Jump to content
  • entries
    1,333
  • comment
    1
  • views
    69,446

Kawasaki pregătește o Ninja electrică?


Motobikes

164 views

 Share

Kawasaki lucrează la un model cu propulsie electrică, în stilul familiei Ninja. Deocamdată se pot vedea doar brevete, dar proiectul este inovator, poate chiar revoluționar.

kawasaki-ninja-elettrica-2.png

Noutatea nu este că producătorul din Akashi lucrează la o motocicletă electrică, pentru că astfel de modele vor apărea cât de curând în gamele tuturor producătorilor moto. Știrea este mai degrabă legată de modul în care Kawasaki a gândit viitorul mobilității electrice pe două roți.

Conform brevetelor înregistrate, se pregătește o motocicletă electrică cu baterie detașabilă și înlocuibilă. Pentru a scoate bateria este suficient să se îndepărteze o parte a carenei, să se agațe pachetul de acumultori și să se scoată pe un tip de cărucior. Pentru a face posibilă această operațiune chiar și cadrul este gândit astfel încât să se poată deschide pe partea stângă a motocicletei.

Acest concept conferă multe posibilități, pentru că posibilitatea schimbării bateriei de acumulatori în câteva minute deja deschide ideea unei rețele de distribuție care să permită folosirea motocicletelor electrice cu aceeași lejeritate ca a celor pe benzină. Pe lângă aplicațiile legate de motocicletele de stradă, această flexibilitate ar fi ideală și pentru circuit și pentru competițiile sportive. Ar fi posibil să vedem Kawasaki alături de Energica pe grila clasei MotoE în viitor? De ce nu?


 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...