Mergi la conţinut

Freerider

  • postări
    3.756
  • comentarii
    0
  • vizualizări
    206.997

Mitas 4 Islands 2018, etapa 3. Zi cu soare azi

Autentifica-te  
freeriderro

75 vizualizări

Zi cu soare azi la Mitas 4 Islands. După frigul, ploaia și noroiul de ieri, astăzi am avut și 24 de grade la concurs. Deși numită „etapa regină”, organizatorii au trebuit să scurteze tura de azi. Datorită ploilor din ultimele zile, o parte din traseu devenise impracticabilă, așa că a fost scoasă. La final, etapa regină a fost mai scurtă cu 10 km.

mitas-4-islands-2018-etapa-3-15.jpg?x206

Cu toate astea ziua nu a fost cu mult mai ușoară. Startul a fost din nou spectaculos, direct de pe ferryboat. După care însă, toată lumea s-a blocat pe prima urcare. Știam de anul trecut că traseul începe cu 3 km de cățărare brutală. Suprafața era macadam și pe alocuri beton umed. Pentru că era atât de abrupt, de multe ori roata spate se învârtea în gol. Mulți au și căzut.

mitas-4-islands-2018-etapa-3-11.jpg?x206

Restul zilei s-a desfășurat într-un ritm vilejios, atunci când aveam plat sau coborâre. Asta pentru că multe din urcări aveau și 17% înclinație. Așa că noi, amatorii, eram mai puțin vijelioși pe zonele astea. Însă atracția principală a maratonului din Croația este totuși peisajul special. Nicăieri nu mai pedalezi în concurs cu marea la stânga, drepata ta sau direct în față. În plus, terenul stâncos este iarăți deosebit. Astăzi chiar dacă ar fi plouat, greu ai fi găsit noroi pe traseu. Pe de altă parte, multe din porțiunile de coborâre, pot fi ușor catalogate drept trasee pentru enduro.

mitas-4-islands-2018-etapa-3-13.jpg?x206

Etapa de 65 km și 1500 m diferență de nivel a fost câștigată de echipa Kross Racing Team formată din Fabian Giger și Bartlomiej Wawak. Timpul lor a fost de 2 ore și 50 minute. Tot la categoria UCI, echipa formată din Bogdan Duca și Marton Blazso, a terminat de data asta pe locul 15 având un timp de 3 ore și 6 minute. La categoria Masculin, tot Vlad Urzică și Duță Ionel s-au clasat cel mai bine, timpul lor fiind de 3 ore și 40 minute. Dacă ieri fetele de la NoMad Alpinbike ieșise-ră pe 3 la Feminin, astăzi au avut o zi aproape la fel de bună, clasamentul găsindu-le pe locul 4 și cu timpul de 4 ore și 10.

Ultima etapă a maratonului Mitas 4 Islands, a 4a, va fi una scurtă, de doar 40 km. Va fi de fugă, în ciuda faptului că prima jumătate cuprinde două urcări mari. Asta pentru că a doua jumătate este în mare parte plată, conținând multe urcări și coborâri scurte, pe alei situate fix pe malul mării Adriatice.


Sursa: Freerider

Autentifica-te  


0 comentarii


Recommended Comments

Nu există comentarii.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare

×