Mergi la conţinut

Freerider

  • postări
    4.412
  • comentarii
    0
  • vizualizări
    336.841

Bidon de umflat anvelopele tubeless sau de băut apă, de la MilKit

Autentifica-te  
freeriderro

137 vizualizări

Milkit-tubeless-tire-inflator-kit-bottleMontarea anvelopelor tubeless fără un sistem cu aer la presiune mare e de multe ori o sarcină aproape imposibilă… Mulți producători au azi în ofertă sisteme de asistență la montaj cu aer sub presiune, unul dintre ele este și milKit, cu o abordare interesantă a problemei. Acesta a fost lansat inițial pe Kickstarter, dar iată că e o realitate și va fi disponibil în câteva zile!

Milkit-tubeless-tire-inflator-kit-bottleDiferența față de zecile de sisteme de pe piață este că acesta e foarte simplu de folosit, foarte ușor, portabil iar bidonul poate fi folosit și ca sticlă pentru apă. Sticla mică de 0.5 l intră într-un suport de bidon în timp ce modelul mare de 0.75 l trebuie transportată în rucsac.

Milkit-tubeless-tire-inflator-kit-bottlePentru a umfla o roată trebuie scos capacul, băută apa și instalat capul Booster, un sistem ușor din plastic cu o valvă presta pentru umplerea recipientului și încă o valvă inversă presta pentru umflarea roților.

După umflarea bidonului la 120-160 psi, trebuie doar apăsat capul spre valva prinsă în jantă iar aerul va fi eliberat așezând rapid anvelopa pe roată.

În demonstrație se utilizează valvele milKit care au o valvă de cauciuc ce permite demontarea miezului valvei la umflare, permițând o trecere mai rapidă a aerului în anvelopă, după care valva nu lasă aerul să iasă afară.

Booster poate însă să fie folosit pe orice valvă normală, dar probabil cu o eficiență ceva mai scăzută, mai ales dacă miezul e blocat de lichid uscat. Oricum, se poate scoate miezul valvei, apoi se așează anvelopa iar acesta în general rămâne pe poziție și dacă aerul iese apoi afară, fiind umflată la presiunea finală după adăugarea miezului valvei.

Prețul unui kit Booster va fi în jur de 65 $ și va include și valvele milKit. Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com


Sursa: Freerider

Autentifica-te  


0 comentarii


Recommended Comments

Nu există comentarii.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare

×