Mergi la conţinut
Autentifica-te  
  • postări
    812
  • comentariu
    1
  • vizualizări
    38.988

Lorenzo își pierde controlul: „Doar eu și Marquez facem diferența!”

Autentifica-te  
Motobikes

83 vizualizări

Jorge a împlinit alaltăieri 31 de ani, dar nu prea are motive de sărbătorit. Într-un moment dificil al carierei, spaniolul pare să-și fi pierdut calmul. După ce l-a atacat în declarații pe Dovizioso, acum l-a luat la rând și pe managerul Carlo Pernat: „E un clovn”.

DcaqpxMW0AAdF1m.jpg

Lorenzo zâmbește la petrecerea de ziua lui, vineri, dar nu prea are motive de bucurie. Rezultatele cu Ducati întârzie să vină și discuțiile cu Suzuki stagnează din pricina pretențiilor financiare foarte mari ale pilotului din Mallorca.

Rezultatele întârzie să vină, viitorul este cam în ceață și Lorenzo pare să se fi pierdut cu firea. De curând, l-a atacat verbal pe Andrea Dovizioso („De ani de zile încearcă să mă submineze!”), apoi s-a lansat în afirmații destul de hazardate, având în vedere performanțele lui actuale („Doar eu și Marquez facem diferența!”).

Apoi, și-a tot schimbat declarațiile referitoare la Ducati GP18. „Această motocicletă este o capodoperă!”, spunea după testele de la Sepang. De ceva vreme, însă, spune că „GP18 are mai multe probleme decât GP17”.

Apoi i-a atacat pe cei care l-au criticat în ultima vreme. Joi, la Jerez, l-a cam luat la întrebări pe însuși Giacomo Agostini, apoi a trecut la renumitul manager Carlo Pernat, care s-a făcut „vinovat” de declarația că Lorenzo i-a abordat pe cei de la Suzuki (și nu invers). Pernat n-a spus nimic de rău despre Lorenzo, dar această declarație l-a enervat peste măsură pe riderul din Mallorca: „Carlo Pernat a spus că eu i-am abordat pe cei de la Suzuki? Toți știu ce credibilitate are el în ultimii ani. E clovnul sălii de presă. Trebuie să alegeți dacă să credeți un clovn sau un pilot care și-a demonstrat credibilitatea de-a lungul anilor. În toată cariera mea nu am abordat eu pe nimeni, nici la 125, nici la 250, nici în MotoGP și cu siguranță nu o să încep să o fac acum. Sunt unul dintre piloții cei mai rapizi și cu cel mai bun palmares din tot mondialul: echipele mă caută pe mine, nu eu pe ele.”

DcVeLJrVwAIY4pw.jpg

Lorenzo a fost pe podium anul trecut la Jerez.

Devine destul de clar că lipsa rezultatelor în afectează pe campionul spaniol, care visa să ia un titlu cu Ducati și, în schimb, se vede pus în aceeași dificultate în care era Valentino Rossi la vremea sa. Deja comparația cu coechipierul nu mai are rost, Dovi este mult peste Lorenzo din toate punctele de vedere. Devine un lucru sigur despărțirea de Ducati, căci Paolo Ciabatti a declarat: „Prioritatea noastră este să semnăm cu Dovizioso, pentru al doilea pilot rămâne să vedem, dar să continuăm în stilul acesta nu ar avea sens nici pentru noi, nici pentru Jorge.”

Lorenzo pleacă din poziția a patra a grilei la Jerez, fiind cel mai bine clasat pilot Ducati pe un traseu favorit pentru el, acolo unde anul trecut a obținut primul săi podium pentru marca din Bologna. Dar devine din ce în ce mai clar că un podium aici nu l-ar salva pe Lorenzo, căci acesta ar avea nevoie de o întorsătură completă de situație, cu podiumuri regulate, presărate eventual cu o victorie sau două, pentru a-i crește cota atât în ochii celor de la Ducati, cât și în cei ai altor potențiali angajatori, mai ales Suzuki.

Posibilitatea ca Lorenzo să rămână pe dinafară pentru un an, dacă nu ajunge la o înțelegere cu Suzuki, se conturează din ce în ce mai clar, în condițiile în care se pare că Jack Miller e foarte probabil să-i ia locul în echipa de uzină Ducati anul viitor.

3BANNER-MOTOBIKE.RO-aleasa.jpg


Autentifica-te  


0 comentarii


Recommended Comments

Nu există comentarii.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare

×