Mergi la conţinut

Freerider

  • postări
    5.545
  • comentarii
    0
  • vizualizări
    557.595

Test – șlapi de off-road Gumbies


freeriderro

239 vizualizări

Când am fost întrebați dacă dorim să testăm o pereche de șlapi, am fost puțin reticenți negăsind o legătură directă cu bicicleta. Însă la vederea produsului părerea s-a schimbat. Șlapii Gumbies care urma să îi primim nu erau orice șlapi ci unii speciali, de off-road.

Când spui „șlapi” probabil nu vezi altceva în afară de plajă sau bazin, însă la Gumbies e diferit, îi vezi utili la mult mai multe activități. Văzându-le talpa atât de robustă, am spus că sunt perfecți, nu pentru a merge neapărat pe bicicletă cu ei ci pentru a-i avea cu tine în bagaj și purta după bicicletă, într-o tură de bikepacking, după concurs sau după tura de alergare. Cine practică știe cât de plăcută este senzația de picior liber după ce l-ai ținut „în frâu”, în pantofii de concurs, fie că-i vorba de mtb, ciclism șosea sau alergare pe potecă. Gumbies fiind însă off-road îi poți purta în regim recreațional, și pe teren accidentat fără să-ți fie teamă că-i rupi sau te accidentezi.

Aceasta fiind situația, am primit la test o pereche de Gumbies Islander Canvas Retro. Trebuie spus că există multe opțiuni de culori, bărbătești și de damă, toate aplicate pe același „șasiu” robust pe care-l poți folosi în orice situație, așa cum am aflat și eu.

test-review-slapi-flip-flop-Gumbies-07.j

Timp de două săptămâni am folosit șlapii intens și peste tot: la plajă, la plimbare, în supermarket, la duș, la restaurant, pe munte, la condus mașina, la terasă, la baie, la cumpărături, la piscină, în hidrobicicletă și evident, pe bicicletă. De asemenea, i-am folosit pe toate suprafețele de „rulare”. De la asfalt și pavaj la nisip, iarbă, pietriș și stâncă. Practic a fost singura pereche de încălțăminte folosită în concediul din Grecia, continuu timp de 14 zile.

test-review-slapi-flip-flop-Gumbies-16.j

Ca o paranteză, partea amuzantă a fost că aproape imediat ce am primit la test perechea de Gumbies Islander Canvas Retro, la vederea lor șoția a fost imediat cucerită. Și ea este iubitoare de outdoor. Fiind în căutarea unei perechi de încălțăminte confortabilă pentru “după efort”, dar suficient de rezistentă pentru a o purta cam peste tot, șlapii Gumbies au apărut la țanc. Așa că și-a comandat și ea o pereche, modelul de damă Gumbies Islander Canvas Purple Hibiscus.

test-review-slapi-flip-flop-Gumbies-12.j

Gumbies este o companie cu origini în Australia. Fondatorul Michel Maurer, și-a dorit o pereche de încălțăminte care să-i ofere liberate de mișcare, dar care să nu-i restrângă aria de utilizare. Primii săi flip-flopi foloseau pentru talpă anvelope auto, confirmând practic ce am observat și eu, că șlapii au fost concepuți pentru off-road și outdoor.

test-review-slapi-flip-flop-Gumbies-03.j

Construcția lor este solidă. Talpa este fabricată din cauciuc reciclat întărit cu iută pentru a obține rezistența de care ai nevoie în off-road. Interiorul este completat cu spumă Eva pentru a avea și confortul necesar la parcurgerea distanțelor lungi. Totul este acoperit cu pânză, interfața ideală dintre încălțămite și pielea piciorului. Curelușele sunt tot din pânză, așadar avem și aici confort complet. Însă cel mai frumos este faptul că selecția de culori și modele este foarte variată și foarte atractivă. Sunt perfecți pentru sezonul cald.

test-review-slapi-flip-flop-Gumbies-15.j

Confortul a fost la superlativ. Așa cum am spus și mai sus, timp de două săptămânii i-am purtat continuu, fără a obține nici măcar o bătătură. Doar când dormeam, când eram în apă și când stăteam la plajă îi dădeam jos din picioare. În rest erau folosiți în continuu. Au fost utili întotdeauna și doar la alergare nu i-am simțit siguri în picioare, lucru normal dealtfel.

În concediu, evident că am avut cu noi și biciclete pe care le-am folosit fie pe munții din zonă fie la plimbări scurte prin stațiunile de la mare. Am avut șlapii și pe bicicletă și, deși nu cred că au fost gândiți neapărat pentru asta, i-am folosit cu succes și la pedalare, însă doar pentru ture scurte, de relaxare. Talpa rezistentă este similară cu cea a pantofilor, așa că șlapii vor fi suficient de stabili pe pedale. Nu-i recomand neapărat pentru activitatea asta însă pentru ture scurte și relaxare pe bicicletă, sunt cât se poate de buni.

test-review-slapi-flip-flop-Gumbies-02.j

S-au comportat bine și la ud. Au fost nenumărate ocazii când am intrat cu ei în apa sărată. N-au avut nicio problemă, uscarea fiind rapidă. După o utilziare de două săptămâni culoarea părea că s-a șters puțin însă era practic doar sarea depusă. Reîntors din concediu, după o spălare în curte cu furtunul și detergentul de bicicletă, culorile au revenit la normal.

test-review-slapi-flip-flop-Gumbies-14.j

Șlapii Gumbies Islander Canvas Retro mi-au plăcut foarte mult. I-am găsit excelenți pentru a fi purtați fie după efort, după un concurs, fie în orice situație când ești în natură și nu vrei să fii “constrans” de sandale sau pantofi. La fel de buni sunt să-i ai la tine și într-o tură de bikepacking. Greutatea lor este acceptabilă, cu 153 grame pentru mărimea 44 și 123 grame pentru mărimea 37 de damă. Așadar buni de avut în rucsac, în locul altor pantofi de schimb pentru seară, care ar putea fi mai grei și mai incomozi. Construcția flip-flopilor este robustă, cusăturile sunt excelente, iar după două săptămâni de folosire continuă, inclusiv pe munte, talpa nu prezintă urme de uzură. Sunt făcuți să reziste „1000 de mile”, așa cum este practic și sloganul companiei.

  • Importator: SportAddict
  • Preț la data publicării testului: 139 Lei

Sursa: Freerider

0 comentarii


Recommended Comments

Nu există comentarii.

Participa la conversatie

You are posting as a guest. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Adaugă un comentariu...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Creează O Nouă...