip de suspensie cu mecanism de direcție Ackermann, combinat cu suspensii Cantilever montate în exteriorul roților: acesta constă în două furci cu jambe inversate, reglabile la compresie și revenire.

Sistemul de direcție Ackermann constă într-un patrulater deformabil, folosit la scară largă în domeniul auto, mai ales la karturi. Acest sistem are un efect foarte bun pentru pilotajul sportiv: raza de bracaj a roții din interiorul virajului este mai mică decât cea a roții din exterior, grație înclinării diferite a roților față de planul vertical.

Practic, brațele de direcție ale roților față sunt înclinate astfel încât liniile imaginare care ar trece prin ele s-ar întâlni cu centrul axului roții spate. Această soluție a fost inventată de germanul Rudolf Ackermann în 1810. În 1878, francezul Jeantaud a rezolvat aceeași problemă printr-o soluție diferită, tot cu patrulater articulat.

Desigur, inginerii de la Yamaha au făcut numeroase studii și teste pentru a se asigura că senzațiile oferite de Niken în pilotaj să fie similare cu cele ale unei motociclete convenționale: unghiul maxim de înclinare al lui Niken este de 45 de grade.


Autentifica-te  


0 comentarii


Recommended Comments

Nu există comentarii.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare

×