Mergi la conţinut

Freerider

  • postări
    4.656
  • comentarii
    0
  • vizualizări
    382.305

Rezultatele sezonului 2018 – Dinamo-BikeXpert Racing Team

Autentifica-te  
freeriderro

142 vizualizări

Odată cu trecerea în noul an, mai precis noul sezon, echipele de ciclism trag linie şi trasează noile obiective. Pentru Dinamo-BikeXpert Racing Team sezonul s-a încheiat bine, din 2018 fiind prima şi singura echipă UCI din România, participând la majoritatea competiţiilor din calendarul Federaţiei Române de Ciclism, aproximativ 60 de concursuri.

bikexpert-racing-team-2018-foto-Brindsa-foto Brîndușa Mutoiu

De-a lungul anului echipa a avut peste 100 de clasări pe podium, la competiţii din întreaga ţară. Ede Molnar este unul din cei mai de succes ciclişti. Câteva din cele mai importante rezulate ale sale sunt: Campion Naţional, Elite – Campionatul Naţional de Mountain Bike Maraton; Campion Naţional, Elite – Campionatul Naţional de Mountain Bike Eliminator; Vicecampion Naţional, U23 – Campionatul Naţional de Mountain Bike XCO; Vicecampion Balcanic, XCO, U23; Câştigătorul Cupei Naţionale de XCO, U23.

bikexpert-racing-team-2018-foto-Traian-Ofoto Traian Olinici

Attila Malnasi, un alt ciclist cu rezultate speciale, se poate mândri şi el cu un sezon bun. Malnasi a obţinut Locul 3 (medalie de bronz U23) la Campionatul Naţional de Mountain Bike XCO; locul 2 la Cupa Naţională de XCO, U23; locul 2 la Cupa Naţională de XCM, U23.

Jozsef-Malnasi-Attila.jpg?x20673foto Ana Maria Tănăsescu

Apoi Alexandru Stancu are un loc 3 la Cupa Naţională de XCM elite fiind şi câştigător la Prima Evadare, unul dintre cele mai vizibile competiţii din România. De asemenea, Karina Bonta şi-a adjudecat locul 3 la Cupa Naţională de XCM, elite şi tot 3 la Cupa Naţionala de XCO, elite.

bikexpert-racing-team-2018-foto-Traian-Ofoto Traian Olinici

Şi la categorie de vârstă mai mică, echipa şi-a înscris în palmares câteva rezultate. Eduard Kubat a devenit Vicecampion Naţional cadeţi, la Campionatul Naţional de Mountain Bike XCO şi a obţinut Locul 2 la Cupa Naţionala de XCO cadeţi. David Cristea a devenit Vicecampion Naţional juniori la Campionatul Naţional de şosea, Tudor Căzăceanu a obţinut locul 2 la Cupa Naţională de XCO juniori, iar Alexandru Belgiu se poate mândri cu un loc 2 la Cupa Naţională de XCO, Juniori. Rezultatele bune se datorează în mare parte şi activităţii intense de la MTB Academy, şcoala de mtb pentru copii înfiinţată şi coordonata de BikeXpert Racing Team.

La secţiunea „concursuri exotice”, echipa are în palmares şi o clasare la maratonul mtb Absa Cape Epic, din Africa de Sud, considerat cel mai greu concurs de MTB pe etape din lume. Karina Bonta şi Răzvan Jugănaru au concurat la categoria mixt obţinând locul 12. Poate nu pare o clasare deosebită însă trebuie ţinut cont de faptul că aici concurenţa şi ambiţiile sunt la cel mai înalt nivel, Karina şi Răzvan concurând cot la cot cu elitele lumii.

bikexpert-racing-team-2018-foto-sportogr

Dinamo-BikeXpert Racing Team a avut peste 10 convocări a sportivilor Ede Molnar, Attila Malnasi şi Eduard Kubat în Echipa Naţională de MTB în procesul de calificare a României la Olimpiada de la Tokio din 2020. În acest sens, Ede Molnar este unul dintre cei 3 sportivi români care punctează în calificări, alături de Vlad Dascălu de la Brujula Bike Racing Team şi Lucian Logigan de la Scott Geiger Team.

Şi categoriile Master, Amatori şi Copii de la BikeXpert Racing Team au avut un sezon reuşit. Câteva din cele mai importante rezultate din 2018 le-au obţinut Ciprian Comişan – Campion Naţional la Campionatul Naţional de Mountain Bike Maraton; Daniel Bostan – Vicecampion Naţional la Campionatul Naţional de Mountain Bike Maraton şi câştigătorul Cupei Naţionale de XCM; Andy Brunner – la 64 de ani, veteranul echipei, a obtinut bronz la Campionatul Mondial de Downhill; Mihai Brînză este Campion Naţional la numai 10 ani (MTB şi şosea), iar Daria Duca  este Vicecampioană Naţională la 14 ani (MTB şi şosea).

bikexpert-racing-team-2018.jpg?x20673

Pe lângă activitatea competiţională, echipa este implicată şi în organizarea a trei dintre cele mai importante competiţii de Mountain Bike din România: Maratonul Vinului de la Urlaţi, cu 1200 participanţi, BikeXpert Alpine Challenge – Campionatul naţional de XCM de la Pucioasa, cu 480 participanţi şi Bucureşti MTB Race – Cupa Naţională de MTB Copii (etapa 5), cu 270 de concurenţi, participarea fiind limitată la acest număr.

Noutăţile sezonului 2019 se rezumă momentan la faptul că Dinamo-BikeXpert Racing Team nu mai prelungeşte contractul cu Attila Malnasi în schimb cooptat a fost Gerhard Moldansky.

Gerhard-Moldansky-foto-Traian-Olinici.jpfoto Traian Olinici

Sursa: Freerider

Autentifica-te  


0 comentarii


Recommended Comments

Nu există comentarii.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare

×