Mergi la conţinut

Freerider

  • postări
    3.506
  • comentarii
    0
  • vizualizări
    176.892

Santa Cruz Blur e disponibilă în variante TR și XC

Autentifica-te  
freeriderro

49 vizualizări

Santa-Cruz-Blur-TR-XC-trail-bike-review-Dezvoltarea noilor modele de biciclete de trail și endure este fascinantă, dar nici modelele de XC nu au rămas deoparte. Mulți cred că o bicicletă cu cursă scurtă și anvelope înguste e bună doar pentru competiții, dar o simplă privier asupra modelului Santa Cruz Blur TR sugerează că acest lucru e departe de a fi adevărat. Există multe motive pentru a allege o bicicletă mai eficientă, cu cursă mai scurtă, iar cu mici modificări modelul TR e gata și de distracție.

Santa-Cruz-Blur-TR-XC-trail-bike-review-Santa-Cruz-Blur-TR-XC-trail-bike-review-Pentru ambele echipări Blur și Blur TR, cadrul folosește suspensia Santa Cruz VPP într-o variantă cu o cursă de 100 mm obținută pe cel mai ușor cadru full-suspension al producătorului. Oferit în variantele din carbon C și CC, modelul de top CC oferă cel mai ușor și rigid cadru. La fel cu restul bicicletelor din ofertă, noul Blur a primit suspensia reproiectată VPP cu un braț inferior mai coborât și cu un triunghi spate mai ridicat și cu o rigiditate laterală mărită.

Santa-Cruz-Blur-TR-XC-trail-bike-review-În față, echiparea TR folosește o furcă Fox Step Cast 34 cu cursa de 110 mm în locul celei Step Cast 32 cu cursa de 100 mm folosită la echiparea XC. Cadrul e proiectat pentru roti de 29, folosește butuc Boost 148 mm și are loc pentru anvelope de 29×2.4.

Santa-Cruz-Blur-TR-XC-trail-bike-review-Santa-Cruz-Blur-TR-XC-trail-bike-review-Chiar și la modelul cu cursa mărită, amortizorul și furca sunt controlate cu maneta RockShox TwistLoc – o alegere interesantă având în vedere că suspensiile sunt de la Fox. TwistLoc funcționează ca un GripShift – se rotește maneta pentru a deschide suspensia și se apasă un mic buton pentru a bloca ambele suspensii. Este foarte bine că bicicleta are o transmisie 1x deoarece există oricum multe cabluri de la blocajele suspensiei și de la comanda tijei dropper.

Santa-Cruz-Blur-TR-XC-trail-bike-review-Santa-Cruz-Blur-TR-XC-trail-bike-review-Santa-Cruz-Blur-TR-XC-trail-bike-review-Cu excepția furtunelor de frână, rutarea cablurilor este internă, cablul pentru schimbătorul spate ieșind din downtube deasupra monoblocului, după care intră iar în triunghiul spate.

Santa-Cruz-Blur-TR-XC-trail-bike-review-Echiparea TR include o tijă de șa RockShox Reverb, aceasta fiind o altă diferență față de modelul TR standard. Pentru concursurile de XC probabil se prefer renunțarea la aceasta pentru a salva câteva grame.

Santa-Cruz-Blur-TR-XC-trail-bike-review-Santa-Cruz-Blur-TR-XC-trail-bike-review-Santa-Cruz-Blur-TR-XC-trail-bike-review-Echparea din imagini este pentru modelul XO1 TR ce are o transmisie SRAM X01 Eagle 1×12 cu un angrenaj X1 Eagle Carbon DUB cu foaie de 34t și monobloc filetat.

Santa-Cruz-Blur-TR-XC-trail-bike-review-Santa-Cruz-Blur-TR-XC-trail-bike-review-Chiar dacă e un model de XC, există protecții pentru downtube și chainstay-uri/seatstay-uri ce protejează cadrul de loviturile bolovanilor și ale lanțului. Există o a doua prindere pentru support de bidon sub downtube ce poate fi utilă la turele lungi.

Santa-Cruz-Blur-TR-XC-trail-bike-review-Santa-Cruz-Blur-TR-XC-trail-bike-review-Frânarea e asigurată de o pereche de SRAM Level TLM cu discuri SRAM CLX Centerlock de 180/160 mm. Modelul de XC are discuri de 160 mm la ambele roti pentru a mai salva din greutate.

Santa-Cruz-Blur-TR-XC-trail-bike-review-Bicicleta e finisată cu ghidonul propriu Santa Cruz SCB XC din carbon de 740 mm și o pipă Syntace LiteForce de 80 mm.

Santa-Cruz-Blur-TR-XC-trail-bike-review-Este frumos mereu modul în care WTB integrează sigla producătorului bicicletei în șeile dedicate, la fel și aici unde șaua continuă tema grafică de pe toptube.

Santa-Cruz-Blur-TR-XC-trail-bike-review-Santa-Cruz-Blur-TR-XC-trail-bike-review-Echiparea standard X01 TR include jantele din aluminiu RaceFace ARC dar bicicleta poate fi echipată și cu jantele din carbon Santa Cruz Reserve 25 la un preț suplimentare de 1200 $. Acestea au o lățime internă de 25 mm, externă de 30.6 mm și un offset asimetric de 3 mm. Pe acestea se pot monta anvelope până la 2.4, pe bicicletă venind montat un set de Maxxis Rekon 29×2.25 3C EXO TR. Împreună cu butucii DT350 roțile au o greutate declarată de 1607 g.

Santa-Cruz-Blur-TR-XC-trail-bike-review-Toată bicicleta are o greutate de 11 kg fără pedale și fără lichid antipană, mai puțin de cea declarată de 11.28 kg și e mai grea cu 900 g decât echiparea XC X01.

Santa-Cruz-Blur-TR-geometry-2019-1-1024xSanta-Cruz-Blur-XC-geometry-2019-1-1024xBlur are o geometrie destul de avansată pentru o bicicletă de XC cu un unghi al furcii de 69 de grade și al tijei de șa de 74 de grade, dar cu cursa suplimentară de 10 mm în față a modelului TR unghiul furcii e mai mic cu 0.5 grade și monoblocul e un pic mai coborât. Altfel geometria e destul de asemănătoare, cu chainstay-uri de 432 mm și un reach de 435/440 mm pentru modelul XC/Trail.

Santa-Cruz-Blur-TR-XC-trail-bike-review-Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații și imagini de pe bikerumor.com


Sursa: Freerider

Autentifica-te  


0 comentarii


Recommended Comments

Nu există comentarii.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare

×