Jump to content
  • entries
    1,468
  • comments
    0
  • views
    69,242

Campionatul European si Balcanic de Motocross – Et.1, Grecia 10-11.03.2018


FRM

504 views

 Share

EMX_65_1In acest sfarsit de saptamana s-au  desfasurat in Grecia, la Giannitsa, primele doua manse europene si balcanice de Motocross ale sezonului competitional 2018. Sportivii romani au avut prestatii foarte bune, reusind astfel sa aduca României locul III in clasamentul general pe natiuni.

Au urcat pe podium:

- Zoltan Ordog – locul I la clasa  EMX65 – Campionatul European

WhatsApp Image 2018-03-11 at 21.22.59- Marius Popovici Achim – locul II la clasa EMX85 – Campionatul European

- Adrian Raduta  (Antrenorul lotului national) – locul I la clasa MX1 – Campionatul European BMU

La clasa EMX 65 Zoltan Ordog a castigat prima sesiune de calificari a sezonului 2018 în fata lui Simon Ivandic din Croația și a lui Miroslav Dimitrov din Bulgaria. În prima jumătate a manșei I, sapte piloti au luptat pentru primele trei locuri.  Zoltan a reușit insa sa se impuna in fata bulgarului Miroslav Dimitrov și a lui Ofir Casey Tzemach din Israel. În mansa a II-a Zoltan Ordog nu a avut rival, reusind dubla in fata lui Miroslav Dimitrov. Trei piloți s-au luptat pentru a treia poziție, aceasta fiind adjudecata in final de Simon Ivandic din Croația. Câștigătorul general a fost astfel Zoltan Ordog, cu maxim de puncte în fața lui Miroslav Dimitrov și a lui Simon Ivandic.

WhatsApp Image 2018-03-11 at 17.56.54La clasa  EMX 85 sportivul grec Marios Kanakis a castigat calificarile urmat de Marius Popovici si Luka Kunic din Croatia. In prima mansa doi sportivi au dominat autoritar cursa: Marios Kanakis si Marius Popovici, care au facut un adevarat spectacol in lupta pentru prima pozitie. In ultima parte a cursei Marius face o greseala si cade. Reuseste sa reintre insa in cursa si se lupta pentru locul doi cu croatul Patrik Ujcic. In final sportivul local Marios Kanakis castiga, urmat de Marius Popovici si Ujcic. In mansa II, Marius pleaca foarte bine si conduce cursa, dar este in cele din urma prins si depasit de grecul Marios Kanakis. Pentru locul trei au luptat doi croati: Patrik Ujcic si Luka Kunic. Castigatorul general al clasei a fost astfel Marios Kanakis,  urmat de Marius Popovici si Luka Kunic.

Rezultatele complete sunt disponibile aici.

Articolul FIM Europe este disponibil aici.

Nu în ultimul rand, la aceasta prima etapa europeana si balcanica a sezonului 2018 toti sportivii români care au luat startul au avut prestatii foarte bune pentru care merita apreciate. Felicitari sportivilor Chiujdea Ioan, Aida Cojanu, Tataru Arthur, Poponut Andrei si Gradinaru Alexandru.


 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...