Jump to content
  • entries
    1,333
  • comment
    1
  • views
    69,446

Casey Stoner: „Rossi este ca mine, fără electronică ar fi numărul 1!”


Motobikes

175 views

 Share

Într-un interviu pentru GPone.com, Casey Stoner și-a spus părerea despre starea actuală a Motomondialului. Printre declarațiile australianului se numără câteva care merită dezbătute.

casey-con-verga.jpeg

Colegii noștri de breaslă de la GPone.com au avut o discuție cu Casey Stoner cu ocazia unui eveniment organizat de Nolan, producătorul italian de căști care îl sponsorizează pe campionul de la antipozi de foarte mult timp. De altfel, scopul evenimentului era sărbătorirea împlinirii a 16 ani de relație fructuoasă între Stoner și Nolan. Iată cele mai interesante părți ale interviului:

Privind cursele, ce părere ai despre acest sezon de MotoGP?

„Furnizorul unic de pneuri, Michelin, și electronica universală au egalizat situația și de aceea avem curse spectaculoase, precum cea de la Assen. Dar, chiar și așa, tot cel mai rapid pilot face diferența: în Olanda, Marquez a câștigat din nou, confirmând binemeritatul său loc întâi în clasamentul general.”

Crezi că va putea cineva să îl oprească în drumul său către al șaptelea titlu?

„Sunt mulți piloți buni. Rossi și Vinales, pe Yamaha, reușesc să stea pe urmele Hondei lui Marquez, deși n-au câștigat deloc până acum. În acest moment, sincer să fiu, nu cred că Valentino are viteza necesară pentru a câștiga campionatul, dar rămâne un pilot de top , mereu pe primele poziții și adeseori pe podium. El este ca mine: dacă n-ar exista toate aceste sisteme electronice care influențează comportamentul motocicletei, dacă puterea ar fi controlată doar de încheietura pilotului, Rossi ar fi numărul 1 pe pistă.”

Ce părere ai despre sezonul echipei Ducati?

„Dovizioso a câștigat mult în 2017, făcându-i viața grea lui Marquez și pot să vă spun că victoriile dau dependență. Anul acesta a avut câteva probleme care l-au încetinit, dar sunt convins că Andrea se va bate pentru prima treaptă a podiumului din nou. Cât despre Jorge Lorenzo, acolo e altă poveste.”

Crezi că e păcat că pleacă de la Ducati?

„Cred că da. Jorge a trebuit să se reinventeze la Ducati, câștigând experiență în timp. Victoriile de la Mugello și de la Barcelona nu au venit din întâmplare: preferă viteza pe virajele lungi și în ambele situații a reușit să se distanțeze și să câștige cursa. Înainte ca sezonul să se încheie, Jorge ar putea să câștige din nou. Lorenzo și Ducati s-au despărțit prea devreme.”

Petrucci îl va înlocui.

„Îl cunosc bine pe Danilo și este un pilot foarte puternic. Petrux lucrează din greu în teste și dă indicații excelente mecanicilor în faza de dezvoltare a modelului Desmosedici și este rapid în cursă. Petrucci este mai rapid decât Miller. Este alegerea corectă pentru Ducati în 2019.”

Lorenzo, pe de altă parte, va fi alături de Marquez, în echipa de uzină Honda.

„Va fi o pereche explozivă, dar nu mă puneți să dau pronosticuri. Va fi cu siguranță distractiv, ca și cum am urmări un film la cinema, cu popcorn cu tot.”

3BANNER-MOTOBIKE.RO-aleasa.jpg


 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...