Mergi la conţinut
Autentifica-te  
  • postări
    705
  • comentariu
    1
  • vizualizări
    29.685

Raliul Dakar se mută în Arabia Saudită din 2020

Autentifica-te  
Motobikes

88 vizualizări

ASO, compania care organizează Raliul Dakar de peste 40 de ani încoace, a anunțat că, de anul viitor, Raliul Dakar se mută în Arabia Saudită, după 11 ani în America de Sud și 30 de ani în Africa.

D4Mi6dpXkAIOCWX.jpg

Decizia celor de la ASO este destul de controversată, căci, deși zvonurile că raliul se va muta din America de Sud planau de ceva vreme, toată lumea se aștepta să mai vedem câteva ediții pe continentul pe care Dakarul s-a desfășurat în ultimii 11 ani, înainte de a fi mutat. Și, deși variantele care se zvoneau că ar fi printre favorite pentru a găzdui Dakarul erau nordul Africii și Orientul Mijlociu, anunțul că tocmai Arabia Saudită va găzdui raliul a generat ceva vâlvă.

Fanii raliului acuză conducerea că a ales să mute competiția într-o țară care nu are o politică foarte tolerantă și pare să ignore complet drepturile omului. Majoritatea fanilor care au comentat la anunțurile referitoare la mutare și-au exprimat vehement dezacordul, citând ca motive intoleranța Arabiei Saudite și a conducătorilor săi, scandalurile recente legate de asasinarea jurnaliștilor care critică liderii saudiți și monotonia suprafeței de rulare, având în vedere că Arabia Saudită este, practic, un mare deșert, deci se va rula majoritatea timpului în nisip.

ASO a dat foarte puține detalii legate de această mutare, dar promite că va reveni cu detalii referitoare la noua rută a raliului pe 25 aprilie.


Autentifica-te  


0 comentarii


Recommended Comments

Nu există comentarii.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare

×