Mergi la conţinut

Motobikes.ro

  • postări
    1.578
  • comentariu
    1
  • vizualizări
    88.185

Jorge Lorenzo în pole-position la Silverstone. Cursa clasei regină reprogramată pentru 13:30 ora României!


Motobikes

227 vizualizări

Ploaia a dat peste cap socotelile întregului padoc al Motomondialului la Silverstone, unde calificările au fost decise pe o pistă parțial udă și parțial uscată. Pe ploaie serioasă, apa nu se scurge bine la capătul liniei drepte Wellington, ceea ce i-a determinat pe organizatori să mute cursa clasei regină la ora locală 11:30 (13:30 ora României).

Dlc-Bl-X4AACbbH.jpg

Jorge Lorenzo a obținut pole-position-ul după două sesiuni de calificări foarte spectaculoase, la capătul cărora piloții care au ajuns la cel mai bun compromis ca stil de pilotaj între porțiunile complet uscate și cele ude serios, între virajele 6 și 10, au avut câștig de cauză.

Problemele au început încă din FP4. Când mai erau 12 minute din această sesiune, ploaia a început destul de serios și pista s-a udat complet. Mai mulți piloți au ieșit pe pistă cu pneuri de ploaie, pentru a evalua aderența în aceste condiții, având în vedere că se preconiza că întrecerea clasei regină de mâine avea să se desfășoare pe ploaie.

Toate bune și frumoase, doar că, la virajul Stowe, la capătul liniei drepte Wellington, se strânsese o ditai balta, din cauza problemelor de evacuare a apei. Acolo au căzut, printre alții, Alex Rins, Tito Rabat și Franco Morbidelli. Rabat a fost chiar accidentat la genunchi și s-ar putea să nu participe la cursa de mâine.

Ploaia s-a oprit, însă, și, după o pauză prelungită, s-a dat startul sesiunii Q1, într-o situație bizară. Pistă uscată complet, pe soare, cu excepția porțiunii dintre virajele 6 și 10. Piloții au ieșit cu gume de ploaie, care se distrugeau complet pe secțiunea uscată și necesitau răcire pe partea udă, între tururile rapide.

După un haos total, Bradley Smith și Alex Rins au avansat în Q2. În această sesiune, haosul a continuat. Marc Marquez nu și-a găsit forma obișnuită în condiții mixte și nu a impresionat foarte tare, în schimb candidați la pole-position păreau să fie Crutchlow, Zarco și piloții de uzină Ducati.

Rossi a avut o strategie defectuoasă, dar părea suficient de rapid să se poată bate pentru pole-position. Din păcate pentru Doctor, a așteptat prea mult pentru ieșirea în ultimul tur cronometrat și nu a mai prins acest tur, văzând steagul în carouri imediat ce a terminat turul de ieșire de la boxe.

Dovizioso a postat cel mai bun timp, dar acesta i-a fost suflat imediat de colegul său de echipă, neobișnuit de rapid în condițiile bizare ale pistei (acesta nefiind deloc un punct forte pentru spaniol).

După calificări, organizatorii, împreună cu Dorna, au luat decizia de a muta cursa clasei regină înainte de cele ale claselor mai mici. Astfel, după warm-up, care se va desfășura între 11:00 și 12:20 ora României, în ordinea MotoGP, Moto3, Moto2, vor urma cursele, cu cea a clasei regină fiind prima, la 13:30 ora României, apoi Moto3 la ora 15:00 și Moto2 la 16:30 (tot ora României). Asta pentru că, în condiții de ploaie, pista parte impracticabilă (cel puțin pentru motocicletele clasei regină) din cauza problemelor de evacuare a apei de la capătul Wellington Straight.

3BANNER-MOTOBIKE.RO-aleasa.jpg


0 comentarii


Recommended Comments

Nu există comentarii.

Participa la conversatie

You are posting as a guest. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Adaugă un comentariu...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Creează O Nouă...