Jump to content
  • entries
    1,334
  • comment
    1
  • views
    69,550

Kenan Sofuoglu va alerga pentru ultima dată în carieră la Imola


Motobikes

162 views

 Share

Kenan Sofuoglu, de cinci ori campion mondial la Supersport, se va retrage din competiții după etapa următoare a Campionatului Mondial, care se va disputa la Imola, în Italia.

Kenan_Sofuoglu.jpg

Pilotul turc în vârstă de 33 de ani va sărbători cu ocazia cursei de la Imola și aniversarea a 20 de ani de activitate competițională. Sofuoglu este de departe cel mai galonat pilot din toate timpurile în Mondialul de Supersport, cu cinci titluri mondiale la activ: 2007, 2010, 2012, cu Honda echipei Ten Kate, și 2015 și 2016, cu Kawasaki-ul echipei Puccetti Racing, pentru care aleargă și acum.

kenan-sofuoglu-in-action.jpg

Decizia de a se retrage la o vârstă nu foarte înaintată a fost determinată în primul rând de accidentările serioase din ultimul an și jumătate. Turcul s-a accidentat la mâna dreaptă la începutul sezonului trecut, ratând primele două etape, apoi a revenit puternic, cu cinci victorii și un loc doi la mijlocul sezonului, intrând din nou în bătălia pentru titlu. Dar o căzătură violentă la Magny-Cours, în Franța, a cauzat o fractură de șold foarte urâtă. Chiar și așa, Kenan a participat la ultima etapă din 2017, în Qatar, în încercarea de a lua al șaselea titlu, dar a reușit doar un loc trei – oricum o realizare monumentală, având în vedere că era departe de a fi complet refăcut.

Kenan-03.jpg

Și începutul acestui sezon l-a afectat pe Sofuoglu, după ce o căzătură a cauzat recidiva problemelor la șold. Astfel că multiplul campion mondial a hotărât să se retragă după etapa de la Imola a mondialului de Superbike/Supersport, care va avea loc weekendul viitor.

Acum, Kenan se va concentra pe mentorarea tinerelor talente, unul dintre acestea fiind tânărul Toprak Razgatlioglu, care aleargă acum în sezonul său de debut în Superbike. Cu 45 de victorii la activ, dintre care 43 în Supersport mondial, turcul este deja o legendă a sportului, nu numai prin rezultatele obținute, ci și prin stilul său dur și agresiv pe pistă, dar calm și prietenos în afara ei.


 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...