Jump to content
  • entries
    540
  • comment
    1
  • views
    72,817

pemotoare.ro

267 views

 Share

E o chestiune de sincronizare. Dacă ajungi când trebuie, chiar și un loc fără o frumusețe ieșită din comun ți se va părea magic.

Zilele astea sunt în vacanță. Am zburat, am închiriat un scuter. Ca să respir aer curat, să simt miros de fructe de mare înotând într-o farfurie cu paste și să-mi bucur simțurile. Scriu acest text de sub un lămâi, dintr-o grădină terasată de pe Coasta Amalfi – unul dintre cele mai frumoase locuri pe care pământul le oferă. Un exemplu de armonie dintre locul lăsat de Dumezeu și lucrul făcut de oameni. Totul se îmbină perfect, iar dacă vei vedea Positano de pe plajă vei înțelege asta.

Este un loc pe care-l recomand oricui, oricând. Stop. Nu oricând, pentru c-am mai făcut-o odată și n-am făcut bine. Le-am spus unor prieteni că treubuie neapărat să-l includă în tura lor cu motocicleta și-au făcut-o, în luna august, în miezul zilei. Unde totul e un dezastru, din cauza supra-populării cu turiști iubitori de selfie-uri în cele mai ciudate locuri. Șoseaua de coastă, încântătoare la apus de pe scuter, devine un calvar în miezul zilei, când afară sunt 35 de grade, tu ești pe-o motocicletă de 350 de kg cu tot cu pasager și nu poți să înaintezi din cauză că s-a întâlnit un autobuz c-o mașină într-un viraj și totul e blocat.

Șoseaua de coastă din Amalfi se vede în extra-sezon, de pe scuter, pe la apus.

positano-800x366.jpg

Positano

Pe Passo dello Stelvio trebuie să ajungi seara și să rămâi în vârf. Doar așa vei savura priveliștea magică din vârf în liniște – altfel, e plin de motocicliști, bicicliști, mașini. Iar dacă se pune și vreo ploaie…

Transfăgășanul nostru e bine să-l faci la prima oră, în timpul săptămânii, sau seara târziu. Ori toamna. Ca să te bucuri cum trebuie de virajele acelea perfecte ce urcă spre Bâlea dinspre Sibiu. Altfel, bâlci, grătare, tărăboi.

De fapt, ca să obții experiența perfectă și să iei cât mai mult dintr-un loc, ai trei elemente care trebuie să alinieze – locul în sine, lumina (cea de apus deschide inima) și numărul potrivit de oameni pe metru pătrat. Dacă le ai pe toate, atunci locuri pe care nu le-ai fi băgat vreodată în seamă se vor transforma în amintiri frumoase.


Articol preluat de pe site-ul pemotoare.ro

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...