Mergi la conţinut
Autentifica-te  
 • postări
  59
 • comentarii
  0
 • vizualizări
  10.205

Atentie la motociclisti – vestitorii primaverii

Autentifica-te  
Scoala Moto Ami

263 vizualizări

Atentie la motociclisti - scoala moto ami - bucuresti

Atentie la motociclisti – vestitorii primaverii

atentie la motociclisti - scoala moto ami - Respect in traficPutem doar sa speram ca soferii vor incepe usor usor sa se acomodeze cu revenirea in trafic a motociclistilor. In acest sens se organizeaza campanii de constientizare in care se implica atat autoritatile cat si cluburile si asociatiile moto. Atentie la motociclisti! Si noi existam in trafic! Respect in trafic!

Dar care sunt responsabilitatile noastre in aceasta poveste?

Motociclistii trebuie sa fie constienti ca, dupa hibernare, reflexele si timpii de reactie nu mai sunt la fel ca in toamna, cand aveam cateva luni bune de mers pe motor si sezonul rece nu ne speria. Primavara a inceput si iesim bucurosi la plimbare, dar sunt cateva aspecte carora trebuie sa le acordam atentia cuvenita.

In trafic, regulile raman cele generale: nu merge mai repede decat masinile din jurul tau, nu pleca primul de la semafor, nu sta in unghiul mort al vehiculelor.

Recomandari:

 • Mentine o distanta de siguranta mai mare. Gropi avem sa ne ajunga. Se poate oricand sa nu vezi o groapa din cauza masinii din fata ta.
 • Ca sa fie si mai distractiv, asfaltul este rece iar cauciucurile se incalzesc greu. Ceea ce inseamna ca eficienta la franare nu este cea mai buna.
 • Tine cont si de faptul ca in urma iernii au ramas tot felul de substante si nisip pe asfalt.
 • Fii prevazator! Nu te baza nici pe faptul ca ai prioritate, nici ca functineaza campania cu Atentie la motociclisti.
 • In plus, incearca pe cat se poate sa fii atent la liniile de tramvai. Crosetarea acestora ridica multor motociclisti probleme. Dar mai ales primavara, factorii de risc sunt crescuti de elementele surpriza aparute in preajma liniilor de tramvai. Imaginile graiesc de la sine.

Atentie la motociclisti - scoala moto ami - linii de tramvai 123

Dupa o perioada lunga de pauza, avem nevoie de antrenament. Fie ca exersam singuri intr-o parcare sau intr-un poligon moto, fie ca apelam la cursuri de perfectionare moto, un lucru este sigur: avem nevoie de sa exersam.
Atentie la motociclisti - scoala moto ami - bucuresti - cursuri perfectionare moto
Ce anume sa exersam? De la porniri-opriri rapide, la manevrabilitate la viteza mica, pana la franari de urgenta – multe franari de urgenta intr-un cadru sigur. In felul acesta, muschii tai se reacomodeaza sa raspunda rapid la comenzi si reflexele reintra in parametrii optimi.

Pe langa a te asigura ca tu, motociclistul, esti atent la tot ce se intampla in jurul tau si circuli in siguranta, mai trebuie sa dai importanta unor aspecte:

Echipeaza-te corespunzator sezonului. Nu te lasa pacalit de soarele cu dinti. Afara este frig, iar echipamentul moto trebuie sa iti ofere confortul temic necesar pentru a te putea concentra la ce ai de facut. Poti vedea mai multe detalii despre echipamentul moto aici.

Verifica-ti motocicleta. Revizia de primavara cuprinde, pe langa ulei si filtru: verificarea anvelopelor si a presiunii acestora, starea kitului de lant, discurilor si a franelor dar si a cablurilor. Poti vedea mai multe detalii despre revizia de primavara aici.

Scoala Moto AMI iti ureaza Asfalt Uscat si plimbari frumoase! Te asteptam la plimbarile organizate in colaborare cu Asociatia Moto Incepatori.

Cuvinte relevante: atentie la motociclisti, respect in trafic, perfectionare moto, echipament moto, scoala moto, scoala moto bucuresti, scoala moto bucuresti ami


Vezi articolul integral

Autentifica-te  


0 comentarii


Recommended Comments

Nu există comentarii.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare

×