Mergi la conţinut
Autentifica-te  
  • postări
    827
  • comentariu
    1
  • vizualizări
    40.591

EICMA 2018: Harley-Davidson dezvăluie motocicleta electrică LiveWire în varianta de serie

Autentifica-te  
Motobikes

120 vizualizări

Harley-Davidson a prezentat la EICMA varianta de serie a modelului LiveWire, prima motocicletă electrică produsă vreodată de constructorul din Milwaukee.

18_LiveWire_16.2935aa77.jpg

Noul LiveWire, care va fi comercializat în 2019, este doar primul dintr-o serie de modele cu propulsie electrică pe care le pregătește Harley-Davidson, conform lui Marc McAllister, Vicepreședintele departamentului de Planificare și Portofoliu Produse al constructorului din Wisconsin.

50055_115th_BC2_181485.2935aa77.jpg

Modelul de serie LiveWire a fost confirmat pentru prima dată la finalul lunii iulie. Atunci, Harley-Davidson anunța planurile de a contribui la formarea următoarei generații de rideri. Ca parte a acestui plan, producătorul american intenționează să investească masiv în propulsia electrică pentru motociclete. Planul este să existe o gamă completă de modele electrice până în 2022.

Viziunea din spatele modelului de serie LiveWire a început în 2014, odată cu conceptul Project LiveWire. După experiențele din turul demonstrativ Project LiveWire și după un proces intens de dezvoltare, Harley-Davidson prezintă acum varianta de serie a primei motociclete electrice produse în Milwaukee.

18_LiveWire_05.2935aa77.jpg

Harley-Davidson LiveWire este propulsat de un motor electric cu magneți permanenți care produce cuplul maxim instantaneu, imediat ce manșonul de accelerație este răsucit, pentru un maximum de accelerație. Motorul este amplasat jos, pentru a coborî cât mai mult centrul de greutate, cu beneficii pentru manevrabilitate. Sunetul produs de LiveWire este gândit să crească în tonalitate și volum pe măsură ce motocicleta accelerează – un sunet nou care reprezintă puterea mare, dar dezvoltată lin, a modelului LiveWire.

18_LiveWire_14.2935aa77.jpg

Ciclistica este gândită pentru a livra manevrabilitate în oraș și pe viraje. Grupul motopropulsor are funcție portantă în cadrul de aluminiu, pentru un plus de rigiditate, iar LiveWire are suspensii reglabile Showa față-spate. Monoamortizorul spate este un Showa BFRC-lite, iar furca este Showa SFF-BP.

Frânele au etriere față Brembo Monobloc, cu discuri de 300 mm. ABS și controlul tracțiunii sunt în echiparea de serie, iar pneurile au dimensiuni de motocicletă sport (120 față, 180 spate). Există și șapte moduri de pilotaj selectabile de la ghidon, patru fixe și trei definibile de către utilizator.

50056_115th_BC2_181485.2935aa77.jpg

Bordul este un ecran TFT amplasat deasupra ghidonului. Acesta are unghiul de înclinare reglabil și are conectivitate Bluetooth, poate asigura navigație, muzică și multe altele.

Bateria lui LiveWire are o baterie principală RESS (Rechargeable Energy Storage System) compusă din celule litiu-ion, într-o carcasă din aluminiu. Există și o baterie mică, auxiliară, de 12V (tot litiu-ion) pentru lumini, comenzi, claxon și bord. Încărcarea se poate face printr-o intrare Level 1, care se cuplează la o priză normală de casă, dar există și intrări Level 2 și Level 3, printr-un conector SAE J1772 (SUA) sau CCS2-IEC tip 2 pe piețele din restul lumii. Toți dealerii Harley-Davidson care vor vinde modelul LiveWire vor avea o stație de încărcare publică.

Estetic, accentul este pus, ca de obicei, pe motor, în tradiția Harley-Davidson. Carcasa bateriei, din aluminiu turnat, are aripioare de răcire funcționale, care au și rol estetic.

Harley-Davidson LiveWire va fi disponibil de anul viitor, iar prețurile și procesul de pre-comandă vor fi publicate în ianuarie 2019.


Autentifica-te  


0 comentarii


Recommended Comments

Nu există comentarii.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare

×