Mergi la conţinut

Freerider

  • postări
    4.416
  • comentarii
    0
  • vizualizări
    337.258

Tură în Natură anunță Miercurea Sibiului – Dobra – Jina Spring Climb ediția a 2a

Autentifica-te  
freeriderro

157 vizualizări

Prima ediție a acestei curse de cățărare de tip King of the Mountain a fost în 2017. La fel ca anul trecut, traseul va trece prin Valea Sebeşului împreună cu celebra căţărare Dobra – Jina. Pe această căţărare spectaculoasă de 5 km va avea loc un concurs unde va fi desemnat KOM şi QOM. Cei doi castogatori vor primii trofee speciale realizate de DacianaArt.

Dobra-Jina-Spring-Climb-2018-tura-in-nat

Organizatorul invită participanții duminică, 27 mai de la ora 11, să ia startul la această cursă cu plecare din Miearcurea Sibiului, în piaţa de lângă Primărie, la o tură mai specială doar pe asfalt, de 70 km. Se poate participa cu orice tip de bicicletă.

Detalii suplimentare găsiți pe evenimentul Facebook.

Dobra-Jina-Spring-Climb-2018-tura-in-natCățărarea are 5,1 km și 600 m diferență de nivel cu rampă medie de 8 %. O puteți vizualiza pe Strava aici.

Tura de 70 km pleacă din Miercurea Sibiului Piaţa Centrală, trece prin satele Gârbova şi Câlnic cu biserici fortificate, apoi prin Valea Sebeşului, prin satele tradiţionale Săsciori şi Şugag pentru a ajune la celebra căţărare Dobra Jina.

Dobra-Jina-Spring-Climb-2018-tura-in-nat

După ce participanții concurează pe acest segment pentru trofeul QOM şi KOM, se vor vizita satele păstoreşti din Mărginimea Sibiului Jina şi Poiana Sibiului. După care urmează o coborâre cu un peisaj uimitor prin Dobârca până la Miercurea Sibiului.

Dobra-Jina-Spring-Climb-2018-tura-in-nat

Traseul circuitului poate fi studiat mai jos.

Evenimentul este legat de conceptul pe care îl aplică asociația Tură în Natură, după modelul celor realizate în Spania sau Franţa în care un grup de priteni participă la o tură cicloturistică, concursul desfășurându-se doar pe cea mai importantă căţărare, în cazul evenimentului de față Dobra-Jina.


Sursa: Freerider

Autentifica-te  


0 comentarii


Recommended Comments

Nu există comentarii.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare

×