Jump to content
  • entries
    5,194
  • comments
    0
  • views
    505,190

Tehnologie nouă pentru căștile Bontrager: WaveCel promite mai multă siguranță


freeriderro

123 views

 Share

Bontrager aduce un nou concept pe piața căștilor de biciclete, unul mai sigur după cum descriu în recenta prezentare. Dacă tehnologiile MIPS sau Armourgel sunt orientate către forțele de rotație, nimeni nu a găsit până în prezent o alternativă care să se impună, la clasica spumă EPS. Bontrager tocmai aici țintește cu noua sa propunere, WaveCel fiind un material alcătuit din mai multe celule, care se comprimă în momentul impactului și absoarbe astfel din energie, protejând totodată eficient și capul.

bontrager-wave-cel-1.jpg?x20673

Pentru început vor exista 4 astfel de căști, două pentru șosea, una pentru MTB și una pentru oraș. Conform informațiilor furnizate, WaveCel poate proteja creierul de eventuale daune în 99% din cazuri, vor avea crash-replacement gratuit în primul an de la achiziție și vor beneficia de guri mari de ventilație. Prețurile pornesc de la 150 de euro și pot ajunge până la maxim 250 de euro.

bontrager-blaze-2.jpg?x20673

Casca pentru MTB se va numi Blaze, iar în cazul acesteia, structura cu WaveCel lucrează în etape: se îndoaie, se comprimă, apoi, alunecă. Straturile se vor mișca astfel unul în altul până ce pereții celulelor se comprimă de tot, ca apoi să fie mișcate către laterale. Astfel, este rezolvată și problema de rotație din timpul căzăturii cât și problema energiei generate la impact. Casca a fost testată de Virginia Tech, într-un crash test la 22 de km/h (6.2 m/s), la un unghi de cădere de 45 de grade, iar rezultatele au fost excelente.

bontrager-blaze-1.jpg?x20673

Reglajul și potrivirea pe cap se face cu ajutorul unei rotițe Boa, prinderea sub bărbie a curelelor se face cu magnet, vine cu o prindere integrată pentru cameră GoPro sau lumini Bontrager, partea din spate este mai mare pentru a oferi protecție la impact, iar dimensiunile în care este disponibilă sunt S, M și L. Greutatea pentru cea mai mică dintre căști este de 380 de grame, pe când dimensiunea L, cântărește 448 de grame.

via Bontrager


Sursa: Freerider

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...