Jump to content
  • entries
    1,334
  • comment
    1
  • views
    69,550

Românul Jacopo Hoșciuc câștigă prima etapă a Campionatului Italian de Viteză la clasa PreMoto3


Motobikes

205 views

 Share

Printre piloții prezenți la prima etapă a CIV (Campionatul Italian de Motociclism Viteză), pe circuitul Misano Marco Simoncelli, s-au regăsit și doi piloți ai clubului arădean MRM, Jacopo Hoșciuc #06 (PreMoto3) și Luigi Morciano #100(Supersport). Jacopo este român și Luigi este pe jumătate român.

CIV-Misano-Round-02-Sunday-WUP-59.jpg?re

După clasarea istorică de sâmbătă pe podiumul clasei PreMoto3, Jacopo Hoșciuc încerca ieri să-și ia revanșa pentru înfrângerea la limită din prima etapă a stagiunii. Dacă sâmbătă a mai comis câteva mici greșeli, tânărul Hoșciuc a rulat fără greșeală astăzi și a obținut prima victorie românească din istoria campionatului italian de viteză.

CIV-Misano-Round-01-Saturday-RACE-3.jpg?

Pe același motor de 125 de cmc în doi timpi, Jacopo a plecat ca din tun ieri și a condus autoritar întrecerea, cu toate că, imediat în spatele său, Guido Fina și Philippo Bianchi au riscat totul pentru victorie pe finalul cursei. De altfel, cu doar trei viraje înainte de final, Jacopo a frânat foarte puternic și, grație unui stoppie de zile mari, și-a păstrat poziția fruntașă.

CIV-Misano-Round-01-Saturday-RACE-5.jpg?

Jacopo în ultimul viraj al cursei a doua la PreMoto3.

Grație rezultatului excelent de astăzi, Jacopo a preluat ștafeta de lider la clasa sa cu 45 de puncte, după desfășurarea primelor două etape din 2018. De asemenea, Honda se află și ea în fruntea clasamentului la constructorului, în fața prestigiosului constructor RMU.

CIV-Misano-Round-01-Saturday-RACE-6.jpg?

Victoria lui Jacopo Hosciuc este cu atât mai extraordinară, cu cât în warm up, motorul motocicletei sale a cedat. Cu toate acestea, echipa tehnică a lui Jacopo s-a mișcat repede și grație unui efort supraomenesc, tânărul nostru pilot a putut lua startul în etapa a doua de la clasa PreMoto3.

CIV-Misano-Round-01-Saturday-RACE-4.jpg?

Coordonat de la boxa şi aplicând strategia de cursa şi abordare a atacurilor şi de defensiva pusa la punct de echipă, Jacopo a mers ca la carte.

Jacopo #06: “Sunt foarte mulțumit de rezultat şi de cum am progresat pe Misano. Trecem în fruntea clasamentului şi îmi doresc cat mai multe victorii. Următorul circuit din calendar, Mugello îmi place şi abia aștept să vină cursa. Mulţumesc mult echipei fără de care nu eram aici, Mulţumesc echipei FlashMotor care mi-a făcut un motor extraordinar, fanilor care au venit din Romania, Lucian şi Vlad, şi lui Bence din Ungaria, sponsorilor şi familiei”.

Pe lângă rezultatul excelent al lui Jacopo de astăzi, consemnăm și o clasare în top zece a lui Luigi Morciano la clasa Supersport. Tânărul pilot italian cu origini românești a încheiat cea de-a doua întrecerii a weekend-ului de la Misano pe poziția a zecea.


 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...