Mergi la conţinut

Freerider

  • postări
    4.649
  • comentarii
    0
  • vizualizări
    378.893

Graphene – În curând vom avea echipament cu circuite electronice integrate

Autentifica-te  
freeriderro

128 vizualizări

Lansat în 2004, acest „material minune” sintetic este cel mai rezistent de pe planetă. Graphen-ul are proprietăți fantastice fiind în același timp și incredibil de subțire, doar un atom lățime. Cu Graphenul, noi am intrat în contact în 2016, cu ocazia testării anvelopelor Vittoria Corsa și Mezcal. Astăzi Graphenul a ajuns departe, folosit fiind în tot felul de domenii. În același timp însă nu-l vedem răspândit peste tot, motivul fiind prețul încă destul de mare pentru producție.

Graphene-haine-echipament-smart.jpg?x206

Se pare însă că viitorul grafenului va sta în special în integrarea sa în haine, pentru a obține echipament „smart”. Imaginați-vă doar senzorul de puls inclus în tricoul de ciclism sub forma unor circuite integrate extrem de subțiri și robuste, rezistente la frecare, soare, ploaie, transpirație și nenumărate spălări. Există însă și senzori pentru măsurarea nivelului acidului lactic care determină crampele. Și acesta ar putea fi integrat.

Graphene-haine-echipament-smart-foto-uni

Se pare că pentru 2019 sunt anunțate primele haine „smart”, care vor putea inclusiv să comunice între ele. Astfel de echipament va putea fi produs relativ ușor întrucât grafenul este ușor de printat pe țesătura hainei. Grafenul va fi ideal de folosit și mulțumită proprietăților sale conductoare de electricitate excelente.


Sursa: Freerider

Autentifica-te  


0 comentarii


Recommended Comments

Nu există comentarii.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare

×