Mergi la conţinut
  • postări
    914
  • comentariu
    1
  • vizualizări
    80.786

Cursurile de perfecționare moto organizate la Academia Titi Aur au reînceput


Tiberiu Troia

345 vizualizări

Inițiativa aparținând lui Răzvan Radu (Trăncanu), cursurile de perfecționare organizate la Academia Titi Aur au reînceput odată cu venirea verii timpurii.

cursurile de perfecționare

De câțiva ani, prietenul meu Răzvan, cunoscut în lumea moto ca Trăncanu, după tot felul de încercari în mai multe ramuri ale motociclismului de performanță, viteză pe circuit, supermoto, enduro, toate soldate cu prezențe onorabile pe podiumul campionatelor din țară, după niște ani de încercări în lumea spectaculoasă și riscantă a cascadoriilor (chiar dacă mișcarea stunt este la început în România), și-a găsit menirea devenind unul dintre cei mai respectați instructori moto.

Seriozitatea de care dă dovadă l-a recomandat și s-a alăturat echipei de profesioniști care activează la cea mai puternică școala de conducere defensivă auto din țară, Academia Titi Aur.

cursurile de perfecționare

Acolo, marele nostru campion i-a încredințat organizarea cursurilor moto, în acest moment existând trei module de pregătire, in funcție de cerințele cursanților.

Există un curs de pregătire “Pre racing”, posibil datorită celor peste 20 de ani în care Răzvan a fost prezent pe toate circuitele din țară și nu numai, un al doilea curs pentru cei care vor să facă pasul următor și să participe la competițiile supermoto și, în fine, cursul de conducere defensivă, siguranță și perfecționare, pe care, după părerea mea, ar trebui să-l parcurgă orice nou posesor de carnet de conducere categoria A și poate mulți dintre cei care conduc motociclete de ani buni, dar au avut ghinionul să urmeze cursurile unei școli mai puțin eficace.

cursurile de perfecționare

Am făcut o vizită pe pista Academiei, unde am găsit o grupă de cursanți pregătindu-se cu sârg.

Printre ei, prietenul Cristi Hrubaru, proaspăt posesor al unui superb Indian Chief Classic transformat în Vintage, elev disciplinat care urma toți pașii stabiliți de instructor, cu noua sa motocicletă de aproape 400 kg.

La curs participau proprietari de motociclete de tot felul, sportive, naked, chiar și supermoto și toți erau încântați de plusul pe care îl aduc cele 3 zile de instruire.

cursurile de perfecționare

Se pare că și autoritățile au fost convinse de necesitatea unor astfel de cursuri pentru cei care folosesc motocicleta profesional, astfel încât în curând vor începe cursuri pentru membrii echipelor SMURD din teritoriu, ca rezultat al succesului înregistrat de instruirea echipei SMURD București.

cursurile de perfecționare

Pentru cei care nu îl cunosc pe Răzvan Trăncanu, activitatea lui și colaborarea cu Academia Titi Aur, mai jos sunt câteva articole postate până acum.

De vorbă cu Răzvan Trăncanu despre mişcarea stunt în România

Supermoto, performanţă, neputinţă, dar şi o inimă de aur – Titi Aur

Dacă nu aţi văzut toate testele şi cursele moto postate până acum pe blogul POVEŞTI CU MOTOARE şi pe pagina de Facebook, sau dacă vreţi să urmăriţi materialele pe care le voi posta, calea cea mai sigură este să vă abonaţi la canalul YouTube.


Vezi articolul integral

0 comentarii


Recommended Comments

Nu există comentarii.

Participa la conversatie

You are posting as a guest. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Adaugă un comentariu...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Creează O Nouă...