Jump to content
  • entries
    540
  • comment
    1
  • views
    72,774

Studiu: mersul pe motocicletă reduce stresul și crește concentrarea


pemotoare.ro

294 views

 Share

E demonstrat științific. Mersul pe motocicletă este benefic pentru sănătate: crește adrenalina și scade cortizolul, hormon asociat cu stresul. O tură cu motorul dă aceleași rezultate ca un exercițiu la sală. 

Un studiu realizat de un institut de Neuroștiințe și Comportament ne confirmă ceea ce știam deja – mersul pe motocicletă este una dintre cele mai plăcute activități și are un efect befic asupra sănătății tale – te relaxezi, îți crește adrenalina, dispare stresul și te concentrezi la șoseaua din fața ta, fără mailuri, telefoane sau Facebook. Studiul a fost comandat de Harley-Davidson, dar suntem siguri că rezultatele sunt pozitive indiferent de tipul motorului. Ba mai mult decât atât, e foarte probabil ca nivelul de adrenalină să crească în cazul unei ture rapide cu o motocicletă sport sau în timpul unui tur pe circuitul de motocross. Dar pentru asta ar trebui să avem un alt studiu. 

2.vaughn.jpg

Cercetătării au ales un traseu de 22 de mile, în condiții normale, și un grup de motocicliști experimentați. Au analizat apoi activitatea creierului și a hormonilor motocicliștilor înainte, în timpul și după tură. În studiu au înclus alte două activități: condusul mașinii și odihna. Rezultatele indică o creștere a concentrării și a rezistențeii la factorii care te distrag. În plus, mersul pe motocicletă produce o creștere a adrenalinei (30%) și a pulsului (11%) și reduce nivelul cortisolului cu 30%. – genul de rezultat pe care l-ai avea dupa un exercițiu ușor la sală. 

Totodată, o tură cu motorul te trezește la viață – cam la fel ca o ceașcă de cafea. 


Articol preluat de pe site-ul pemotoare.ro

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...