Jump to content
  • entries
    5,185
  • comments
    0
  • views
    504,534

Învață să te dai mai bine pe bicicletă în sezonul șase al MTB Skills and Boot Camp!


freeriderro

152 views

 Share

Un nou sezon de ciclism se află înaintea noastră. Chiar dacă acțiunea pare încă departe, e doar o chestiune de timp până când ne vom alinia la startul primului concurs sau ne vom pregăti nerăbdători pentru prima tură serioasă pe bicicletă. Dacă te întrebi ce poți face diferit față de sezonul trecut, avem câteva propuneri: vrei să fii mai bun(ă) decât anul trecut? Vrei să fii mai sigur(ă) pe tine și pe bicicleta ta? Sau poate vrei să te bucuri de peisaje splendide? Să cunoști oameni noi, cu aceeași pasiune, mountain-biking-ul? Vrei să strabați sate pitorești, să îți provoci limitele, dar fără să îți asumi riscuri inutile? Le vom face pe toate acestea în sezonul șase al MTB Skills and Boot Camp, tabăra de tehnică MTB, organizata de Marc Sandu împreună cu Freerider.ro, pe plaiurile dimprejurul Câmpulung Muscelului.

IMG_6379.jpg?x20673

Taberele din seria MTB Skills and Boot Camp au început în 2014, au continuat an de an și au atras participanți veniți din toate colțurile țării, din Constanța sau Arad, Iași sau Craiova. Dragoș Mitroi este o gazdă plăcută și un ghid care te va motiva mereu să descoperi următoarea potecă, – descrierea îi aparține lui Marc Sandu, care, spun cursanții, are resurse inepuizabile de răbdare, și îți explică ce poți face mai bine la ghidon. Împreună, urmărim câteva principii simple: fără presiune asupra cursanților/cursantelor, explicații clare, evoluție în pași mici și ușor de gestionat, coeziune a grupului, lipsa competiției intre participanti. Ideea acestor tabere a plecat de la faptul că participând la multe curse și ture de MTB, am observat cum anumite deprinderi greșite te pot pune în pericol, de exemplu, pe coborâri, tehnica de frânare și poziționarea pe bicicletă fac rapid diferență între o căzătură sau ajungerea cu bine la “destinație”. Lipsa pompării te poate încetini și îți poate răpi din distracție. Dacă înveți cum să citești terenul și să legi mai multe segmente aparant distincte, într-un flow plăcut, îți vei crește viteza, fără să riști.  Lista ar putea continua și va continua în cadrul taberei. De aceea, misiunea MTB Skills and Boot Camp este creșterea nivelului tehnic al riderilor de MTB din România, pentru ca practicarea acestui sport să fie cât mai sigură și mai distractivă.

IMG_6291.jpg?x20673

MTB Skills and Boot Camp înseamnă trei zile pline, completate de un seminar de mecanică susținut de Dragoș Mitroi, în care se acoperă rezolvarea celor mai comune probleme care pot apărea în timpul unei ture. Seminarul acoperă procesul de întreținerea bicicletei și orice curiozitate personală privind acest capitol. Învioararea de dimineață, susținută de Marc Sandu nu doar că te dezmorțeste dar este concepută și să te lămurească cum să îți îmbunătățești postura și respirația pe bicicletă. Apoi, o sesiune matinală de pump track nu doar că te va încălzi înainte de ieșirea în teren ci îți poate da și un serios boost tehnicii de pilotaj! A propos! Te-ai mai dat în pump-track? Vei găsi unul chiar în curtea pensiunii unde se face cazarea!

IMG_6301.jpg?x20673

Programul explicat pe indelete al celor trei zile de tabară îl poți găsi aici. În ceea ce privește condițiile de cazare, am fost gospodari, ocupându-ne de îmbunătățiri de-a lungul toamnei trecute. Practic, am pus la punct un mic domeniu, în care, vei avea ocazia să te convingi totul este legat de pasiunea pentru biciclete! Trebuie doar să ajungi în Câmpulung Muscel împreună cu bicicleta ta, mai departe ne ocupăm noi! Pentru riderii care vin din București există și posibilitatea transportului cu un microbus VWT5.

Iată așadar calendarul taberelor MTB Skills and Boot Camp 2019:

5-7 aprilie 2019
24-26 mai 2019
14-16 iunie 2019
5-7 iulie 2019
26-28 iulie 2019
13-15 septembrie
27-29 septembrie
11-13 octombrie

Cât costă? Pentru că salariile minime au crescut şi inflaţia acţionează şi ea, costul taberei este de 690 de lei, existând şi varianta de 740 de lei care include transport dus-intors cu microbus VW Transporter din Bucureşti. Micul dejun și cazarea sunt incluse în preț.

Câte locuri sunt disponibile? Din motive de calitate a actului didactic şi de coeziune a grupului, numărul de cursanţi este limitat.

Toate detaliile le poți găsi pe această pagină.

Pentru înscrieri şi detalii suplimentare:

Coach@marcsandu.ro, 0745-083.191
www.marcsandu.ro


Sursa: Freerider

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...