Mergi la conţinut
Autentifica-te  
  • postări
    831
  • comentariu
    1
  • vizualizări
    41.179

Nouă lucruri de reținut după etapa de MotoGP de la Phillip Island

Autentifica-te  
Motobikes

148 vizualizări

Iată câteva aspecte care merită reținute după etapa de Motomondial din Australia.

Dqkuh0YWwAA80g_.jpg

În 2019, sesiunile de MotoGP vor urma după cele de Moto2

Se vorbea despre asta de ceva vreme: mutarea sesiunilor clasei regină după Moto2 și în primele două zile de antrenamente libere și calificări, pentru a avea aceleași condiții la nivelul asfaltului ca în cursa de duminică. Asta pentru că guma Dunlop lăsată de motocicletele clasei medii înainte de cursa clasei mari poate schimba destul de mult felul în care piloții simt aderența. Și, dacă simțeau pentru prima dată acest lucru în cursă, socotelile lor puteau fi date peste cap destul de mult.

Stefan Bradl îl înlocuiește pe Cal Crutchlow

Operat vineri după fractura la nivelul tibiei drepte, Cal Crutchlow va mai suferi o intervenție chirurgicală (tot la Melbourne). Nu va alerga la Sepang și, probabil, nici la Valencia. Motocicleta sa va fi încredințată pilotului de teste Honda, Stefan Bradl.

Marquez pierde… la tenis de masă

La Phillip Island, echipa lui Marquez a organizat un turneu de tenis de masă. Ca toți sportivii de acest nivel, Marquez vrea să câștige orice joc. Dar ping-pongul nu este punctul său forte. „Am pierdut meciurile împotriva tuturor mecanicilor, nu am câștigat nici măcar o partidă. Eram în culmea furiei,” povestește campionul mondial.

Alberto Puig: „Marquez poate încă să mai progreseze.”

Alberto Puig, managerul echipei Repsol Honda, nu are dubii: cea mai mare parte a meritului pentru succesul din 2018 îi revine pilotului, nu motocicletei. Conform lui Puig, Marquez a făcut diferența: „Este deja la un nivel foarte înalt, dar nici el nu știe încă unde este limita sa; cred că peste încă vreo doi ani vom vedea cu adevărat ce poate face.”

Dqa_g-KXgAEzDG7.jpg

Marquez îl omagiază pe Mick Doohan

Marc Marquez a obținut al cincilea titlu alături de Honda în clasa regină, egalându-l pe Mick Doohan. Marquez și Doohan s-au întâlnit la Phillip Island, iar campionul australian a declarat: „Poate să bată o mulțime de recorduri.” Marc a vrut să-l omagieze pe Mick, purtând sâmbătă și duminică mănuși și cizme în culorile „replica” ale campionului australian.

Rossi: „Cea mai frumoasă amintire este cursa de la Barcelona din 2009”

În conferința de presă de joi, Rossi a fost întrebat care este cea mai frumoasă bătălie din cariera sa. Iată ce a spus italianul: „Au fost multe bătălii foarte frumoase, dar cea mai importantă pentru mine a fost cea de la Montmelo din 2009: eu și Lorenzo ne-am luptat încă din FP1 și lupta a ținut până la ultimul viraj al cursei. De aceea mi se pare cea mai frumoasă.”

Pedrosa va fi doar pilot de teste pentru KTM, nu va alerga ca wildcard

După ce Pedrosa a semnat contractul de pilot de teste pentru KTM pentru următoarele două sezoane, mulți au speculat că îl vom vedea pe spaniol în câteva curse, ca wildcard, cum a fost cazul cu actualul pilot de teste, Mika Kallio. Această probabilitate a fost eliminată complet de Mike Leitner, directorul tehnic de la KTM, care a spus că în contractul lui Dani sunt doar testele, nu și curse.

Lorenzo și Pirro merg în Malaezia

La Sepang va merge Jorge Lorenzo, împreună cu pilotul de teste Michele Pirro, gata să se suie în șaua motocicletei Ducati Desmosedici în caz că Lorenzo nu va putea alerga, fiind încă afectat puternic de accidentarea la mână.

DqZ64DiXcAElZfz.jpg

Topul căzăturilor pe 2018

S-a căzut mai puțin la Phillip Island în 2018 decât în anii precedenți: au avut loc 69 de căzături anul acesta, la toate categoriile, față de 86 anul trecut și 90 în 2016.

Iată câte căzături au acumulat unii dintre piloții clasei regină: Marquez – 20; Bautista – 19; Crutchlow – 17; Morbidelli – 10; Rins – 10; Pedrosa – 9; Iannone – 7; Zarco – 7; Lorenzo – 6; Rossi – 5; Dovizioso – 4 (toate în cursă!); Petrucci – 4; Vinales – 2.

3BANNER-MOTOBIKE.RO-aleasa-1.jpg


Autentifica-te  


0 comentarii


Recommended Comments

Nu există comentarii.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare

×