Mergi la conţinut

Freerider

  • postări
    4.416
  • comentarii
    0
  • vizualizări
    337.494

Merida lansează noul One-Twenty, complet reproiectat și cu versiuni din carbon

Autentifica-te  
freeriderro

158 vizualizări

2019-Merida-One-Twenty_carbon-trail-mounMerida urmează să introducă o versiune complet nouă a modelului lor de trail cu cursa de 120 mm, aceasta fiind mai ușoară, mai rezistentă și mai distractivă. Modelul One-Twenty se întoarce la rădăcinile MTB-ului, dorind să fie o bicicletă ce să satisfacă toate nevoile proprietarului, de la XC agresiv până la trail adevărat, iar cu trei versiuni din carbon și una din aluminiu pentru cadru bicicleta se va încadra într-o gamă largă de bugete.

2019-Merida-One-Twenty_carbon-trail-mounMerida și-au dorit să aibă o bicicletă polivalentă adevărată pentru trail, așa că au redesenat complet modelul One-Twenty. Acum suspensia spate reproiectată cu cursa de 120 mm e împerecheată cu o furcă de 130 mm fiind o bicicletă solidă pentru trail însă și una ușoară pentru maratoane lungi.

2019-Merida-One-Twenty_carbon-trail-moun2019-Merida-One-Twenty_carbon-trail-mounDin exterior bicicleta seamănă mult cu vechiul One-Twenty (care nici nu avea de fapt versiune cu cadru complet din carbon) și împarte cu acesta același design al suspensiei, folosind însă un amortizor trunnion.

2019-Merida-One-Twenty_carbon-trail-mounBicicletele din noua generație sunt mai rezistente, fiind folosiți rulmenți măriți pentru chainstay și pivotul principal.

2019-Merida-One-Twenty_carbon-trail-mounChainstay-urile sunt mai scurte cu 10 mm pentru a mări agilitatea iar spațiul pentru anvelope a crescut acum la 2.35 cu jante cu lățimea internă de 30 mm. Noile stay-uri au acum doar 435 mm pe modelele 29 (disponibile în mărimi S-XL) în timp ce modelele 27.5 au stay-uri de 430 mm (disponibile în mărimile S și M). Geometria e mai alungită pentru curse tehnice iar unghiul furcii la modelul 29 e mai mic cu 1.7 grade ajungând la 67.3 grade, ceea ce îl face stabil pe coborâri.

2019-Merida-One-Twenty_carbon-trail-mounPe lângă adaptarea la trasee mai agresive, trecerea la carbon salvează destul de mult la greutate. Chiar dacă bicicleta nu e proiectată ca fiind una ușoară, noul cadru CF4 e cu 400 g mai ușor decât vechiul One-Twenty.

2019-Merida-One-Twenty_carbon-trail-mounNoul One-Twenty e optimizat pentru transmisii 1x iar pivotul principal e plasat strategic pentru a optimiza folosirea foilor de 32T.

2019-Merida-One-Twenty_carbon-trail-mounBicicleta folosește un monobloc BB92, are butuci Boost, prindere de etrier post mount pentru disc de 180 mm pe spate și cuveți integrați pentru gât conic. Modelele din carbon sunt compatibile doar cu transmisii 1x în timp ce pe cadrele din aluminiu se poate monta și deraior față.

2019-Merida-One-Twenty_carbon-trail-mounDacă vechiul One-Twenty a fost disponibil doar cu cadru din aluminiu, noul model are trei opțiuni de cadru. Modelele de top One-Twenty 9000 și 8000 au același cadru cu ambele triunghiuri din carbon, cu brațul suspensiei din aluminiu. Greutatea anunțată pentru cadrul One-Twenty 9000 cu accesorii este de doar 2102 g în mărimea M și ajunge la 2417 g complet echipat.

2019-Merida-One-Twenty_carbon-trail-moun2019-Merida-One-Twenty_carbon-trail-mounModelul One-Twenty 6000 are același triunghi față din carbon dar triunghiul spate e din aluminiu pentru a reduce prețurile.

2019-Merida-One-Twenty_alloy-trail-mount2019-Merida-One-Twenty_alloy-trail-mountModelele din aluminiu vor fi mai multe, între One-Twenty 800 și 400, toate având un cadru nou din aluminiu LITE cu părți forjate din aluminiu 6061 și tuburi din 6066, toate având aceiași geometrie cu variantele din carbon.

Mai multe informați găsiți pe pagina producătorului.

Informații și imagini de pe bikerumor.com


Sursa: Freerider

Autentifica-te  


0 comentarii


Recommended Comments

Nu există comentarii.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare

×