Mergi la conţinut
Autentifica-te  
 • postări
  1.159
 • comentarii
  0
 • vizualizări
  36.776

Cronica Motocros – Moreni 30.06.2019 – Campionatul National Et.II

Autentifica-te  
FRM

93 vizualizări

Cursa-8618Foarte multi concurenti si mai ales foarte multi spectatori la Moreni duminica, cu ocazia celei de a II-a etape din Campionatul National de Motocros. Clubul Flacara Moreni impreuna cu Primaria Municipiului Moreni au depus eforturi considerabile pentru ca aceasta etapa sa fie una memorabila.

Au concurat clasele: 50cc Jun II + III; 65cc; 85cc; MX2; MX2 Jun; MX1; Amatori MX1 si MX2; Veterani 1 si 2; Fete si 300 2T.

Din 105 cereri din partea pilotilor, 102 sportivi au fost acceptati si au luat startul in cursa. Traseul a fost reconstruit aproape in intregime, autoritatile locale implicandu-se inclusiv in asigurarea de internet Wi-Fi gratuit pentru toti participantii. Daca etapa nationala de supermoto de la Drobeta Turnu Severina a fost o reeditare a curselor care aveau loc in centru oraselor pe vremuri, putem spune ca aceasta etapa de motocros a fost o la fel de frumoasa reeditare a curselor care adunau candva foarte multi sportivi si aproape intreaga populatie a localitatii respective.

Este de subliniat aici ca reusita acestei etape nu ar fi fost posibila fara o adevarata echipa care s-a ocupat de amenajarea traseului, echipa care a fost condusa de Adrian Raduta, antrenorul lotului national de motocros. Si-au mai dat concursul la buna desfasurare a etapei nationale si membri ai Comisiei de Motocros: Duta Catalin si Tompa Csaba, precum si Ernest Mülner (legenda a motocrosului românesc).

Cursa-8395Cabal George (CSM Targu Mures), aduna 50 de puncte la clasa regina MX1, iar Tompa Robert (Sugas Sf. Gheorghe), se impune la fel în ambele manse ale clasei MX2.

Stoichescu Mihai (Moto Extrem Lugoj), castiga si la Moreni ambele manse ale celei mai noi clase de motocros: 300 2T. Stelistul Eross Koppany a fost cel mai bun din nou la clasa MX2 Juniori.

Clasele Veteranilor au fost castigate de Ionut Cojanu (Steaua Bucuresti – Veterani 1), si Ciprian Popescu (Dual Racing Team – Veterani 2).

Cursa-0029Foarte multi sportivi la startul clasei 85cc, intre cei 12 dovedindu-se cel mai bun in ambele manse Popovici Marius (Top Cross TCS Otopeni). Clasa 65cc a fost castigata de Chiujdea Ioan de la acelasi club, in fata altor 11 concurenti.

Cea mai buna fata este Bancila Stefania (Top Cross TCS Otopeni).

La Amatori, Szilveszter Marton (Vectra Racing), castiga la MX1, iar Okos Zsolt (CSA Steaua Bucuresti), la MX2.

La clasele copiilor care piloteaza motociclete de 50cc se impun Iovita Mark Luca (Moto Extrem Lugoj – Jr.II), si Senchea David (Jitsu Zarnesti – Jr.III).

Cursa-8843Rezultatele complete ale CNIR Motocros Et.II sunt disponibile aici:

VETERANI 1+2

MX1 + MX2 + MX2 JUN + 300 2T

AMATORI 1+2

85 CC + 65 CC + FETE

50 cc Jr 2 si 3

Etapa a III-a din Campionatul National de Motocros este programata pe 14 septembrie 2019 la Targu Mures, care revine in calendarul competitiilor de motocros la cel mai inalt nivel dupa o lunga absenta. Ultima etapa din sezonul competitional 2019 va avea loc la Ciolpani intre 5 si 6 octombrie, aceasta etapa contand si in Campionatul European BMU de Motocros 2019.


Autentifica-te  


0 comentarii


Recommended Comments

Nu există comentarii.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a comenta

Trebuie să fii membru pentru a putea lăsa comentarii

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitate. Este uşor!

Înregistrare

Autentifică-te

Ești deja membru? Autentifică-te aici.

Autentificare

 • Conținut Similar

  • De mau
   Noutatea acestui sezon care începe pe 8-9 Aprilie la Serres o reprezinta schimbarea formatului: de acum inainte se vor disputa doua curse de Campionat la fiecare intalnire, una Sambata si una Duminica, in total 10 curse!
   Taxa fixa pentru 3 zile pe circuit: 150 EUR

   Vezi programul de concurs si regulamentul particular in articol:
   http://www.frm.ro/cine-va-iesi-campion-al-romaniei-in-acest-sezon/
    
   Iar aici pagina de Facebook a cursei:
    
   https://www.facebook.com/events/620250611498064/
    

  • De Noni
   Federatia Romana de Motociclism a dat publicitatii calendarul competitional provizoriu pentru anul 2015.
    
   Sezonul va fi deschis de competitiile de hard-enduro, Cupa King of the Hill Arad, etapa la care in anul 2014 au participat aproape 300 de piloti din europa si Africa de Sud si
   Cupa Apuseni Enduro Trophy programate pentru a treia decada a lunii martie 2015.
    
   Luna aprilie ne aduce in prim plan etapele de motocros, enduro si dirt-track iar in luna mai pasionatii curselor de viteza si supermoto vor fi alaturi de favoritii lor. Din calendarul FRM nu lipsesc nici etapele de rally-raid.
    
   Desigur, avem etape in Campionatul Est European, in Campionatul Mondial dar si in Campionatul European unde etapa de la Piatra Neamt conteaza si pentru Campionatul National Individual al Romaniei, programata in perioada 26-28 iunie 2015.
    
   Cea mai grea competitie hard-enduro din lume revine la Sibiu. Red Bull Romaniacs ne va tine cu sufletul la gura intre 14-18 iulie 2015.
    
    
    
    
   Pentru a viziona calendarul competitional provizoriu 2015 va invitam sa dati click mai jos in atasament
   FRM-Calendar-provizoriu-201522-dec..pdf
  • De MOTOBOOM
   In weekend-ul viitor, 300 de sportivi sunt pregatiti sa ia startul in cea de a cincea etapa a Campionatului National de Hard Enduro. Competitia incepe vineri, 29 august cu un prolog de 10 km urmat, sambata si duminica, de un traseu total de aproximativ 180 km.

   Clubul Sportiv Ride Competition Timisoara, organizatorul evenimentului Regiment 13 Hard Enduro, a pregatit pentru aceasta ultima etapa a anului un traseu care cu siguranta va face diferenta intre primii clasati si restul plutonului.

   Se asteapta o competitie dura intre sportivii din fruntea clasamentului general la toate clasele, dificultatile anuntate in traseu putand aduce rasturnari de clasament pana in ultimile secunde ale competitiei.

   Mai jos aveti clasamentul general (top 3) dupa primele 4 etape ale sezonului 2014:

   Clasa A:

   1. KOVACS ERVIN ZSOLT - BGS MOTORSPORT BUC. - 363 p
   2. JOZSA NORBERT LEVENTE - BGS MOTORSPORT BUC. - 326 p
   3. VARGA ZSOLT(JR) - BGS MOTORSPORT BUC. - 274 p

   Clasa B:

   1. NICOLAE DANIEL - JITSU ZARNESTI - 340 p
   2. CYPRIAN ZDENEC - SLOVACIA - 330 p
   3. SARDARESCU RADU - CSU STIINTA BUC. - 292 p

   Clasa C:

   1. COSTACHE VICTOR IONUT - ADVENTURE RIDE BUC. - 233 p
   2. MARINESCU COSMIN MIHAI DUAL RACING TEAM BUC. - 221 p
   3. BARTALESI LUCA - DUAL RACING TEAM BUC. - 166 p


   Sursa
×